Hyppää sisältöön

Espanjan Aurinkorannikko on lapsiperheiden lomaklassikko

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 10.08.2019
Espanjan Aurinkorannikko on maan eteläosassa sijaitseva loma-alue, joka tunnetaan myös nimellä Costa del Sol.

Aurinkorannikon keskenään erilaisista rantakaupungeista löytyy kiinnostava kohdevaihtoehto jokaiselle matkaseurueelle.

Aurinkorannikko on kestosuosikki

Andalusian maakunnassa Etelä-Espanjassa sijaitseva Costa del Sol eli Aurinkorannikko on 160 kilometrin mittainen rantaviiva, joka on osa Malagan provinssia. Alueella on vuosittain yli 320 aurinkoista päivää, jotka takaavat otolliset puitteet rantalomaa etsivälle matkailijalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jo vuosikymmeniä Aurinkorannikko on tunnettu helpon välimatkan päässä sijaitsevana aurinkolomakohteena, josta löytyy loputonta rantaviivaa, runsaasti harrastusmahdollisuuksia ja ripaus luksusta. Tämän vuoksi kohde kuuluu suomalaisten kestosuosikkeihin.

Espanjan Aurinkorannikko sopiikin erityisesti rantaelämästä nauttivalle matkaajalle, joka kaipaa lomaltaan varmaa aurinkoa ja lomakeskuksen takaamia palveluja. Lasten kanssa matkustaville Aurinkorannikko on mainio kohde hyvien lentoyhteyksien vuoksi ja hauskojen aktiviteettien vuoksi.

Helteiset kesät ja leudot talvet

Eteläisessä Espanjassa keskikesän helle voi tuntua painostavalta ja mittari kipuaa helposti päivä toisensa jälkeen 30 asteen paremmalle puolelle. Kuumimpina päivinä lukemat lähentelevät jopa 40 astetta.

Kevät, alkukesä ja syksy ovatkin ihanteellisia ajankohtia matkustaa Aurinkorannikolle, sillä lämpötilat ovat miellyttävät. Toukokuusta lokakuulle lämpötilat pysyttelevät 20 asteen paremmalla puolella. Talvikuukausina lämpötilat laskevat noin 15 asteen tuntumaan ja hieman alle.

Istockphot
Málagasta löytyy kiinnostavia nähtävyyksiä vastapainoksi rantapäiville.

Harrastusmahdollisuuksia ja lapsiperheiden riemua

Aurinkorannikko on rantalomailijoiden lisäksi myös golfaajien suosikki. Alueelta löytyy kymmeniä laadukkaita golfkenttiä, joista osa kuuluu koko Euroopan parhaimmistoon. Leudon talven ansiosta golfaus onnistuu Aurinkorannikolla ympäri vuoden.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Golfin lisäksi Aurinkorannikolla harrastetaan paljon vesiurheilulajeja. Toki Välimeren aaltoja voi ihailla myös veneen kyydistä veneretkien ja kalastuksen merkeissä. Tennis, ratsastus, vaellus ja pyöräily ovat myös suosittuja lajeja.

Pienten lasten kanssa on helppo viihtyä Aurinkorannikolla, sillä uutta tekemistä riittää vaikka jokaiselle päivälle. Alueen hauskoihin aktiviteetteihin kuuluvat esimerkiksi teema- ja vesipuistot.

Vesipetojen kannattaa ottaa suunnaksi Torremolinoksen Aqualand-vesipuisto, kun taas huvipuisto Tivoli World tarjoaa viihdykettä myös pienemmille lapsille. Aurinkorannikolla on kesäsesongin aikana runsaasti kiertäviä tivoleja ja markkinoita, joilla kannattaa piipahtaa nauttimassa espanjalaisesta karnevaalitunnelmasta.

Kulttuuria ja kiinnostavia päiväretkikohteita

Vaikka Aurinkorannikko tunnetaan erityisesti rantalomakohteena, voi siellä viettää lomapäiviä myös kaupunkimaisemissa. Málagasta löytyy kiinnostavia nähtävyyksiä, herkullisia ravintoloita ja hyvät shoppailumahdollisuudet. Málagan nähtävyyksiin kuuluvat esimerkiksi museot ja historialliset rakennukset.

Aurinkorannikolla on helppo tehdä myös retkiä sekä rannikon hurmaaviin kyliin että hieman kauempana sijaitseviin kohteisiin. Esimerkiksi Ronda ja Granada ovat suosittuja kohteita nähtävyyksiensä vuoksi. Lähempänä rantalomakohteita taas sijaitsee Mijasin valkoinen kylä, jonka tunnelmalliset pikkukadut ja alas rannikolle avautuvat näkymät tekevät siitä vierailun arvoisen kohteen.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN AURINKORANNIKOLLA

Aurinkorannikon hiekkarannoille pääsee kätevästi suorilla lennoilla.

Suorat lennot ympäri vuoden

Aurinkorannikko on helppo kohde, sillä sinne tehdään paljon valmismatkoja Suomesta. Kuumin sesonki ajoittuu kesäkuukausille, mutta matkoja on tarjolla ympäri vuoden. Omatoimimatkaajan on myös helppo matkustaa Aurinkorannikolle suorilla lennoilla. Helsingistä Málagaan lentävät suoraan sekä Finnair että Norwegian ja lentoja on jopa useita päivässä. Edullisimmillaan suorat lennot voi saada alle 150 eurolla.

Majoitu hotellissa tai loma-asunnossa

Aurinkorannikolla eivät majoitusvaihtoehdot lopu kesken. Tarjolla on hotelleja kaikenlaisilla tähtiluokituksilla sekä pienempiä yksityisiä majataloja. Isommista kaupungeista löytyy myös nuorisohostelleja, kun taas luksusta etsivän matkailijan kannattaa suunnata Marbellaan. Myös vuokrattavat loma-asunnot ovat Aurinkorannikolla suosittuja ja helppo vaihtoehto esimerkiksi perheille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Liikkuminen Aurinkorannikolla

Espanjan Aurinkorannikolla vuokra-auto on kätevä kulkuneuvo, jolla pääsee näppärästi tutkimaan koko aluetta. Málagan ja Fuengirolan välillä operoi myös juna, jonka kyydissä on helppoa ja edullista liikkua rannikon kohteesta toiseen.

Pienemmissä kylissä ja kaupungeissa pääsee liikkumaan hyvin jalkaisin, ja monissa on myös bussiverkostot. Takseja on alueella paljon ja kuljettajat käyttävät taksamittareita.

AURINKORANNIKON MATKAKOHTEET

Shutterstock
Aurinkorannikolta löytyy kiinnostavia lomakohteita moneen makuun.

Kulttuurikaupunki Málaga

Aurinkorannikko ei ole pelkkiä hiekkarantoja ja aurinkotuoleja – alueelta löytyy myös Málagan kaupunki, joka hurmaa matkailijan historiallisilla nähtävyyksillään ja ostosmahdollisuuksillaan. Málaga tunnetaan lukuisista museoistaan, joista arvostetuin lienee kaupungin oman kasvatin Pablo Picasson töitä esittelevä museo. Myös taiteilijan lapsuudenkoti on avoinna vierailijoille.

Luksuslomailijan Marbella

Luksuksesta haaveilevan matkailijan kannattaa ottaa Aurinkorannikolla suunnaksi Marbella. Kaupunki on kuuluisa etenkin huvijahteja ja ökyautoja kuhisevasta Puerto Banus -satamasta, jossa voi myös shoppailla tyylikkäissä merkkiliikkeissä. Toisenlaisen puolen Marbellasta taas voi nähdä kauniissa vanhassakaupungissa, jossa sijaitsee viehättävä aukio Plaza de los Naranjos.

Suomalaisten suosima Fuengirola

Suomalaiset viihtyvät rauhallisessa Fuengirolassa sekä lomailemassa että asumassa – pikkukaupungissa on varsin merkittävä suomalaispopulaatio. Hyvien palvelujen ja leppoisan tunnelman vuoksi Fuengirola on kohde, jonne moni palaa aina uudelleen. Fuengirolassa on pitkiä rantoja, joilla voi harrastaa monipuolisesti vesiurheilulajeja. Rantaa pitkin kulkee rantabulevardi, jota reunustavat hotellit ja ravintolat.

Vauhdikas Torremolinos

Fuengirolaa vilkkaampi vaihtoehto löytyy läheltä – Torremolinos on sykkivä lomakeskus, jossa viihtyvät niin lapsiperheet kuin nuorisoporukatkin. Kaupunki tunnetaan kauniista hiekkarannoistaan, joista kuuluisin on kalaravintoloiden reunustama Carihuela. Erilaiset teemapuistot pitävät perheen nuorimmat jäsenet tyytyväisinä, kun taas juhlijat suuntaavat kaupungin lukuisiin baareihin ja yökerhoihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Monipuolinen Benalmadena

Benalmadenassa matkailijat pääsevät nauttimaan niin vilkkaasta rantaelämästä kuin aidosta kylätunnelmasta, sillä se jakautuu kolmeen keskenään erilaiseen alueeseen. Benalmadenan suurin vetonaula ovat rannat sekä pitkä rantabulevardi. Rantaelämästä voi pitää taukoa tutustumalla Arroyo de la Mielin alueen pikkuputiikkeihin ja ravintoloihin tai Benalmadena Pueblon valkoisiin katuihin. Benalmadena on mainio kohde esimerkiksi lapsiperheille.

AURINKORANNIKON PARHAAT

Istockphoto
Lomalla Aurinkorannikolla kannattaa tutustua muun muassa alueen hurmaaviin valkoisiin kyliin.

Aurinkorannikon parhaat elämykset

  1. Rentoudu Aurinkorannikon upeilla hiekkarannoilla
  2. Näe Malagan museot ja kulttuuriaarteet
  3. Vuokraa auto ja kiertele alueen pienissä ja tunnelmallisissa kylissä
  4. Kokeile golfia Aurinkorannikon huippukentillä
  5. Koe ripaus luksusta Marbellassa

Viisi tärppiä lapsiperheille

  1. Vietä rento rantapäivä meressä uiden ja rannalla leikkien
  2. Nauti vauhdikkaasta menosta vesipuistossa
  3. Ilta Tivoli World -huvipuistossa on elämys koko perheelle
  4. Lähde veneretkelle tutustumaan rannikkomaisemiin
  5. Poikkea Benalmadenan akvaariossa

LISÄTIETOA

Aurinkorannikon viralliset matkailusivut

Teksti: Maria Hietala, Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock, Istockphoto