Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Thaimaa

Koh Tao on sukeltajien paratiisi

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 07.08.2019
Upean ilmaston hellimä Koh Taon saari on sukeltajien unelmakohde Thaimaassa.

Reppureissaajien suosikki

Rento Koh Taon saari sijaitsee Siaminlahdella Thaimaan itäosassa. Merimatka suuremmalta Koh Samuin saarelta Koh Taolle taittuu muutamassa tunnissa.

Koh Tao oli aiemmin reppureissaajien julkinen salaisuus, mutta nykyisin myös pakettimatkaajat ovat löytäneet tiensä saarelle. Koh Tao ei kuitenkaan ole samalla tavoin matkailijoiden vallassa kuin esimerkiksi Koh Samui, joten saarelta voi edelleen löytää palasen aitoa Thaimaata.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koh Tao on muun Thaimaan tavoin tunnettu upeista hiekkarannoistaan, mutta erityisesti mainiona sukelluskohteena. Suosittua ajanvietettä ovat myös purjehdusretket lähisaarille. Koh Tao sopii lomakohteeksi niin pariskunnille kuin lapsiperheille.

ShutterstockKoh Tao, Thaimaa
Sukeltaminen ja snorklaaminen ovat aktiviteetteja, joiden perässä Koh Taolle kannattaa matkustaa.

Hellettä luvassa trooppisella saarella

Thaimaa houkuttelee matkailijoita upean lämpimän ilmastonsa vuoksi. Koh Taollakaan ei joudu koskaan värjöttelemään viileässä: lämpötilat kapuavat 25 asteen yläpuolelle ympäri vuoden ja parhaimmillaan – eli melko usein – yli 30 asteen.

Poutaisinta Koh Taolla on keväällä helmi–huhtikuussa ja sateisinta puolestaan syksyllä loka–marraskuussa. Kuiva kausi eli tammi–maaliskuu on suosituinta matkustusaikaa.

Rantaleijonien leppoisa lomakohde

Koh Tao on helppo ja mutkaton lomakohde, jossa voi nauttia Thaimaan paahtavasta auringosta ja upeasta merestä. Rannat ovat Koh Taolla monen muun Thaimaassa sijaitsevan kestosuosikkikohteen tavoin erinomaisia. Koh Tao kuuluukin monen rantaleijonan ja aurinkoseireenin suosikkikohteisiin Thaimaassa.

Koh Taolta löytyy lukuisia toinen toistaan hienompia rantoja. Omansa voi poimia joko turistirikkaiden suosikkirantojen tai hiljaisten pikkurantojen joukosta. Erityisen suosittu Koh Taon rantakohteista on kauppojen ja hotellien ympäröimä Hat Sairee.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hiljaisemmista rannoista tunnetuin on luonnonkaunis Ao Lewk.

Ei paras kohde bilettäjille

Koh Taolla hotellien yökerhot ja rantabaarit tarjoavat jonkin verran viihdykettä matkailijoille, mutta parhaat bileet löytyvät muilta saarilta. Yksistään villin iltaelämän perässä ei Koh Taolle kannata matkustaa.

Parhaimmat rantajuhlat saarella löytyvät saaren suurimmista matkailukeskittymistä. Iltaviihdettä etsivien kannattaa Koh Taolla suunnata esimerkiksi Hat Saireen tai Hat Mae Haadiin.

Hat Sairee on Koh Taon suosituin ja kaupallisin ranta-alue. Hat Saireella sijitsevat monet saaren hotelleista. Hat Mae Haad on Hat Saireen eteläpuolella sijaitseva hotelli- ja kauppakeskittymä. Hat Mae Haadissa sijatsee suosittu ja tapahtumarikas satama-alue.

Varsinaisia nähtävyyksiäkään ei Koh Taolla juuri ole, ellei rantoja ja upeita merenalaisia maisemia lasketa – ja nehän lasketaan!

Sukeltajan paratiisisaari

Koh Taoa hehkutetaan usein sen loistavien sukellusmahdollisuuksien vuoksi ja mikä ettei – syitäkin löytyy! Lämmin merivesi ja merieläinten rikkaus houkuttelee kohteeseen runsaasti kokeneitakin sukeltajia ja snorklaajia.

Sukeltamisen voi Koh Taolla alkaa myös nollasta, sillä saarella on tarjolla lukuisia sukelluskouluja, joissa voi hankkia itselleen uuden harrastuksen tai verestää vanhoja taitoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aloittelevan sukeltajan kannalta se, että opastusta saa myös suomeksi, on ensiarvoisen tärkeää. Koh Taolta löytyy suomalaisvoimin toimiva sukelluskoulu, Koh Tao Divers, joka on perustettu jo vuonna 1987. Sukelluskoulussa kursseja on tarjolla monen tasoisille sukeltajille, ja Koh Tao Divers järjestää myös sukellusretkiä lähisaaristoihin.

Budjettimatkailijoita ilahduttaa tieto, että sukelluskurssien suorittaminen on Koh Taolla edullista.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN KOH TAOLLA

ShutterstockKoh Tao, Thaimaa
Koh Taolle ei ole suoria lentoja Suomesta, mutta perillä odottavat maisemat ovat paikoin vaivalloisen matkan arvoiset.

Lennot ja matkat

Koh Taolle ei ole suoria lentoja, ja lentomatkat Koh Taolle kulkevat yleensä joko Bangkokin tai Phuketin kautta. Vaihtokentältä matka jatkuu kotimaanlennolla Koh Samuin saarelle, mistä on venekyyti Koh Taolle.

Lennot Helsingistä Thaimaahan maksavat noin 500 euroa.

Majoitus löytyy edullisesti

Koh Taolla on kattava hotellivalikoima vaatimattomista hostelleista hemmotteluhoitoja tarjoaviin lomahotelleihin ja bungaloweihin. Suurin valikoima löytyy saaren länsilaidalta.

Koh Tao on hyvä kohde budjettimatkaajalle, sillä paitsi erilaiset aktiviteetit, myös majoitus ovat saarella edullisia. Majoituksen hinta vaihtelee alle kymmenen euron ja lähes 400 euron yötaksan välillä halutusta tasosta riippuen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koh Taon hotellit sijaitsevat usein aivan rannan tuntumassa, ja suosituimpia hotellikeskittymiä saarella ovat Hat Sairee ja Hat Mae Haad.

Lavatakseja ja pitkähäntäveneitä

Paikallinen lavataksi eli songthaew on edullisin tapa liikkua lyhyempiä matkoja Koh Taolla ja kyydin saa napattua helposti etenkin suurien hotellikeskittymien lähellä. Matka maksaa pituudestaan riippuen euron tai parin verran.

Kauempana sijaitseville rannoille pääsee puolestaan pitkähäntäveneillä, joita löytyy lomakeskusten rannoilta.

KOH TAON NÄHTÄVYYDET

ShutterstockKoh Tao, Thaimaa
Turkoosi merivesi ja saarta ympäröivä vaikuttava maisema on Koh Taon paras nähtävyys.

Siaminlahti

Merenalainen maailma on monelle matkailijalle se pääsyy matkustaa Koh Taolle. Sukeltajat ja snorklaajat eivät pety, sillä Koh Taon kirkkaat ja lämpimät vedet tarjoavat loistomahdollisuuden korallien ja merieläinten pongailulle. Meriveden lämpötila kieppuu Koh Taolla 26–28 asteen välillä ympäri vuoden.

Ao Lewk

Ao Lewk on yksi Koh Taon kauneimmista rannoista. Se sijaitsee saaren kaakkoisosassa.

KOH TAON PARHAAT

ShutterstockKoh Tao, Thaimaa
Aivan Koh Taon vieressä sijaitsevalla Nang Yuanilla voi kokea hyvin erikoisen rantaelämyksen.

Kokeile näitä Koh Taolla

  1. Sukeltaminen
  2. Retki lähisaarille
  3. Loikoilu rannalla

Lisätietoa

Koh Tao Complete Guide

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Shutterstock

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää