Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Egypti

El Gouna on täyden palvelun lomakylä

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 04.02.2015
El Gounan lomakylä tarjoaa aktiivista rantalomailua Punaisenmeren rannalla Egyptissä.

Matkailjoille rakennettu lomakylä

El Gouna sijaitsee Punaisenmeren rannalla Egyptissä. Hurghada sijaitsee noin 30 kilometrin päässä kohteen eteläpuolella ja Egyptin pääkaupunki Kairo noin 500 kilometrin päässä pohjoisessa.

El Gouna on Orascom-hotellikonsernin 20 pienelle saarelle rakentama lomakylä, josta löytyvät kaikki turistien kaipaamat palvelut. El Gounassa ei ole juurikaan varsinaista paikallisasutusta, vaan lomakylän väestö koostuu pääasiassa matkailijoista sekä hotellien, kauppojen, ravintoloiden ja palveluyritysten työntekijöistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

El Gounan ympäristö on todella kaunis, joten ei ole ihme, että juuri tämä paikka valittiin uuden lomakylän sijoituspaikaksi. Punaisenmeren ohella kaupungin rantaviivaa lisäävät kanavat ja laguunit, ja kanavien yli kulkee hotellialueita yhdistäviä pieniä kivisiltoja.

El Gouna sopii lomakohteeksi erityisesti aktiivi- ja rantalomailijoille. El Gouna on erityisen tunnettu vesiurheilumahdollisuuksistaan ja myös arabimiljonäärien suosima lomakohde.

Kuuma ja kuiva ilmasto

Matkatoimistoille El Gouna on erityisesti talvikauden lomakohde, joka tarjoaa aurinkoa ja lämpöä suomalaisten pakkasten keskellä. El Gounaan tehdään lomamatkoja kuitenkin myös kesäkaudella.

Aavikkoisessa ympäristössä sijaitsevan El Gounan ilmasto on kuuma ja kuiva. Viileintä El Gounassa on joulu-helmikuussa, jolloin päivän keskilämpötilat pysyttelevät 20 asteessa. Keväällä ja syksyllä päivän ylimmät lämpötilat kipuavat noin 30 asteeseen, ja kesäkuukausina elohopea hivuttautuu lähelle 40 astetta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vesiurheilijan paratiisi

El Gouna on kuuluisa erityisesti vesiurheilumahdollisuuksistaan. Aktiivinen lomailija voi El Gounassa harrastaa esimerkiksi sukellusta ja snorklausta, vesihiihtoa, purjelautailua sekä parasailingia. El Gounassa on useita sukelluskouluja.

Lomakaupungista löytyy useita rantoja ja jokaisella hotellilla on omansa. Vaikka monet hotellit sijaitsevat sisämaassa kaukana Punaisenmerestä, on näilläkin hotelleilla oma rantakaistaleensa kanavan rannalla.

Zeytouna ja Mangroovy ovat El Gounan rannoista suosituimpia. Zeytouna sijaitsee omalla saarellaan ja tarjoaa monipuolisia rantapalveluita aurinkovarjoista rantabaareihin.

Rantojen keskellä El Gounassa sijaitsee hyvin hoidettu 18-reikäinen golfkenttä, joten lomakylä on myös golffareiden suosiossa.

Turvallisuus ja tapakulttuuri

Vaikka Egypti on yleisesti ottaen kohtuullisen turvallinen lomakohde, on maassa ajoittain levottomuuksia. Egyptin mielenosoitukset vuonna 2011 lähes tyhjensivät maan turisteista, mutta turismia on sittemmin pyritty elvyttämään. Egyptin turvallisuustilannetta ja matkustustiedotteita voi seurata ulkoasianministeriön internetsivuilta.

Muslimimaana Egyptissä on tiettyjä pukeutumissääntöjä myös matkailijoille. Moskeijoissa ja hotellialueiden ulkopuolella tulee pukeutua asiallisesti, eli sekä olkapäät että polvet tulee peittää. Egyptin laki kieltää auringonpalvonnan yläosattomissa, mitä on myös syytä kunnioittaa.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN EL GOUNASSA

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Paljon pakettimatkoja kohteeseen

Suomesta on hyvä lentoyhteydet Egyptiin erityisesti talvikaudella. Suora lento Egyptiin kestää noin viisi tuntia.

El Gounan lähin lentokenttä on Hurghadan kansainvälinen lentoasema, joka sijaitsee noin 25 kilometrin päässä El Gounan eteläpuolella. Lennot Egyptiin maksavat noin 400–500 euroa. El Gouna kuuluu talvikaudella myös monien matkatoimistojen kohdevalikoimaan.

Hotellit ja majoitus

El Gouna on matkailijoita varten syntynyt kaupunki, ja se näkyy kohteen hotellitarjonnassa. El Gounassa on noin 20 hotellia, joista useat ovat viiden tähden majapaikkoja. Lomakohteen tuoreudesta johtuen myös hotellit ovat uusia ja moderneja.

Tasokas hotellitarjonta näkyy usein myös kohteen hintatasossa. El Gounassa hotelliyö maksaa keskimäärin 50–120 euroa halutusta tasosta riippuen.

Kohteessa liikutaan kävellen ja bussilla

El Gounassa liikkuminen on helppoa minibussilla, taksilla tai kävellen.

Minibussit liikkuvat vilkkaasti hotellien ja käyntikohteiden välillä, ja matka maksaa alle euron. Myös taksimatkustaminen on El Gounassa edullista. Taksimatkalla on lomakylässä noin pari euron kiinteä hinta. Monet hotellit tarjoavat asiakkailleen ilmaisia kulkuyhteyksiä esimerkiksi golfkentälle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Autoliikenne on El Gounassa vähäistä ja kulkureitit ovat hyväkuntoisia, joten kävely on aina varteenotettava vaihtoehto.

Bussiliikenne on Egyptissä todella edullista ja El Gounasta on päivittäisiä yhteyksiä esimerkiksi Hurghadaan ja Kairoon. Bussimatka Hurghadaan maksaa alle euron ja Kairoon noin kahdeksan euroa.

El Gounan hotelleilla on myös säännöllisiä veneyhteyksiä esimerkiksi Zeytounan saarelle.

EL GOUNAN NÄHTÄVYYDET

Zeytounan saari

El Gounan tunnetuin ranta-alue sijaitsee omalla saarellaan, jonne pääsee veneellä tai siltaa pitkin. Kapeaa, 400 metriä pitkää laituria myöten voi Zeytounan saarelta pulahtaa syvempiin vesiin ja koralliriutoille.

Zeytounan pikkusaarella voi nauttia pehmeästä hiekasta ja auringosta, sekä vesiurheilusta. Rannalta voi esimerkiksi vuokrata polkuveneen tai harrastaa surffausta ja melontaa.

Saari tarjoaa myös monipuolisia rantapalveluita sekä järjestettyä ohjelmaa, kuten tanssitunteja. Aurinkotuolit, pyyhkeet, juomat ja muut lisäpalvelut ovat maksullisia, ellei satu asumaan jossakin läheisistä hotelleista.

Abu Tigin satama

Abu Tigin satama oli yksi ensimmäisistä Punaisellemerelle rakennetuista jahtisatamista. Abu Tigin satamassa voi ihailla merta ja luksusjahteja, ja satama-alueelta löytyy myös kauppoja ja ravintoloita.

Abu Tigin satamassa järjestetään vuosittain monia kilpiluja, joissa kilpaveneet ottavat mittaa toisistaan. Satamassa järjestettäviä kilpailuja ovat esimerkiksi Med-Red, Vasco de Gama ja Blue Water –ralli.

Mangroovyn ranta

Abu Tig -sataman pohjoispuolella sijaitseva Mangroovyn ranta tunnetaan erityisesti purjelautailijoiden tukikohtana. Mangroovylla voi harrastaa myös useita muita vesiurheilulajeja, kuten melontaa ja surffausta.

Rannalta ja sen tuntumasta löytyy paljon palveluita. Rantapäivää viettävä voi turvautua esimerkiksi rannalta löytyviin suihkuihin ja illalla lämmittäviin nuotioihin. Rannan kupeessa sijaitsee myös ravintoloita ja baareja.

Tawilan saari

El Gounan ympäristössä on hiljaisia pieniä saaria, jotka tarjoavat paikan rentoutumiseen luonnonkauniissa ympäristössä. Yksi tällainen saari on Twila. Twilalla voi nauttia valkeasta rantahiekasta ja kristallinkirkkaasta merestä.

Twila sijaitsee noin tunnin venematkan päässä El Gounasta. Onnen potkaistessa venematkan aikana voi bongata delfiinejä.

EL GOUNAN PARHAAT

El Gouna, Egypti

El Gounan parhaat aktiviteetit

  1. Sukellus
  2. Purjelautailu
  3. Golf
  4. Veneretki lähisaarille
  5. Päiväretki Hurghadaan

Lisätietoa

ElGouna.com: englanninkielinen matkailusivusto

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Flickr / greenacre8, Tjäreborg / Nicholas Pitt