Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Espanja

Gran Canarian Maspalomas tunnetaan hiekkadyyneistään

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 25.05.2016
Aurinkoinen Maspalomas on Gran Canarian suosituimpia lomanviettopaikkoja.

Maspalomas upeine hiekkadyyneineen on rantalomakohteiden klassikko. Täyden palvelun lomakeskuksessa viihtyvät niin lapsiperheet kuin varttuneemmatkin. Rennon rantaelämän lisäksi lomaan voi yhdistää erilaisia aktiviteettejä kuten golfia, tennistä ja pyöräilyä.

Aurinkoa ympäri vuoden

Maspalomas sijaitsee Gran Canarian saaren eteläisimmässä kärjessä. Se on houkutellut lomailijoita jo 1960-luvulta lähtien. Maspalomas on täyden palvelun lomakeskus, jonka pitkät hiekkarannat, kauniit dyynit, lukuisat aktiviteetit ja laadukkaat ravintolapalvelut takaavat lomailijan viihtyvyyden.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Maspalomasissa paistaa aurinko ympäri vuoden. Suomesta sinne matkustetaan eniten talvikuukausina, jolloin Gran Canarian lämpötilat eivät nouse liian korkeiksi vaan muistuttavat Suomen kesää.

Maspalomasin välittömässä läheisyydessä sijaitsevat myös San Augustin sekä vilkkaan yöelämän ja hyvät ostosmahdollisuudet tarjoava Playa del Ingles, joissa Maspalomasissa lomailijan kannattaa myös vierailla.

Maspalomas

Rantaelämää ja harrastusmahdollisuuksia

Maspalomasin pitkä ranta ja kuuluisat hiekkadyynit tarjoavat lomailijalle oivalliset mahdollisuudet auringonpalvontaan. Dyynit ovat suosittu nähtävyys, mutta niiden lomasta löytää silti helposti oman rauhaisan paikan. Rannalla on irtokivistä rakennettuja poteroita, joita suojaavat hieman tuulelta. Maspalomasin dyyneillä sijaitsee myös nudistiranta, jossa voi halutessaan hankkia rajattoman rusketuksen.

Rannalla lenkkeily on suosittua, sillä rantaviivaa pitkin voi kävellä aina Playa del Ingelesiin saakka. Paras aika lähteä kävelylle on aamulla auringon noustua tai myöhään iltapäivällä. Noin viiden kilometrin matkalle kannattaa aurinkorasvan ja vesipullon lisäksi varata pikkurahaa, sillä matkan varrella on muutamia pieniä kioskeja. Jos ei halua kävellä takaisin Maspalomasiin, voi Playa del Inglesistä napata edullisen taksin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lenkkeilyn lisäksi Maspalomasin rannoilla on mahdollista surffata joko leijan kanssa tai ilman. Aloittelijan on suositeltavaa osallistua kurssille ennen Atlantin aaltoihin syöksymistä. Vuokrattavana on myös kajakkeja. Vesipedon on hyvä huomioida, että Atlantin vesi on aina melko kylmää.

Vietä lomaa viheriöllä

Maspalomasissa sijaitsee yksi Gran Canarian suosituista golfkentistä. Kausi ei lopu kesken, sillä viheriölle pääsee kohteessa ympäri vuoden.

Täysimittainen 18 reiän rata sijaitsee upeissa maisemissa hiekkadyynien välittömässä läheisyydessä. Mereltä saapuvat raikkaat tuulahdukset pitävät huolen ettei kentällä ole liian kuuma. Kentän vieressä on myös runsaasti laadukkaita ravintola- ja majoituspalveluja.

Ostokset ja ravintolatarjonta

Maspalomasissa on pieniä kauppoja, joista saa ostettua matkamuistoja sekä rantavaatteita. Paremmat ostosmahdollisuudet löytyvät kuitenkin Playa del Inglesin puolelta, jossa on useita ostoskeskuksia. Suosittuja ovat esimerkiksi Yumbo, Kasbah, Plaza sekä Metro. Aitoja merkkituotteita voi ostaa San Fernandon puolelta Bellavistan ostoskeskuksesta tai Las Palmasin kaupungista.

Maspalomasissa yöelämä on rauhallisempaa kuin naapurissa Playa del Inglesissä. Siellä on lähinnä pubeja ja cocktailbaareja. Jos mielii juhlia aamun pikkutunneille saakka, kannattaa suunnata Inglesin ostoskeskuksiin, joihin myös yöelämä on keskittynyt. Plazan ja Kasbahin alueet ovat etenkin nuorten suosiossa. Yumbossa on useita homoystävällisiä baareja ja yökerhoja.

Laadukkaita ruokaravintoloita ja istuskelupaikkoja sen sijaan löytyy runsaasti. Parhaat ravintolat sijaitsevat kauempana rannasta, mutta Maspalomasin majakan lähellä on paljon grillilihaa ja hampurilaisia tarjoavia paikkoja. Meren läheisyydestä huolimatta saarella syödään runsaasti lihaa. Ruoan kyytipojaksi nautitaan paikallista cavaa, viiniä tai sangriaa.

Hyvä tietää Maspalomasista

Maspalomas on aurinkoinen lomakeskus, joka sopii helppoa lomaa etsivälle. Siellä viihtyvät niin aikuiset kuin lapsiperheetkin. Maspalomas on myös homo-ja nudistiystävällinen paikka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Maspalomasiin matkustavan on hyvä huomioida, että kyseessä on turistikohde. Todellista paikallisväriä on vaikea löytää. Aitoa kanarialaistunnelmaa kaipaava voi vuokrata auton ja lähteä saarikierrokselle.

Kanarian aurinkoon matkustetaan Pohjoismaista yleensä talvisin. Kesäkaudella siellä lomailee paljon englantilaisia ja saksalaisia. Talvikaudella sää muistuttaa Suomen kesää ja lämpötila on keskimäärin 20 astetta. Kesällä elohopea kipuaa yli 30 asteeseen.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN MASPALOMASISSA

Maspalomas

Pakettimatka vie helposti perille

Useat suomalaiset matkanjärjestäjät tarjoavat lennot ja hotellin sisältäviä paketteja Maspalomasiin. Valmismatka onkin helpoin ja edullisin tapa matkustaa kohteeseen. Maspalomasiin on usein tarjolla myös äkkilähtöjä.

Omatoimimatkaajat voivat tiedustella lentoja matkanjärjestäjien lisäksi esimerkiksi Norwegianilta ja Air Berliniltä. Matkanjärjestäjät lentävät yleensä suoraan Las Palmasin kentälle, joka sijaitsee noin 35 kilometrin päässä Maspalomasista. Meno-paluu lentojen hinnat ovat noin 200–400 euroa ja vaihtelevat sesongin mukaan.

Maspalomasissa on laaja majoitustarjonta

Maspalomasissa on laaja valikoima hotelleja, joten jokainen löytää helposti omalle kukkarolleen sopivan vaihtoehdon. Tarjontaa on luksushotelleista vaatimattomampiin pikkuhotelleihin. Suosittuja vaihtoehtoja ovat huoneistohotellit sekä asunnot, joita voi vuokrata pidemmäksikin aikaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kävellen pääsee kaikkialle

Maspalomasissa on helppo liikkua kävellen, sillä kohde on pieni ja kaikki sijaitsee lähellä. Jos ei jaksa kävellä, taksi on edullinen keino liikkua paikasta toiseen.

Jos suunnittelee saarikierrosta, kannattaa vuokrata auto. Muuten lomakohteen sisällä autonvuokraus ei ole tarpeellista.

MASPALOMASIN NÄHTÄVYYDET

Maspalomas

Maspalomasin hiekkadyynit

Maspalomasin hiekkadyynit sijaitsevat aivan rannan tuntumassa. Noin 400 hehtaarin kokoinen alue on suojeltu ja se on lisäksi kansallispuisto.

Atlantilta käyvän tuulen vuoksi dyynit muuttavat jatkuvasti muotoaan. Jopa kymmenen metrin korkuisilla dyyneillä voi bongata erilaisia hyönteisiä, liskoja sekä lintuja ja ihailla auringonvalon sävyjä hiekassa.

Dyyneille voi tutustua omatoimisesti kävellen. Alueella sijaitsevia opaskylttejä tulee noudattaa ja mukaan kannattaa varata runsaasti vettä. Mikäli hiekassa tarpominen tuntuu raskaalta, dyynien yli on myös mahdollista ratsastaa kamelilla.

Maspalomasin majakka

Maspalomasin majakka on peräisin 1800-luvun puolesta välistä. Noin 56 metriä korkean majakan rakennustyöt kestivät lähes kolmekymmentä vuotta. Maspalomasin majakka eli El Faro de Maspalomas on Espanjan kolmanneksi korkein. Majakan ympäristössä on runsaasti ruokapaikkoja sekä rantabulevardi.

Vesipuisto Aqualand

Gran Canarian suurin vesipuisto Aqualand viihdyttää koko perhettä. Erilaisissa vesiliukumäissä ja altaissa vierähtää helposti kokonainen päivä. Puistossa on myös ravintoloita sekä lahjatavarapuoti, josta voi ostaa tuliaisia kotiin.

Teemapuisto Palmitos Park

Palmitos Park on yksi Kanarian suosituimmista perhekohteista. Palmupuiden ympäröimästä keitaasta löytyy noin 200 erilaista lintulajia. Puistossa järjestetään esimerkiksi papukaijanäytöksiä.

Puistossa on myös esimerkiksi orkidetalo, kaktuspuisto sekä akvaario, jossa asustaa erilaisia trooppisia kaloja. Euroopan suurimmassa perhostalossa perhoset lentelevät vapaana.

MASPALOMASIN PARHAAT

Maspalomas

Parasta puuhaa Maspalomasissa

  • Nauti rantalomasta Dunas de Maspalomasin hiekkarannalla
  • Kävele Faro de Maspalomas -majakalle
  • Vuokraa pyörä ja ota ilo irti paikallisesta maastosta
  • Vieraile Aqualand-vesipuistossa

Lisätietoa

Gran Canarian matkailusivut

Teksti: Anu Vaheristo
Kuvat: IStock Photo, Flickr / Becks, Christian Bortes, jay-jerry, Marcus Meissner