Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Ranska

Reunionin saari on kappale Ranskaa Afrikassa

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 01.03.2016
Reunion on Ranskalle kuuluva paratiisisaari Intian Valtamerellä.

Eurooppalainen tropiikki

Reunion on pala Eurooppaa Intian Valtamerellä Afrikassa – Ranskalle 1600-luvulta saakka kuulunut trooppinen saari on EU:n kaukaisin kolkka. Noin 800 000 asukkaan Reunion on eksoottinen sekoitus afrikkalaisia ja intialaisia vaikutteita, mutta saarella puhutaan ranskaa ja valuuttakin on tuttu euro. Reunionin lähin naapuri on Mauritiuksen lomasaari.

Suomesta ei tehdä Reunionille pakettimatkoja – helpointa kohteeseen on matkustaa lentämällä Ranskan kautta. Esimerkiksi Air France liikennöi saarelle. Reunionille voi myös tehdä retken Mauritiukselta, joka sijaitsee noin 200 kilometrin päässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aurinkoa ympäri vuoden

Reunionin trooppinen ilmasto jakaa vuoden joulukuusta huhtikuuhun kestävään kuumaan ja sateiseen kesään sekä kuivaan talveen huhtikuusta lokakuuhun, jolloin myös lämpötilat putoavat jonkin verran. Lämpöä saarella riittää kuitenkin ympäri vuoden: keskilämpötila keikkuu vuoristoa lukuun ottamatta yli 20 asteen tuntumassa.

Vaikka paratiisisaari tunnetaankin kauniista rannoistaan, ovat Reunionin kuuluisat kanjonit saaren valttikortteja. Vulkaanisen maaperän Cirque de Mafate, Cirque de Cilaos ja Cirque de Salazie tarjoavat matkailijoille ikimuistoisia kanjoniseikkailuja.

Yksi saaren viehättävimmistä paikoista on etelässä sijaitseva St Pierren kaupunki, joka tunnetaan siirtomaatyylisistä rakennuksistaan ja rennosta tunnelmastaan. Pääkaupunki St Denis jää hieman jälkeen tunnelmassa, mutta kaupungista löytyy runsaasti shoppailumahdollisuuksia ja ranskalaisherkkuja tarjoilevia ravintoloita.

Aktiviteetteja maalla ja meressä

Reunionilla voi harrastaa erilaisia vesiurheilulajeja sukelluksesta surffaukseen ja purjehdukseen. Vehreä luonto vetää puoleensa myös vaeltajia ja maastopyöräilijöitä. Vuokra-autolla kruisailevat matkailijat ehtivät loman aikana näkemään vieläkin enemmän vesiputouksien ja kraatterien kirjomaa maisemaa.

Mikäli kaipaat vatsanpohjaa kutkuttavaa elämystä, kannattaa lähteä riippuliidolle pitkin rantaviivaa. Yläilmoista Reunionia voi ihailla myös helikopterin kyydistä, josta kraatterit ja maisemat saavat aivan erilaisia ulottuvuuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Touhuntäyteisen päivän jälkeen on mukava rentoutua rauhallisessa poukamassa ja nauttia kreoliruokapöydän antimista.

Lisätietoa

Reunionin viralliset matkailusivut

Kuva: Flickr / Vvillamon

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ranta Ranskan Reunionilla

Reunion – pienen saaren suuret seikkailut