Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Dominikaaninen tasavalta

Karibialainen kaupunkiloma Santo Domingossa

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 04.02.2015
Aurinkoa, rantoja, nähtävyyksiä ja vilkasta yöelämää – mitä muuta lomaan voisi kaivata?

SANTO DOMINGO MATKAKOHTEENA

Santo Domingo

Nuoremman Kolumbuksen jalanjäljissä

Santo Domingo on Dominikaanisen tasavallan pääkaupunki Ozama-joen suulla. Se on samalla myös maan suurin kaupunki, jossa asustaa noin kolme miljoonaa ihmistä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Karibianmeren rannalla sijaitsevan Santo Domingon perustajaksi nimetään Kolumbuksen veljeksistä se monille hieman tuntemattomampi, eli pikkuveli Bartolomeo Kolumbus, joka perusti kaupungin vuonna 1496. Pitkän historian jättämät merkit näkyvät kaupungissa vielä nykypäivänä. Matkailija voi halutessaan esimerkiksi tutustua Amerikan mantereen ensimmäiseen katedraaliin tai kierrellä Zona Colonial -kortteleiden siirtomaa-ajalle tyypillisten rakennusten katveessa.

Nähtävyyksien lisäksi myös rannat, ostokset ja yöelämä ovat keskeisellä sijalla Santo Domingon lomassa. Kohde sopiikin erinomaisesti kulttuurin siivittämälle rantalomalle, ja turvallisena kohteena se sopii myös lapsiperheiden lomanviettoon.

Talven lämpimin kohde

Santo Domingossa saadaan nauttia trooppisen ilmaston mukanaan tuomista lämpötiloista vuoden ympäri, sillä päivän keskilämpötilat pysyttelevät alati 25 asteen tuntumassa tai sen yläpuolella. Sateettomimmat kuukaudet ajoittuvat joulukuun ja huhtikuun väliselle ajanjaksolle, joten Santo Domingo onkin unelmakohde talven kylmyyttä pelkääville vilukissoille.

Suurimmat sateet saadaan kesäkuun ja marraskuun välisenä aikana. Tällöin uhkana voivat olla myös hurrikaanit.

Kiehtovaa historiaa ja eloisaa nykypäivää

Dominikaaninen tasavalta on monelle matkailijalle tuttu upeiden paratiisirantojensa ansiosta. Hienoja hiekkarantoja löytyy toki myös Santo Domingon tuntumasta – ja hyvien liikenneyhteyksien ansiosta kaikki saaren upeat rannat ovat saavutettavissa – mutta ne eivät useinkaan ole kaupunkiloman päätarkoitus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Santo Domingo on aarreaitta kulttuurista ja uuden mantereen asuttamisen alkuvaiheista kiinnostuneelle matkailijalle. Kaupungin vanhaan osaan Zona Colonialiin tutustuminen vie kiehtoville nähtävyyksille, kuten uuden mantereen vanhimmille kaduille ja kirkolle. Myös Unesco on liittänyt vanhankaupungin maailmanperintölistalleen, ja alueella sijaitsee lukuisia museoita.

Vaikka historia on vahvasti läsnä kaupungissa, niin on myös nykypäivä. Miljoonakaupunki kuhisee elämää ja aina tuntuu löytyvän syytä ilonpitoon. Kaupungin uusimmista osista löytyy kauppoja ja liikekeskuksia, sekä iltaelämän viettoon sopivia klubeja.

Illanviettopaikkoja löytyy esimerkiksi rantabulevardin varrelta ja ostosmahdollisuuksia esimerkiksi Avenida Independencialta.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN SANTO DOMINGOSSA

Santo Domingo

Kohde omatoimimatkailijalle

Omatoimimatkailijat voivat lentää Santo Domingoon esimerkiksi Yhdysvaltojen kautta. Kaupunkia lähin kansainvälinen lentokenttä on parinkymmenen kilometrin päässä Punta Caucedossa sijaitseva Las Américasin lentoasema. Lennot maksavat noin 1000–2500 euroa.

Aeropuerto Internacional de Las Américas

All Inclusive -hotellin helppoutta

Majoitusvaihtoehtoja Santo Domingosta löytyy joka sormelle – jopa kaikkein vaativimmallekin matkailijalle. Turismin ollessa tärkeä taloudellinen tekijä, hotellikeskittymien läheisyydestä löytyvät usein kaikki palvelut, mitä matkailija lomaansa voi kaivata.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kohteessa on tarjolla paljon esimerkiksi All Inclusive –hotelleja, jotka ovat helppo vaihtoehto muiden muassa lapsiperheiden lomanviettoon. Pienemmällä budjetilla matkustavat voivat puolestaan valita edullisemman perushotellin.

Edullisia bussimatkoja

Bussi on edullinen ja helppo tapa matkustaa Santo Domingossa – ja Dominikaanisessa tasavallassa ylipäänsä. Paikallisliikenteessä matka kuin matka ei maksa kuin parikymmentä senttiä. Bussi on oiva menopeli myös pidemmillä matkoilla: reittiverkosto on kattava ja matkat edullista. Suurimpia bussiyhtiöitä ovat Metro ja Caribe Tours.

Lisätietoa: Metro, Caribe Tours

Paikallisissa takseissa ei ole mittareita, joten matkoilla ovat voimassa kohdekohtaiset kiinteät hinnat, jotka selviävät kysymällä. Taksimatka maksaa keskimäärin pari kolme euroa. Kaupungista löytyy myös metro.

Auton tai moottoripyörän vuokrausta ei voi suositella kuin kokeneille kuljettajille vilkkaan ja aggressiivisen liikenteen, sekä paikoin huonokuntoisen tieverkoston vuoksi.

SANTO DOMINGON NÄHTÄVYYDET

Santo Domingo

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Zona Colonial

Zona Colonial on alle viiden neliökilometrin kokoisenakin kaupungin tunnetuin alue. Siirtomaatyylisen alueen keskus on Parque Colón -aukio, ja täältä löytyvät monet kaupungin maanmerkeistä. Alueella järjestetään myös paljon tapahtumia.

Zona Colonial

Catedral Primada de América ja Alcázar de Colón

Catedral Primada de América on yksi vanhankaupungin keskeisistä nähtävyyksistä. Uuden mantereen ensimmäinen kirkko rakennettiin 1600-luvulla. Kirkko on avoinna yleisölle tiistaista lauantaihin. Sunnuntaisin järjestetään messu.

Nykyisin museonakin toimiva Alcázar de Colón on uuden mantereen vanhin linna. Pääsymaksu museoon on alle euron.

El Malecon

El Malecon rantabulevardin eli George Washington Avenuen varrelta löytyy monia hotelleja, kasinoita ja ravintoloita. Alueella järjestetään myös paljon tapahtumia.

SANTO DOMINGON PARHAAT

Rannalla Santo Domingossa

Tee ainakin nämä!

  1. Kiertele Vanhassakaupungin kaduilla
  2. Vieraile Catedral Primada de Américassa
  3. Opi merengueta
  4. Retkeile lähialueiden hiekkarannoille
  5. Nauti karibialaisista herkuista ravintolassa

Santo Domingon miinukset

  • Hurrikaanikausi kesällä
  • Vesijohtovettä ei voi juoda
  • Dominikaanisessa tasavallassa esiintyy koleraa ja denguekuumetta

Lisätietoa

Dominikaanisen Tasavallan viralliset matkailusivut
Turismo Santo Domingo
Ulkoasianministeriön matkustustiedote: Dominikaaninen tasavalta
Wikitravel
Dominican Travel: Santo Domingo

Kuvat: Flickr / a_shrewdness_of_darleys, iStockphoto