Kohdeopas: Länsi-Virginia

Kuva: Flickr / Alex Medvick
Länsi-Virginia

Länsi-Virginiasta löytyy useita ihastuttavia pikkukaupunkeja, joissa voi tutustua osavaltion historiaan.

Länsi-Virginia on 1700-luvulla Virginiasta irtaantunut Appalakkien-vuoriston lännenpuoleinen osa. Alueen vuoristot ja luonto ovat vertaansa vailla. Ulkoilumahdollisuuksia on useita, niistä suosituimpia ovat laskettelu, patikointi, vuorikiipeily sekä erilaiset vesiurheilut New-, Gauley- ja Cheat-joella. Äitienpäivän vietto alkoi täältä vuonna 1908.

Historiallisia pikkukaupunkeja

Länsi-Virginiassa on helppo piipahtaa vaikkapa päiväretkellä Washington D.C.:stä. Osavaltiossa on lukuisia tunnelmallisia, historiallisia pikkukaupunkeja. Berkeley Springs’ssa, Shepherdstown’ssa ja Harpers Ferryssa on tarjolla kylpylöitä, ravintoloita ja hotelleja.

Harpers Ferryn kaupunki, Shenandoah- ja Potomac-joen yhtymäkohdassa, on täynnä mielenkiintoista historiaa.

Kaupungin kaduilla ja kujilla voi kuljeskella vapaasti, mutta joihinkin historiallisesti tärkeisiin kohteisiin vaaditaan erillinen lupa. Vuokraamalla polkupyörän pääset liikkumaan kätevästi myös vähän kauemmaksi.

Shepherdstown on ihastuttava paikka. Se on osavaltion vanhin kaupunki, perustettu jo vuonna 1762.

Käsityöosaamista tuliaisiksi

Appalakkien-vuoristoseudun asukkaat ovat tunnettuja monipuolisesta käsityöosaamisesta. Käden taidot niin puu-, lasi-, kori- kuin tilkkutöissäkin on täällä säilytetty.

Kotiinviemisiksi löytyy paljon kaunista, taiteellista ja käsin tehtyä.

Yksi köyhimmistä osavaltioista

Länsi-Virginian taloudelle kivihiili, mineraali- ja metsätuotteet ovat aina olleet tärkeitä. Huolimatta luonnon tarjoamista mahdollisuuksista, Länis-Virginia on yksi Yhdysvaltain köyhimmistä osavaltioista.

Pääelinkeinoja ovat teollisuus, palvelu, kaivostoiminta ja matkailu. Viljelytuotteista omena, persikka ja vehnä ovat kaupallisesti merkityksellisiä.

Nähtävyyksiä Länsi-Virginiassa

Harpers Ferry National Historic Park (Charleston), Berkeley Springs Mineral Water Spas (Fayetteville), Sternwheel Regatta (Charleston), Mountain State Forest Festival (Snowshoe Ski Resort, Slaty Fork), Mountain State Arts & Crafts Fair (Ripley).

Tunnettuja Länsi-Virginian asukkaita ovat olleet tai ovat yhä muun muassa Pearl Buck, Thomas ”Stonewall” Jackson, Cyrus Vance ja Charles E. Yeager.

www.escape2wv.com
www.wv.gov

Teksti: SAYL / Welcome to America
Kuva: Flickr / Alex Medvick

Päivitetty: 11.2.2015

Yhdysvallat: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia