Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Espanja

Alicantessa yhdistyy helposti ranta- ja kaupunkiloma

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 16.03.2020
Costa Blancan alueella sijaitseva Alicante on hurmaava espanjalaiskaupunki, jossa rantaloma yhdistyy komeaan arkkitehtuuriin, vilkkaaseen shoppailuun ja vauhdikkaisiin vesiurheilulajeihin.

Hiekkarantoja ja aurinkopäiviä

Alicanten provinssi sijaitsee Espanjan Välimeren puoleisella kaakkoisrannikolla, Costa Blancaksi kutsutulla alueella. Costa Blanca on nimensä mukaisesti valkoinen rannikko, sillä alueen hiekkarannat ovat hohtavan valkoiset ja niitä riittää silmänkantamattomiin.

Alicante on espanjalaiseen tapaan monipuolinen lomakohde, joka tarjoaa jokaiselle lomailijalle jotain. Alicanten alueella on toistakymmentä kilometriä hiekkarantaa, joista kaupunkiin matkaavat lomalaiset päätyvät yleensä joko San Juanin tai Postiguetin rannoille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Myös ilmasto on Costa Blancalla lomalaisille suosiollinen, sillä esimerkiksi läheisessä Torreviejan kylässä aurinkoisia päiviä on keskimäärin yli 300 vuodessa.

Paras aika matkustaa Alicanteen on keväällä tai syksyllä, kun keskikesän hurjimmat helteet eivät paahda Espanjassa.

ShutterstockAlicante
Alicantessa voi lomapäivistä nauttia hiekkarannalla makoillen.

Vesiurheilijan valinta tarjoaa vaihtoehtoja

Alicantessa on monipuoliset harrastusmahdollisuudet erityisesti vesiurheilulajeista kiinnostuneille matkailijoille. Sukelluksesta kiinnostuneet voivat osallistua kurssille kaupungin monissa sukelluskouluissa, ja kokeneemmat vesipedot puolestaan pääsevät suuntaamaan suoraan pinnan alle.

Vauhdin hurmasta nauttivat voivat vuokrata vaikkapa vesiskootterin, mutta jos pärskeet ja mutkat eivät houkuttele, löytyy Alicantesta myös rauhallisempia veneretkiä esimerkiksi purjeveneellä. Myös kajakkiretket, purjelautailu, kalastus ja snorklailu vetävät matkailijoita.

Historiallinen kaupunkikohde

Vaikka mahdollisuudet rantalomaan ovat Alicanten kaupungissa lähes ihanteelliset, voi historialliseen kaupunkiin lähteä myös puhtaalle kaupunkilomalle. Yli 300 000 asukkaan kaupungissa on paljon valinnanvaraa niin ostosten ja yöelämän kuin historian ja kulttuurinkin ystäville.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alicanten tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat Benacantil-vuoren huipulla sijaitseva Santa Bárbaran linnoitus, upean värikkäillä marmoripaloilla päällystetty kävelykatu Explanada de España sekä vanhassa kaupunginosassa sijaitsevat Santa Marian kirkko ja renessanssityylinen San Nicolásin katedraali.

Nähtävää löytyy myös kaupungin ulkopuolella ja lomallaan voikin harrastaa vaellusretkiä kauniissa luonnonpuistoissa ja tehdä päiväretkiä läheisiin kaupunkeihin. Parinkymmenen kilometrin päässä sijaitsee esimerkiksi Tabarcan saari, ja Alicanten eteläpuolella trooppisista kasveistaan tunnettu Palmeral-puisto sekä Elchen ja Orihuelan historialliset kaupungit.

Aktiviteetteja koko perheelle

Lapsiperheitä ilahduttavat hyvin hoidettujen ja palveluiltaan monipuolisten hiekkarantojen lisäksi esimerkiksi vesipuisto ja Terra Mítica -elämyspuisto, joka on yksi Euroopan merkittävimmistä elämyspuistoista.

Elämyspuistossa voi lähteä aikamatkalle ja nähdä kattavan läpileikkauksen Välimeren alueen historiasta. Kesäkaudella auki oleva Terra Mitica sijaitsee 80 kilometrin päässä Benidormissa, samoin kuin koko vuoden avoinna oleva eläinpuisto Terra Natura sekä delfinaario ja akvaario Mundomar.

Golfmatkailijat viihtyvät viheriöillä

Alicanten alueella ei ole unohdettu myöskään golfaavia lomalaisia – alueella on yli kymmenen tasokasta golfkenttää. Ilmastonsa puolesta Alicante on ihanteellinen golfkohde, sillä kausi kestää leudon sään ansiosta ympäri vuoden.

Hyviä kenttiä on paljon, ruuhkia on vähän ja hintatasokin on hitusen Aurinkorannikkoa edullisempi. Runsaan tarjonnan ansiosta kenttien joukosta löytyy sopivia vaihtoehtoja niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin golfareille.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN ALICANTESSA

Alicante
Alicantessa välimatkat ovat lyhyitä, joten kaupungissa on helppo liikkua kävellen.

Hyvät lentoyhteydet Suomesta

Alicanteen on helppo matkustaa Suomesta, sillä kaupunkiin pääsee Helsingistä suorilla lennoilla. Sekä Finnair että Norwegian tarjoavat useita viikottaisia yhteyksiä Helsingistä Alicanteen. Suora lento kestää noin neljä ja puoli tuntia. Edullisimmillaan edestakaiset lennot voi saada noin 150 eurolla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kaupungin kansainvälinen lentoasema El Altet sijaitsee noin kymmenen kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Lentokenttä on yksi Espanjan vilkkaimmista.

Alicanteen voi matkustaa myös lentämällä ensin Barcelonaan ja jatkamalla sieltä matkaa joko junalla tai vuokra-autolla. Alicanteen ei tehdä tällä hetkellä pakettimatkoja Suomesta.

Majoitusta kaikissa hintaluokissa

Alicantessa on runsaasti hotelleja kaikissa hintaluokissa. Useimmat hotellit löytyvät joko Alicanten keskustasta tai satama-alueelta. Kaupungissa on myös tarjolla hostelleja reppureissaajille ja budjettimatkaajille.

Myös talon- tai asunnonvuokraus on Espanjassa varsin suosittua. Vuokrahuvilat sijaitsevat yleensä kaupungin ulkopuolella, kun taas kerrostaloasuntoja löytyy myös keskustasta.

Hyvät yhteydet kaikkialle

Keskeiselle paikalle majoittunut matkailija pystyy liikkumaan Alicantessa helposti jalkaisin. Tärkeimmät nähtävyydet ja mielenkiintoiset paikat ovat lyhyiden etäisyyksien päässä toisistaan. Myös julkinen liikenne toimii: Alicantessa kulkevat paikallisbussit sekä raitiovaunut. Taksit käyttävät mittareita, mutta hintaa voi tietysti tiedustella jo ennen liikkeelle lähtöä.

Autonvuokraus on alueella suosittua. Vaikka autoa ei itse kaupungissa tarvitsisikaan, on lähialueilla runsaasti mielenkiintoisia kohteita, joihin voi tehdä päiväretkiä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ALICANTEN NÄHTÄVYYDET

ShutterstockAlicante
Alicanten yllä kohoava Santa Bárbaran linnoitus on kaupungin tunnetuimpia nähtävyyksiä.

Santa Bárbaran linnoitus

Historiallinen Santa Bárbaran linnoitus torneineen on Alicanten tunnetuin nähtävyys. Linnoituksen tunneleissa, tyrmissä ja maanalaisissa varastohuoneissa riittää tutkittavaa koko perheelle. Linnan huipulle voi nousta tähyämään maisemia yli meren ja kaupungin kattojen. Santa Bárbaraan pääsee helpoiten hissillä, joka nousee linnoitukselle Explanada de España -kävelykadulta.

Explanada de España -kätelykatu

Alicanten kuuluisa rantapromenadi Explanada de España on koottu yli kuudesta miljoonasta värikkäästä marmoritiilestä. Satama-alueen tuntumassa sijaitsevalla kadulla on mukava pysähtyä vaikka nauttimaan kahvit tai ostamaan tuliaisia.

Palmujen reunustamalla promenadilla on mukava ja rento tunnelma, ja siellä kelpaa tepastella niin päiväaikaan kuin iltaisinkin. Upean rantakatunsa lisäksi Alicante on tunnettu puistoistaan ja puutarhoistaan.

Nykytaiteen museo MACA

Alicanten nykytaiteen museossa on vaikuttava kokoelma muun muassa Mirón, Dalín ja Picasson teoksia. Laajojen kunnostustöiden jälkeen museo avasi ovensa jälleen maaliskuussa 2011. Viralliselta nimeltään museo on Museo de Arte Contemporáneo de Alicante eli MACA. Paikka sijaitsee Santa Marian katedraalin kupeessa Alicanten vanhassakaupungissa.

Historialliset kirkot

Alicanten vanhan arkkitehtuurin maamerkkeihin kuuluu goottilaistyylinen Santa Marian katedraali. Vanhan moskeijan raunioille rakennettu kirkko on peräisin 1400-luvulta ja se on Alicanten vanhin kirkko.

San Nicolásin renessanssityylinen katedraali on niinikään yksi Alicanten tunnetuimmista rakennuksista. Kätevästi nähtävyyksien ja ravintolahulinan kupeessa sijaitseva 1700-lukulainen kirkko tunnetaan upeasta kupolistaan.

ALICANTEN PARHAAT

ShutterstockAlicante
Tabarcan saarta ympäröivät kirkkaat vedet ovat snorklaajien ja sukeltajien suosiossa.

Koe tämä Alicantessa

  1. Näe komea Santa Bárbaran linnoitus.
  2. Shoppaile Explanada de Españalla.
  3. Nauti paikallisesta rantaelämästä ja vanhasta arkkitehtuurista.
  4. Vieraile Tabarcan saarella.
  5. Tutustu viinitiloihin ja syö espanjalaisherkkuja.

Lisätietoa

Espanjan viralliset matkailusivut

Teksti: Jenna Lehkonen, Maria Hietala ja Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Espanjan parhaat kohteet

Oletko samaa mieltä? Tuhannet suomalaiset vastasivat: nämä Espanjan kohteet kiinnostavat eniten

Tippi Espanjassa

Pitääkö Espanjassa jättää tippiä? Näin annat juomarahaa lomalla

Mallorcan parhaat rannat

Näin löydät Mallorcan parhaat rannat – 10 suositusta

Cap de Formentorin majakka

Mallorcan upeimmalle maisemapaikalle johtaa hengästyttävä tie – kesällä voimassa tiukat rajoitukset

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja