Kohdeopas: Indiana

Kuva:
Indianassa arvostettua arkkitehtuuria

Indiana on tunnettu arkkitehtuurista sekä vuosittain ajettavasta rata-ajokilpailusta. Osavaltion viehättävyyttä lisäävät luonto ja kaupunkien lukuisat puistot.

Indiana on saanut nimensä ”intiaanien maa” Amerikan alkuperäisasukkaiden mukaan. Täällä ovat ennen eurooppalaisten siirtolaisten tuloa asuneet miami-, potawatomi-, kickapoo-, piankashw-, wea- ja shawnee-heimot.

Arvostettua arkkitehtuuria

Pääkaupungista etelään sijaitseva Columbuksen-kaupunki on pieni, mutta maailmanlaajuisesti erittäin arvostettu arkkitehtien keskuudessa.

Siellä on muun muassa suomalais-amerikkalaisen arkkitehdin Eero Saarisen suunnittelemia rakennuksia.

Kilpa-autoilua

Vuosittain ajettavat Indianapolis 500 -ajot ovat maailman vanhimmat (vuodesta 1911) rata-ajokilpailut. Kahden ja puolen mailin (neljän kilometrin) pituinen rata tehtiin alueen autonvalmistajien testiradaksi, mutta tehtaiden muutettua, sen käyttö kilpailutarkoituksiin alkoi.

Nyt toukokuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävää tapahtumaa pakkautuu seuraamaan peräti 450 000 ihmistä.

Indy 500 Hall of Fame -museoon on koottu ajojen mielenkiintoista historiaa, muun muassa 75 kilpa-autoa.

Paljon nähtävää

Nashville ja Bloomington ovat viehättäviä ja vireitä kaupunkeja, joissa myös turistille löytyy paljon nähtävää. Hyvät ratsastus- ja patikointimahdollisuudet.

Pohjois-Indianassa liikkuessasi sinun kannattaa pysähtyä Lake Michiganin rannalle. Kasvillisuus on hämmästyttävän laajakirjoinen kaktuksista tuttuihin kukkiin.

Teollisuus ja maatalous pääelinkeinoina

Osavaltion pääelinkeinot ovat teollisuus, palvelu, maatalous sekä tukku- ja vähittäiskauppa.

Indianassa valmistetaan perusmetallituotteita, kuljetus- ja moottoriajoneuvoja ja -laitteita sekä sähkö- ja elektroniikkalaitteita.

Pääasialliset viljelylajit ovat maissi, soijapapu, vehnä, vihannekset, hedelmät, tupakka ja minttu; myös popcorn on listattu maataloustuotteeksi.

Nähtävyyksiä Indianassa

Presidentti Lincolnin lapsuudenkoti (lähellä Charlestonia), George Rogers Clark Park (Vincennes), Wyandotte Cave ja Tippecanoe Battlefield Memorial Park (Indianapolis), Indianapolis 500 -ajot, Indianan hiekkadyynit (lähellä Chestertonia), Hoosier National Forest.

Tunnettuja indianalaisia ovat muun muassa Barack Obama, James Dean, John Dillinger, Michael Jackson, David Letterman ja Kurt Vonnegut.

www.in.gov
www.visitindiana.com

Teksti: SAYL / Welcome to America
Kuva: Flickr / Lotzman Katzman

Päivitetty: 9.2.2015

Yhdysvallat: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia