Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Espanja

Nerjassa voit nauttia Aurinkorannikon tunnelmasta

Riikka Krenn
Riikka Krenn Päivitetty: 06.05.2016
Aurinkorannikon Nerjassa voit viettää lomaa auringonpaisteesta ja andalusialaisesta kulttuurista nauttien.

Monipuolinen rantalomakohde

Nerjan lomakohteen suurin nähtävyys ovat mahtavat tippukiviluolat. Kaupungin lukuisat rannat, herkullinen ruoka ja monipuoliset urheilumahdollisuudet hemmottelevat matkailijaa.

Rantakaupunki Nerja sijaitsee Espanjan Aurinkorannikolla noin 50 kilometrin päässä Malagasta. Nerja on suosittu rantalomakohde, jossa on rantoja yli kymmenen kilometrin verran pienistä poukamista leveisiin hiekkarantoihin. Vaikka kaupungissa vierailee paljon matkailijoita, on se onnistunut säilyttämään kauniin kaupunkimaisemansa ja paikalliset perinteet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nerjan tippukiviluolat ovat yksi koko Andalusian alueen tunnetuimmista nähtävyyksistä. Luolissa vierailijat pääsevät ihastelemaan valtavia kivimuodostelmia ja muinaisten asukkaiden tekemiä luolamaalauksia. Kaupungin muita kiinnostavia vierailukohteita ovat esimerkiksi Balcón de Europa -rantapromenadi ja sen vieressä sijaitseva El Salvadorin kirkko.

Nerjassa on paljon mahdollisuuksia harrastaa eri urheilulajeja, joten kaupunki sopii kohteeksi erityisesti niille, jotka haluavat viettää aktiivista rantalomaa. Nerjassa viihtyvät myös ruoan ystävät, jotka voivat nautiskella paikallisia herkkuja lähes tuoreena merestä.

Ranta Nerjassa

Kesällä riittää lämpöä ja aurinkoa

Nerjassa on aurinkoiset ja kuumat kesät. Kesäkuukausina lämpötilat nousevat jopa 30 asteeseen. Lämpimät säät jatkuvat pitkälle syksyyn asti. Merivesi on lämmintä uimiseen jopa huhtikuusta lokakuuhun.

Maantieteellisten olosuhteiden vuoksi Nerjassa on ympäri vuoden lämpimämpää kuin monissa muissa rannikon kaupungeissa. Kuitenkin talvella lämpötilat voivat laskea kymmenen asteen alapuolelle ja kaupungissa sataa välillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Urheilua ja paikallista kulttuuria

Nerjan rannat ovat hiekkarantoja ja vesi rannoilla on kirkasta. Monilla rannoista on hyvät vesiurheilumahdollisuudet. Tarjolla on esimerkiksi sukellusta ja vesihiihtoa. Burriana on yksi Nerjan tunnetuimmista rannoista ja se on erityisesti lapsiperheiden suosiossa. Myös lähellä rantapromenadi Balcon de Europaa sijaitsevat rannat kuten Caletilla ja Calahonda ovat suosittuja.

Nerjassa on paljon urheilumahdollisuuksia. Kaupungissa voi vaikkapa vaeltaa, pyöräillä, ratsastaa ja kalastaa. Nerjan lähellä on kaksi luonnonpuistoa, joissa voi tehdä kävely- ja vaellusretkiä ihailemaan koskemattomia maisemia.

Meren läheisyyden vuoksi alueen keittiössä käytetään ruoanlaitossa paljon kalaa. Nerjassa tyypillisiä ruokia ovat erilaiset keitot ja kala-annokset kuten friteerattu rusotäplämullo. Nerjan kaduilta löytyy useita tapaspaikkoja, joissa voi maistella erityisesti merenelävistä tehtyjä tapaksia.

Nerjassa pääsee kokemaan paikallista kulttuuria erityisesti perinteisten espanjalaisten juhlien ja festivaalien aikaan. Kaupungissa on lähes joka kuukausi juhlallisuuksia esimerkiksi paikallisten suojelupyhimysten kunnioittamiseksi.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN NERJASSA

Nerjan Balcon de Europa

Lentäen perille Malagan kautta

Nerjaan pääsee helpoiten lentämällä Malagan lentokentälle. Helsingistä suoria lentoja Malagaan tarjoavat Finnair ja Norwegian. Edestakaiset lennot maksavat edullisimmillaan reilu pari sataa euroa. Jos haluat säästää lentolipun hinnassa, voit etsiä vaihdollisia lentoja Euroopan eri kaupunkien kautta tai esimerkiksi Madridissa vaihtaen.

Malagan lentokenttä sijaitsee reilun 60 kilometrin päässä Nerjasta. Lentokentältä pääsee Nerjaan autolla tai taksilla. Auton saa vuokrattua kätevästi lentokentältä, jossa on lukuisten autonvuokrausfirmojen toimipisteet. Malagan keskustan bussiaseman kautta pääsee bussilla Nerjaan, mutta tämä vaatii ensin siirtymisen kentältä keskustaan junalla tai bussilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Majoitus Nerjassa

Nerjassa voi majoittua hotellissa tai vuokratussa loma-asunnossa. Suurten matkailijamäärien vuoksi kaupungissa on paljon hotelleja, joten valinnanvaraa riittää eri hintaluokissa. Nerjassa on myös vuokrattavana isompia huviloita omalla uima-altaalla perheille ja ryhmille.

Liikkuminen Nerjassa

Nerjaan voi tutustua helposti kävellen. Erityisesti kaupungin vanhoilla alueilla kävely on paras vaihtoehto, sillä kapeille kaduille ei pääse millään kulkuneuvoilla. Bussi vie Nerjasta esimerkiksi tippukiviluolille ja kaupunkia ympäröiville alueille.

Pitkät matkat voi taittaa taksilla tai vuokra-autolla. Auton vuokraaminen on järkevää erityisesti, jos aikoo vierailla useammassa kohteessa Aurinkorannikolla. Vuokraaminen on Espanjassa melko edullista ja polttoaine on Suomea halvempaa.

NERJAN NÄHTÄVYYDET

Nerjan tippukiviluolat

Tippukiviluolat

Nerjan tippukiviluolat ovat merkittävä historiallinen ja arkeologinen nähtävyys. Luolat löydettiin vuonna 1959 ja ne avattiin vierailijoille seuraavana vuonna. Löydöksen kunniaksi tehty muistomerkki on esillä Balcón de Europa -rantapromenadilla.

Luolamuodostelma levittäytyy jopa viiden kilometrin pituudelle. Luolissa oli asutusta kymmeniä tuhansia vuosia ennen ajanlaskun alkua, mistä kertovat löydetyt luolamaalaukset ja jäännökset. Näiden lisäksi luolissa voi nähdä valtavasti kivestä muodostuneita erikokoisia pilareita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tippukiviluolat ovat avoinna vierailijoille joka päivä aamusta iltapäivään. Luoliin otetaan vierailijoita sisään puolen tunnin välein. Luolissa voi kierrellä omatoimisesti kuunnellen opastusta nauhalta tai osallistua järjestetylle kierrokselle. Yhdessä luolassa toimii konserttisali, jossa järjestetään esityksiä kesäaikaan. Luolissa on viileää ja kosteaa, joten kannattaa varoa liukastumista.

Tippukiviluolat sijaitsevat muutaman kilometrin päässä Nerjan keskustasta, josta pääsee luolille kävellen, autolla tai bussilla.

Balcón de Europa

Balcón de Europa on rantabulevardi, jonka päässä kohti merta kurottaa parvekkeen muotoinen rakennelma. Tästä juontaa myös paikan nimi, joka tarkoittaa suomeksi Euroopan parveketta. Balcón de Europa on Nerjan keskus ja sen yksi tunnusmerkeistä. Paikalta on upeat näköalat merelle ja läheisille rannikkoalueille. Alueella järjestetään usein erilaisia tapahtumia.

Águilan akvedukti

Águilan akvedukti, joka tunnetaan myös nimellä Águilan silta, on peräisin 1800-luvulta. Akveduktit ovat sillan kaltaisia rakennelmia, jotka on tehty veden liikuttamiseen. Águilan akveduktissa on neljä kerrosta ja se on edelleen käytössä. Akvedukti sijaitsee Nerjan ja Maron kylän välissä. Alueelle pääsee vierailemaan autolla tai maron kylästä kävellen.

NERJAN PARHAAT

Parhaat rannat

1. Burriana
2. El Salon
3. Maro
4. Torrecilla
5. Calahonda

LISÄTIETOA

Espanjan matkailusivusto

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Istockphoto, Flickr/Pat Neary, Nick Kendrick, Alf Igel, Haydn Blackley, Peter Hickson