Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Isla de Margarita

Isla de Margarita
Kohdeoppaat
  • Matkaopas

Päivitetty: 11.02.2015

Isla de Margarita, eli Margaritan saari sijaitsee Karibianmerellä parisenkymmentä kilometriä Venezuelan rannikolta koilliseen. Paikalliset kutsuvat saarta Karibian helmeksi, mikä onkin pienelle ja hohtavalle saarelle osuva nimitys.

Vain 67 kilometrin levyinen Isla de Margarita koostuu kahdesta kapean kannaksen yhdistämästä saaresta. Länsiosaa kutsutaan Peninsula de Macanaoksi, ja se saarikaksikon karumpi ja kehittymättömämpi puolisko, missä luonto on lähes koskematonta. Suurin osa turisteista löytyy saarten itäosasta, mistä löytyvät suuremmat kaupungit, kaikki hotellit ja yli 50 uimarantaa.

Isla de Margaritan kylät ja kaupungit

Isla de Margarita on pikkuhiljaa kehittynyt kansainväliseksi matkailukohteeksi, mutta saaresta ei ole tullut vielä täyteen ahdettua hotellikompleksia ja turistirysää. Vaikka matkalaisiin suhtaudutaankin todella ystävällisesti, osa kalastajakylistä varjelee tietoisesti identiteettiään turismilta. Esimerkiksi Juangriego tai pääkaupunki La Asuncion ovat hyviä paikkoja paikallisen elämän tarkkailuun. Nämä kaupungit ovat paljon pienempiä kuin saaren suurin kaupunki Porlamar, mutta monen mielestä myös paljon kiinnostavampia. Kuten kaupunkien ulkonäöstä voi huomata, saarelaiset eivät ole niitä maailman rikkaimpia ihmisiä, mutta sitäkin iloisempia ja ystävällisempiä.

Mikäli haluaa nauttia ison kaupungin antimista, Porlamar on paikka siihen. Porlamarista löytyy esimerkiksi länsimaisen kuluttajan vaatimustasoa vastaava ostosparatiisi Sambal. Todellisia matkamuistoja kannattaa kuitenkin ostaa hieman yllättävästä paikasta: rannalta. Saari on kuuluisa helmistään ja niitä kaupataan Isla de Margaritan rannoilla todella aktiivisesti, eikä hintatasokaan ole korkea.

Maailman parhaita rantoja ja luontoa

Isla de Margaritalla on 167 kilometriä rantaviivaa, josta suurin osa on hiekkarantaa. Isla de Margaritalta löytyvätkin koko Venezuelan parhaat hiekkarannat. Saarella onkin varaa valita millä kymmenistä rannoista aikoo löhöillä tai harrastaa vesilajeja. Suosituin Isla de Margaritan turistirannoista on Playa El Agua.

Isla de Margaritan luonto antaa parastaan saaria yhdistävän kannaksen eteläpuolella La Restingan kansallispuistossa. Kansallispuisto tarjoaa silmäyksen saaren monimuotoiseen luontoon, ja upesta luonnosta voi nauttia myös veneretkellä laguunille: matkalla näkee sinisenä kimmeltävän meren lisäksi pelikaaneja, merikotkia ja ostereita. Mikäli nauttii luonnosta, ihmisistä ja liikunnasta, kannattaa lähteä 11 kilometrin vaellukselle El Cacaolle, eli Kaakaovuorelle. Vaelluksen aikana näkee saaren luonnon kirjon: kuiva maasto vaihtuu hitaasti sademetsien vihreyteen. Huipulta on uskomattomat näköalat merelle.

Venezuela.fi

Kuva: Flickr / Luis Rafael Ortuño Padilla

Lue kommentit (0) Jätä kommentti

    Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.