Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Indonesia

Lombok

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 05.02.2015
Upeat rannat, sukellusmahdollisuudet sekä yksi Kaakkois-Aasian hienoimmista tulivuoriseikkailuista houkuttelevat matkaajia paratiisimaiselle Lombokin saarelle.

Aivan Balin vieressä sijaitseva Lombok on isoveljeään vielä toistaiseksi rauhallisempi, mikä tarjoaakin upeat puitteet rentouttavalle rantalomalle. Vaikka matka Lombokille saattaa tuntua pitkältä ja vaikealta, vaiva kannattaa nähdä.

LOMBOK MATKAKOHTEENA

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Balin naapuri

Pieni Lombokin saari sijaitsee Indonesiassa Jaavan saaren itäpuolella lähellä Balia. Lomailu Lombokilla ja Balilla onkin helppo yhdistää niin, että viettää esimerkiksi viikon Balilla ja viikon Lombokilla.

Lombokille tullaan ennen kaikkea nauttimaan hienoista rannoista ja auringosta. Lombokin turismi on keskittynyt pääasiassa Senggigin alueelle, Kuta Beachille sekä Gili-saarille. Suurin kaupunki on Mataram, jossa sijaitsee myös lentokenttä.

Rantaloman lisäksi Lombok tarjoaa myös lukuisia aktiviteetteja tekemistä kaipaavalle matkaajalle. Tarjolla on muun muassa sukellusta, snorklausta, patikointia, golfia sekä kalastusta. Etenkin saaren eteläosassa on erinomaisia rantoja surffaukseen.

Vuoristossa ja luonnossa liikkumisesta kiinnostuneille kiipeäminen tuliperäiselle Rinjani-vuorelle tarjoaa unohtumattomia elämyksiä. Samalla voi ihailla Rinjanin kansallispuiston upeita maisemia.

Trooppinen ilmasto lämmittää ympäri vuoden

Lombokin ilmasto on trooppinen, joten lämpötila on ympäri vuoden +20 ja +30 asteen välillä. Ilma on kosteaa ja sateita tulee ympäri vuoden. Sadekausi kestää noin lokakuulta maaliskuulle ja kuivinta on keskikesällä. Paras aika matkusta onkin kuivan kauden aikana, vaikka silloinkin on hyvä varautua sadekuuroihin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lombok on melko turvallinen lomakohde, mutta normaali varovaisuus varkaiden ja huijareiden varalta on paikallaan. Etenkään autoon ei pidä jättää mitään tavaroita.

Suurin osa Lombokin asukkaista on muslimeja, mikä myös matkailijan on syytä huomioida muun muassa pukeutumisessaan sekä alkoholin käytössä.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN LOMBOKISSA

Balin kautta perille

Lombokille pääsee parhaiten lentämällä Balille Denpasariin ja jatkamalla sieltä lentäen Mataramiin Lombokille. Balilta Lombokille pääsee myös bussin ja lautan yhdistelmällä. Myös Singaporesta on suoria lentoja Lombokille.

Lentohinnat Helsingistä välilaskun kautta Denpasariin maksavat noin 1 000 eurosta ylöspäin. Denpasarista Mataramiin voi päästä hyvinkin edullisesti. Indonesian sisäisten lentojen aikataulut kannattaa kuitenkin varmistaa vielä ennen matkaa, sillä ne muuttuvat usein.

Ajoneuvon vuokraus tai omat jalat paras kulkuväline

Lombokin julkinen liikenne on keskittynyt pääteille, joten muualla liikkuessa kannattaa vuokrata auto, moottoripyörä tai bemo eli minibussi. Etenkin sadekaudella tiet voivat kuitenkin olla erittäin huonossa kunnossa.

Turistikohteissa kuten Senggigissä ja Gili-saarilla kävely tai polkupyörän vuokraaminen on kätevin tapa liikkua. Mataramissa liikkuminen on helpointa bemoilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lombokilta löytyy paljon majoitusta laidasta laitaan aina huippuhotelleista halpoihin hostelleihin. Eniten vaihtoehtoja on Senggigissä. Turistikaudella kesäkuusta syyskuuhun majoitus kannattaa varata etukäteen. Yleisesti ottaen majoitus Lombokilla on edullista.

LOMBOKIN NÄHTÄVYYDET

Hiekkarantoja ja aurinkoa Senggigissä ja Gili-saarilla

Senggigi on Lombokin suosituimpia turistikohteita ja sen hienot hiekkarannat tarjoavatkin ainutlaatuisen mahdollisuuden rentouttavaan rantalomaan. Senggigin läheltä löytyy myös autioita poukamia, joissa voi vallata koko rannan hetkeksi itselleen. Senggigissä on hyvät mahdollisuudet myös snorklaukseen ja surffaukseen.

Lombokin saaren luoteisrannikolla sijaitsevat Gili-saaret ovat toinen upea, paratiisimainen rantakohde. Gili-saariin kuuluu kolme saarta, joista jokaisella on oma luonteensa. Saarten välillä pääsee matkustamaan lautoilla. Kaikilla saarilla on erinomaiset sukellusmahdollisuudet, ja pyöräily on myös erinomainen tapa tutustua saariin.

Gunung Rinjani – elämys seikkailunhaluisille

Kiipeäminen Gunung Rinjanin kansallispuistossa sijaitsevalle Gunung Rinjanin yli 3 700 metrin korkeuteen kohoavalle tulivuorelle kestää useita päiviä eikä retkelle kannata lähteä turvallisuussyistä ilman asiantuntevaa opasta. Kokemus on kuitenkin huikea upeine näkymineen.

Vuorelle pääsee kiipeämään vain sadekauden ulkopuolella, ja koska vuori on edelleen aktiivinen, purkauksen vaara on syytä huomioida. Gunung Rinjanin vuori sekä vuorella sijaitseva Segara Anakin kraatterijärvi ovat pyhiä paikkoja sekä lombokilaisille että balilaisille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Indonesian matkailusivut: Lombok

Suvi Huttunen

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Turistien tyypilliset mokat Balilla

Varo näitä Balilla – 6 tyypillistä mokaa, joihin turistien on helppo sortua

Balilainen ruoka

Joko tiedät, millaista ruokaa Balilla syödään? 5 suosittua annosta

Suomalainen hotelli Thaimaassa

Tällaisia ovat suomalaiset hotellit tropiikissa – nimet herättävät huomion Thaimaassa, Balilla ja Meksikossa

Balin tyypilliset juomat

Mitä Balilla juodaan? 6 paikallista suosikkia – katso kuinka montaa olet maistanut

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja