Suosituimmat matkakohteet

Eurooppa

Rantapallon Euroopan maainfoista ja kohdeoppaista löydät paljon tietoa Euroopan matkakohteista ja käytännön vinkkejä matkoillesi. Oppaat kattavat koko mantereen Pohjoismaista aina Alpeille ja Välimeren rantakohteisiin saakka, Itä-Eurooppaakaan unohtamatta.

Sijainti, ilmasto, majoitusvinkit ja lentoyhteydet – kaiken tämän löydät Rantapallon kohdeoppaista. Lisäksi saat annoksen taustatietoa, täsmävinkkejä ja uusia ideoita avuksi kohdevalintaan ja lomasi suunnitteluun. Haaveilitpa sitten aurinkolomasta Välimeren rannoilla tai viikonloppulomasta suurkaupungin sykkeessä, löydät Rantapallon oppaista kaiken tarvittavan tiedon.

Suosituimpien rantalomakohteiden lisäksi kohdeoppaista löytyvät kaikki tärkeimmät Euroopan kaupungit nähtävyyksineen ja lisäksi lukuisia pienempiä ja tuntemattomampia kohteita niille, jotka etsivät vaihtelua tavallisiin turistipaikkoihin.

Aasia

Suunnitteletko lomamatkaa Thaimaan paratiisirannoille? Vai etsitkö Aasiasta jotain uutta ja eksoottista?Rantapallon Aasia-osiosta löydät maainfot ja kattavat kohdeoppaat kaikkiin maailman väkirikkaimman maanosan tärkeimpiin matkakohteisiin.

Thaimaan ja sen lähimaiden rantalomakohteiden lisäksi monet Kaukoidän suurkaupungeista, kuten Tokio ja Shanghai, vetävät yhä enemmän suomalaismatkailijoita puoleensa. Arabimaiden suosikkeina pysyttelevät Dubai ja Abu Dhabi.

Aasiaan matkustavan on hyvä olla perillä lomakohteensa paikallisista tavoista ja kulttuurista. Maainfoihin on koottu paitsi matkustus- ja majoitusvinkkejä Aasian maihin, myös taustatietoa ruokakulttuurista, pukeutumisesta sekä eri maiden uskonnollisista ja yhteiskunnallisista oloista.

Suosituimmat Thaimaan kohteet

Suosituimmat kohteet

Afrikka

Rantapallon Afrikka-osioon on koottu maainfoja ja kohdeoppaita paitsi pohjoisen suosituista rantakohteista, myös monista Afrikan tuntemattomammista kolkista.

Afrikan matkailukartalla suomalaisille tutuimpia ovat Egyptin, Tunisian ja Marokon aurinkokohteet, joiden valtteja ovat kauniit rannat, kuuma aurinko ja erityisesti Egyptissä hienot sukellusmahdollisuudet.

Myös savannit, aavikot ja sademetsät kuuluvat valtavan mantereen rikkauksiin. Safarilomat Tansaniassa tai Keniassa ja Etelä-Afrikan viinitilakierrokset ovat vain esimerkkejä Afrikan monipuolisesta matkailutarjonnasta.

Vapaaehtoistyö ja omaehtoinen reppureissaus ovat seikkailijan tapoja tutustua Afrikkaan. Rantapallon kohdeoppaista myös omatoimimatkailija saa runsaasti hyötytietoa avuksi reittivalintoihin ja matkan suunnitteluun.

Australia ja Oseania

Rantapallon Australia ja Oseania -osiosta löydät matkailutietoa Australiasta, Uudesta-Seelannista sekä Tyynenmeren pienistä saarivaltioista.

Australiaan matkustaminen vaatii aikaa lähes vuorokauden, mutta matka maapallon toiselle puolelle on varmasti pitkän lennon ja kaiken vaivan arvoinen.

Australian upeat rannat ja rennot kaupunkikohteet ovat etenkin nuorten suosiossa. Moni viettää välivuotta opinnoistaan working holiday -viisumin turvin.

Australian luonto on ainutlaatuinen ja välimatkojen mittasuhteet laajalla mantereella valtavat. Myös elokuvista tutuiksi tulleet Uuden-Seelannin vehreät maisemat sopivat matkakohteeksi ulkoilmaihmiselle.

Oseanian saarivaltiot tarjoavat kaiken kokeneelle matkailijalle eksotiikkaa kaukana kaikesta. Rantapallon kohdeoppaisiin on koottu tietoa Australian ja Uuden-Seelannin lisäksi myös harvinaisemmista Tyynenmeren lomakohteista.

Pohjois- ja Väli-Amerikka

Pohjois- ja Väli-Amerikassa matkailijalla on valittavanaan kaikkea Alaskan arktisista seikkailuista Kuuban kuumiin latinorytmeihin.

Yhdysvaltojen suosituimpia matkakohteita ovat paitsi Florida aurinkoisine palmurantoineen, myös kiehtovat suurkaupungit New York, Los Angeles ja Chicago.

Meksikossa rentoon rantalomaan voi yhdistää kulttuuriretken alueen intiaanihistoriaan ja Karibian rytmejä pääset kokemaan Kuuban lisäksi esimerkiksi Dominikaanisessa Tasavallassa.

Karibianmeren risteily on ylellinen tapa tutustua useampaan kohteeseen kerralla ja merimaisemista nauttimisen lisäksi nähdä yhden matkan aikana monta erilaista kulttuuria.

Rantapallon kohdeoppaista löydät kaikki Yhdysvaltojen osavaltiot sekä runsaasti matkailutietoa muista Pohjois- ja Väli-Amerikan maista.

Etelä-Amerikka

Suunnitteletko seikkailumatkaa Etelä-Amerikkaan Amazonin sademetsien siimekseen tai Andien korkeuksiin?

Rantapallon maainfot ja kohdeoppaat antavat taustatietoa ja käytännön vinkkejä matkan suunnitteluun. Oppaista löydät tietoa myös Etelä-Amerikan kaupunki- ja kulttuurikohteista.

Etelä-Amerikan suosituimpiin matkailumaihin kuuluvat Brasilia, Chile, Argentiina ja Peru. Monelle matka Etelä-Amerikkaan on kerran elämässä -haave. Yhtä moni ihastuu värikkään maanosan maisemiin niin, että palaa sinne aina uudelleen. Vaikka Etelä-Amerikka on suomalaisesta näkökulmasta kovin kaukana, ei matkustaminen sinne ole lainkaan niin hankalaa kuin voisi luulla.

Etelä-Amerikan kohteista etenkin Machu Picchu ja Galapagossaaret ovat tyypillisiä etappeja, joihin pysähdytään tutustumaan osana maailmanympärimatkaa. Viinimatkailijan kohteisiin Etelä-Amerikassa kuuluvat etenkin Argentiina ja Chile.