Hyppää sisältöön

Fidzi

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 01.03.2016
Fidzi on trooppinen saaristovaltio, joka on tunnettu erityisesti upeasta luonnostaan ja ystävällisistä ihmisistä.

Fidzisaarten tasavalta sijaitsee eteläisellä Tyynellä valtamerellä Uuden-Seelannin pohjoispuolella. Maa koostuu 333 saaresta, joista vain noin sata on asuttuja. Suurimpia saaria ovat Viti Levu ja Vanua Levu, joilla asuu valtaosa maan väestöstä.

Fidzi sopii luontomatkailijoille

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Fidzi sopii luontomatkailijoille

Fidzi on erityisen tunnettu luonnostaan ja eläimistöstään, sukellusmahdollisuuksistaan sekä trooppisesta ilmastostaan. Se sopiikin lomakohteeksi erityisesti luontomatkailijoille, sukeltajille, ja häämatkalaisille.

Fidzin trooppisessa meri-ilmastossa vuotuiset lämpötilanmuutokset ovat pieniä, eikä saaristossa koeta varsinaisia sadekausia. Keskimäärin saarilla on kuukaudessa 16 sadepäivää, jolloin sade on usein kuuroittaista, lämpimän trooppista sadetta.

Maan keskimääräinen päivälämpötila vaihtelee 20–30 asteen välillä yölämpötilan pysyttellessä usein 18–20 asteessa. Lämpimintä on tammi-maaliskuussa ja viileintä heinä-elokuussa.

Aktiivista rantalomailua

Fidzin ilmasto ja rannat tekevät saaristosta erinomaisen rantalomakohteen. Saarilla voi harrastaa monia aktiviteetteja, kuten vaellusta, veneilyä ja lintubongausta.

Saaristo on erityisen tunnettu myös sukelluskohteena. Ostosmahdollisuuksia löytyy lähinnä Nadista ja maan pääkaupungista Suvasta. Yleisesti ottaen hintataso on suhteellisen edullinen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Fidziläiset ovat rentoja, ystävällisiä ja tottuneet turisteihin. Fidzi on turvallinen lomakohde. Matkailija tulee hyvin toimeen englannin kielellä, sillä englanti on toinen virallisista kielistä.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN FIDZILLÄ

Fidzi-Flick-CJ-Isherwood-2
Helpoimmin Fidzille pääsee lentäen ja lentoja voi varata useiden yhtiöiden kautta. Lennot kuitenkin sisältävät monesti useammankin välilaskun ja matkustusajat voivat venyä pitkiksi.

Saarille voi lentää esimerkiksi Yhdysvaltojen Los Angelesin tai Australian Sydneyn kautta. Lentojen hinnat liikkuvat 3000–7000 euron välillä, mutta hinnat saattavat vaihdella suurestikin matkustusajankohdasta riippuen.

Ylellisiä hotelleja ja pieniä majataloja

Monipuolisia majoitusmahdollisuuksia on erityisesti suurimmilla saarilla ja kaupungeissa. Suosittuna matkakohteena Fidzi tarjoaa ylellisiä hotelleja, mutta myös vaatimattomampia ja edullisempia majataloja.

Asumiskustannukset vaihtelevat suuresti halutusta tasosta riippuen. Hotelliyön hinta vaihtelee paristakymmenestä eurosta satoihin euroihin.

Liiku bussilla tai taksilla

Bussilla kulkeminen on yksi tärkeimmistä liikkumismuodoista Fidzillä. Julkinen liikenne toimii hyvin erityisesti kaupungeissa ja myös pienempiin kyliin pääsee helposti bussilla. Taksit ovat toinen kätevä kulkuväline ja taksien hintataso on huomattavasti Suomea alhaisempi.

Auton vuokraus on suosittu tapa tutustua Fidziin ja vuokra-auto maksaa noin 100 Fidzin dollaria (noin 40 euroa) per päivä. Maassa on kuitenkin suomalaisesta varsin poikkeava liikennekulttuuri ja vasemmanpuoleinen liikenne.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

FIDZIN MATKAKOHTEET

Fidzissä myös shoppailua ja kaupunkilomaa

Shoppaile Nadissa

Viti Levun läntisessä osassa sijaitseva Nadin kaupunki on Fidzin suosituimpia matkailukohteita. Nadista löytyy enemmän hotelleja kuin mistään muualta Fidzillä.

Nadissa on hyvät ostosmahdollisuudet ja kaupunki sijaitsee lähellä monia mielenkiintoisia käyntikohteita, kuten suurta hindutemppeliä. Kaupungin liepeillä sijaitsee myös kansainvälinen lentokenttä.

Kaupunkilomalle Suvaan

Fidzin pääkaupunki Suva on saariston suurin kaupunki. Suvassa voi nauttia kaupunkilomasta ostoskeskuksissa, ravintoloissa ja yökerhoissa. Kaupungissa järjestetään myös monia tapahtumia.

Suvasta on hyvät liikenneyhteydet ympäri Fidziä, joten kaupungista voi lähteä esimerkiksi saariston pienempiin kyliin tai luontoretkille.

Sukeltelua korallirannikolla

Coral Coast eli korallirannikko on yksi saaren suosituimpia käyntikohteita ja erinomainen pysähdyspaikka auringonpalvojille ja sukeltajille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Viti Levulla sijaitsevalta korallirannikolta löytyy monia hotelleja, pitkiä valkohiekkaisia rantoja ja sukellusmahdollisuuksia. Korallirannikolle pääsee helposti esimerkiksi Nadista ja Suvasta.

Fiji Me – Fidzin matkailusivusto

Kuvat: Flickr / CJ Isherwood , tastygoldfish