Hyppää sisältöön

Aurinkovarma Torrevieja on lapsiperheiden suosikki

Rantapallon päätoimittaja Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 29.07.2017
Torrevieja on aurinkovarma ja lapsiystävällinen lomakohde Espanjan Costa Blancalla.

Torrevieja tarjoaa rentoa rantaelämää ja kaunista luontoa

Kaakkois-Espanjan Costa Blanca tunnetaan valkoisista hiekkarannoistaan ja ympärivuotisesta auringostaan – noin 50 kilometriä Alicanten kaupungista etelään sijaitseva Torrevieja onkin ennen kaikkea rantakohde. Aurinkopäiviä kaupungissa on vuodessa yli 300, ja rantaviivaakin riittää 20 kilometrin verran. Torreviejaan saapuvat matkailijat voivat valita lekottelupaikkansa kuuden eri rannan joukosta.

Torreviejasta löytyvät myös Euroopan suurimmat suolajärvet, joita kutsutaan nimellä Las Salinas. Suolajärvien yhteydessä on luonnonpuisto. Torrevieja tarkoittaa kirjaimellisesti vanhaa tornia (torre = torni, vieja = vanha). Nimensä kaupunki sai jo 1800-luvulla vanhan Costa Blancan rannikolla sijainneen vahtitornin mukaan. Parhaat näkymät kaupungista aukeavat Torre del Moro -näköalapaikalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Flickr / UninenTorre del Moro on Torreviejan paras näköalapaikka.
Torre del Moron näköalatorniin kannattaa kavuta nauttimaan maisemista.

Lapsiystävällinen kohde sopii kaikenikäisille

Torreviejassa viihtyvät kaikenikäiset rantalomailusta nauttivat matkailijat, mutta erityisen hyvin rauhallinen Torrevieja sopii lapsiperheille. Myös eläkeläiset ovat ottaneet Torreviejan omakseen – monet vetäytyvät viettämään eläkepäiviä kaupungin ihanteelliseen ilmastoon, jonka huhutaan olevan erityisen terveellinen.

Kaupungin humua, historiaa ja arkkitehtuuria kaipaavat voivat helposti tehdä päiväretkiä Alicanteen tai Murciaan. Myös viinin ja ruoan ystävät löytävät lähialueilta oivallisia apajia. Torreviejassa ilmasto on miellyttävän leuto jopa talvella. Lämpötilat vaihtelevat rajuista kesähelteistä leutoihin talvipäiviin, jolloin asteita voi edelleen olla noin 15. Aurinkoa Torreviejassa riittää koko vuodelle, joten monet pohjoismaalaiset päätyvätkin hankkimaan alueelta loma-asunnon.

Huvittelumahdollisuuksia ja värikkäitä juhlia

Torrevieja on tunnettu paitsi rannoistaan ja kulttuuristaan, myös vanhasta Casino-rakennuksesta rantabulevardilla ja kirkosta Plaza de la Constitucionin laidalla. Kaupunki on kuuluisa myös värikkäistä juhlistaan. Helmikuussa Torreviejassa juhlitaan karnevaaleja ja pääsiäisviikolla kadut täyttyvät kulkueista. Toukokuussa feriat houkuttelevat kansan kaduille juhlimaan.

Festivaalien lisäksi myös tivoli, Apollo-katu ja Avenida Habaneraksen diskot sekä musiikkipalatsin konsertit tarjoavat huveja lomalaisten iltoihin.

Lepoa ja aktiviteetteja

Torreviejassa lomapäiviä voi viettää leppoisasti kaupungin puistoissa potkuveneillen tai piknikillä puitten varjossa. Perinteisiä rantapäiviä voi muunnella rantoja vaihtamalla: päivää voi paistatella esimerkiksi La Matan kauniilla hiekkadyynialueella pinjametsiköiden katveessa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kun rantaelämän vietto on ladannut akkuja tarpeeksi, voit lähteä Euroopan suurimmilta suolavesilaguuneilta löytyville patikka- ja polkupyöräreiteille tai Torreviejan aallonmurtajan pitkälle kävelytielle.

Torreviejassa voi myös keilata, ratsastaa, mikroautoilla tai sukeltaa, eikä pidä unohtaa myöskään shoppailua. Kaupungin pääkadut tarjoavat kauppoja laidasta laitaan ja kaikkea tarpeellista ja tarpeetonta löytyy ostoskeskus Habanerakselta. Perinteistä toritunnelmaa löytyy perjantaisilta Torreviejan markkinoilta. Golfaajille kaupungin tuntumasta löytyy useita eri kenttiä.

[rp_social]

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN TORREVIEJASSA

Inka KhanjiAurinkoinen Costa Blanca on suomalaisten suosiossa.
Costa Blancan ilmasto houkuttelee suomalaismatkailijoita.

Lennot Costa Blancalle

Vaikka Torrevieja on suosittu turistikohde, vain muutamat suomalaiset matkanjärjestäjät tarjoavat pakettimatkoja alueelle. Omatoimimatkaajille helpointa on lentää Alicanten lentokentälle. Suoria lentoja Helsingistä Alicanteen järjestää Norwegianian. Edestakaiset lennot maksavat edullisimmillaan noin 150 euroa.

Alicanten kansainvälinen lentoasema El Altet sijaitsee noin 45 kilometrin päässä Torreviejasta. Lähellä on myös Murcian lentokenttä San Javier, mutta sinne on vaikeampi löytää lentoja.
>> Vertaile hinnat ja varaa lennot Torreviejaan

>> Löydä halvat lennot Rantapallon lentohausta

Majoitusta kaikilla tasoilla

Torreviejassa on useita eritasoisia hotelleja sekä perheille sopivia huoneistohotelleja. Myös loma-asuntojen vuokraus on Costa Blancalla yleistä. Huvilamajoitus kaupungin ulkopuolella sopii erityisesti perheille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Vertaile hinnat ja löydä majoitus Rantapallon hotellihaun avulla

Liikkuminen onnistuu kävellen

Torreviejassa matkailija pystyy helposti liikkumaan jalkaisin. Pienessä kaupungissa ei julkisia kulkuneuvoja tarvitse käyttää, mutta autonvuokraus kannattaa jo siksikin, että lähiseutu on täynnä hienoja päiväretkikohteita.

Lähikaupunkeihin on myös hyvät bussiyhteydet. Lyhyempien matkojen taittamiseen voi vuokrata auton sijaan vaikka mopon tai polkupyörän.

>> Vertaile hinnat ja varaa vuokra-auto Torreviejasta

TORREVIEJAN NÄHTÄVYYDET

Maria HietalaSuolavuoria Espanjan Torreviejassa.
Paikallinen suola on Torreviejan ylpeys.

Meren ja suolan museo

Torrevieja on tunnettu suolantuotannostaan. Aiheeseen voi perehtyä tarkemmin merelle ja suolalle omistetussa museossa Museo del Mar y Sal. Museo sivuaa myös kalastusta ja laivojen pienoismalleja.

Komea kirkko keskustassa

Torreviejan neo-klassinen kirkko La Iglesia Archiprestal de la Inmaculada Concepción sijaitsee kaupungin keskustassa Plaza de la Constitución -aukiolla. Kirkossa järjestetään messuja päivittäin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Las Salinas -suolajärvet sekä luonnonpuisto

Torreviejassa sijaitsevat Euroopan suurimmat suolajärvet Laguna de la Mata sekä Laguna de la Torrevieja. Järvien yhteydessä sijaitsee rauhoitettu kansallispuisto, jota pääsee tutkimaan joko polkupyörällä tai jalkaisin. Terveyskaupungin maineessa olevassa Torreviejassa voi siis vaikka antaa jaloilleen ihmeitä tekevän suolakylvyn. Suolajärviltä voi bongata myös upeita flamingoja.

[rp_social]

TORREVIEJAN PARHAAT

Flickr / Jean van der SluijsAlicante sijaitsee lähellä Torreviejan kaupunkia.
Torreviejan-lomaan voi yhdistää myös päiväretken Alicanteen.

Näin loma sujuu Torreviejassa

  1. Torrevieja on rantakohde – nauti lomasta valkoisilla hiekkarannoilla.
  2. Tee ostoksia perinteisillä markkinoilla.
  3. Tutustu Torreviejan suolantuotantoon museossa tai paikan päällä.
  4. Patikoi tai pyöräile kauniissa luonnonmaisemissa.
  5. Vuokraa auto ja tutustu lähiseutuun.

Päiväretket Torreviejasta

  1. Ulkoile kauniilla suolajärvillä
  2. Tee ekskursio Alicanteen
  3. Vietä meripäivä läheisellä Isla Tabarcalla

Lisätietoa

Espanjan viralliset matkailusivut

Teksti: Jenna Lehkonen ja Maria Hietala
Kuvat: iStockphoto, Flickr / Uninen, Inka Khanji, Maria Hietala, Jean van der Sluijs

[rp_social]