Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Turkki

iStockphoto
Turkki

Rantaelämää ja kulttuuria Turkissa

Rantaelämää, kulttuuria, hyvää ruokaa ja kiinnostavia kaupunkeja - lue Rantapallon matkaopas aurinkoiseen Turkkiin.
Päivitetty: 23.08.2019
next
prev
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva

Välimeren aurinko houkuttaa Turkkiin

Turkki on suosittu matkailumaa lämpimän ilmastonsa, monipuolisten matkakohteidensa ja erityisesti rantojensa ansiosta. Anatolian niemimaalla sijaitseva maa jakautuu kahdelle mantereelle: osa maasta sijaitsee Kaakkois-Euroopassa ja osa Länsi-Aasiassa. Euroopan ja Aasian välinen raja kulkee Istanbulin kaupungin halki.

Turkki on tunnettu erityisesti rantalomakohteena. Maasta löytyy sopivia kohteita niin perhelomailijoille kuin nuorekasta iltaelämää haluavillekin. Lomaan voi yhdistää myös kulttuuria ja ostoksia. Aktiiviselle lomailijalle tarjolla on esimerkiksi golfia, sukeltamista ja patikointia.

Turkin tunnetuimpia lomakohteita ovat Alanya, Antalya, Marmaris, Belek ja Istanbul.

Inka KhanjiAlanya, Turkki
Alanya on suosittu rantakohde.

Matkustuskausi huhtikuusta lokakuulle

Ilmastossa on alueellista vaihtelua – maa on laaja, joten tämä on luonnollista. Rannikolla vallitsevan välimerellisen lauhkean ilmaston alueella kesä on lämmin ja kohtuullisen kuiva, talvi puolestaan lauha ja sateinen. Sisämaan mannerilmastossa vuodenajat ovat selkeämpiä: kesät ovat kuumia ja talvet kylmiä. Monet eivät tiedä, että Turkissa on jopa hiihtokeskuksia.

Paras matkustusaika on huhtikuusta lokakuuhun. Keskikesällä kuumuus voi kuitenkin olla ajoittain painostavaa ja tästä syystä kevätkuukaudet ovat esimerkiksi pienten lasten kanssa matkustaville mieluista aikaa.

Alku- ja loppukaudesta matkailu on usein edullisempaa, mutta silloin palvelutarjonta saattaa olla rajallinen. Esimerkiksi vesiaktiviteetteja saattaa olla tarjolla normaalia vähemmän tai ei lainkaan ja jotkut ravintoloista sulkevat ovensa osaksi vuotta.

Matkailun Turkissa ei tarvitse rajoittua vain kesäkauteen. Esimerkiksi kaupunkiloma Istanbulissa tai luonto- ja kulttuuriloma Kappadokiassa sopivat yhtä lailla talviajan ohjelmaan.

Monipuolista tekemistä koko perheelle

Rannikon uimavedet ovat puhtaita ja lämpimiä, joten ne soveltuvat hyvin myös perheen pienimmille. Maa sopii hyvin myös aktiivilomailijoille monipuolisten harrasteiden ja vilkkaan yöelämän puolesta.

Useissa rantakohteissa on mahdollisuus moniin erilaisiin vesiaktiviteetteihin, kuten vesihiihtoon ja sukellukseen. Golfaajat viihtyvät maan lämpimillä viheriöillä.

Turkki on tunnettu esimerkiksi turkkilaisesta saunasta, hamamista. Maassa on myös kymmeniä kuumien lähteiden ympärille rakennettuja kylpylöitä.

Pakkaa mukaan edulliset ostokset

Turkki on kohtuullisen edullinen matkailumaa ja hyvä kohde ostosten tekemiseen. Lähes jokaisesta Turkin kaupungista löytyy basaarialue. Basaarien kaupat voivat olla mitä tahansa kultasepänliikkeeistä piraattituotteita myyviin vaateliikkeisiin.

Basaareilla kaupankäyntiin kuuluu erottamattomasti tinkiminen. Turistialueilla kauppaa käydään usein teen tai kahvikupillisen äärellä pitkään neuvotellen. Tähän leikkiin ei kannata ryhtyä, ellet ole valmis ostamaan tuotetta onnistuneen tinginnän päätteeksi. Tuotteen lopullinen hinta voi olla myyjän ilmoittamasta alkuperäisestä hinnasta jopa alle puolet.

Turkissa esimerkiksi kulta- ja nahkatuotteet sekä matot ovat edullisia ja laadukkaita. Suosittuja tuliaisia ovat myös mausteet, kengät ja laukut.

Toriostoksia tehdessä kannattaa pitää mielessä, että joillakin turistialueilla saattaa edelleen tulla vastaan huijauksia. Joskus turisteja yritetään haksauttaa pakkaamalla takahuoneessa paketiin jotain aivan muuta kuin hintaneuvotteluissa esillä ollut tavara, joten jos tilanne epäilyttää, varmista että saat mukaan juuri oikean tuotteen.

Historialliset kohteet sopivat kulttuuri- ja luontomatkailijalle

Turkin historia on monipolvinen ja kirjava. Alueella on vaikutteita kreikkalaisilta, roomalaisilta, ottomaaneilta sekä monesta muusta kulttuurista. Esimerkiksi rantakaupunki Side on täynnä historiallisia rakennuksia Antiikin Kreikan sekä Rooman valtakunnan ajoilta. Kappadokian luolakaupungit kertovat, millaista oli elää luonnon armoilla muinaisina aikoina.

Turkissa on useita Unescon maailmanperintökohteita. Näihin lukeutuvat esimerkiksi Istanbulin historialliset osat, Safranbolun kaupunki sekä muinainen Troijan alue.

Luonnon taidonnäytteitä ovat kalkkipitoisen veden valkaisemat Pamukkalen kalliot sekä Kappadokian huikeat kivimuodostelmat. Erityisesti Kappadokian alue on noussut viime vuosina suosituksi luontokohteeksi ja yhä useammat suomalaiset matkustavat katsomaan seudun huikean kauniita laaksoja.

Lapsiperheet viihtyvät Turkissa

Turkki sopii erinomaisesti lapsiperheen lomakohteeksi, sillä lentomatka Suomesta on kohtuullisen lyhyt ja tarjolla on suoria lentoja moniin suosittuihin lomakohteisiin. Paikalliset ovat hyvin lapsirakkaita, joten lomaseurueen nuorimmatkin otetaan hyvin huomioon.

Rantalomailun lisäksi perheille on tarjolla monenlaisia aktiviteetteja. Nähtävyyksiä ja retkikohteita on runsaasti. Liikkuminen kaupunkialueilla on suhteellisen helppoa myös lastenrattaiden kanssa, joskin jalkakäytävät ovat välillä kapeita tai olemattomia. Turkin suosituimmissa lomakohteissa on useita erityisesti lasten kanssa matkustaville tarkoitettuja suuria resort-alueita vesipuistoineen. Tiedustele näitä suoraan matkatoimistolta matkaa varatessasi.

Turistikohteiden asiakaspalvelutehtävissä on yleensä hyvin kielitaitoista henkilökuntaa ja paikallisten kanssa asioidessa englannilla tulee hyvin toimeen.

Turkin turvallisuustilanne on tavalliselle lomailijalle pääsääntöisesti hyvä, vaikka maan poliittisessa tilanteessa on paljon ristiriitaisuuksia. Ajoittaiset poliittiset levottomuudet eivät yleensä ulotu etelärannikon lomakohteisiin, joissa suurin osa lomailijoista majoittuu. Tästä huolimatta, kuten aina matkustaessa, maalaisjärki on hyvä pitää mukana. Turkkiin matkustavan kannattaa seurata Ulkoministeriön ajankohtaisia matkustustiedotteita ja tarvittaessa noudattaa ministeriön ohjeita. Riskialtteimpia kaupunkeja ovat Istanbul ja Ankara.

Turkki on islamilainen maa

Islam on näkyvä osa turkkilaista yhteiskuntaa. Kaupunkien moskeijoiden minareeteista kajahtaa viidesti päivässä rukouskutsu, joka saattaa yllättää ensimmäistä kertaa Turkkiin matkaavan. Turkki on nykyisin melko maallistunut, mutta paikallisia tapoja on silti kohteliasta kunnioittaa.

Maan itäosat ovat vahvemmin uskonnollisia kuin länsiosat. Kaikkialla maassa, myös matkailijoiden erityisesti suosimissa kohteissa, kannattaa kuitenkin pukeutua maltillisesti ja osoittaa hienotunteisuutta esimerkiksi alkoholinkäytössä. Alkoholi ei ole Turkissa kiellettyä, mutta sen liiallista nauttimista ei pidetä sopivana.

Olkapäiden ja polvien peittäminen kuuluu hyviin tapoihin. Osa paikallisista naisista peittää päänsä huivilla, mutta kaikki eivät, eikä myöskään matkailijoilta tätä odoteta muualla kuin moskeijavierailuilla. Suurissa kaupungeissa, rannikon turistikohteissa ja hotellialueilla pukeutuminen on vapaamielisempää kuin esimerkiksi maaseutukaupungeissa liikkuessa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että paikallisten suhtautuminen paljastavasti pukeutuneeseen matkailijaan voi olla hyvin erilaista verrattuna peittävästi pukeutuneeseen ulkomaalaiseen.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN TURKISSA

Izmir, Turkki
Välimeren rantakohteiden matkailukausi ajoittuu huhtikuun ja lokakuun välille.

Lyhyt lentomatka Suomesta

Suora lento Turkkiin on suhteellisen lyhyt, noin neljä tuntia. Esimerkiksi Finnair lentää suoria lentoja lomakohteisiin ja myös useimmista matkatoimistoista on saatavilla pelkkiä lentoja. Lentojen hinnat alkavat noin 150–400 eurosta matkustusajankohdasta ja kohteesta riippuen.

Kaupunkikohteista helpoiten on saavutettavissa Istanbul, joka on Turkin lentoyhtiön Turkish Airlinesin keskus. Turkish Airlinesilla on huikea määrä kohteita, joihin on mahdollista matkustaa Istanbulin kautta – kyseessä on koko maailman mittakaavassa eniten reittejä tarjoava lentoyhtiö. Istanbul onkin suosittu stop over- ja vaihtokaupunki matkalla moniin Aasian tai Afrikan kohteisiin.

Turkin rantakohteet kuuluvat myös useimpien suomalaisten matkatoimistojen valikoimaan kesäkaudella. Tarjolla on perinteisiä pakettimatkoja, omatoimilomia sekä all inclusive -matkoja. Suosittuja rantalomakohteita ovat erityisesti Alanya, Antalya, Side, Kusadasi, Belek ja Marmaris. Näiden Turkin kohteiden äkkilähtötarjonta on tyypillisesti hyvä, ja spontaani reissaaja saattaa löytää erittäin halpoja matkoja, jos vain on valmis odottamaan viime hetkeen. Halvimpaan matkustusaikaan keväisin ja syksyisin äkkilähtöjä Turkkiin saattaa saada jopa alle 200 eurolla.

>> Katso edullisimmat äkkilähdöt Turkkiin juuri nyt

Laaja hotellitarjonta tarjoaa valinnanvaraa

Turkki on kehittynyt matkailumaa ja hotelleja on erityisesti suurissa kaupungeissa ja suosituissa rantalomakohteissa runsaasti. Hotellien taso vaihtelee ylellisistä all inclusive -hotelleista vaatimattomiin hostelleihin. Hotellit ovat hintatasoltaan usein edullisia ja hinta-laatusuhteeltaan hyviä.

Välimeren rantakohteissa on myös paljon ulkomaalaisia loma-asukkaita, jotka ostavat tai vuokraavat vapaa-ajan asunnon omaan pidempiaikaiseen käyttöönsä. Asuntojen hinnat ovat melko edullisia, ja moni suomalainenkin on päätynyt tähän ratkaisuun.

Hyppää linja-autoon tai dolmusiin

Eri kohteiden välillä voi liikkua esimerkiksi junalla tai linja-autolla. Erityisesti bussimatkustaminen on edullista ja helppoa. Kaupunkien välillä voi liikkua myös lentäen. Maan sisäisiä lentoja järjestäviä yhtiöitä on monia ja lennot ovat usein edullisia.

Kaupungeissa ja lyhyillä matkoilla hyvä vaihtoehto on edullinen minibussi eli dolmus. Taksimatkustuksen hinnat ovat Turkissa hyvin edullisia. Paras kulkuneuvo riipppuu kohteesta ja siitä, minne olet matkalla. Matkustusvaihtoehtoja kannattaakin tiedustella esimerkiksi suoraan omalta hotellilta.

TURKIN MATKAKOHTEET

Kappadokia, Turkki
Kappadokian maisemista voi nauttia ympäri vuoden.

Suomalaisten suosikki Alanya

Alanya on yksi Turkin suosituimmista lomakohteista. Alanyasta löytyvät kaikki lomailijan kaipaamat palvelut ja se on erinomainen kohde helppoa rantalomaa etsivälle. Alanyan pakettimatkatarjonta on laaja ja monia palveluita on paikan päällä mahdollista saada myös suomenkielisinä.

Alanya on perinteinen rantalomakohde, mutta kaupungin ympäristöstä löytyy useita mielenkiintoisia retkikohteita. Suomalaisille Alanya on käynyt tutuksi myös Nelosen Matkaoppaat-sarjasta, jonka ensimmäiset kaudet kuvattiin Alanyassa.

Turkin etelärannikolla vuorokauden keskilämpötila on 20 asteen tuntumassa jo toukokuussa. Lämpöä riittää pitkälle syksyyn, ja mittari painuu 20 asteen alapuolelle vasta joulukuussa. Tästä syystä Alanya ja sen lähikaupungit ovat erinomaisia kohteita auringonpalvojalle.

>> Lue lisää matkavinkkejä Alanyan kohdeoppaasta
>> Nämä ovat Alanyan parhaat rannat

Klassinen rantakohde Marmaris

Marmarista kutsutaan Turkin kauneimmaksi rantalomakohteeksi. Pitkää rantaa pitkin voi kävellä naapurikohteeseen Icmeleriin saakka. Marmaris on tärkeä matkailukaupunki ja monet Välimeren risteilyalukset pysähtyvät siellä tuoden kaupunkiin rantalomailijoiden lisäksi myös risteilyturisteja.

Alanyan ohella Marmaris kuuluu Turkin monipuolisinta yöelämää tarjoaviin kohteisiin. Rantapäivän jälkeen voi juhlia pikkutunneille saakka. Useimmat diskot ja klubit ovat avoinna aamuneljään, joten yhden illan aikana rakilasillisen ehtii juomaan useammassakin paikassa.

Kusadasin valkeat rannat

Viihtyisä Kusadasi on suosittu rantakohde Turkin länsirannikolla. Sen rannoilta häämöttää kreikkalainen Samoksen saari. Kusadasi on suosittu etenkin purjehtijoiden keskuudessa. Rantalomailija viihtyy Kusadasin valkeilla hiekkarannoilla. Kaupungin ravintolatarjonta on laaja ja sokkeloiset kujat henkivät itämaista tunnelmaa.

Kusadasi sopii hyvin aktiivilomailijoille, sillä purjehduksen ja vesiaktiviteettien lisäksi Kusadasista käsin voi käydä esimerkiksi reippailemassa läheisillä vuorilla.

Golfareiden Belek

Turkin Rivieralla Antalyan ja Alanyan välissä sijaitseva Belek on erityisesti golfareiden suosiossa. Belekin 14 golfkenttää tarjoavat vaihtelua pelaajille. Jos pallon perässä kiertely alkaa kyllästyttää, ovat Belekin rannat aivan vieressä.

Belek on rauhallinen kohde, jossa myös lapsiperheet viihtyvät. Paikka on rakennettu matkailijoita varten, joten fasiliteetit ovat matkailijan näkökulmasta hyvät. Saman asian kääntöpuoli on toki se, että varsinaiseen paikalliselämään täällä on vaikeampi päästä tutustumaan. Retket lähiseudun kaupunkeihin kuitenkin hoitavat asian helposti.

>> Lue lisää: Golfmatka Turkkiin – esittelyssä Belekin kentät

Kahden mantereen Istanbul

Turkin suurin kaupunki Istanbul sopii erityisesti kaupunki- ja kulttuurilomakohteeksi. Istanbul on kuuluisa kulttuurinähtävyyksistään. Moni erehtyy luulemaan Istanbulia Turkin pääkaupungiksi, mutta näin ei kuitenkaan ole. Maan hallinnollinen pääkaupunki on keskemmällä Turkkia sijaitseva Ankara.

Kirjaimellisesti idän ja lännen ristituulessa kahdella mantereella sijaitsevan Istanbulin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat Hagia Sofia, Sininen Moskeija ja Grand Bazaar. Istanbuliin tutustumiseen kannattaa varata ainakin kaksi tai kolme päivää, sillä näkemistä riittää runsaasti. Silti lyhytkin stop over lentoa vaihtaessa kannattaa – silloin kannattaa vain valita käyntikohteet ennalta ja harkiten, jotta varmasti ehdit nähdä kaiken. Tietoa Istanbulin tunnetuimmista kohteista löydät täältä.

Monet pitävät Istanbulia erinomaisena ostoskohteena, sillä Grand Bazaarin lisäksi kaupungissa on useita muitakin markkinapaikkoja ja myös keskustan ostoskadut pursuavat monenlaisia tuliaishoukutuksia.

>> Lue lisää: Shoppailijan opas Istanbuliin
>> Lue lisää: Rantapallon ravintolavinkit Istanbuliin

Kulttuuriloma Ankarassa

Turkin pääkaupunki Ankara on maan hallinnollinen, kaupallinen ja liikenteellinen keskus. Ankarasta on hyvät liikenneyhteydet eri puolille maata, mutta tyypillinen lomailukohde se ei ole. Ankaran kiinnostavimpia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Anitkabir ja Kocatepen moskeija. Kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ehtii kiertää yhden päivän aikana.

Kiehtova Kappadokia on luontomatkailijan valinta

Keski-Turkissa sijaitseva Kappadokian alue on täynnä erikoisia kivimuodostelmia. Maisema seudulla on ainutlaatuinen koko maailmassa. Alueella on historiallisesti asuttu luolakaupungeissa, joista osa on säilynyt edelleen ja nykyisin matkailijat pääsevät tutustumaan niihin. Kappadokian lukuisilla laaksoilla on jokaisella oma persoonansa ja ilmeensä.

Tyypillisin tapa tutustua Kappadokiaan on bussilla tehtävät kiertomatka, jossa siirrytään päivän tai parin välein uuteen kohteeseen. Alueen hotellitarjonta on hyvä ja hintatason puolesta vaihtoehtoja löytyy jokaiselle kukkarolle. Aktiivilomailijat kiertävät maaseutua pyöräillen tai moottoripyörällä. Myös ratsastusvaellus on mahdollinen. Seudulla viljellään myös viiniä ja matkailija pääseekin melko suurella varmuudella perehtymään paikallisherkkuihin kierroksensa aikana.

Kappadokian upeimpiin elämyksiin kuuluu kuumailmapallolento aamuvarhaisella. Tämä on alueella tyypillinen tapa tutustua maisemaan uudesta perspektiivistä. Lennot lähtevät aina aikaisin aamulla, sillä vain silloin laaksojen tuulet ovat kuumailmapalloille suotuisat.

>> Lue lisää: Näin saat kaiken irti Kappadokiasta – 7 vinkkiä
>> Katso kuvat upeasta Kappadokiasta

TURKIN PARHAAT

Inka KhanjiTurkkilainen aamiainen
Turkkilainen aamiainen pitää kylläisenä pitkälle iltapäivään.

Parhaat rantakohteet

 1. Ölüdeniz
 2. Marmaris
 3. Alanya
 4. Kusadasi
 5. Belek

Parhaat kulttuurikohteet

 1. Istanbul
 2. Kappadokia
 3. Efesos
 4. Canakkale – Troija
 5. Safranbolu

Koe nämä Turkissa

 1. Välimeren paahteiset kesäpäivät
 2. Pitkän kaavan turkkilainen illallinen
 3. Kappadokian huikea luonto
 4. Istanbulin basaarien vilinä
 5. Hemmotteluiltapäivä hamamissa

Lisätietoja

Turkin Valtion Matkailutoimisto

Teksti: Jenna Lehkonen, Anni Moilanen, Riikka Krenn ja Inka Khanji
Kuvat: iStockphoto ja Inka Khanji


Lue kommentit (139) Jätä kommentti

 1. Hei!Löysin matkat Turkkiin 30.09 (+3pv.)2 aikusta+2lasta (3 ja9v.)10-14päivä,All.Tv.Olga


 2. Puhdas, ihmiset ystävällisiä, ei rosvoja, suomalaisille edullinen, siisti, kaunis maa, puhdas vesi ja hyvää, terveellistä ruokaa. Laadukas ruoka on edullista. Hotellilla salaatteja, marjoja, jäätelöä, hyvä palvelu. Olen käynyt monta kertaa ja aina tekee mieli mennä lomalle turkkiin. Siellä loma on loma loma. Kanarialla loma on loma.


 3. TSS:n kautta varattu matka, hienoa palvelua jolla toteutimme huhtikuun kiertomatkaa.
  Antalya-Konya-Kappadokia-Göreme-Munkkilaakso-Turkin Riviera.
  Ensimmäinen Turkin matkamme ja todella onnistunut. Kiva huumorintajuinen bussi seura. Erittäin hyvä matkaopas Savas iloisuus, ystävällisyys, kuunteli mielipiteitämme ja piti meidät hyvin ryhmässä mukana auttoi tilanteissa. Lisänä englanninkielen matkaopas Ismail ja todella hyvä kuski Metim!
  Matkaan sisältyi matto-, kulta & timantti- ja nahkatehdaskäynnit ja pidin erityisesti kulta & timantti tehtaasta. Hotelleista Kappadokia Syrban hotelli viihtyisä ja luontoon mukaava ihastuttavalla paikalla sekä eri hotellien tunnelma Luxusta ja eleganttista. Siistit huoneet joustava palvelu ja hotellitarjonta mahdollisuus käydä myös treenaamassa salilla. Todella lomailijan fiilis ja toisella viikolla hotelli Arcanus Side kruunasi lomamme.
  Suosittelen muillekin! Kiitokset TSS :)


 4. Olimme nyt huhtikuussa TSS:n kiertomatkalla Kappadokiassa ja sitten viikko Arcanus hotellissa.Emme olleet aikaisemmin käyneet Turkissa ja suhtauduin matkaan ensin varauksella. Mutta matka kokonaisuudessaan oli positiivinen yllätys.Nähtävyydet ,opastus ,ruoka ja hotellit erittäin hyvätasoisia.Siisteys ja ystävällisyys kohdallaan.-ja hinta tosi edullinen.Hotelliviikolle kannatti ilman muuta ottaa all inclusive,pääsi rauhassa nauttimaan uimisesta ja lenkkeilystä. Muualla sama taso maksaisi hurjasti enemmän.Mieli tekee uudestaan Turkkiin.


 5. Todella hyvä TSS:n matka Pohjois-Kyprokselle, Pamukkaleen ja Sideen 06-20.03.2016. Kiertomatkalla illallispaketti on lähes välttämätön, mutta rantalomaviikolla olimme tyytyväisiä peruspakettiin, vaikka kovast meille ateriapaketteja tuppuuteltiin. Emme siis kokeneet syyllisyyttä siitä, että maksoimme ruokarahamme paikallisille kuppiloille. Hotellit, palvelut, bussit, oppaat, lennot, kiertomatkaohjelma – kaikki ammattitaidolla hoidettu ja olimme vaimoni kanssa todella tyytyväisiä. Takana 111 maata, 600 hotellia ja 104 lentöyhtiötä – emme olleet ensikertailaisia myöskään Turkissa.


 6. Olimme Istanbul-Ankara-Kappadokia + viikko kylpylähotelli Arcanuksessa.18.02-03.03. 2016. Matka oli oikein onnistunut, opas hyvä ja hotellit oikein hyviä ja siistejä. Toisen viikon olimme hotelli Arcanuksessa, hieno, siisti hotelli, ruoka hyvää ja valikoimaa paljon. Voin länpimästi suositella näitä Turkin matkoja.


 7. Olimme Kappadokian kierroksella helmikuussa 2016, saimme erinomaista palvelua. Oppaamme Ogan oli pätevä, huumorintajuinen ja puhui suomea. Kuski Orhan oli myös kokenut ja taitava korkeilla vuoristoteillä. Tiet olivat hyväkuntoisia, eikä ollut jäätä eikä lunta enää korkeimmillakaan kohdilla. Suosittelen kaikille, siellä on paljon nähtävää. Toinen viikko Sidessä oli myös upea. Hotelli Arcanus oli tasokas, ruoka tosi hyvää ja palvelu ´muutenkin OK. Joukko hyvinhoidettuja, kilttejä kissoja oli hauska juttu.


 8. Kappadokian matkalla marraskuussa
  Aivan upea matka kera loistavan bussiseurueen. Opas Abdullah osaava ja selkeä sekä hyvin asiakasorientoitunut. Kohteet upeita ja loppuviikko Siden alueella hotelli Arcanuksessa aivan loitstava. Hotellit hyviä, matkanteko joustavaa ja bussi hyvä ja kuski tosi taitava. Suosittelen kaikille!


 9. Olimme helmikuun alussa TSS:n matkalla Kypros- Turkin kiertomatka ja lisäviikko Siden lähellä Antalyan alueella. Todella loistava matka! Opas, bussit ja hotellit huippuluokkaa. Suosittelen vilpittömästi! Kun osti kaikki retki- ja ateriapaketit sai pienellä rahalla upean täyshoitoloman.
  Olen lukenut paljon negatiivista kommenttia näistä matkoista: Luulisin, että moni niistä johtuu siitä, ettei ole ymmärretty mitä matkaesitteissä todella lukee. Itse ainakin sain hienon positiivisen kokemuksen. Jossain kommentissa kerrottiin huijatuksi tulemisesta. Tämähän on mahdollista kotimaassakin saati matkoilla missä tahansa. Meitä ei huijattu.


 10. TSS:n Turkin matka 21.1-4.2.2016.Kulttuurimatka.Loistava samoin,kuin viime vuonna Lyykian matka.Suosittelen uusia kokemuksia haluaville.Kappadokia ja kuumailmapallolento jotain aivan uutta.Lomaviikko rannikolla edullisia ostoksia tehden,ehkä Side on ostosparatiisi!! Kiitos TSS:lle.


 11. TSS:n matkoja on arvosteltu kovastikin lehdistössä. Oma kokemukseni 15 päivän matkalta 23.11.-7.12 oli positiivne yllätys. Hotellit olivat hyviä ja aikataulut pitivät. Krritiikkiä antaisin hieman kiertomatkan alun aikataulusta. Tulimme lennon jälkeen hotelliin klo 02.00 ja herätys oli jo klo 06.00 ja lähtö ekapäivän matkalle klo 7.30. Se on eäkaläisille liian kiirett. Meidän ryAutossa oli monia vanhoja pareja, jotka eivät englantia osanneet hmällämme oli myös suomea puhuva opas, mutta toisessa bussissa opas puhui vain englantia turkin lisäksi. Muana oli kuitenkin monia vanhoja pareja, jotka eivät ymmärtäneet selostuksia historialisista paikoista lainkaan. Tämä mahdollisuus vain englannin kielisestä oppasta toki kerrottiin matkaa ostettaessa, mutta eivät kokemattomat ostajat tienneet, mitä saivat. Mutta bussit olivat hyviä ja hotellit erinomaisia. Kiitos. Hannu vilpponen, toimittaja


 12. TSS Travel Service Scandinavian Kappadokian kierros 15.11.-29.11.2015 Taurus-vuoristossa Turkissa ja ilmainen viikko all inclusive hotellissa Turkin Rivieralla Belekissä.

  Kappadokia oli upea kokemus. Maisemat aivan mahtavia – nähtävää riitti niin maan alla kuin päälläkin. Osa matkalaisista ihaili vuoristoa jopa ilmasta käsin kuumailmapalloretkellä. Viikon ohjelma oli kokonaisuudessaan mielenkiintoinen ja aika tiivis. Retkiviikon hotellit olivat hyviä.

  Turkin Rivieralla Belekissä odotti siisti rantahotelli, ystävällinen henkilökunta ja itse ranta, joka oli upea. Ruoka oli kaikkialla koko matkan ajan erittäin hyvää. Erilaisia salaatteja ja kasvisruokia oli todella paljon – Turkki taitaa olla kasvisruokailijan paratiisi. Myös liha- ja kalaruuat olivat erinomaisia. Ja mikä parasta, ruoka oli tarjolla buffet-tyylisesti, joten voit itse valita, mitä syöt ja minkä verran. Jälkiruuista en sano mitään. Turkkilainen jälkiruokapöytä on parasta kokea itse – ensin visuaalisesti ja sitten hitaasti nautiskellen.

  Ohjelmaan sisältyi matto-, kulta&timantti- ja nahkatehdaskäynnit (3 tehdaskäyntiä). Erityisesti mattotehdas oli tosi mielenkiintoinen nähdä – itämaisten mattojen historiaa, mattoihin kudottavat perinnekuviot eri alueilla, matonkutojat työssä mattopuiden äärellä, silkkiperhosen kotiloista silkin kehrääminen jne. Osa isoista hotellikolosseista on talvella kiinni ja työntekijät joutuvat palkattomalle lomalle. Turkin valtio maksaa tukiaisia hotelleille, samoin osan lentoyhtiön polttoainekuluista. Tarkoituksena on pitää turismin palveluksessa olevat myös talviaikaan töissä, eli rattaat pyörimässä edes jossain määrin. Diiliin kuuluvat myös nuo tehdaskäynnit, sillä myös tehtaat osallistuvat matkojen rahoitukseen ja haluavat sen vuoksi turistit ostoksille. Totta – myyjät pyörivät ympärillä esitellen yrityksen tuotteita, mutta ei kukaan pakottanut ostamaan mitään. Kertoivat tuotteista ja moni meidänkin ryhmästä osti itämaisen maton, nahkatakin tai kultakorun muistoksi antoisasta Turkin reissusta.

  Ennen matkaa oli perhosia vatsassa kaiken negatiivisen netti- & iltapäivälehti kirjoittelun vuoksi, mutta näin jälkikäteen voi sanoa, että ilmaisia lounaita sittenkin on. Hotelleista ja oppaasta tai retkiohjelmasta ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa. Todella hienot järjestelyt. Kiitos upeasta kaksiviikkoisesta Turkin mahtavissa maisemissa.


 13. Kävin matkalla 10-24.11.istanbul Capatokia,Antalya,oli tosi mukava reissu puhusimme paljon turkista,ja opas oli ymmärtävä ja Tosi paljon oli katsomista,jos on mahdolinen varmasti matkustan viel’ tss:n kanssa suosittelen kaikkille muilllekin


 14. Olimme 27.10-10.11.2015 Istanbul-Ankara-Cappadokia- Antalya/Bogazkent.Matkan tilaaminen oli helppoa puhelimitse.
  Ytävällinen ja asiantunteva palvelu.Kiertomatkan aikana hotellit oli hyvin valittuja ja toisen viikon hotelli jonka tarjositte oli aivan upea- vaikkakin aina valittajia löytyy- kun ei lueta esitettä, että hotelli sijaitsee Antalyan ympäristössä ja niinhän tama oli, missään EI LUVATTU keskusta hotellia.LykiaWorld oli aivan upea, varsinkin aamiainen. lounas- ja illallinen joka päivälle jotain erikoista ja uutta.Kiitos tarjoamastanne kakkosviikosta.Aivan upea matka ilmatki suosovat ja kakkosviikolle oli hotellilta järjestetty retkiä, että ei tarvinnut kököttää hotellilla. KIITOS:))


 15. Olin juuri kahden viikon matkalla Turkissa TTS-Travelin matkalla. Kokemuksena se oli erinomainen, -Korkeatasoinen opas – englannin kielinen, hyvät hotellit ja tutustumisen arvoiset kulttuurikohteet. Ylivoimainen oli Efesos. Matka ei ollut perinteinen huvitteluloma vaan nimenomaan kulttuurimatka + jatkona lomaviikko Antalyassa.


 16. Olin Turkin kiertomatkalla (Istanbul-Ankara-Kappadokia-Konya-Antalya) loka-marraskuussa. Järjestelyt sujuivat, nähtävyydet upeita, opastus hauska ja asiantunteva. Olihan aikataulu melko tiukka ja ajomatkat pitkiä, mutta kiertomatkan jälkeen seurasi “lomaviikko” rantahotellissa, jolloin oli aikaa palautua. Matka oli TSS:n järjestämä.Suosittelen, jos haluat lomaltasi muutakin kuin auringonpalvontaa.


 17. Olimme mieheni kanssa kahden viikon kieromatkalla Turkissa syksyllä 2015. Matka oli antoisa, koska saimme nähdä niin monia mielenkiintoisia kulttuurikohteita. Olemme toki muutaman kerran aiemminkin olleet Turkissa, mutta tällainen opastettu kiertomatka näytti meille Turkin monipuolisen tarjonnan. Emme tosiaankaan arvanneet, mitä kaikkea ensimmäisen, varsinaisen kiertomatka aikana saimme kokea. Istanbulin nähtävyyksien jälkeen suuntasimme pääkaupunki Ankaraan, sieltä Kappadokian upeisiin maisemiin, missä uskaltauduimme kuumailapallolennolle. Saman viikon aikana matka jatkui kohti etelää: Konyan kaupungin kautta Mahtavan Taurus-vuoriston yli etelän “Rivieralle” Antaliaan. Siellä odotti viikon hemmotteluloma. Matkan ohjattu osuus, siis ensimmäinen viikko oli todella antoisa, joskin kiireinen. Opastus oli ensiluokkaista ja hotellitkin ihan kelvollisia. Hemmotteluloma sen sijaan tuotti pienen pettymyksen, koska meille oli osoitettu hotelli, joka sijaitsi keskellä ei-mitään. Uimisen ja syömisen lisäksi ei ollut mitään tekemistä. Tähän toiseen viikkoon emme olleet kovin tyytyväisiä. Mutta kaiken kaikkiaan matka kokonaisuutena oli hintansa arvoinen. Varmasti lähdemme uudelleen, jos tilaisuus tulee. Suosittelemme muillekin!


 18. Olimme 15.-29.11.2015 TSS:n Turkin kiertomatkalla: Istanbul, Ankara, Kappadokia, Göreme, Cavusin, Konya ja Antalya. Olemme matkustaneet paljon sekä ominpäin, että seuramatkoilla. Tämä reussu oli yksi parhaista! Opastetulla matkalla sai paljon tietoa maasta ja sen kulttuurista. Retkikohteet olivat suurelta osin Unescon kulttuuriperintökohteita ja ihan uskomattoman mielenkiintoisia. Suosittelemme!


 19. Olimme toukokuussa 2013 Alanyassa Riviera-hotellissa Aurinkomatkojen reissulla. Hotelli oli rauhallinen, siisti ja kaikin puolin asiallinen. Meillä oli puolihoito ja olimme tyytyväisiä ruokaan. Erittäinkin tyytyväisiä. Reissussa meitä oli mukana minä, mies ja 14v poikamme. Hotelli sijaitsi ihan Kleopatra-rannan läheisyydessä. Retkiä tehtiin Sapaderen kanjoniin ja Kale-kukkulalle. Myös Hamamissa käytiin, joka oli minulle kyllä osittainen pettymys johtuen naureskelevasta nuorisoporukasta jonka saimme pesijöiksi. Hieronta oli kyllä loistava. Myyjät on mitä on, huutelevat perään, muttei ilkeästi kuitenkaan. Siltikin varsinkin väsyneenä heihin meinaa palaa hermo.. Pakattavia ostoksiakin meillä oli, esim. pöytälamppu ja vesipiippu. Molemmista paketeista löytyi juuri ne, mitkä ostimmekin, emme tulleet huijatuksi. Silloin ei sellainen edes tullut mieleen, pitääpä nyt tuokin mahdollisuus ottaa huomioon kun syksyllä matkustamme Marmarikselle! :) Me kyllä kokemattomina matkustelijoina tykästyttiin Alanyaan, ihmiset olivat mukavia, ruoka hyvää, maisemat mahtavia ja lämmintä riitti! Siksipä uudelleen Turkkiin!


 20. Huhtikuussa tosi hyvä kiertomatka, ystävällinen ja osaava henkilökunta, hyvät kohteet ja hotellit sekä erinomainen ruoka. Lähden joskus uudestaan, paljon jäi vielä kokematta.


 21. Olimme maaliskuussa Turkissa Kappadokia kiertomatkalla. Matka oli ns. halpamatka, mutta ylllätys oli melkoinen, mitä sillä rahalla saikaan. En olisi ikinä uskonut pääseväni sillä rahalla semmoisiin hotelleihin ja sellaisten ruokapöytien ääreen. Yhdessäkin viiden tähden hotellissa oli pelkästään salaattiaineksia 62 kulhossa. Sen päälle muut kylmät alkupalat, lämmin ruoka ja lukematon määrä erilaisia jälkiruokia. Voin lämpimästi suositella matkaa. Nautin maisemista, ruuasta, laadukkaista ohjelmista ja ystävällisistä, avoimista turkkilaisista ihmisistä. Käynti hamamissa oli myös mukava. Lähden luultavasti uudelleenkin Kappadokian kiertomatkalle <3. Täysi kymppi.


 22. Aivan mahtava kiertomatka Turkin Kappadokiaan!! Niin kiehtovaa ja uljasta historiaa.Järjestelyt pelasivat loistavasti ja hotellit olivat mitä parhaita. Matkanjärjestäjänä toimi TSS! Alusta loppuun kaikki pelasi hienosti!!


 23. Suosittelen Turkin Kappadokkian kiertomatka erityisesti historiasta ja luonnosta kiinnostuneille!
  Aivan upeita maisemia,nähtävyyksiä,erilaisia kaupunkeja ja joka paikassa ainakin meille asiakaspalvelu oli erittäin ammattitaitoista ja osaava. Menemme seuraavallekin matkalle TSS-n kautta! Meidän bussi porukka oli aivan mahtavaa! Uusia tuttavuuksia tuli ja toki myös Ruotsin ja Saksan Tss-n busseista tuli meille uusia matkakumppaneita. Meidän porukkan matkaohjaajat osasivat oman työnsä täydellisesti!
  Sellaisen matkan voin vapaasti suosittella myös kuherruskuukaudeksi/lahjaksi!


 24. Suosittelen lämpimästi TSS-kiertomatkaa Efesos-Afrodisius-Pamukkale. Hyvin järjestetty ja tiivis.


 25. Olemme juuri palanneet matkalta Antalayaan ja Kappadokiaan. Matka oli ihan täydellinen! Kiitos kaikista upeista järjestelyistä ja superkiitokset parhaalle oppaalle ja parhaalle bussinkuljettalle ikinä! Kaikki sujui asiantuntevasti ja jouheasti. Matka oli todellinen kulttuurimatka, jonne ei onneksi sattunut kuin samanhenkisiä ihmisiä, jotka olivat kiinnostuneita kaikesta näkemästään. Yhtään perinteistä suomalaista juopottelevaa turistia ei meidän joukkoomme ollut sattunut ja siitä kiittelimme sattumaa muiden ryhmäläisten kanssa lentokentällä katsellessamma ja kuunnellessamme muutaman toisen seurueen kuulumisia. Olisipa upeaa, jos tuollaiset ihmiset voisi karsia jollain systeemillä pois tällaisilta hienosti ohjelmoiduilta matkoilta, mutta se lienee mahdotonta.
  Olemme
  pahoillamme, että tuollaiset tyypit paitsi hankaloittavat muiden matkailijoiden sekä oppaiden ja kuljettajien työtä, aiheuttavat matkatoimistolle ikävyyksiä jälkikäteispuheillaan.
  Mutta siis kaikenkaikkiaan, meidän matkamme onnistui ehdottomasti yli kaikkien odotusten. Lämmin kiitos kaikille järjestäjille sekä kaikkien kohteiden henkilökunnille ja ihan kaikille tapaamillemme turkkilaisille ihmisille, he tekivät kaikkensa matkamme onnistumiseksi.


 26. Kelloseppä Mustafa But Turkki/Side. Hienoa, että löytyy vielä taitoa ja hyvää palvelua ja edullisesti. Suosittelemme, kun käytte paikkakunnalla.


 27. Turkki – ei mitään itseään kunnioittavalle sinkku hetero miehelle

  – ei paikallisia naisia
  – naisturistit juoksevat turkkilaisten perässä
  – homot yrittävät iskeä

  ainiin taisi Turkin nuoleskelijat ollakin niitä naisia enimmäkseen


 28. Ekaa kertaa turkkiin metkailemassa!
  Oisko kellään enemmän kerrottavaa tuosta Kusadasinista? :)


 29. No nyt tänään Turkista palanneena voin sanoa että ihan ok paikka. Ei mikään halpa ja ruoka kaksinkertaista. Se että mainostetaan hyvää kotiruokaa tarkoittaa pikkasen parempaa kuin HK:n eines. Ei todellakaan mikään kuliraninen elämys. En tiedä oliko huonot paikat, mutta 350€ meni syömiseen viikon aikana, joten ihan halvimmat snägärit ei olleet kyseessä.
  Viikko SIde:ssä. Aqua World on myös vain 1/3 mitä luvataan, 13 mäkeä siellä on eikä mainosken 24, jos jokaista raitaa 2m leveässä mäessä ei lasketa… Normaalia liioittelua ja venäläiset pilaa monen paikan, etuilua ja töykeää käytöstä, kuten suomessakin, ihan kuin omistaisivat paikan.
  Voin mennä toiste, rellestämään, muuten käy sakemannit ja venakot ohimoon. Ruotsalaisiakian on enemmän kuin ruotsin laivalla!
  Niin ja liikennesääntöjä ei noudateta senkään vertaa kuin Thaimaassa! Varokaa lastenne kanssa, päin punasia ajetaan ja väärää kaistaa / sulkuviivojen yli ja ylinopeutta hidastetöyssyistä välittämättä.


 30. Tulin juuri Turkin Kemeristä siellä oli tosi kuumaa lämpö varjossa +34 ja illallakin +26 matka mukava ilman puolesta, mutta
  ainoa pettymys oli matkatoimisto Detur en suosittele sen järjestämiä matkoja oli viimeinen kerta kun käytin Detuurin palveluja.


 31. 3 kertaa Turkissa käyneenä suosittelen! Paljon ihania paikkoja, historiallisia nähtävyyksiä ja valkoisia hiekkarantoja.
  Ihmiset mukavia. Huijatuksi olemme tulleet Kanarialla ja Egyptissä, mutta ei Turkissa.
  Kusadasiin haluaisin uudelleen. Olin siellä 20 vuotta sitten.


 32. Useasti eri kohteissa Turkissa matkustellut eikä milloinkaan ole sattunut kummempia kommelluksia. Sairaanhoitoakin kerran tarvitsin patikoidessa loukkaantuneen jalan vuoksi ja hoito ensiluokkaista. Loman onnistuminen on ihan itsestä kiinni ja järjen käyttö sallittu.Nyt varttuneempana on lapsenlapsia ollut mukana yksi kerrallaan ja aina ollut hauskaa kun siellä tykätään lapsista paljon.Huijareille en anna mahdollisuutta, eivät ole onnistuneet vedättämään missään päin vaikka joka paikassahan niitä on, ei Turkissa sen enempää kuin muuallakaan. Taas on varattuna matka toukokuun alussa Alanyaan ja odotamme innolla todella hyvää ruokaa ja ystävällisiä ihmisiä ja pitkiä skootteriajeluja:)


 33. mielenkiintoinen maa olen käynyt istanbulissa


 34. mielenkiintoinen maa olen käynyt istabulissa


 35. Välimeren kohteet, Kanaria, Kauko-Itä ja Karibia nähty. Ennakkoluulojen
  vallassa en ollut ikinä suostunut lähtemään Turkkiin. Viime syksynä ensimmäinen kerta, kohteena Side ja all inclusive hotelli. Yllätys oli täydellinen, ruoka erinomaista, sikäläiset ystävällisiä, erityisesti vajaan vuoden ikäiseen lapseemme kohdistunut ihailu oli täkäläisen töykeyden jälkeen käsittämättömän mukavaa. Ehdottomasti uudelleen Turkkiin,
  ainakin rantalomakohteet ihan tasokkaita ja hinta/laatusuhde on erittäin hyvä verrattuna muihin Välimeren (pohjoisrannan) kohteisiin.


 36. hyvä varsinkin keväällä ja syksyllä


 37. Olen ollut yhden päivän turkissa ja voisinpa olla useammankin.


 38. Lueskelin näitä kommentteja. Kaikkialla maailmassa löytyy huijareita, jopa koti-Suomessa! Nuo kommentit, joita luin, eivät kuitenkaan kertoneet ryöstöistä.
  Minut on putsattu Tallinnassa ratikassa, Thaimaassa paikallibussissa (rahastaja toi pullon vettä, kun jalkani olivat niin turvoksissa…eka kerta Thaikuissa Bangkokista-Hua Hinniin sinivalkoisella bussilla – oli laittanut tyrmäystippoja…) Sitten vei suomalainen poika hotellisa lompakkoni…, Havannassa lähti repusta puhelin… Joten ei reppua selkään eikä juotavaa keneltäkään muulta!
  Nyt päätin lähteä kolmen päivän kuluttua kuukaudeksi Antalyaan katsellen sieltä käsin Turkkia….


 39. En suosittele Turkkia. Turisteja ja aggressiivisia kaikin mahdollisin keinoin kusettavia sisäänheittäjiä on enemmän kuin tarpeeksi. Shoppailumahdollisuudet ovat huonot. Ruoka oli hyvää ja suht edullista.

  Hotelliamme Hotel Peraa voisin kyllä suositella, todella hyvä hintalaatu -suhde ja ystävällistä henkilökuntaa.


 40. Turkin Kusadasiin matka monen alanyan reissun jälkeen, tuntuu että alanya nähty ja vuosi vuodelta huonommaksi käyny! Marmarikselle eksyin kerran ja mielestäni oli kammottava paikka, samoin iclemer! Päällimäiseksi kuvaksi jäi epäsiisteys katukuvassa.Toivottavasti Kusadasi olisi positiivinen yllätys. Lämpö ja rannat ovat turkin plussa, mutta epärehellisyyteen minäkin Alanyassa törmännyt ja juuri lasten kanssa. Ilmoitin eräälle kauppiaalle ettemme ole aikeissa ostaa mitään, mutta silti halusi esitellä puotinsa tarjontaa lapsille ja kun sitten tyhjin käsin lähdimme haistatteli ja käski painua v…


 41. Syyskuussa Turkkiin !!! Kauan on kierrelty ja kaarreltu, mennäkkö vaiko ei. Nyt se vihdoin toteutuu. Mielenkiinnolla odotan loma-lomaa All Inclusive -hotellissa.


 42. Olen käynyt 10 vuoden aikana 5 kertaa Turkissa. Aina löytyy uutta, kaksi viikkoa sitten tulin viimeiseltä matkalta. Oli kulttuuri ja kiertomatka, käytiin mm Pamukalla ja Turkin rivieeralla. Kaikkiaan majoitumme neljään eri hotelliin, 1 ja 2 yötä paikassaan viimeinen hotelli oli Antalyassa jossa oltiin 3 yötä. Antalya on miljoona kaupunki. siellä oli erittäin mieleinen tutustumiskohde vanhakaupunki. Suosittelen kaikille haluan vielä palata sinne.Koska Sydämeni jäi sinne on pakko hakea se takaisin.


 43. Suosittelen Istanbulin lähellä sijaitsevaa Bursaa kohteena. Itse vietin siellä 11 päivää tanssifestareilla ja voin sanoa että isäntäperhettäni mukavampaa porukkaa en ole kyllä ikinä tavannut. He olivat todella anteliaita ja hyväsydämisiä ihmisiä. Myös kaikki muut tapaamani henkilöt olivat aina valmiina auttamaan ja hymyilivät koko ajan. Antaisin mitä vain päästäkseni takaisin!


 44. Olen kuusi kertaa Alanyassa käynyt.. ihana paikka! Ollaan saatu hyviä kavereitakin ja pidetään heidän kans yhteyttä. Onneksi toukokuulle on taas
  reissu varattu!!


 45. Turkki on kiva maa .lämmin ja halpa . Eniten Turkissa kiehtoo ne vanhanajan linnat


 46. En ole käynyt Turkissa, mutta hyvin mielelläni kyllä kävisin. Enemmän olen kuullut hyvää kuin huonoa siitä maasta.


 47. Turkissa en ole kertaakaan käynyt. Rantakohteet eivät niinkään kiinnosta mutta Istanbuliin voisi suunnata kaupunkilomalle nähtävyyksiä katselemaan.


 48. Olisi kiva päästä turkkiin uudestaan. Kerran siellä olen käynyt ja jäi niin paljon vielä näkemättä ja kokematta. Hieno maa kaikin puolin :)


 49. Olisi kiva päästä Turkkiin, en ole käynyt, mutta kaveri on ja kehui


 50. Viime syksynä päätin lähteä ensimmäistä kertaa katsastamaan Turkkia kun niin monet ovat sitä kehuneet. Olen matkustellut Eurooppaa ristiin rastiin mutta Turkki oli jäänyt käymättä. Totesin että tämä riitti. Mikään ei miellyttänyt. Viikossa tuli jo koti-ikävä mitä ei ole aiemmin kolmessa viikossakaan tapahtunut. Ihan kuin 30 v sitten ekalla Rodoksen matkalla eli niin takapajula kuin voi olla.


 51. Ehdottamasti Turkkiin!!! Ja turkkilaiset miehet…Jamm <3


 52. Turkki – meri, kaunis luonto, ihanat tuoksut. Hyvä ruoka,kylmät juomat, ystävälliset ihmiset. Hyvä serura. Siinähän ne hyvä Turkin loman ainekset ovat. Vai mitä?


 53. Täytän alkukesästä pyöreitä ja olen ajatellut viettää juhlat Turkissa, kohde on vielä avoin. Olen käynyt Kusadasissa ja Marmariksessa, jokin uusi kohde voisi olla kiva!


 54. Monesti olen miettinyt matkaavani Turkkiin,mutta kulttuurierojen vuoksi olen vaihtanut lomakohteeni aina toiseen. Avoimin mielin kuitenkin, voisin joku kerta tulevaisuudessa ehkä valitakin Turkin limakohteekseni!


 55. Turkki on kiehtonut lomakohteena paljon, mutta viime hetkellä vaihdan lomani johonkin muuhun…vaikka edullisimmin pääsisin Turkkiin, niin pelottavat kertomukset maasta saavat perääntymään. Maassa ei kuulemma ihmisarvoa tunneta. Minulla on viha/rakkaus-suhde maahan. Turkki kiehtoo toisaalta mutta ehkä pelko ja ennakkoluulot saavat perääntymään. Pelko lähtee vain kohtaamalla sen, joten ehkä voisin kuitenkin rohkaistua ja lähteä tutustumaan maahan, jos mahdollisuuden saisin…mutta lapsia sinne en veisi…ainakaan ensi kerralla:)


 56. Kappadokia vaikuttaisi sellaiselta paikalta, jonne pitäisi päästä.


 57. Turkki on kiva paikka, Kusadasissa käyty ja uudestaan tekee mieli johonkin toiseen paikkaan…


 58. En ole koskaan käynyt Turkissa, mutta mielelläni sinne matkustaisin.


 59. turkki on ihana lomakohde. minä haluaisin sideen


 60. Bella Vista Hotel Alanya Turkey, todella kauniit maisemat avautuvat kaikista huoneistoista.


 61. Turkki on uusi tuttavuus ja kiva olisi päästä katsomaan paikkoja paikan päältä.


 62. Itse olen asunut turkissa sekä tehnyt töitä siellä. Turkissa on hyvät sekä huonot puolensa niinkuin jokaisessa maassa. Jos on avarakatseinen ihminen sekä osaa pitää puolensa, opiskelee maasta asioita ennen sinne lähtöä sekä ottaa ” ei turhia huolia ” asenteen niin kyllä siellä pärjää !

  Turkkiin jos kerran menettää sydämensä niin se on menoa ja MUISTUTUKSENA turkki on ihana maa ja ei kannata antaa joidenkin siellä asuvien ihmisten pilata sitä asiaa. Jos on ollut turkissa pidempään ja saanut sieltä OIKEITA ystäviä ja nähnyt oikeaa arkielämää niin ymmärtää paremmin kuvan turkista.


 63. ihan jees kohden, mutta vasta kerran käynyt siellä;)


 64. Pari kertaa Turkissa käyneenä totean Tykkään =0)


 65. Turkissa Alanyassa käynyt kaksi kertaa ja muitakin matkoja on tehty, mutta Turkki on lämmin ja hyvä paikka. Sinne veri vetää uudestaan… Unkarin Budabest tulee hyvänä kakkosena.


 66. Ehdottomasti Istanbul, todella paljon nähtävää.


 67. Kaksi kertaa käynyt, keväällä Istanbuliin


 68. En ole aikaisemmin käynyt Turkissa, mutta tarkoitus olisi lähteä syksyllä käymään :) Rantalomailemaan tiukan työtahdin jälkeen


 69. Ensimmäisellä Turkin lomallani vuonna 2005 jäi sydän tuohon maahan saman tien.
  Sinne haluaa aina uudestaan ja uudestaan.
  Ihania ihmisiä, hyvää ruokaa, aurinkoa, mielenkiintoinen kulttuuri ja kaikinpuolin hyvää ja rentoa fiilistä joka lomalla. Turkki on suuri maa ja täynnä upeita paikkoja ja nähtävyyksiä, kaikki on itsestä kiinni kuka mitäkin lomaltaan haluaa. Vastoinkäymisiä ja negatiivisia kokemuksia voi tapahtua missä tahansa. Ja niin se vaan menee että maassa maan tavalla…sanoisin että oma asenne ratkaisee myös paljon.
  Jättäkää hyvät ihmiset ennakkoluulot kotiin ja menkää itse kokemaan Turkki! <3 Siihen joko rakastuu tai ei……itse rakastuin ja löysin sieltä myös elämän kumppanin <3 <3


 70. Pakko käydä edes kerran kyseisessä maassa! Olen kuullut niin paljon hyvää!!


 71. Kävin Turkissa ensimmäisen kerran viime elo-syyskuun vaihteessa. Kohteena oli Alanya, joka oli juuri sellainen paikka joksi sen olin kuvitellutkin. Alanya on kerralla läpi koluttu, mutta Istanbuliin haluaisin vielä ehdottomasti päästä tutustumaan!


 72. Turkki on paras paikka maailmassa!! Ois niin ihanaa päästä sinne uudestaan, voisin viettää valehtelemalla joka ikisen kesän siellä <3 mahtava paikka koko maa! Ihan sama minne meen, oon aina viihtyny! <3 I <3 Turkey!


  • Mummini teki leonbergin kastrava lankaa, ihan teete4tti jollain pienelle4 suomalaisella kehre4e4mf6lle4. 2kg oli tuota leonbergin karvaa(joukossa hieman maltankoirankarvoja myf6s) ja siihen lise4ttiin 6kg puhdasta lampaan villaa. Mummi sai 8kg pehmee4e4, koirantuoksuista lankaa joka le4mmitte4e4 ihanasti varsinkin villasukkien muodossa. Suosittelen. ;) Itse neuloin langasta 5 paria sukkia yste4villeni ja kaikki ihastuivat sukkien le4mpf6npitokykyyn. Harmi vaan, ettei ollut yhte4e4n keinokuitua lisukkeena, jolloin sukkien pohjat kuluvat pe4ivitte4in ke4ytettyne4 aivan liian nopeaan.. Teinkin langasta reilu vuosi sitten yhdet tossut yste4ve4lleni, neuloin kaksinkertaisena punaisen S.Velj. kanssa. Tossut on kuulemma viele4 ehje4t ja le4mpime4t. ;)Te4lle4 hetkelle4 kere4e4n oman koirani pohjavilloja huovutusmateriaaliksi. ;)


 73. Olen ollut Turkissa Antalya/Alania useita kertoja sykyllä tai keväällä ja aina ollut kaikki ok.Ei huijauksia ,nähtävyydet katsottu ,ostettu kultaa ja nahkaa ja lapsenlapsille vaatteita.Suomessa esim korut tarkistettu ja oikeaa kultaa ei feikkiä ja nahka-takit hyvästä nahasta.Allergiotteni takia ruoka palvelukin erin omaista .Ajeltu moottoripyörällä eri alueilla ja ilta elämää eikä mitään ongelmia eikä pelkoja .Uudestaan menisin jos saisin ylimääräistä rahaa ja terveys olisi tasapainossa :)Tervemenoa ja maassa maan tavalla.


 74. Eka kerran kävin Turkissa häämatkalla yli 20 vuotta sitten Marmariksessa. Silloin ajattelin että ei enää ikinä! Ehkä röyhkeät katukaupustelijat oli syynä.
  Mutta koskaan ei pidä sanoa ei koskaan. Kävimme kolme vuotta sitten Alanyassa ja ihastuimme oitis tähän ihanaan kaupunkiin, josta löytyy niin pajon tekemistä kuin jaksaa touhuta. Ja olemme palanneet Antalyaan jo kolme kertaa, ja mieli tekee Turkkiin Taas =)


 75. Viime Elo-syyskuussa olimme Alanyassa ja rakastuimme Turkkiin täysin!Matkustimme pienten lasten kanssa,kaksosten rattaiden kanssa oli helppo liikkua paikasta toiseen.Paikka sopii hyvin lapsiperheille!Ihmiset aivan ihania,rakastavat lapsia.

  Kesäkuussa olisi toive päästä Alanyaan takaisin ja ehdottomasti samaan hotelliin,ihana henkilökunta joista osasta tuli reissun aikana ystäviä! : )


 76. Oispa kiva päästä Turkkiin pitkästä aikaa, edellisestä kerrasta vierähtänyt jo kymmenen vuotta ainakin, huh.huh.


 77. Marmariksen kuvankauniit rannat houkuttelevat ja Turkin tunnelma!


 78. Mä haluaisin Alanyaan, tai Sideen. Haluaisin markkinoille, myös rentoutumaan Kleopatrabeachille..


 79. Onko turkissa toukokuun alussa jo niin lämmin, että kannattaa lähteä?Itse ollut kerran aikasemmin heinäkuussa alanyassa ja sillon lämpöä ainakin riitti, lähes 40astetta joka päivä. Nyt vaan olisi tuo lähtöajankohta eri ja paikkaakin mietin, tuo Marmaris kiinnostaisi, osaako joku sanoa miten eroavat Alanyan kanssa toisistaan? Meitä lähdössä siis alle 30v pariskunta, eli ei mitään biletysreissua lähdetä hakemaan, vaan rentoutumista, lämpöö ja kauniita maisemia..


  • menkää ihmeessä marmarikseen eroaa siten että marmaris on pienipaikka ja paikallista elämää lähellä .ihania ihmisiä ja ruoka hyvää olen asunut 10 vuoden aikana siellä minun toinen koti joka aamu se mielessäni en voi nyt mennä lentokiellossa sairauteni vuoksi ..turkilaista elämää suomessakin teen sen maan ruokaa ,kuuntelen musiikkia,katselen turkin tv -kanavia kotona .menkää ja ihastukaa sitten tiedätte mistä kerron


   • Hi Hans! ITK 2007 provided many awnsers but my special thanks goes to you for the very good questions you pointed out over lunch!Thanks a mil!


 80. Alanyassa oltiin .Paikkana ihan hyvä mutta samaan hotelliin ei toistakertaa mennä .Ei tyytyväisiä.Kuvasta saa hyvän käsityksen.Altaalle ei paista aurinko kun vähän aikaa (korkeat talot varjostaa jokapuolelta) Muutenkin huono allas pieni. Henkilökunta nirppanokkasta.Hotelille ei ois saanu viedä ruokatavaraa.. Ois pitäny ostaa hotellilta. Niukka valikoima aamupalalla ja lounaalla. Matka oli kyllä halpa viimetipassa ostettu. Muuten kaupoissa oli tavaraa ja kyllä avuliaita etsimään jos ei itse löytäny. Varkutkin lyhensivät hetkessä. Suosittelen ehkä tänäkeväänä käymme uudelleent Turkissa.Tammikuussa oltiin Kuubassa myös suosittelen sitä matkaa. Vaikka se maksoi melkein kaksituhatta euroa yhdeltä.Täys ylöspito oli.


 81. Turkki oli positiivinen yllätys. Mielettömiä, turistittomia rauniokohteita joka puolella.


 82. olen käynyt 9 kertaa ,alanyassa marmariksessa ,sidessä ja kusadasissa ,enkä ole kertaakaan tullut kotiin pettynnenä ,,,,,,,eli 10 pistettä turkille jos meinaa käydä lomalla siellä <3 ja uusi reissu toukokuussa taas sinnepäin


  • Ootko saanu paljon Turkkilaista munaa? Terveisin puutteessa oleva puuma


 83. Turkki on tosi lämmin maa ,edullinen maa , hyvä lapsiperheelle ,siistit hotellit


 84. Mä oon 20-vuotias ja itse oon Turkissa käyny ihan pienestä pitäen ! Tykkäään edelleen hirveesti ♥ Nyt ehkä enemmän ku on vanhempi ymmärttää enemmän Turkista. :-)


 85. Turkki on yksinkertaisesti parhain matkakohde <3 !


 86. Välimerta on tullu paljon kierrettyä mutta Turkki on vielä kokematta. Kauniin näköinen paikka!


 87. En ole koskaan käynyt, mukavaa olisi päästä turkkiin


 88. Istanbul on aina ollut haaveissani, jonain päivänä matkustan sinne ja tutustun kulttuuriin


 89. turkki on ihan siisti paikka,menisin uudestaan


 90. Hotellimme pikkukaupan myyjä osasi uskomattoman hyvää suomea!


 91. En ole käynyt, mutta Istanbul idän ja lännen välissä kiinnostaa kovasti.


 92. Turkki on ihan ok matkakohde,kävin 90 luvulla ja olisi kiva pääsiä uudestaan ;)


 93. olen matkaillut turkissa kaksi kertaa ja se on aivan ihana maa suosittelen kaikille !


 94. Olen todella ihastunut Turkkiin. Olemme mieheni kanssa kiertäneet Turkin lomakohteita vuodesta 1985 kerran kaksi vuodessa. Istambulissa kävimme monta kertaa. Mieheni kuoleman jälkeen olen käynyt Turkissa lomailemassa kaksi kertaa vuodessa. Keväällä ja syksyllä.
  Ihmiset ovat todella kultaisia sydämellisiä.
  Nyt on Kemeri toinen kotini, jossa paljon ystäviä ja tuttuja.


 95. En ole VIELÄ käynyt Turkissa vaikkakin luulen, että se tulee pian toteutumaan kun voitan tämän matkan ;)


 96. Olen totaallisesti menettänyt sydämeni Turkkiin. Istanbulin upeat kaupunkimaisemat, sekä Etelä-Turkin upea rantaviiva.
  Turkki on paljon muutakin kuin Alanya ja muut turistikohteet. Suosittelen Ehdottomasti käymään myös muualla Kappadokia on henkeä salpaavaa aluetta, kuten myös Etelä-Turkin vähemmän tunnetummat kaupungit kuten Silifke ja Mersin!


 97. Olisi mukava päästä Turkkiin. En ole aiemmin käynyt.


 98. Merja: Et taida paljon matkustella ulkomailla. Ei yksittäisestä tapauksesta kannata tollasia johtopäätöksiä vetää. Joka maassa riittää kaikenlaista porukkaa. Ei tartte itse olla niin sinisilmäinen.


  • Oletkohan kuule Riku itse paljoa matkustellut? Itse en voi sanoa olevani paljoa matkustellut, mutta joka maanosassa olen ollut ja viimeiset 10 vuotta sellaisella 300 paivan vuositahdilla. Talla hetkella olen ollut 1,5 vuotta reissussa. Ja ei todellakaan ole yksittainen tapaus tuo Merjan kertoma. Eipa silti, ei missaan maassa saa paastaa nakyvista pakattavaa tuotetta. Ja Turkissa jos jotain valitset ja maksat, niin ala ihmeessa irrota otettasi kyseisesta ostoksesta, jos sen annat myyjalle paketoitavaksi, niin 78% todennakoisyydella tuote vaihtuu silmiesi edessa toiseksi. Ala siis irrota otettasi ostoksestasi. Kaikki eivat silti edes huomaa etta tuote on vaihtunut…..jotta…


   • Toi on kyllä järkyttävää, että joutuu silmä kovana kytätä, että saa sen mistä on maksanut. Todellakaan ei mitään luottamusta herättävää.


   • Kulee mä olen täysin samaa mieltä meillekkin kävi kerran niin et ostettiin puhelin ja kun kotona avattiin paketti niin puhelinta ei tosiaan ollut siellä:/ olen itse asunut siellä ja he ovat todella rasistisia ihmisiä mutta eivät näytä sitä ulkoisesti olin itse 6 vuotias ja muistan kuinka he syrjivät meitä kun ei vanhempia ollut näkyvissä!!ja kun sinä sinne menet ja et osaa turkinkieltä heti he sanoo 10 euron tuotteesta 100 euro olen ostanut meinaan saman tuotteen kuin yksi turisti mut 10 kertaa halvemmalla.. Mutta olen kohdannut myös hyviä ihmisiä.. Itse olen asunut täällä suomessakin jokunen 17 vuotta ja olen täälläkin kohdannut syrjintää ja rasistista kohtelua mutta mitäs sille voi joka puolella on kaksi naamaisia ja rasisteja:/


   • :) Ei voi oikeastaan muuta kuin nauraa!!!! On se hyvä että on saannut matkustaa. Itse olen jo yli 40 vuoden ajan matkustellut ja matkustelen edelleen. Siis ihan totta, SE IHMINEN joka on ollut maassa jossa ei ole KETÄÄN huijattu, se saa MIELELLÄÄN kirjoittaa tänne niin ehkä löytyy maa missä KAIKKI on niin rehellisiä että :P Voi huh huh!!! Jopa Suomen maassa on minua ja monta minun ystävää huijattu mutta en silti menisi missään sanomaan että Suomalaiset ovat huijareita!!!! Vai pitäisköhän alkaa kirjoittelee palstoilla että älkää MISSÄÄ nimessä tulko Suomeen lomailemaan, täällä me vaan huijataan ihmisiä ;) Me Suomalaiset ollaan niin epärehellisiä että ;)


 99. Merja: Älä yleistä ‘Turkkilaisista’ Kaikki eivät todellakaan ole samanlaisia. Itse olin kesällä lomalla Turkissa ja takasin haluan lähteä. Ihmiset oli super mukavia ja ystävällisiä. Yrittivät kovasti puhua Englantia, jota eivät ainakaan meidän hotellissa kunnolla osanneet. Mutta mun mielestä EI saa yleistää!! HUOM! Meidän koti paikkakunnallakin asuu Turkkilaisia ja todella mukavia ihmisiä…


  • Kuulehan nyt. En yleista mitenkaan, mutta olen tyoskennellyt kyseisessa maassa ja se avartaa paljon enemman kuin lomalla ollessa. En todellakaan aio lomaani pilata moisessa maassa moisten kaksinaamaisten huijarien keskuudessa. Samaa olen kuullut kaikilta jotka ovat siella tyoskennelleet. En puhu mistaan turistioppaista tai muista, jotka eivat todellisen kansan pariin paase, vaan sellaisista ihmisista jotka ovat tksin Suomalaisena Turkkilaisten keskuudessa tyoskennelleet. Moni kakku paalta kaunis, vaan on silkkoa sisalta. Eli ala yleista etta kaikki olisivat mukavia ihmisia… Minulla todella huonoja kokemuksia kaksinaamaisuudesta.


   • Itselläni on myönteisiä useiden vuosien varrella syntyneitä kymmeniä-satoja myönteisiä kokemuksia Turkista, käsittäen niin Istanbulin kuin useita muitakin kohteita. Välissä voi olaa pettymyksiäkin, mutta mitä niistä. Ihmiset ovat Turkissa ystävällisiä, iloisia ja meihin luottavia. Pitää muistaa, että Turkki ei ole Suomi. Turkista löytyy vielä eksotiikkaa ja elämänmuotoja, jokta ovat meiltä lopullisesti kadonneet. Sääli meitä. Annan Turkin ja turkkilaisten pysyä turkkilaisina.

    Mekin voimme aiheuttaa heille pettymyksiä. En tiedä miten on sinun kanssasi. Jos ennakkoasenne on kielteinen ja kokemukset vieläkin kielteisimpiä, niin on parempi siirtyä muualle. Miksi kiusata itseään ja muita. Meitä turkkifaneja kyllä riittää.


   • valehtelet varmaan jos on niin huono ja huijari kaikki miksi työskentelet.. ja kaiken lisäksi tukilaiset rakastavat lapset ei otavat ylensä maksusta vastaan..


 100. Hei! Me emme eikä ihan lähisukumme enää koskaan matkusta Turkkiin. Poikani halusi ostaa pienen tikarin, jossa oli lasihelmiä kiinni. Myyjä mielisteli ja kehui lapsen valintaa ja vaaleata tukkaa jne jne. Myyjä kääntyi sitten pakkaamaan lapsen ostosta ja kas kun bussissa sen paketin sitten avasimme, tikari oli aivan eri ja lasihelmiä puuttui monta. Jos joku pystyy huijaamaan lasta, niin voi vain arvata miten paljon sama ihminen huijaa aikuista. Valitan, mutta se kerta heitolla muutti matkustussuuntamme ja käsityksemme turkkilaisista.


  • Ei yhden tapauksen taksia pidä koko Turkkia pitää mätänä,joka paikassa on huijareita, niin myös Suomessa. Minulla pelkästään hyvää sanottava Turkista. Palvelu pelaa ja siistytynyt kovasti 15 vuoden aikana. Ilove Turkki


  • ehkä jotkut turkkilaiset, mutta älä nyt saatana yleistä. joka paikassa kusetetaa ihmisiä, jopa lapsia!!!!


 101. hei!

  turkki on ihana lomakohde, suosittelen ! <3


  • Alanya ja Marmaris parhaat matakakohtet Turkissa.
   Ei muissakaan mitään vikaa ole!


   • Muuten hyvä arvio, mutta ihmetyttää miksi PAMUKKALE on mainittu parhaimpien rantakohteiden joukossa. Eikö se kuuluisi kulttuurikohteisiin tai ihan omaksi kohderyhmäkseen yhdessä Kappadokian kanssa.


  • Kävimme loka-marraskuussa TSS:n matkalla Istanbul-Ankara-Kappadokia sekä lisäviikko Antalyan seudulla. Hyvät hotellit, pätevä opas, mielenkiintoiset retket ja ihanaa ruokaa.
   Ja kaikki noin 600 euroa/henkiö kaksi viikkoa täyshoito…Kiitos


   • Me kävimme TSS-matkalla Istanbul – Ankara – Kappadokia – Antalya tammi-, helmikuun vaihteessa. Olemme viettäneet yli 30 kertaa lomamme Turkissa, matkakohteina Marmaris, Alanya, Antalya ja näistä retkiä Pamukkaleen, Demreen, Anamuriin, Pohjois-Kyproksen Girneen ja Kappadokiaan neljä kertaa. Koska meillä on ollut käymättä Istanbul ja Ankara, niin päätimme ottaa tämän TSS-matkan. Ensimmäinen yllätys oli hotelli Steigenberg Istanbulissa, koska emme ole millään matkalla asuneet näin upeassa hotellissa. Varsinkin ruokailussa oli vaikeuksia liian suuren valikoiman takia. Sää suosi meitä kaupunkiin tutustumisessa ja varsinkin Bosporinsalmen risteily oli unohtumaton kokemus. Opas oli varsinainen kävelevä tietotoimisto, joka selvitteli matkan aikan niin kulttuuria kuin historiaakin. Erikoisena tapahtumana meille oli, kun vaimon kanssa kävelimme Istanbulin keskustassa, niin ensimmäistä kertaa käydessämme 14 miljoonan asukkaan kaupungissa, eräästä ravintolasta ryntäsi meitä tervehtimään tarjoilija suorastaan kiljuen, että miten te täällä olette kun me tavataan aina Alanyassa. Ankaraan siirryttäessä ei sää suosinut sankan sumun vuoksi joten maisemat jäivät näkemättä. Ankarassa ehdimme tutustua vanhaan linnoitukseen ja pääsimme viime tipalla ketselemaan Ataturkin mauseleumin ennen sen sulkeutumista. Matka jatkui Nevesihirin kaupunkiin ja sieltä kahtena päivänä Kappadokian ihmeellisyyksiin. Koska olemme käyneet Kappadokiassa aikaisemmin neljä kertaa, niin keskityimme katselemaan aluetta talvikaudella. Siellä, Konyassa, Antalyassa ja Sidessä toimimme tutulle porukalle “paikallisoppaina” eli kerroimme yksityiskohtia paikoita ja palveluista joita opas ei selvitellyt. Antalyan alueella päädyimme viimeiselle viikolle Sorgunissa olevaan Arcanus Resort -hotelliin. Koska meidän pakettimme sisälsi All Inc.-tason, niin hotellissa aika kului lähinnä syömään, juomaan, syömään, juomaan tahdissa. Vaikka ryhmä oli suomalaisia, niin ei kenellekkään maittanut liikaa ilmainen viina, vaan loppuloma oli varsinaista lepoaikaa. Matkalla olisi ollut mahdollista tehdä tuo 15 päivän matka pelkällä perusmaksulla, niin suosittelen ottamaan kaikki pakettitarjoukset, joiden kustannukset ovat minun mielestäni saatavien palvelujen arvoisia.


   • Meillä myös hieno TSS:n järjestämä matka Istanbul – Ankara – Kappadokia – Antalya 4.2 – 18.2. Tarjous matkasta tuli APU lehden välissä ja onneksi osallistuttiin. Hienot maisemat, hyvät kohteet ja oppaat ja ennen kaikkea hyvää ruokaa. Upea matka, voin suositella.


    • Olimmme TSS-travelin matkalla Turkissa Helmikuussa
     2015 Antalya – Kappadokia, näimme sellaista Turkkia mitä ei aikaisemmin koettu: lunta,vuoristoa,sisämaata ym…
     Voimme suositella.


 102. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.