Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Espanja

Aurinkoinen Benalmadena on monipuolinen rantalomakohde

Krista Ahonen
Krista Ahonen Päivitetty: 04.08.2019
Benalmadena on mainio kohde helposta rantalomasta haaveileville, sillä se hemmottelee matkailijaa kauniilla rannoilla, monipuolisilla palveluilla ja aurinkoisella säällä.

Lomakohteena Benalmadena sopii kaikille ja se on helppoutensa vuoksi erityisesti perheiden suosima. Rantapäiviin vastapainoa tuovat kiinnostavat nähtävyydet ja aktiviteetit, sekä mahdollisuus tehdä päiväretkiä lähialueen kohteisiin.

Rantaelämää ja aitoa andalusialaista tunnelmaa

Benalmadena sijaitsee Etelä-Espanjan Aurinkorannikolla noin parinkymmenen kilometrin päässä Málagasta. Benalmadena jakautuu kolmeen alueeseen, jotka ovat Arroyo de la Miel, Benalmadena Costa ja Benalmadena Pueblo. Alueet ovat keskenään erilaisia, mikä tekee kaupungista monipuolisen lomakohteen, jossa voi nauttia niin vilkkaasta rantaelämästä kuin espanjalaisesta kylätunnelmasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Benalmadena Costaan kuuluu kaupungin ranta-alue. Alueella on paljon hotelleja ja ravintoloita. Arroyo de la Mielistä taas löytyy kauppoja ja pieniä paikallisia ravintoloita sekä vuokrattavia loma-asuntoja. Benalmadena Pueblo sijaitsee hieman kauempana ja on tyypillinen andalusialainen kylä valkoisine taloineen ja kapeine katuineen.

Rannat ovat Benalmadenan suurin vetonaula. Pitkä rantabulevardi ja sen päässä sijaitseva huvivenesatama kannattaa jokaisen matkailijan lisätä lomaohjelmaansa. Kaupungin muihin nähtävyyksiin kuuluvat esimerkiksi huvipuisto ja kaapelivaunurata, joka kuljettaa korkeuksiin ihastelemaan Aurinkorannikon maisemia.

Kesällä yltä kyllin aurinkoa

Benalmadena on suosittu rantalomakohde ja kesäkuukaudet ovat vilkkainta aikaa kaupungissa. Lämpimintä kaupungissa on kesäkuusta syyskuuhun, jolloin lämpötilat kohoavat päivisin yli 25 asteeseen. Talvikuukaudet ovat viileämpiä ja korkeimmillaan päivälämpötilat liikkuvat noin 15 asteessa.

Kesäaikaan kaupungissa on paljon matkailijoita, mikä nostaa esimerkiksi lentojen ja majoituksen hintaa. Jos haluat matkustaa vilkkaimman sesongin aikaan, kannattaa matkan suunnittelu aloittaa hyvissä ajoin.

Shutterstock
Benalmadenasta löytyy niin aurinkorantoja kuin perinteistä espanjalaista kylätunnelmaa.

Rentoa lomailua ja paikallisia herkkuja

Benalmadenassa on jopa kymmenen kilometriä rantoja. Esimerkiksi Bil Bil ja Torre Bermeja ovat suosittuja rantoja kaupungissa. Suurimmilla rannoilla on kattavasti palveluita, kun taas pienemmillä voi nauttia rantaelämästä vehreän luonnon ympäröimänä. Rannoilla voi halutessaan vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Perinteisen rantalomailun lisäksi kaupunki tarjoaa myös muuta tekemistä. Benalmadenan lähistöllä on useita golfkenttiä ja kaupungissa voi viettää pelihetkiä myös minigolfradalla. Rantabulevardi tarjoaa kauniilla maisemilla varustetun lenkkeilypaikan. Ostoksia voi tehdä erityisesti Arroyo de la Mielin alueella, jossa pienet putiikit myyvät esimerkiksi vaatteita ja kenkiä.

Benalmadenassa on ravintoloita kaikilla kolmella alueella. Benalmadena Costan ravintoloissa on paljon myös kansainvälisten keittiöiden edustajia ja rantabulevardilla on tarjolla paljon kala-annoksia. Arroyo de la Mielissä on paikallisia ravintoloita, joissa voi pysähtyä nauttimaan esimerkiksi tapaksia viinin tai oluen kera.

Benalmadenan lähellä on paljon päiväretkikohteita, joissa kannattaa vierailla erityisesti jos lomailee alueella pidemmän aikaa. Kaupungista voi esimerkiksi lähteä katsomaan nähtävyyksiä Malagaan, shoppailemaan Fuengirolaan tai vesipuistoon Torremolinokseen. Kiinnostavia kohteita hieman kauempana ovat muun muassa Alhambran palatsista tunnettu Granada ja kaunis Rondan kaupunki.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN KOHTEESSA

Shutterstock
Benalmadenaan on kätevä matkustaa Málagan kautta.

Perille lentäen Málagan kautta

Benalmadenaan pääsee helposti Suomesta Málagan kautta. Finnairilla ja Norwegianilla on suorat lennot Helsingistä Málagaan ympäri vuoden. Edullisimmillaan suoran lennon voi saada jopa hieman yli sadalla eurolla, jos löytää hyvän tarjouksen. Suosituimpina loma-aikoina lippujen hinnat ovat reilusti kalliimmat, joten varauksen kanssa on hyvä olla ajoissa liikkeellä. Málagaan pääsee Helsingistä myös vaihdollisella lennolla useiden Euroopan kaupunkien kautta.

Malagan lentokenttä sijaitsee vain 11 kilometrin päässä ja lentokentältä Benalmadenaan pääsee junalla, taksilla tai autolla. Lentokentällä on lukuisten eri yritysten autonvuokrauspisteitä. Junamatka lentokentältä Benalmadenaan maksaa pari euroa ja kestää parikymmentä minuuttia. Taksimatkan hinnat ovat 20 eurosta ylöspäin.

Majoitus Benalmadenassa

Benalmadenassa majoitustarjontaan kuuluu eri tasoisia hotelleja, joten jokaiselle budjetille sopiva vaihtoehto löytyy varmasti. Suosittu majoitusvaihtoehto kaupungissa ovat myös loma-asunnot. Benalmadenassa on sekä yksityisten että yritysten omistamia loma-asuntoja, jotka ovat vuokrattavissa matkailijoille. Pienemmällä budjetilla matkustaville löytyy myös muutamia hostelleja.

Liikkuminen Benalmadenassa

Benalmadenan alueiden sisällä pystyy liikkumaan helposti kävellen. Pidemmät matkat alueiden välillä voi taittaa bussilla tai taksilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Benalmadenasta voi tehdä retkiä Aurinkorannikon ja Andalusian muihin kaupunkeihin autolla, bussilla tai junalla. Lähijunalla pääsee Arroyo de la Mielissä sijaitsevalta juna-asemalta esimerkiksi Málagaan tai Fuengirolaan. Pidemmälle reissulle voi vuokrata auton ja lähteä kiertelemään Andalusian valkoisia pikkukyliä ja historiallisia kaupunkeja.

BENALMADENAN NÄHTÄVYYDET

Shutterstock
Castillo de Colomares on kiinnostava vierailukohde Benalmadenan-lomalla.

Rantabulevardi

Benalmadenan rantabulevardilla voi ihastella kauniita rantamaisemia, pysähtyä vaikkapa kahvilaan herkuttelemaan jäätelöannoksella tai virvokkeilla tai hankkia tuliaisia. Bulevardin varrella on paljon ravintoloita, baareja ja kauppoja.

Rantabulevardi alkaa läheltä Castillo de Bil Bil -rakennusta. Arabialaiseen tyyliin suunniteltu Castillo de Bil Bil on yksi Benalmadenan tunnetuimmista rakennuksista, joka toimii usein paikkana näyttelyille ja kulttuuritapahtumille. Rantabulevardi päättyy Puerto Marinan satama-alueelle.

Huvivenesatama Puerto Marina

Puerto Marina on vilkas satama-alue, jossa voi nähdä jopa satoja laivoja pysäköityinä. Puerto Marinassa on runsaasti erilaisia kauppoja ja ravintoloita. Satama-alue sopii myös yöelämästä nauttimiseen, sillä siellä on baareja ja yökerhoja. Satamasta voi ostaa veneretkiä merelle tai vuokrata Segway-kulkuvälineen ja lähteä tutkiskelemaan kaupunkia.

Tivoli World -huvipuisto

Benalmadenan huvipuisto Tivoli World tarjoaa viihdykettä kaikenikäisille yli 30 erilaisella laitteella ja nähtävyydellä. Lisäksi huvipuistossa järjestetään näytöksiä ja konsertteja sekä esityksiä lapsille. Huvipuiston alueella on useita ravintoloita, pelikojuja sekä matkamuistomyymälä. Laitteisiin pääsee ostamalla joko rannekkeen tai yksittäisiä lippuja. Puistoon on maksettava sisäänpääsymaksu, vaikka ei laitteita käyttäisikään. Lippujen hinnat ovat hieman halvemmat etukäteen netistä ostettuina.

Tivoli Worldin sisäänkäynnin lähellä on isot markkinat kerran viikossa. Markkinoilta voi ostaa käsitöitä, vaatteita ja elintarvikkeita. Markkinat aukeavat aikaisin aamulla ja sulkeutuvat iltapäivällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teleferico-kaapelivaunurata

Teleferico-kaapelivaunu kuljettaa matkailijat ylös Monte Calamorron huipulle noin 770 metrin korkeuteen. Ylhäältä aukeaa upeat maisemat Malagan alueen rannikolle. Kaapelivaunun pysähdyspaikalta alkaa useampi vaellusreitti ja vaunulla voi halutessaan kuljettaa ylös myös pyörän.

Kaapelivaunun reitin aloituspysäkki on lähellä Tivoli World -huvipuistoa. Kolmen kilometrin matka kaapelivaunulla kestää noin 15 minuuttia. Liput kannattaa ostaa etukäteen, sillä hinta on edullisempi kuin paikan päältä ostettuna.

Castillo de Colomares

Castillo de Colomares on Kristoffer Kolumbukselle ja Amerikan mantereen löytämiselle omistettu linnamainen rakennus, jonka rakentaminen aloitettiin vuonna 1987. Rakennus sijaitsee hiukan Benalmadenan ulkopuolella ja se on avoinna vierailijoille ympäri vuoden. Sisäänpääsy maksaa pari euroa.

Benalmadenan perhospuisto

Benalmadenan perhospuisto esittelee erilaisia perhosia ja tarjoaa tietoa näistä hyönteisistä. Puistossa on nähtävillä jopa 1 500 perhoslajia. Perhospuisto on avoinna vierailijoille päivittäin ja liput ovat edullisempia netistä etukäteen ostettuna.

BENALMADENAN PARHAAT

Shutterstock
Vaunun kyydissä voi nousta ihailemaan maisemia kaupungille ylle.

Parhaat aktiviteetit lapsiperheille

  1. Päivä rannalla
  2. Ilta Tivoli World -huvipuistossa
  3. Retki yläilmoihin kaapelivaunun kyydissä
  4. Vierailu Benalmadenan perhospuistossa

Parhaat päiväretkikohteet

  1. Málaga
  2. Fuengirola
  3. Torremolimos
  4. Marbella
  5. Mijas

LISÄTIETOA

Benalmadenan matkailusivut

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Shutterstock