Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Ranska

Viehättävä Nizza on Etelä-Ranskan helmi

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 16.03.2020
Nizza tarjoaa matkailijalle välimerellistä lomatunnelmaa ranskalaisittain.

Välimeri on Nizzassa sinisempi kuin missään

Nizzan kaupunkikuvaa leimaa pitkä palmujen reunustama rantakatu Promenade des Anglais, jonka varrelta löytyy monia luksushotelleja, kahviloita ja ravintoloita. Kadun päästä avautuu kuitenkin käynti Nizzan sydämeen, pieneen, mutta tunnelmalliseen vanhaankaupunkiin.

Nizza tunnetaan etenkin rantakohteena, mutta se sopii erittäin hyvin myös pelkkään kaupunkilomailuun. Nizzan kaupungin edustalla olevat rannat ovat pientä sileää kiveä, joten hiekkakaan ei täällä mene varpaiden väliin. Jos et nauti kivien päällä makoilusta, aurinkotuolin vuokraaminen on suositeltavaa, sillä kivet voivat käydä myös muhkuraisiksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rannalla löhöilyn ja vesiaktiviteettien lisäksi Nizzasta löytyy paljon hyviä ostosmahdollisuuksia aina luksusmuotiliikkeistä paikallisiin käsitöihin. Kaupungissa on myös poikkeuksellisen monta laadukasta museota ja paikallinen ruokakulttuuri on erinomainen. Parc du Châteaun vehreältä kukkulalta avautuu uskomattoman kaunis näkymä yli Nizzan pitkälle rannikolle ja Välimerelle.

IstockphotoNizza, Ranska
Ranskan Rivieralla sijaitsevaan Nizzaan saa sekä edullisia äkkilähtöjä että halpoja äkkilähtölentoja.

Kesäinen rantakohde, kaupunkikohde ympäri vuoden

Nizza on parhaimmillaan alkukesästä loppusyksyyn. Kesällä merivesi on lämmintä, joten rantaelämän houkuttelemat viihtyvät Nizzassa parhaiten kesällä. Lämpötila nousee heinä-elokuussa usein lähelle +30 astetta ja talvisinkin ollaan yleensä reilusti plussan puolella. Sateita tulee ympäri vuoden, mutta eniten loka-tammikuun välisenä aikana.

Hyvä tapa nähdä Nizzan ympäristöä on auton vuokraaminen, sillä koko Côte d’Azur on näkemisen arvoinen ja kaupungista on helppo tehdä päiväretkiä rannikon muihin kohteisiin. Vierailu läheisissä kylissä, kaupungeissa ja maaseudulla kannattaa ehdottomasti.

Kielitaidon puolesta englannilla pärjää Nizzassa kohtuullisen hyvin, mutta edes auttava ranskantaito on suuri etu. Hintataso on korkeahko verrattuna moniin muihin Välimeren kohteisiin, mutta toki eläminen pienellä budjetillakin onnistuu jos suunnittelet majoituksen ja aterioinnit sen mukaisesti.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN NIZZASSA

IstockphotoLe Negresco on Nizzan tunnetuin hotelli
Nizzan komeimmat hotellit sijaitsevat Promenade des Anglais -rantabulevardilla.

Lentäen tai junalla Nizzaan

Suomesta voi lentää suoraan Nizzaan ainakin kesäkaudella. Välilaskullisia lentovaihtoehtoja esimerkiksi Amsterdamin, Pariisin tai Frankfurtin kautta on tarjolla ympäri vuoden. Lentojen hinnat vaihtelevat 200 eurosta noin 400 euroon. Nizzan lentokenttä sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä keskustasta. Kentältä kaupunkiin pääsee helpoiten bussilla tai taksilla.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Nizzaan on myös erinomaiset junayhteydet, joten muualta Ranskasta tai Euroopasta voi saapua helposti myös rautateitse.
>> Vertaile hinnat ja varaa lennot Nizzan

Majoitu hotellissa tai villassa

Majoitusvaihtoehtoja Nizzasta löytyy runsaasti. Luksushotellit näkyvät parhaiten katukuvassa, mutta Nizzasta löytyy runsaasti myös edullisempaa majoitusta. Merinäköalasta joutuu kuitenkin maksamaan, ja hinnat rantakortteleissa ovat muuta kaupunkia korkeammat. Keskivertomatkaajan budjetille sopivia hotelleja on sekä ydinkeskustassa että lähellä juna-asemaa.

Nizzasta löytyy myös jonkin verran hostelleja ja muuta edullista majoitusta, mutta tyypillisimmin majoitus on hotellissa tai lomahuvilassa. Alueella on runsaasti perheille ja suuremmalla joukolla matkustaville sopivia vuokravilloja, joiden hinnat verrattuna hotellimajoitukseen ovat edulliset. Suuremmallekin joukolle uima-altaallisen huvilan voi saada viikoksi alle puolella siitä hinnasta, mitä hotellimajoittuminen maksaisi.

Etenkin kesäaikaan varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin, sillä moni muukin lomailee Nizzassa samaan aikaan. Vilkkainta on kesä-, heinä- ja elokuussa ja hinnatkin nousevat tuolla kaudella.

>> Vertaile hinnat ja varaa hotelli Nizzasta

Liikkuminen Nizzassa

Liikkuminen Nizzassa sujuu enimmäkseen kävellen, sillä välimatkat ovat etenkin ydinkeskustan alueella kohtuullisen lyhyet. Kaupungissa on kuitenkin myös toimiva bussi- ja raitiovaunuliikenne, jota kannattaa hyödyntää pidemmillä matkoilla tai jalkojen väsyessä. Julkisen liikenteen hinnat ovat Ranskan Rivieralla hyvin edulliset, ja pikkurahalla voi taittaa sekä kaupungin sisällä että muualla rannikolla liikkuessa yllättävänkin pitkiä matkoja.

Kaupungin sisällä pysytellessä vuokra-autosta ei ole hyötyä, mutta autonvuokraus on hyvä idea, jos tahdot nähdä muutakin kuin vain Nizzan kaupungin. Voit noutaa auton helposti suoraan lentoasemalta saapuessasi ja palauttaa sinne lähtiessäsi. Kaudesta riippuen pienen henkilöauton saa edullisimmillaan noin 60-80 eurolla viikoksi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

>> Vertaile hinnat ja varaa vuokra-auto Nizzasta

[rp_social]

NIZZAN NÄHTÄVYYDET

IstockphotoNizza, Ranska
Ranskan Nizzassa on helppo yhdistää kaupunkiloma ja rantaloma. Aivan keskustan tuntumassa on paljon hyviä auringonotto- ja uimapaikkoja.

Sokkeloinen vanhakaupunki

Nizzan vanhakaupunki on pieni ja sokkeloinen kapeine mutkittelevine katuineen. Alueelta löytyy monia hienoja vanhoja palatseja ja kirkkoja. Myös maalari Henri Matissen talo, jossa taiteilija asui 20-luvulla, sijaitsee täällä. Käy myös Cours Saleyan markkina-alueella, josta löytyy muun muassa tuoreita hedelmiä, vihanneksia ja kukkia sekä paljon ravintoloita ja kahviloita.

Parasta vanhassakaupungissa on pienillä kujilla kiertely, pikkuliikkeisiin pistäytyminen sekä ranskalaisen keittiön herkkujen maistelu lukuisissa kahviloissa, baareissa, ravintoloissa ja katukeittiöissä. Vanhankaupungin liikkeistä voi tehdä mukavia tuliaislöytöjä edullisilla hinnoilla.

Parc du Château – vehreä keidas Nizzan kattojen yllä

Vanha kaupungin laidalla kohoaa Parc du Châteaun kukkula, joka on vihreä keidas aivan Nizzan sydämessä. Etenkin kuumina kesäpäivinä puiden ja vesiputousten katveesta löytää kaivattua varjoa ja virkistystä. Kukkula on erinomainen piknikpaikka ja mukava rauhoittumispaikka kaupungin vilskeestä.

Näkymä kukkulan laelta on upea yli Nizzan, rannikon ja pitkälle Välimerelle. Paikalla on aikoinaan ollut 1100-luvulla rakennettu linna, josta on jäljellä enää vain 1500-luvulta peräisin oleva Tour Bellandan pyöreä torni. Parc du Châteaulle voi kiivetä jalkaisin, mutta sinne pääsee myös hissillä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tasokkaita museoita

Nizzasta löytyy monia tasokkaita museoita, joista kannattaa mainita ainakin modernin taiteen museo Musée d’Art Moderne et d’Art Contemporain, Musée Matisse sekä Musée Marc Chagall. Kaksi jälkimmäistä sijaitsevat varakkaassa ja arkkitehtuuriltaan mielenkiintoisessa Cimiezin kaupunginosassa ydinkeskustan pohjoispuolella. Modernin taiteen museo sijaitsee vanhankaupungin pohjoispuolella.

Museoiden pääsylippujen hinnat ovat yleensä muutaman euron ja jotkut museoista ovat ilmaisia. Aukioloajat kannattaa tarkistaa etukäteen, sillä monet ovat suljettuna maanantaisin tai tiistaisin.

[rp_social]

NIZZAN PARHAAT

Riikka KrennNizza, Ranska
Lennot Ranskan Nizzaan voi saada syyskuussa yllättävän edullisesti.

Koe ainakin nämä Nizzassa

 1. Vanhankaupungin kujat
 2. Ranskalainen aamiainen terassilla
 3. Auringonotto mukulakivirannalla
 4. Näyttävä modernin taiteen museo
 5. Iltakävely Promenade des Anglaisilla

Kiinnostavimmat lähikaupungit päiväretkikohteiksi

 1. Viehättävä Antibes sekä Juan-les-Pinsin rannat
 2. Monaco kasinoineen ja luksusjahteineen
 3. Cannesin rantakatu ja elokuvajuhlien glamour
 4. Saint-Tropez – muistatko saippuaoopperan?
 5. Rajakaupunki Ventimiglia tai hieman suurempi San Remo Italian puolella

Nizzan parhaat rannat

 1. Kaupunkirannat Promenade des Anglaisin varrella
 2. Coco Beach
 3. La Reserve

Lisätietoa

Nice Tourisme

Teksti: Suvi Huttunen, Riikka Krenn
Kuvat: Riikka Krenn, Istockphoto

[rp_social]

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

St Tropez, Ranskan Riviera

Ranskan Rivieralla on tarunhohtoinen maine – 10 faktaa, joita et ehkä vielä tiennyt

Pariisin nähtävyydet

Pariisin tärkeimmät nähtävyydet – 19 paikkaa, jotka eivät jätä kylmäksi

Junalla Lontoosta Pariisiin

Junalla Lontoosta Pariisiin – millaista on matkustaa vedenalaisessa tunnelissa?

Suorat lennot Gironaan

Joko tunnet nämä viisi kohdetta, joihin pääsee Suomesta edullisesti? Ryanairin lennot vievät pienemmille kentille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja