Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Meksiko

Ylellinen Puerto Aventuras on tehty lomailijoita varten

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 10.11.2016
Puerto Aventuras on lomakeidas Meksikon Jukatanin niemimaalla.

All-inclusive lomakohde

Puerto Aventuras on rakennettu lomaparatiisiksi. Se sijaitsee Meksikossa Jukatanin niemimaalla. Lomakeidas on rakennettu pienen venesataman ympärille. Alue koostuu monista all-inclusive hotelleista ja loma-asunnoista. Alueelta löytyy täydet palvelut kauppojen ja ravintoloiden osalta.

Puerto Aventurasissa on myös golfkenttä ja pitkä hiekkaranta. Lisäksi monista hotelleista löytyy uima-altaat ja tenniskentät. Paikan ilta- ja yöelämä ei ole kovin vilkasta, mikä tekee alueesta sopivan kohteen monille lapsiperheille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lomakeidas sijaitsee keskeisellä paikalla, koska vain lyhyen ajomatkan päässä on esimerkiksi Playa del Carmenin kaupunki. Toisesta suunnasta löytyy Tulumin kaupunki, joka tunnetaan kauniista rannoista ja maya-kylästä. Lisäksi vähän yli tunnin ajomatkan päässä on Jukatanin niemimaan suosituin lomakaupunki Cancun.

Meksikon saaret

Talvikuukaudet parasta matkustusaikaa

Ilmaston puolesta paras aika matkustaa Puerto Aventurasiin ovat talvikuukaudet marraskuusta maaliskuuhun. Tällöin aurinkoisia päiviä osuu kuukauteen huomattavasti enemmän kun kesäaikaan.

Jukatanin niemimaan hurrikaanikausi kestää kesäkuusta marraskuun alkuun. Talvisin lämpötilat liikkuvat päivisin keskimäärin 29 asteen tuntumassa. Öisin kannattaa varata lämpöistä matkalaukkuun, koska ilman kosteuspitoisuudesta riippuen, lämpötilat saattavat tippua reilusti alle 20 asteen.

Vesiurheilua ja Meksikon tuliaisia

Puerto Aventurasin ympäristössä on mahdollista harrastaa golffausta, tennistä ja vesiaktiviteetteja. Esimerkiksi Fatima Bayn rannalla voi kokeilla purjelautailua ja sukellusta. Alueen lähiympäristössä voi harrastaa vesiurheilua monessa muodossa, kuten surffausta, kalastusta ja snorklausta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alueelta löytyy jonkin verran kauppoja ja ravintoloita. Suosituimpia tuliaisia ovat esimerkiksi tequila, korut, käsityöt ja riippumatot. Mikäli kaipaa kuitenkin laajempia ostosmahdollisuuksia, kannattaa poiketa Playa del Carmeniin tai Cancuniin.

Hintataso on Suomea edullisempi. Turistikeskuksissa tosin hinnat saattavat olla muita alueita kalliimpia. Meksikon valuutta on Meksikon peso. Ajankohtainen valuuttakurssi kannattaa kuitenkin tarkistaa ennen matkaan lähtöä.

Hyvä tietää Puerto Aventurasista

Puerto Aventuras on turvallinen lomakohde, jossa eivät näy Meksikon raja-alueen usein uutisoidut ongelmat. Koska kyseessä on turistien suosima alue, kannattaa pitää varansa taskuvarkaiden varalta, varsinkin vierailtaessa suosituimmissa kohteissa, kuten Cancun ja Playa del Carmen.

Runsaan turismin ansiosta paikalliset puhuvat yleensä sujuvaa englantia, mutta espanjan kieltä on hyvä opetella ainakin muutama sana jo kohteliaisuussyistä. Pienestä sanakirjasta saattaa olla apua esimerkiksi ravintoloissa.

Aikaero Suomeen on -7 tuntia.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN PUERTO AVENTURASISSA

Salsa ja guacamole
Salsa ja avokadoista valmistettu guacamole kuuluvat itseoikeutetusti meksikolaisen keittiön perustarjontaan.

Lennot Puerto Aventurasiin

Puerto Aventurasiin matkustaessa lennetään yleensä Cancunin kaupunkiin. Omatoimiset lennot saa noin 850 eurolla. Edullisimmat sisältävät yleensä kaksi välilaskua, toisen Euroopassa ja toisen New Yorkissa tai Miamissa. Näiden matkustusaika vaihtelee noin 16 tunnista 22 tuntiin.

Useat matkatoimistot järjestävät pakettimatkoja Jukatanin niemimaalle. Talviaikaan operoi suora lentoyhteys Helsingistä Cancuniin. Joskus on mahdollista ostaa pelkät lennot matkanjärjestäjän kautta näille lennoille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puerto Aventurasin majoitusvaihtoehdot

Playa del Carmenissa on paljon resort-tyyppistä majoitusta ja isoja hotellikomplekseja. Vaihtoehtoja löytyy sekä luksusta etsiville häämatkalaisille että lapsiystävällistä hotellia kaipaaville perheille. Edullisia majataloja tai retkeilymajoja ei ole kovin paljon tarjolla, eivätkä hinnat ole yhtä alhaiset kuin muualla Meksikossa.

Kahden hengen hotelliyön keskihinta on laaja, noin 70 eurosta yli 400 euroon. Edullisimmillaan majoituksen voi saada noin 60 eurolla per yö.

Liikkuminen Puerto Aventurasissa

Edullisin tapa matkustaa paikasta toiseen on paikallinen minibussi, collectivo. Kyyti maksaa noin euron naapurikaupunkeihin Playa del Carmeniin ja Tulumiin. Myös taksikyyti on suhteellisen edullista. Oman auton vuokraaminen on mahdollista. Meksikon liikenteessä kannattaa kuitenkin noudattaa erityistä varovaisuutta, eikä autonvuokrausta suositella kokemattomalle kuljettajalle.

PUERTO AVENTURASIN NÄHTÄVYYDET

Puerto Aventuras
All-inclusive hotellit ovat suosittuja Meksikossa.

All-Inclusive teemapuisto Xel-Ha

Teemapuisto Xel-Ha sijaitsee Karibianmeren rannalla. Teemapuiston pääsylippu edellyttää all-inclusive-palveluihin. Aktiviteetteja puistosta löytyy laidasta laitaan snorklauksesta, kiipeilyyn ja zipline-pyöräilyratoihin.

Päiväretki tippukiviluolaan

Aktun Chen–tippukiviluolaan on helppo tehdä retki Puerto Aventurasista. Monipuolisella tippukiviluolasta on tehty seikkailupuisto, jossa voi muun muassa snorklata ja mennä viidakon läpi pitkin köysirataa.

Historiaa ja upeita rantoja Tulumissa

Tulumin kaupungista löytyy maya-raunioita ja upea rantaviiva. Tulumin lähialueella on myös kirkasvesisiä laguuneja, joihin voi tutustua snorklaamalla. Tulumin kaivausalueella käy enemmän vierailijoita, kuin millään muulla arkeologisella alueella Meksikossa. Kaupungin nimi, Tulum, on tullut pitkästä muurista, joka ympäröi kaupunkia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

PUERTO AVENTURASIN PARHAAT

Flickr / lumdsenPuerto Aventuras on varsinainen lomaparatiisi.
Puerto Aventuras on lapsiperheille sopiva rauhallinen rantakohde.

Parhaat aktiviteetit

1. rantapelit ja uiminen
2. golf
3. sukellus
4. snorklaus
5. tennis

Lisätietoja

Meksikon turismin matkailusivut

Teksti: Nella Rahkonen
Kuvat: Flickr / lumdsen, iStockphoto, Finnmatkat, Flickr / Lumdsen, Flickr / Lumdsen