Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Thaimaa

Koh Muk on Thaimaan salattu saari

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 09.02.2015
Thaimaan turisteja kuhisevat rantakohteet eivät houkuttele kaikkia.

Rento paratiisisaari

Koh Muk tai toiselta kirjoitusasultaan Koh Mook on pieni noin 2000 asukkaan saari Etelä-Thaimaassa.

Tälle Koh Lantan eteläpuolella sijaitsevalle saarelle eivät suuret turistimassat ole löytäneet tietään, joten saari on kuin koskematon paratiisi. Saarta peittää vehreä sademetsä ja reunustaa pitkä rivi pehmeitä hiekkarantoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koh Muk ei leveile laajalla nähtävyys- ja aktiviteettitarjonnalla, vaikka loistavia sukellus- ja snorklausmahdollisuuksia saarelta toki löytyy. Koh Mukille matkustetaan pääasiassa nauttimaan hiljaisuudesta ja puhtaasti laiskottelusta.

Parhaiten saarella viihtyvätkin juuri rauhallista rantalomaa kaipaavat. Koh Muk sopii hyvin myös lapsiperheille.

Koh Muk

Trooppinen helle pitää lämpimänä

Koh Muk on lämpöä kaipaavaa matkailijaa hellivä lomakohde. Päivälämpötila kohoaa saarella 30 asteen yläpuolelle ympäri vuoden.

Aurinkoisinta Koh Mukilla on joulukuusta maaliskuulle, mikä on suosituinta matkustusaikaa. Sateisinta saarella on syys-lokakuussa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Loikoilua ja löhöilyä

Koh Muk on yksi Thaimaan koskemattomimpia saaria, jolta kuitenkin löytyy myös jonkin verran palvelutarjontaa turisteille. Aktiviteetit sekä ravintola- ja majoituspalvelut ovat verrattain vähäisiä, mutta ne takaavat kuitenkin rentouttavan rantaloman.

Erityisen railakkaita illanviettomahdollisuuksia Koh Mukilla ei ole tarjolla, mutta tämä ei useinkaan haittaa matkailijoita. Pelkkä rannalla loikoilu tai riippumatossa löhöily käy ohjelmanumerosta.

Sukellusta ja saarihyppelyä

Vaikka verkkainen rantaelämä on Koh Mukilla pääosassa, löytyy saaren aktiviteettien joukosta myös vaihtelua laiskotteluun.

Matkailijat voivat Koh Mukilla kokeilla esimerkiksi snorklausta ja sukellusta. Sukeltamaan pääsee järjestetyillä retkillä, jotka vievät pitkähäntäveneillä läheisille saarille, kuten Koh Rokille tai Koh Chuekille. Sukeltaminen kirkkaissa vesissä on hieno kokemus, etenkin kun meriveden lämpötila pysyttelee 26–28 asteessa läpi vuoden.

Koh Muk tarjoaa snorklausretkien ohella myös muita retkeilymahdollisuuksia. Omien sademetsiensä ohella Koh Muk tarjoaa laskuveden aikaan kävelymahdollisuuden viereiselle Ko Khamin saarelle. Suosittu retkikohde on myös kymmenien metrien pituinen Smaragdiluola.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN KOH MUKILLA

Snorklaaja Thaimaassa

Omatoimisesti matkaan

Koh Mukille ei ole suoria lentoja, vaan esimerkiksi pakettimatkojen lomalennot laskeutuvat Krabin lentokentälle, mistä matka jatkuu bussilla ja veneellä. Pakettimatkat Koh Mukille maksavat noin 800 – 1200 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Omatoimimatkaaja voi matkustaa Koh Mukille esimerkiksi Krabin tai Bangkokin kautta. Lennot Thaimaahan maksavat noin 600–1100 euroa.

Hotellit ja bungalowit

Moniin muihin Thaimaan lomasaariin verrattuna majoitusmahdollisuudet ovat Koh Mukilla vaatimattomia. Saarella sijaitsee kuitenkin useampia lomahotelleja ja tarjolla on esimerkiksi tasokasta bungalow-majoitusta.

Liikkeelle kävellen tai veneellä

Koh Mukin tiet ovat pääasiassa kävelyteitä, eikä saarella ole muutamien mopojen lisäksi juuri liikennettä. Saarella ei esimerkiksi ole lainkaan autoja ja kävely onkin hyvä ja turvallinen tapa liikkua paikasta toiseen.

Liikenne saarten välillä hoituu pääasiassa pitkähäntäveneillä, joita myös matkailijat voivat vuokrata käyttöönsä.

KOH MUKIN NÄHTÄVYYDET

Koh Muk

Rannat vetävät puoleensa

Koh Mukin pääasiallinen tutustumiskohde ovat saaren pitkät, valkohiekkaiset rannat.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Smaragdiluola

Koh Mukin suosituin retkikohde on satumaisen nimen omaava Smaragdiluola. Smaragdiluola eli Emerald Cave on 80 metriä pitkä tunneli, jonka läpi uimalla päätyy valkohiekkaiselle laguunille.

Naapurisaari Ko Kham

Koh Mukin vieressä sijaitsevalle Ko Khamin saarelle pääsee laskuveden aikaan vaikka kävellen. Pienellä saarella voi Koh Mukin tavoin harrastaa auringonpalvontaa ja snorklausta.

KOH MUKIN PARHAAT

Snorklaaja näkee vedenalaisen maailman

Kokeile näitä Koh Mukilla

  1. Laiskottelu
  2. Snorklaus
  3. Pitkähäntäveneen vuokraus

Koh Mukin miinukset

  • Palvelut vähäisiä
  • Matkapuhelimen toimivuus heikko
  • Hiljainen iltaelämä

Lisätietoa

Koh Mook.info
Travelfish/Ko Muk
Tourism Thailand