Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Ranskan Polynesia

Tahiti - tyynenmeren aurinkoinen paratiisisaari

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 01.03.2016
Turkoosinsinisiä laguuneja, kirkasta vettä, upeita auringonlaskuja ja polynesialaisia herkkuja.

TAHITI MATKAKOHTEENA

Palmuranta Tahitilla

Tyynenmeren Tahiti kuuluu Ranskalle

Keskellä Tyyntämerta sijaitseva Tahiti kuuluu Ranskan Polynesiaan, joka puolestaan kuuluu nimensä mukaisesti eurooppalaiselle Ranskalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ranskan Polynesia koostuu lukuisista isommista ja pienemmistä saarista, joista tunnetuimpia ovat Tahiti, Moorea ja Bora Bora. Näistä Tahiti on saariryhmän pääsaari, jossa sijaitsee myös kansainvälinen lentokenttä.

Tahiti ja muut Ranskan Polynesian saaret ovat trooppisia rantalomakohteita, jotka sopivat erinomaisesti sekä häämatkalaisille, lapsiperheille kuin muillekin lomailijoille. Tahiti osuu myös monen maailmanympärimatkaajan reitille. Rantojen lisäksi Tahiti tarjoaa paljon myös luonnosta kiinnostuneille matkailijoille.

Lämmintä ympäri vuoden

Tahitilla on trooppisen lämmin ilmasto ympäri vuoden, joten saarille voi matkustaa kaikkina vuodenaikoina. Talvella, marraskuusta huhtikuuhun, sateita tulee runsaammin ja ilma on kuuma ja kostea. Toukokuusta lokakuuhun on kuivempaa ja viileämpää.

Tahitille tullaan viettämään rantalomaa ja upeita laguuneja löytyy paljon. Vesiaktiviteetteja on tarjolla runsaasti aina sukelluksesta ja snorklauksesta surffaukseen ja purjehdukseen. Vesi on erittäin lämmintä, noin 25 asteista ympäri vuoden, joten vedessä viihtyy pitkiäkin aikoja. Kannattaa kuitenkin muistaa, että aurinko on täällä erittäin polttava, joten tehokas aurinkosuoja on tarpeen pilvisenäkin päivänä ja erityisesti veden äärellä.

Luontoretkiä ja mustia helmiä

Saarilta löytyy rantojen lisäksi myös hyviä kävelyreittejä vehreissä metsissä ja vuorilla. Myös polynesialaiseen kulttuuriin liittyviä pyhiä paikkoja ja vanhoja raunioita löytyy ympäri saaria. Tahitia ja muita saaria voi kiertää omin päin autolla tai skootterilla. Myös polkupyörällä pääsee helposti tutustumaan saarten luontoon ja kulttuuriin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pääkaupunki Papeetesta sekä hotellien ympäristöstä löytyy jonkin verran ostosmahdollisuuksia. Tahiti on erityisen kuuluisa mustista helmistään sekä monoi-öljystään.

Tahitilla puhutaan ranskaa, mutta englannilla pärjää yleensä hyvin. Tahiti on turvallinen matkakohde, mutta omaisuudestaan kannattaa pitää huolta ja lukita aina hotellihuoneen tai bungalowin ovet ja ikkunat ulos lähtiessä. Hintataso on suunnilleen sama kuin Suomessa.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN TAHITILLA

Tuoreita hedelmiä Tahitilla

Pitkä matka kannattaa

Tahitille pääsee Suomesta esimerkiksi varaamalla matkan jonkin matkanjärjestäjän kautta. Myös itsenäisesti voi matkustaa. Tahitille lennetään pääasiassa Uudesta-Seelannista, USA:sta, Japanista ja Chilestä Pääsiäissaarten kautta.

Lennot maksavat noin parituhatta euroa. Tahitin kansainvälinen lentokenttä on Papeetessa, josta on lentoja muille Ranskan Polynesian saarille.

Tarjolla myös edullista majoitusta

Tahiti miellettään usein helposti luksuskohteeksi, jossa asutaan viiden tähden hotelleissa ja yksityisissä rantabungaloweissa. Näitä Tahitilta toki löytyy runsaasti, mutta myös edullisempia majoitusvaihtoehtoja on tarjolla. Pieniä bed&breakfast -paikkoja ja hostelleja löytyy etenkin Tahitin saarelta ja Moorealta.

Majoitus kannattaa varata etukäteen, sillä välimatkat hostellien ja hotellien välillä voivat olla pitkät, ja paikan päällä majoituksen etsiminen voi olla aikaa vievää ja hankalaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Liikkuminen helpointa omalla autolla tai skootterilla

Tahitin saarella, etenkin Papeeten lähistöllä kulkee päiväsaikaan paikallisbusseja. Illalla julkista liikennettä ei ole. Muilla saarilla julkinen liikenne on lähes olematonta, ja busseja saattaa kulkea vain yksi tai kaksi päivässä. Taksilla kulkeminen on kallista.

Tahitilla onkin helpointa liikkua joko jalkaisin tai vuokrata auto tai skootteri. Vuokra-auto tai skootteri mahdollistavat myös tutustumisen saariin laajemmin. Myös polkupyörä on erinomainen kulkuväline.

TAHITIN NÄHTÄVYYDET

Lapset uimassa Tahitilla

Pääsaari Tahiti

Tahiti on saariryhmän suurin saari, ja rauhaa hakevalle se voi olla turhankin vilkas. Mitä kauemmaksi pääkaupunki Papeetesta mennään, sitä rauhallisemmaksi ja asumattomammaksi saari muuttuu.

Tahitin parhaat rannat löytyvät saaren eteläpuolelta noin kymmenen kilometrin päästä Papeetesta Puna’auian lähistöltä. Keskellä saarta on hienoja kävely- ja vaellusreittejä ja Papeetessa saa kulumaan yhden päivän kiertelemällä kauppoja ja istuskelemalla kahviloissa ja ravintoloissa.

Moorea sopii sukeltajille

Moorealta löytyy erinomaisia snorklaus- ja sukellusmahdollisuuksia. Snorklaamaan pääsee heti rannasta, joka on pitkään matala, mutta koralleja ja värikkäitä kaloja näkee välittömästi. Myös melonta on suosittua. Parhaat rannat ovat Hauru Pointissa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Moorealla kannattaa käydä katsomassa myös Belvederen näköalapaikkaa, josta on upeat näkymät yli saaren. Ympäri saarta löytyy arkeologisia raunioita, maraeita, joissa on yleensä infotaulut kyseisestä paikasta ja sen historiasta.

Luksuselämää Bora Boralla

Bora Bora on Ranskan Polynesian kallein saari ja vastaa eniten kuvaa paratiisista. Saari onkin luksusta etsivien ja häämatkalaisten suosiossa.

Bora Boralla laguunit ovat suurin nähtävyys ja erilaisia veteen liittyviä harrastusmahdollisuuksia on runsaasti. Koko saaren kiertää helposti yhdessä päivässä ja hyviä näköalapaikkoja on matkan varrella paljon.

Lisätietoa

Tahitin virallinen matkailusivu

Teksti: Suvi Huttunen
Kuvat: Flickr/Erathic Eric, Mick62, Tiarescott, Veroyama