Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Bulgaria

Sunny Beachilla aurinkoloma onnistuu pienelläkin budjetilla

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 04.02.2015
Bulgarian Sunny Beach on täysverinen turistikohde ja kuuluisa pitkästä hiekkarannastaan.

Sunny Beach elää turismista ja turismille. Sunny Beachissa ei esimerkiksi ole kovinkaan paljon vakituista väestöä, vaan etenkin kesäkaudella valtaosa ihmisistä on ympäri Eurooppaa saapuneita matkailijoita. Kesällä rantakadulla kuulee enemmän englantia, saksaa, venäjää ja suomea kuin bulgariaa.

Täysverinen rantalomakohde

Sunny Beach sijaitsee Mustanmeren rannalla Bulgariassa. Sunny Beach on maan tunnetuimpia rantalomakohteita ja kuuluisa pitkästä, valkohiekkaisesta rannastaan. Turismi on täällä pääelinkeino, mikä näkyy palvelujen laajuudessa ja tarjonnassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lomakaupunki sopii monenlaisille matkailijoille. Loivan rantansa ja aktiviteettiensa puolesta se soveltuu hyvin lapsiperheille, ja vilkkaan iltaelämänsä ansiosta myös nuorekasta rantalomaa viettäville.

Seudun tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat rannan ohella Aquapark-vesipuisto sekä naapurissa sijaitseva Nessebarin kaupunki.

Merirosvolaivaksi naamioitu rantabaari Sunny Beachilla

Kesäkauden lomakohde hiljenee talveksi

Sunny Beach on erityisesti kesäkauden lomakohde, jonka ranta ja palvelut hiljenevät talveksi.

Yli 20 asteen keskimääräisistä päivälämpötiloista saadaan Sunny Beachissa nauttia toukokuusta syyskuuhun. Keskimääräisesti lämpimimpiä kuukausia ovat heinä- ja elokuu, jolloin elohopea kohoaa lähelle +30 astetta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Talvella sää on viileä. Päivälämpötilat putoavat talvella reilusti alle kymmeneen asteeseen ja öisin saattaa olla pakkasta.

Rantaa ja lapsia

Sunny Beach on ennen kaikkea rantalomakohde. Kuusi kilometriä pitkä ja lähes sata metriä leveä hiekkaranta tarjoaa niin aurinkoa kuin vesiurheilumahdollisuuksia.

Sunny Beach sopii hyvin myös lapsiperheiden lomakohteeksi. Keskikesän vilkkaasta iltaelämästä tunnettu kaupunki hiljenee hieman alku- ja loppukaudesta, jolloin melu ei häiritse rauhaa kaipaavia lapsia ja lomalaisia.

Pitkän ja loivasti syvenevän rannan lisäksi lapsiperheet voivat suunnata myös keskustan tuntumassa sijaitsevaan Action Aquapark -vesipuistoon.

Iltaelämää ja ravintoloita

Sunny Beachissa voi viettää nuorekasta iltaelämää erityisesti keskikesällä. Kohteessa on paljon ravintoloita, pubeja ja diskoja, sekä kasino. Hintatasoltaan paikka todella edullinen matkakohde. Ilta ravintolassa maksaa parhaimmillaan vain muutaman euron.

Ostosmahdollisuudet ovat Sunny Beachissa rajalliset. Ostoksille kannattaakin lähteä esimerkiksi Varnan kaupunkiin.

Turvallisuus Sunny Beachissa

Sunny Beach on melko turvallinen lomakohde. Matkailijoiden on hyvä noudattaa yleistä varovaisuutta ja varoa erityisesti taskuvarkaita. Katukaupustelu, kerjääminen, taskuvarkaudet ja rahanvaihto ovat Suomen ulkoministeriön mukaan usein järjestäytyneen rikollisuuden organisoimaa, joten matkailijoilla on syytä varovaisuuteen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkailija pärjää mainiosti englannin kielellä. Elekieleen turvautuvan on hyvä muistaa, että Bulgariassa pään nyökyttäminen tarkoittaa kieltoa ja pään ravistaminen myöntämistä.

Yöelämän vilskeessä ja alkoholinkäytössä kannattaa pitää terve järki mukana ja muistaa, että ammattimaiset taskuvarkaat ja turistihuijarit liikkuvat juuri Sunny Beachin bilekatujen kaltaisissa paikoissa. Humalainen turisti on helppo uhri.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN SUNNY BEACHILLA

Näkymä Sunny Beachin yli

Lento kestää vain kolme tuntia

Lentomatka Bulgariaan on lyhyt ja kestää vain noin kolme tuntia. Suomesta on Bulgariaan hyvät lentoyhteydet erityisesti kesäkaudella.

Lennot Bulgariaan maksavat noin 200–500 euroa. Sunny Beachin lähin lentokenttä on Burgasin kansainvälinen lentoasema. Burgas sijaitsee noin 30 kilometrin päässä.

Sunny Beach kuuluu monien matkatoimistojen pakettimatkavalikoimaan. Paikka on myös tyypillinen äkkilähtökohde, jonne saattaa löytää hyvinkin edullisia äkkilähtöjä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hotellit ja majoitus

Koska kyseessä on pääasiassa turismista elävä kohde, on Sunny Beachissa luonnollisesti paljon hotelleja. Hotellivalikoima on laaja: kohteesta löytyy niin luksustason kylpylähotelleja ja tilavia perhehotelleja kuin vaatimattomampaakin majoitusta.

Monet hotelleista sijaitsevat rannan tuntumassa tai keskustassa. Majoittuminen on Bulgariassa verrattaen edullista. Hyvä- tai keskitasoisen hotellihuoneen saa noin 30–90 eurolla.

Liikkuminen ja julkinen liikenne

Sunny Beachissa ja sen ympäristössä liikkuminen on edullista julkisilla liikennevälineillä. Lomakaupungissa voi liikkua esimerkiksi minijunalla tai kohtuuhintaisilla takseilla.

Pidemmillä matkoilla, kuten retkillä lähikaupunkeihin, kannattaa käyttää bussia. Linja-autolla matkustaminen on Bulgariassa edullista ja reittiverkosto on kattava. Sunny Beachista pääsee Nessebariin noin eurolla ja Varnaan viidellä eurolla.

Sunny Beachin ja Nessebarin välillä liikennöi myös venetaksi.

SUNNY BEACHIN NÄHTÄVYYDET

Laituri Sunny Beachilla

Nauti hienosta rannasta

Sunny Beachin hienohiekkaista rantaa pidetään yhtenä Bulgarian hienoimmista hiekkarannoista. Ranta on lähes kuuden kilometrin mittainen ja jopa sata metriä leveä kaistale pehmeää santaa.

Rannalla voi harrastaa loikoilun lisäksi myös vesiurheilua. Rannalla voi esimerkiksi snorklata ja sukeltaa. Hiekalla järjestetään myös rantalentopallo-otteluita.

Ranta syvenee loivasti joten se sopii myös pienempien lasten uimakohteeksi.

Action Aquapark

Sunny Beachin ohitustien varressa sijaitseva Action Aquapark on suuri vesipuisto ja yksi seudun suosituimmista käyntikohteista. Action Aquapark on erityisesti lapsiperheiden suosiossa, mutta hurjimmat laitteet ja liukumäet sopivat hyvin myös aikuiseen makuun.

Action Aquaparkissa lukuisia altaita, vesiliukumäkiä ja vesiaiheisia laitteita. Lisäksi alueella on myös useita ravintoloita, ruoka- ja herkkukojuja, teema-alueita ja kauppoja. Vesipuistossa järjestetään myös musiikkitapahtumia.

Action Aquaparkiin on ilmainen bussikuljetus Sunny Beachista.

Lisätietoa: Action Aquapark

Naapurikaupunki Nessebar

Sunny Beachin naapurissa sijaitseva Nessebarin kaupunki on yksi maan tunnetuimmista kulttuurinähtävyyksistä. Jo antiikin aikoina alkunsa saanut kaupunki on täynnä myöhäiskeskiaikaisia rakennuksia ja mukulakivikujia.

Vanha kaupunki kirkkoineen liitettiin Unescon maailmanperintöluetteloon vuonna 1983. Nessebarin tunnetuimpia nähtävyyksiä on vuosisatoja vanha Basilika, joka sijaitsee kaupungin keskustassa. Muita mainitsemisen arvoisia kohteita ovat muun muassa Apollon temppeli ja Johannes Kastajan kirkko.

SUNNY BEACHIN PARHAAT

Bulgarian Sunny Beach

Sunny Beachin parhaat aktiviteetit

  1. Loikoilu rannalla
  2. Retki Nessebariin
  3. Päivä Action Aquapark -vesipuistossa
  4. Snorklaus Mustassameressä

Lisätietoa

Bulgaria Tourist Information
Sunny Beach.com

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: iStockphoto, Flickr / Eoghan OLionnain, Flickr / Kismihok, Flickr / JürgenBOT, Flickr / Axel Schwenke