Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Kap Verde

Boa Vista

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 26.05.2016
Atlantin valtameren keskellä sijaitseva Boa Vistan saari on osa Kap Verden saariryhmää.

Eksoottinen rantalomakohde

Kap Verden saariryhmä sijaitsee keskellä Atlantin valtamerta, noin 500 kilometrin päässä Länsi-Afrikan rannikosta. Kap Verdeen kuuluu kolmetoista omaleimaista saarta, joista Boa Vista on yksi suosituimmista.

Boa Vista on lähes pyöreä saari, jonka halkaisija on vain noin 30 kilometriä. Saaren maaperä on karua, lähes aavikkomaista. Kuivuudesta ja karuudesta huolimatta saari on kaunis ja kulttuurillisesti rikas. Boa Vistan asukkaille musiikki on tärkeää siinä missä ystävällisyys ja vieraanvaraisuuskin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Boa Vistalle matkustetaan ennen kaikkea viettämään rantalomaa. Valkoiset hienohiekkaiset rannat, kristallinkirkas turkoosina välkehtivä meri, aina paistava aurinko yhdistettynä rauhalliseen stressittömään elämäntyyliin takaavat onnistuneen irtioton arjesta.

Boa Vista sopii lomakohteeksi aurinkoa ja rentoa rantalomaa rakastaville aikuisille. Lisäksi Boa Vistalla viihtyvät vesiurheilulajien ystävät. Saari soveltuu myös lapsiperheille, mutta on hyvä huomioida ettei saarelta löydy esimerkiksi huvipuistoja. Merkittävimmät nähtävyydet perustuvat luonnon ihmeisiin.

Boa Vista

Aina aurinkoista

Kap Verde tunnetaan aurinkovarmana lomakohteena. Sinne on mahdollista matkustaa ympäri vuoden. Mereltä käyvä tuuli pitää lämpötilat miellyttävissä lukemissa 20 ja 30 asteen tuntumassa. Tuulen ansiosta ilma ei tunnu yhtä kuumalle kuin Afrikan mantereella.

Kap Verden saarilla sataa vain syksyllä ja silloinkin harvoin. Talvella illat saattavat olla hieman viileämpiä, joten matkalaukkuun on hyvä pakata myös pitkähihaista ja pitkälahkeista vaatetta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantalomailua ja vesiurheilulajeja

Boa Vistan upeat rannat sekä lämmin ilmasto tekevät siitä miellyttävän rantalomakohteen. Rannoilta löytää oman rauhallisen paikkansa helposti, mutta halutessaan voi lekotella aurinkotuolissa lähellä hotellia ja sen ravintolapalveluita.

Sal Rei on saaren suurin asuin keskittymä ja siellä sijaitsee myös valtaosa palveluista. Alueella on runsaasti ravintoloita, jotka tarjoavat tuoreista meren antimista valmistettuja herkkuja. Siellä on myös tapahtumia sekä jonkin verran yöelämää. Boa Vistan ostosmahdollisuudet rajoittuvat lähinnä paikallisiin käsitöihin sekä eri urheilulajeissa tarvittaviin välineisiin.

Boa Vista on ihanteellinen paikka erilaisten vesiurheilulajien harrastamiseen. Tuulet ovat suotuisat surfilajien harrastajille. Aloittelijoiden kannattaa kuitenkin osallistua kurssille ennen aaltoihin syöksymistä. Muita suosittuja vesiurheilulajeja ovat uiminen, snorklaaminen ja sukeltaminen. Merelle voi lähteä myös narraamaan isompia saaliskaloja.

Hyvä tietää

Kap Verdelle ja Boa Vistalle matkustettaessa tarvitaan viisumi. Ajankohtaiset tiedot maahantulosäännöksistä saa matkanjärjestäjältä tai maan omilta viranomaisilta, esimerkiksi lähimmästä edustustosta.

Kap Verden saarilla esiintyy ajoittain denguekuumetta ja malariaa. Hyttysiltä on siis syytä suojautua. Saarella tulee juoda vain pullotettua vettä. Lisäksi kattavan matkavakuutuksen ottamista suositellaan.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN BOA VISTASSA

Boa Vista

Perille valmismatkalla tai omatoimisesti

Boa Vistan saarella on oma lentokenttä, ja sinne voi lentää omatoimisesti useiden Euroopan kaupunkien kautta. Välilaskuja on vähintään yksi, joskus useampia. Lyhimmillään lentomatkan pituudeksi tulee noin 10 tuntia. Edestakaiset lennot maksavat noin 800–1100 euroa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Boa Vistan saarelle voi matkustaa talvella myös pakettimatkalla. Saari kuuluu esimerkiksi Finnmatkojen valikoimaan. Matkanjärjestäjä liikennöi Boa Vistalle Teneriffan kautta.

Majoitus Boa Vistan saarella

Eniten majoitustarjontaa Boa Vistan saarella on Sal Reissä. Majapaikat ovat pääasiassa eritasoisia perinteisiä hotelleja. Monet tarjoavat myös all inclusive -mahdollisuuuden. Vuokrattavana on myös asuntoja, joissa on mahdollista itse laittaa ruokaa.

Boa Vistan hintataso on edullisempi kuin Suomessa.

Liikkuminen paikan päällä

Sal Reissä kaikki on saavutettavissa kävellen. Saarella voi liikkua ympäriinsä takseilla ja minibusseilla.

Saareen voi tutustua myös vuokraamalla nelivetoisen auton tai mönkijän. Dyynien yli voi huristella myös ohjatulla mönkijäsafarilla.

Jos Boa Vistalta haluaa lähteä tutustumaan Kap Verden muihin saariin, se onnistuu laivalla tai lentäen. Molemmat vaihtoehdot ovat kohtuuhintaisia, mutta viivästyksiin kannattaa varautua.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

BOA VISTAN NÄHTÄVYYDET

Boa Vista

Vianan aavikko

Saaren luoteisosassa sijaitsee Vianan aavikko. Aavikko on noin kilometrin levyinen ja viisi kilometriä pitkä. Alueella kasvaa karuihin oloihin sopeutunutta kasvillisuutta. Lisäksi siellä elää muutamia eläinlajeja.

Vianan karuun luontoon ja hiekkadyyneihin voi tutustua omatoimisesti tai ohjatulla kävelyllä. Ensikertalaiselle suositellaan osallistumista opastetulle retkelle: vaikka aavikko on kooltaan pieni, siihen tulee suhtautua kuin isoihin aavikoihin. Alue on myös suojelukohde, joten siellä ei saa liikkua moottoriajoneuvolla.

Santa Monican ranta

Boa Vistan luoteisosassa on 22 kilometriä pitkä Santa Monican ranta. Ranta on turistien suosiossa, mutta silti siellä on mahdollista tuntea kuin olisi yksin luonnon keskellä. Rannalla voi bongailla monenlaisia lintuja, sillä muuttolinnut pysähtyvät Boa Vistan saarella. Keväisin rannalta voi hyvällä onnella nähdä ryhävalaita.

Atlantin aallot tekevät Santa Monican rannasta kokeneiden surffareiden mekan. Aloittelijalle paikan aaltojen voimakkuus saattaa olla liikaa, joten varovaisuutta on syytä noudattaa.

Toistaiseksi Santa Monican rannalla ei ole runsaasti hotelleja, mutta suunnitelmat lomakeskusten rakentamiselle on olemassa. Santa Monicassa kannattaa siis vierailla vielä kun se on lähes koskematonta aluetta.

Tähtiretki Afrikan taivaan alle

Boa Vista on yksi parhaita paikkoja katsella yöllistä tähtitaivasta. Kirkkaalla säällä koko linnunrata on selkeästi nähtävillä. Kaunista tähtitaivasta voi ihailla hotellin parvekkeelta, mutta jos haluaa oppia enemmän tähdistä ja päästä katselemaan niitä kaukoputkella, kannattaa osallistua retkelle. Romanttiset ja samalla opettavaiset retket observatoriolle kestävät noin kolme tuntia ja sopivat koko perheelle.

Santa Marian hylky

Boa Vistan symboliksi on muodostunut saaren pohjoisosaan huuhtoutunut espanjalaisen rahtilaivan Cabo Santa Marian hylky. Laiva ajautui rantaan 1960-luvulla ja on ollut niillä sijoillaan siitä saakka. Hylky haurastuu vuosi vuodelta, mutta on edelleen omalla tavallaan kiehtova nähtävyys, jonka näkeminen kuuluu Boa Vistan vierailuun.

Morro Negro

Boa Vista on matala saari, jonka korkein kohta nousee vain noin 400 metriin. Morro Nergon 155 metriä korkea mäki sijaitsee itärannikolla. Vierailemisen arvoiseksi paikan tekee vanha hylätty majakka.

BOA VISTAN PARHAAT

Boa Vista

Boa Vistan parhaat nähtävyydet

  • Santa Monican ranta
  • Santa Marian hylky
  • Vianan autiomaa
  • Morro Negron majakka
  • Sal Rein kylä

Boa Vistan parhaat aktiviteetit

  • Rantalomailu
  • Surffaus
  • Sukellus
  • Mönkijäsafari
  • Retki observatorioon

LISÄTIETOA

Boa Vistan matkailusivusto

Teksti: Anu Vaheristo
Kuvat: iStockphoto, Flickr / Hans Kreul, Adam Foster, Karel Lampaert, Andrew Gibson