Krakova on kaunis ja historiallinen kaupunkikohde

Krakovan kaupunki hurmaa kauneudellaan ja monipuolisuudellaan.

Kohdeopas: Krakova

Puola: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

11 kommenttia

Krakova ja Puola muutenkin on jäänyt itsellä liian vähälle käynnille vaikka lennotkin jutun mukaan saisi alle satasella. Pitääpä katsella millä hinnalla kesällä pääsisi :)

Ei taskuvarkaista tarvitse olla huolissaan. Muutaman kerran olen käynyt ja ikinä ei ole kukaan vienyt mitään. Toki kun tämän tietää ennalta, niin tietää laittaa tavarat sellaiseen paikkaan ettei kukaan saa vietyä :)

Krakova kyllä kiinnostaisi, mutta olen kuullut paljon palautetta taskuvarkaista…. :(

Vanha kaupunki kyllä näyttäisi aivan mielettömältä paikalta. Täytyy varmaan vain kerätä rohkeutta ja varata seuraava matka sinne. Taskuvarkaista huolimatta.

Palattiin muutama päivä sitten Krakovan 10 pv:n reissulta Krakovasta ja ympäristöstä, siitä muutama kommentti. Ensinnäkin junamatka kentältä kaupunkiin, maksaa 8 zl (~2 €) tai eläkeläiseltä puolet siitä. Liput voi ostaa junasta, ei tarvitse etsiä mitään lippuautomaatteja. Raitiovaunussa 20 min. lippu maksoi 1,40 zl ja 60 min. lippu 2,50 zl. Isoista matkatavaroista ei peritty mitään lisämaksua (en tiedä miten isot niitten pitäisi olla, jotta lisämaksu perittäisiin).
Bussimatka Auschwitziin mkasoi 12 zl (3 €). Auschwitzin ja Birkenaun väluillä ilmainen bussikuljetus. Auschwitz kyllä mielenkiintoinen kohde, samoin Birkenau, kannattaa käydä.
Wieliczka kaivoksineen sitten taas eri juttu.Junamatka sinne maksaa todella vähän ja asemalta lyhyt kävelymatka
Alue kaikkine muine nähtävyyksineen todella käymisen arvoinen. Vaan kaivokseen meno sitten jäi kokematta. Portaita on alas 800 kpl ja ylös kiivettävää saman verran. Hissillä pääsee kyllä ylös ja alaskin lisähintaan, mutta vain 2 kertaa päivässä, klo 9 tai 17.
Liikkuminen Krakovassa ja lähialueella on todella edullista, esim. +30 km:n matka paikallisbussilla vain 5.50 zl (vajaa 1,40 €)
Vielä rahan vaihdosta, lentokenttä ensinnäkin kallis. Rahanvaihtopisteitä kaupungilla on vieri vieressä, mutta kannattaa todella olla varovainen. Pisteiden ulkopuolella olevat hinnat hämäystä, niissä ilmoitetaan se hinta, jolla piste myy valuttaa, ei sitä hintaa, jolla se ostaa (tämä hinta paljon pienempi). Itse vaihdoimme aina postissa, jossa kurssit selvästi näkyvissä, eikä tarvinnut pelätä tulevansa huijatuksi.
Kaiken kaikkiaan Krakova on (turistille) edullinen paikka, nähtävää on todella paljon, varatkaa vähintään viikon matka sinne, niin ehditte näkemäänkin jotain.

Nätti kaupunki ja kauniita naisia, mutta epäystävällinen palvelu. Ei ole asiakaspalvelua ollenkaan. Ja ihmiset ovat katkeria, kateellisia ja tylyjä.

Ja ei missään nimessä kannata mennä masentamaan itseään Audwitchiin miljoonien joukkohautaan. Historia oli ikävä mutta parempaakin kulttuuria löytyy.

Älä unohda tehdä ulkoministeriölle ilmoitusta että matkustat Puolaan. UM.n sivuilta löytyy muutakin Asiallista ja ajankohtaista tietoa. Varo taskuvarkaita !!! Pidä kortit ja rshat erillään ja useassa eri paikassa. Jos kaikki menee niin kusessa oot ja loma pilalla. Nii ja eurot kannattaa vaihtaa vasta Puolassa saa paremman vaihtokurssin. Nimim. Kokrmusta on kun kaikki menee pieleensilloin aikuiseltakin pääsee itku.

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *