Hyppää sisältöön

Trinidad ja Tobago sopii rantalomailijoille ja luontoihmisille

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 01.03.2016
Tridinad ja Tobago on useista saarista koostuva valtio Karibianmerellä.

Rauhallinen loma Karibialla

Trinidad ja Tobago on Karibianmerellä sijaitseva valtio, joka koostuu kahden pääsaarensa Trinidadin ja Tobagon lisäksi myös paristakymmenestä pienemmästä saaresta. Saariryhmä sijaitsee vain reilun 30 kilometrin päässä Venezuelan rannikosta.

Pääsaarista Trinidad on kehittyneempi, kun taas Tobago on vielä rauhallinen ekomatkailuun profiloitunut lomakohde. Lintujen bongaus, luonnonpuistoissa kiertely ja sukellus ovat suosittuja aktiviteetteja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Helmi-maaliskuun vaihteessa vietettävä Trinidadin karnevaali on sekä paikallisten että turistien rakastama ilojuhla, jolloin majoitus on syytä varata hyvissä ajoin etukäteen. Karneevali on Karibian suurin.

Rantoja ja vesiurheilua

Saarilta löytyy useita kauniita rantoja, joilla voi sekä viettää löhölomaa että harrastaa vesiurheilulajeja. Tobagon Mount Irvinen ranta on surffaajien suosiossa, kun taas rauhallisempaa rantapäivää kaipaavat suuntaavat saaren parhaana pidetylle Pigeon Pointin rannalle.

Maksullinen Pigeon Point edustaa Trinidad ja Tobagon rantaidylliä kauneimmillaan ja on yksi maan valokuvatuimmista paikoista. Rannalta löytyy myös ravintola- ja ostosmahdollisuuksia. Trinidadin rantojen parhaimmistoa edustaa puolestaan Maracas.

Trinidad ja Tobagossa voi viettää myös golflomaa. Trinidadin kuuden golfkentän lisäksi myös Tobago tarjoaa matkailijoille kaksi kenttää.

Port of Spain edustaa kaupunkihumua

Kaupunkitunnelmaa voi etsiä saaren pääkaupungista Port of Spainista, jossa järjestetään myös suurimmat kulkueet karnevaalien aikaan. Harva matkailija valitsee pääkaupunkia lomakohteekseen, mutta sinne voi tehdä vaikka päiväretken vastapainoksi rantaloikoilulle ja luontoretkille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Port of Spainin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Savannah-puisto, paikallinen kansallismuseo sekä kasvitieteellinen puutarha. Valokuvia kannattaa käydä nappaamassa Magnificent Seven -nimellä kulkevista siirtomaatyylisistä rakennuksista, jotka ovat nimensä mukaisesti seitsemän erikoislaatuista taloa.

Hyvä tietää Trinidad ja Tobagosta

Trinidad ja Tobago sopii lomakohteeksi matkailijalle, joka on kenties jo nähnyt Karibian suosituimmat matkakohteet ja kaipaa jotain uutta. Kohde on tunnetuimpia lomaparatiiseja autenttisempi esimerkki karibialaisesta elämänmenosta. Saaret sopivat ranta- että aktiivilomailijoille – nähtävyyksien perässä ei tänne kannata matkustaa.

Trinidad ja Tobagon ilmasto on lämmin vuoden ympäri: keskilämpötila on noin 27 astetta. Saaret eivät osu hurrikaanivyöhykkeelle, mutta isompien myrskyjen sattuessa vaikutukset voivat ulottua myös Trinidad ja Tobagoon saakka. Sadekausi kestää kesäkuusta marraskuuhun, mutta saarille voi matkustaa ympäri vuoden. Vilkkain sesonki ajoittuu joulukuun ja maaliskuun väliselle ajanjaksolle.

Saaret ovat suhteellisen turvallisia matkakohteita, mutta varovaisuutta tulee noudattaa etenkin Trinidadin kaupungeissa. Normaalit turvallisuuteen liittyvät neuvot pätevät myös Trinidad ja Tobagossa: arvoesineitä ei kannata kuljettaa mukanaan ja pimeän laskeuduttua ei tule liikkua yksin. Turistikohteissa saattaa esiintyä ryöstelyä.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN KOHTEESSA

Majoitus Trinidadin ja Tobagon saarilla

Pakettimatkoja ja omatoimilomia

Suomesta ei ole suoria lentoja Trinad ja Tobagon saarille. Apollomatkat tekee talvikuukausina Tobagon saarelle pakettimatkoja, joihin kuuluvat lennot liikennöidään Tukholman tai Kööpenhaminan kautta.

Omatoimimatkailija voi etsiä Trinidad ja Tobagon lentoja esimerkiksi Lontoon tai Frankfurtin kautta. Myös Yhdysvalloista on hyvät yhteydet saarille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Majoitusvaihtoehtoja riittämiin

Trinidad ja Tobagon majoitusvalikoima tarjoaa vaihtoehtoja kaikenlaisille budjeteille. Tobagon saarella ei ole suuria kansainvälisiä ketjuhotelleja, vaan hotellitoiminta on pitkälti yksityistä. Saarella on myös paljon ekovaihtoehtoja ympäristötietoisille matkailijoille.

Liikkuminen Trinidad ja Tobagon saaristossa

Trinidadin ja Tobagon saarilla voi liikkua joko omalla vuokra-autolla tai käyttää hyväkseen julkisen liikenteen bussiyhteyksiä. Pienten lomakeskusten sisällä voi liikkua helposti jalkaisin. Trinidadin ja Tobagon saarten välillä on lautta- ja lentoyhteys.

TRINIDAD JA TOBAGON NÄHTÄVYYDET

Trinidad ja Tobago on trooppinen lomakohde Karibialla

Bongaa Trinidad ja Tobagon värikkäät linnut

Trinidad ja Tobago on lintubongarin unelmakohde – et voi siis lähteä kotiin ikuistamatta kameraasi ainakin muutaman eksoottisen lajin. Trinidadin lintujen suojelualue Caroni on luonnonpaikka, jonne järjestetään veneretkiä turisteille. Paikallisten erikoisuuksien bongaaminen suoalueen mangrovepensaiden joukosta on mielenkiintoinen elämys myös vähemmän lintuja tuntevalle matkailijalle.

Waterloo on saarten kaunein temppeli

Trinidadin Carapichaimassa sijaitseva Waterloo-temppeli on mielenkiintoinen vierailukohde paikallisesta kulttuurista kiinnostuneille matkailijoille. Hindutemppelin rakennustyöt alkoivat jo 1940-luvulla, mutta komea rakennus saatiin valmiiksi vasta vuonna 1995. Veden tuntumassa sijaitseva temppeli on kaunis ja rauhallinen paikka. Ota huomioon, että Waterloo on hinduille pyhä paikka, jossa tulee käyttäytyä kunnioittavasti.

Unesco-listattu luonnonsuojelukohde

Tobagon saarelta löytyy yksi Karibian vanhimmista sademetsistä. Main Ridge Forest Reserve -luonnonsuojelualue kuuluu myös Unescon maailmanperintölistalle. Alueelle järjestetään opastettuja retkiä – täällä voit bongata upeiden maisemien lisäksi myös monia kasvi- ja eläinlajeja. Sademetsään tulee varautua tukevin kengin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tee sukellusretki Buccoon koralliriutoille

Yksi Trinidad ja Tobagon kuuluisimmista sukelluskohteista on Buccoo, jossa koralliriutat ovat helposti saavutettavissa. Buccoon suojelualue sijaitsee vain lyhyen matkan päässä Tobagon kuuluisalta Pigen Pointin rannalta. Legendaarisen Jacques Costeau’nkin ylistämälle koraaliriutalle tehdään retkiä, joilla matkailijat voivat joko sukeltaa tai ihailla maisemia lasipohjaveneestä. Nylon Pool on matalapohjainen luonnonallas, jossa voi käydä uimassa.

TRINIDAD JA TOBAGON PARHAAT

Trinidad ja Tobago tunnetaan karnevaaleistaan

Koe nämä Tridinad ja Tobagossa

  1. Vietä rantalomaa karibialaiseen tapaan.
  2. Kokeile uutta lajia – esimerkiksi surffausta tai sukellusta.
  3. Tutustu Tobagon luonnonpuistoihin.
  4. Nauti paikallisista ruoista ja tee ostoksia markkinoilla.
  5. Käytä lauttayhteyksiä ja retkeile saarten välillä.

Trinidad ja Tobagon miinukset

  • Saarille ei ole Suomesta suoria lentoja.
  • Saarilla saattaa esiintyä rikollisuutta.

Kuvat: Apollomatkat, Flickr / RubberGoat, Flickr / neiljs, Flickr / sfmission.com

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Englishman Bay ranta

Nämä viisi asiaa kannattaa kokea Karibian Tobagolla

Pigeon Point, Tobago

Paratiisilomailijan Karibia – sympaattinen Tobago on vaihtoehto ruuhkaisille lomakohteille

Idyllinen rantamaisema

Onko tuntematon Tobago aidointa Karibiaa? Katso kuvasarja ja lähde matkalle!