Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Valko-Venäjä

Minsk - mahtipontisia aukioita ja vihreitä puistoja

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 09.02.2015
Minsk on komeiden aukioiden ja monien puistojen kaupunki.

Portti Valko-Venäjälle

Noin kahden miljoonan asukkaan Minsk on Valko-Venäjän pääkaupunki, joka sijaitsee maan keskiosassa. Massaturismia ei Minskistä löydy – kaupungissa onkin vaikea uskoa olevansa vain reilun lentomatkan päässä Suomesta.

Minsk on siisti kaupunki, josta löytyy harmaan neuvostoarkkitehtuurin vastapainoksi lukuisia komeita aukioita ja vihreitä puistoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Toisen maailmansodan aikana rajuja vaurioita kärsineen kaupungin kaunein alue on nimeltään Trinity. Värikkäiden talojen, kahviloiden ja gallerioiden täyttämä alue houkuttelee turisteja kuvauksellisuudellaan.

Lennot, majoitus ja liikkuminen Minskissä

Minsk on omatoimimatkailijan kohde – kaupunki ei lukeudu tyypillisten pakettikohteiden joukkoon. Minskiin pääsee helpoiten matkustamalla valkovenäläisen lentoyhtiön Belavian suoralla lennolla Helsingistä. Lippujen hinnat alkavat noin 200 eurosta.

Suurkaupunkien tapaan myös Minskissä on runsaasti eri tasoista hotellitarjontaa – eniten kaupungista löytyy keskitasoisia hotelleja. Kaupungin edullisesta hintatasosta poiketen laadukkaammilla hotelleilla on melko korkeat hinnat.

Minskissä on myös hostelleja reppureissaajille ja budjettimatkailijoille. Vuokra-asuntoja voi etsiä esimerkiksi Airbnb-sivuston kautta.

Minskissä on helppo liikkua jalkaisin, mutta pääkaupungissa matkailijoita palvelee myös maan ainoa metroverkosto. Taksikuskien kanssa hinnasta kannattaa sopia etukäteen tai tarkistaa, että matkan aikana käytetään taksamittaria.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Minskin tärkeimmät nähtävyydet

Minskistä puuttuvat kuuluisat nähtävyydet, jotka kaikki tuntevat. Valko-Venäjän historiasta ja kulttuurista kiinnostuneille keskustan alueelta löytyy useita mielenkiintoisia museoita. Myös Valko-Venäjän taidemuseo sijaitsee Minskissä.

Erityisesti kevät- ja kesäkuukausina kannattaa tutustua Minskin puistoihin. Gorkin puisto on koko perheelle sopiva ulkoilukohde, jossa on tarjolla myös huvituksia maailmanpyörästä muihin lapsille suunnattuihin laitteisiin.

Muita kiinnostavia puistoalueita Minskissä ovat muun muassa veistoksilla koristellut Aleksandrovskyn ja Mikhailovskyn puutarhat.

Minskin tunnetuimpia aukioita ovat Voiton aukio sekä Itsenäisyyden aukio, joka on yksi Euroopan suurimmista aukioista. Sen ympäriltä löytyy merkittävien virastojen lisäksi myös matkailijaa kiinnostavia nähtävyyksiä ja viihdepalveluja. Aukion alle on rakennettu iso ostoskeskus.

Minskistä voi myös tehdä päiväretken esimerkiksi Mirin linnaan, jonne on noin 90 kilometrin matka. Jo 1500-luvulla valmistunut historiallinen linna kuuluu Unescon maailmanperintölistalle.

Lisätietoa

Valko-Venäjän matkailusivut

Kuva: Flickr / Nigel’s Europe & Beyond

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen