Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Thaimaa

Postikorttimaisemien Koh Phi Phi

Elina Venttola Päivitetty: 25.01.2019
Turkoosina kimalteleva meri ympäröi suoraan merestä pystysuoraan nousevia vehreitä kalkkikivisaaria ja valkoinen hiekka hohtaa kilpaa auringon kanssa.

Paratiisirannat matkailijoiden suosiossa

Koh Phi Phi koostuu useammasta saaresta, joista vain suurin, Phi Phi Don, on asuttu. Saarelta löytyy upeita paratiisirantoja, huikea merenalainen maailma ja Thaimaan parhaat mahtava hiekkarantojen yöelämä.

Koh Phi Phi sijaitsee Krabin provinssissa suunnilleen Phuketin ja Krabin kaupunkien välissä. Phi Phi tunnetaan erityisesti upeista valkoisista rannoistaan, sukellusmahdollisuuksistaan sekä kalkkikivivuorista, jotka nousevat pystysuoraan merestä. The Beach -elokuva toi saaren kaikkien tietoisuuteen, sillä elokuvaa filmattiin Phi Phi Lehin saarella sijaitsevassa Maya Bayssa, ja siinä näytteli muun muassa Leonardo di Caprio.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Phi Phi kärsi erityisen pahasti vuoden 2004 tsunamista, ja Phi Phi Donilla sijaitseva Tonsain kylä tuhoutui lähes täysin. Nyt suurin osa on rakennettu uudelleen. Nykyistä kylää värittävät hotellit, ravintolat, baarit ja matkamuistomyymälät.

Koh Phi Phi, Thaimaa
Koh Phi Phi on matkailijoiden suosima rantalomakohde.

Täysverinen talvikohde

Otollisin ajankohta matkustaa Phi Phille on keskitalvella noin marraskuusta helmikuuhun. Tällöin sää on miellyttävän lämmin, muttei tukahduttavan kuuma. Kuuma kausi alkaa maaliskuun loppupuolella ja kestää toukokuuhun. Tällöin lämpötila kipuaa reilusti yli 30 asteen.

Sadekausi alkaa alkukesällä ja kestää loppuvuoteen saakka, jolloin vettä voi tulla ajoittain paljonkin.

Sukellusta, snorklausta ja bileitä

Phi Phille tullaan ennen kaikkea sukeltamaan, snorklaamaan ja juhlimaan. Saari tarjoaa hyvät mahdollisuudet aktiiviseen lomailemiseen ja rentoon juhlimiseen.

Rauhallista lomaretriittiä ei Tonsain kylästä kenties saa, mutta muualta saarelta voi löytää rauhallisempia lomapaikkoja. Erityisesti parhaita rantoja etsiessä kannattaa tutkia saarta Tonsain kylän ulkopuolella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN KOH PHI PHILLÄ

Koh Phi Phi, Thaimaa
Phi Phi Donin parhaalta näköalapaikalta levittäytyy hieno näkymä alas.

Lentäen Suomesta Bangkokin kautta Phuketiin tai Krabille

Phi Phille pääsee parhaiten lentämällä Suomesta Bangkokin kautta Phuketiin tai Krabille, ja jatkamalla matkaa veneellä Koh Phi Phin asutulle Phi Phi Don -saarelle. Molemmista kaupungeista kulkee päivittäin useita veneitä Phi Phille.

Yhden välilaskun edestakaiset lennot Phuketiin maksavat noin 500–600 euroa. Myös Krabille pääsee noin 500 euron edestakaisilla lennoilla. Lentoja lentävät muun muassa Qatar Airways ja Norwegian.

Varaa majoitus ajoissa

Phi Philtä löytyy paljon eritasoista majoitusta, mutta hinnat ovat pääosin hiukan muuta Thaimaata kalliimmat. Lomakauden aikana majapaikat täyttyvät myös nopeasti, joten varaus kannattaa monesti tehdä etukäteen.

Tonsain kylä Phi Phillä on yksi Thaimaan suosituimmista bilekeskuksista, joten jos etsii vilkasta yöelämää, Tonsai on paras paikka majoittua saarella. Rauhaa hakeva rantalomailija voi kuitenkin nauttia enemmän majoittumisesta muualla saarella.

Veneillen saarelta toiselle

Phi Phillä pääsee liikkumaan parhaiten jalan, mutta myös polkupyörää voi harkita. Pyöräillen pääsee tutustumaan muuhun saareen, mutta esimerkiksi Tonsain kadut ovat niin kapeat ja täynnä ihmisiä, että pyörästä ei ole juuri hyötyä.

Jos haluaa tutustua muihin alueen saariin, veneillä pääsee liikkumaan kätevästi ympäri Koh Phi Phin saaria ja tutustumaan esimerkiksi asumattomaan Phi Phi Lehin saareen, jolle järjestetään myös retkiä.

KOH PHI PHIN NÄHTÄVYYDET

Koh Phi Phi, Thaimaa
Phi Phi Lehin saarella sijaitsevassa Maya Bayssa on kuvattu The Beach -elokuva, mikä on tehnyt siitä suositun matkakohteen.

Koh Phi Phi Leh ja Maya Bay

Koh Phi Phi Lehin saarella sijaitseva Maya Bay tuli kuuluisaksi The Beach -elokuvan myötä ja nykyään maineesta osataan ottaa kaikki irti. Lähes jokainen Phi Phillä vieraileva käy pienessä idyllisessä poukamassa, jossa elokuvaa on kuvattu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koh Phi Phi Leh on ehdottomasti käymisen arvoinen, sillä saari on kokonaisuudessaan uskomattoman kaunis ja sen ympäriltä löytyy upeita snorklaus- ja sukelluspaikkoja.

Maya Bayhin ja Koh Phi Phi Lehille järjestetään lukuisia retkiä Phi Phi Donilta. Retkeä suunnitellessa voi miettiä, minkä kokoisen ryhmän kanssa haluaa matkaan, sillä edullisimpien retkien ryhmäkoot voivat olla suuriakin.

Sukellus- ja snorklausretket

Phi Phi on yksi Thaimaan hienoimmista sukellus- ja snorklauskohteista. Vesi on yleensä kirkasta ja näkyvyys hyvä etenkin keskitalven sesonkiaikaan. Sukelluskouluja löytyy lähes kaikkialta, joten valinnanvaraa on runsaasti.

Snorklausretkiä tarjotaan niin ikään kaikkialla, mutta kannattaa varmistaa, ettei ryhmä ole liian suuri, sillä halvimmilla ja suosituimmilla retkillä samassa paikassa saattaa snorklata yhtä aikaa kymmeniä muita. Snorklaamaan voi hyvin lähteä myös vuokraamalla yksityisen veneen.

Upeimmat rannat

Phi Phi Donin parhaat rannat sijaitsevat venematkan päässä Tonsain kylästä. Lähin ranta on Long Beach. Muita hyviä rantoja löytyy muun muassa saaren itä- ja pohjoisosasta. Valkoista hiekkaa kannattaa etsiä myös muilta saarilta, joilta löytyy todennäköisemmin myös yksityisiä poukamia.

KOH PHI PHIN PARHAAT

Phi Phi Don, Thaimaa
Paras tapa liikkua Phi Phi Donin saarelta muille Koh Phi Phin saarille on vuokrata vene.

Parhaat kokemukset Koh Phi Phillä

  1. Turkoosit rantavedet ja valkoinen hiekka
  2. Phi Phin yöelämä Tonsaissa
  3. Veneretki Maya Bayhin
  4. Patikointiretki Phi Phin näköalapaikalle 186 metriin
  5. Saarihyppely Koh Phi Phin muille saarille

Lisätietoa

Thaimaan virallinen matkailusivusto
Phi Phin matkailuinfoa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Suvi Huttunen, Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Thaimaan Songkran

Varo näitä asioita, jos matkustat Thaimaahan huhtikuussa – 10 faktaa Songkranista

Thaimaan kalenteri

Miksi Thaimaassa eletään aivan eri vuotta kuin Suomessa? Vilkaisu kalenteriin lyö ällikällä

Thaimaa

Seitsemän asiaa, jotka yllättävät ensikertalaisen Thaimaan Phuketissa

Thaimaan sääilmiöt

Thaimaan sääilmiöt selitettyinä – nämä voivat osua lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja