Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Turkki

Kemer sopii leppoisaan lomanviettoon

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 09.02.2015
Kemer on rauhallinen rantakohde lähellä Turkin vilkasta lomakeskusta Antalyaa.

Lepolomailijan valinta

Noin 40 kilometrin päässä Antalyasta sijaitsevan Kemerin maisemat hivelevät silmää. Taurus-vuoriston kupeessa sijaitsevan lomakohteen kristallinkirkkaat vedet ja vehreiden puiden reunustamat rantakadut houkuttelevat matkailijoita nauttimaan luonnonkauniista kylästä.

Kemer on vanha kalastajakylä, josta on sittemmin kasvanut lapsiperheiden suosima lomakohde. Idyllinen venesatama on Kemerin sydän, jonka ympäristöön levittäytyy suurin osa kylän palveluista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantaelämää kahdella rannalla

Kemer on mainio rantalomakohde ja Adrasan yksi sen parhaita rantoja. Tämä kaksi kilometriä pitkä hiekkaranta kirkkaine vesineen houkuttelee niin auringonpalvojia, snorklaajia kuin sukeltajiakin. Moonlight, toinen Kemerin hiekkarannoista, on suosittu ja hienohiekkainen ranta.

Kun rantaelämästä on saanut kyllikseen voi tutustua kylän muihin puoliin. Kemerillä on monien muiden Turkin lomakohteiden tavoin omat kulttuuriaarteensa. Yksi näistä on Phaselis, joka on noin 2 500 vuotta vanha antiikinaikainen satama, jossa myös kuuluisa Alesanteri Suuri aikoinaan tiettävästi vieraili.

Kemerissä on kirkkaat vedet

Lämmin ja leuto ilmasto

Kuten muuallakin Turkin rivieralla, ilma on kesäisin lämmin ja kuiva, talvisin leuto ja epävakaa. Rantalomalle kannattaakin lähteä kesäsesonkina, joka kestää keväästä syksyyn.

Monipuoliset harrastusmahdollisuudet

Hiekkarantojen lisäksi Kemerissä kiehtoo luonto. Kaupungin kupeessa kohoava Taurus-vuoristo on kuin suuri keidas kuumuuden keskellä, sillä se tarjoaa viileän pakopaikan raikkaassa vuoristoilmassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuoristoon kannattaa tutustua jo maisemien takia, sillä yli kahden kilometrin korkeudesta avautuu upea näköala. Kemerissä on myös monipuoliset harrastusmahdollisuudet, joten lomapäivät voi täyttää esimerkiksi vesihiihdolla, sukelluksella, tenniksellä, ratsastuksella ja pyöräilyllä.

Matkailijan kaipaamat palvelut lähellä

Kemerin keskusta ja palvelut keskittyvät venesataman ympäristöön. Pääkadun varrella on runsaasti ravintoloita ja putiikkeja. Venäläisten matkailijoiden suosio on nostanut hintoja, joten hintataso voi olla hieman korkeampi kuin muissa Turkin kohteissa.

Kohde on rauhallinen ja turvallinen, ja sopii siksi erityisesti lapsiperheille. Rantabulevardilta löytyy elämää myös yöaikaan, mutta vilkkaampaa menoa kaipaavan kannattaa suunnata noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Antalyaan.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN KEMERISSÄ

Lennot, majoitus ja liikkuminen Turkissa

Lentäen Antalyaan

Muutama suomalainen matkanjärjestäjä tekee valmismatkoja Kemeriin. Pakettimatka onkin edullisin ja helpoin tapa matkustaa kohteeseen. Lennot saapuvat Antalyaan, josta on reilun tunnin kestävä bussikuljetus Kemeriin.

Omatoimimatkaaja voi tiedustella pelkkiä lentoja Antalyaan. Lentoaika Suomesta Antalyaan on noin neljä tuntia.

Paljon hotelleja tarjolla

Useimmat Kemeriin saapuvat matkailijat ovat varanneet valmiin matkapaketin, johon sisältyy majoitus. Kemerissä on kaikentasoisia hotelleja sekä runsaasti lapsiperheille sopivia huoneistohotelleja. Suuri osa hotelleista sijaitsee pääkadun varrella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Omatoimimatkaajan kannattaa varata majoitus hyvissä ajoin etenkin kesän vilkkaimpaan sesonkiaikaan.

Pikkukaupungissa liikkuminen on helppoa

Noin 17 000 asukkaan pikkukaupungissa liikkuminen on helppoa – joka paikkaan voi kävellä tai vaikkapa pyöräillä. Autonvuokraus on suositeltavaa silloin, jos aikoo tehdä retkiä lähiseuduille. Kemeristä on edullinen, säännöllisin väliajoin kulkeva bussiyhteys Antalyaan. Myös taksit ovat Turkissa kohtuuhintaisia.

KEMERIN NÄHTÄVYYDET

Kemerin rantamaisema

Historiaa Phaseliksen raunioilla

Muinainen Phaseliksen kaupunki kuuluu ehdottomasti Kemerin ympäristön mielenkiintoisimpiin nähtävyyksiin. Phaseliksen rauniot ovat peräisin yli 2500 vuoden takaa ja Phaseliksen satamakaupunki oli aikoinaan Lyykian tärkein satama ja kaupan keskus. Aleksanteri Suurenkin tiedetään vierailleen satamassa.

Phaselis sijaitsee vain lyhyen ajomatkan päässä Kemeristä.

Upea Olympos-vuori on vain lyhyen matkan päässä

Taurus-vuoriston korkein vuori, Olympos, sijaitsee Beydaglarin kansallispuistossa lähellä Kemerin kylää. Kaapelihissillä pääsee maksua vastaan alhaalta vuoren huipulle asti, josta avautuu upea näköala rannikolle. Ylhäältä löytyy myös ravintola.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Olympokselle pääsee kätevästi bussilla tai autolla. Samalla kannattaa tutustua kauniiseen Beydaglarin kansallispuistoon.

Päiväretki Antalyan kaupunkiin

Kemeristä noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Antalyan miljoonakaupunkiin pääsee helposti ja edullisesti paikallisella linja-autolla tai taksilla. Kemerin kylässä ostos- ja illanviettomahdollisuudet ovat melko rajatut, joten jos niitä kaipaa, on Antalya loistava retkikohde.

Antalyan basaarialueella voi tehdä edullisia ostoksia ja yöelämä on erittäin vilkas.

KEMERIN PARHAAT

Antalyan vanha basaari

Kemerin parhaat aktiviteetit

  • Sukellus
  • Koskenlasku Taurus-vuorilla
  • Päiväretki Antalyaan

Kemerin miinukset

  • Muuta Turkkia korkeampi hintataso
  • Itse kohteessa ei varsinaisia nähtävyyksiä
  • Kohteessa vähäiset ostosmahdollisuudet
  • Erityisesti Moonlight-ranta sesonkiaikana usein täynnä

Teksti: Jenna Lehkonen ja Anni Moilanen
Kuvat: Flickr / myhsu, D Petzold Photography, bortecristian, zolakoma, wolfgangfoto