Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Italia

Koe Romeon ja Julian Verona

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 05.02.2015
Veronassa ei voi välttyä romantiikalta.

VERONA MATKAKOHTEENA

Italian parhaat kaupunkikohteet

Kulttuuria ja taidetta

Verona on mukavan pieni ja helposti hahmotettava kaupunki, josta löytyy kulttuuria ja taidetta kaikille aisteille. Kaupunkia hallitsee roomalainen amfiteatteri, jossa järjestetään edelleen muun muassa paljon oopperaesityksiä ja konsertteja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vanhassa majatalossa sijaitseva Julian parveke kerää edelleen joukoittain romantiikan nälkäisiä turisteja, ja Romeon kotitalo on niin ikään suosittu vierailukohde, vaikkei olekaan avoinna yleisölle.

Lähiseudulla paljon vierailun arvoisia kohteita

Veronan lähellä sijaitsee myös paljon viinitiloja, joilla kannattaa vierailla. Myöskään Venetsia ja Garda-järvi eivät ole kaukana, joten Veronan lomaan voi hyvin yhdistää muita Pohjois-Italian kohteita.

Verona on melko pieni, joten pitkän viikonlopun aikana kaupungin ehtii nähdä hyvin. Jos haluaa vierailla myös muualla Italiassa lomaan kannattaa varata kuitenkin pidempi aika.

Lämpimät kesäillat houkuttelevat ravintoloiden terasseille

Hyvän ruuan ystävät löytävät Veronasta runsaasti houkuttelevia ravintoloita ja kahviloita, ja kesäiltaisin kaupungin kadut täyttyvät lämpimistä ja pimenevistä illoista nauttivista ihmisistä. Veronasta löytyy myös paljon hyviä ostosmahdollisuuksia aina huippumuodista paikallisiin käsitöihin.

Kesäisin Veronassa voi olla hyvinkin kuuma, mutta talvella voi olla jopa pakkasta. Ilma on melko kosteaa ja sateita tulee tasaisesti ympäri vuoden. Paras ajankohta Veronan lomalle on keväästä syksyyn. Keskikesällä turisteja on eniten, ja lämpötila on paahtavan kuuma, mutta toisaalta kuuluisat oopperajuhlat järjestetään juuri keskikesällä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN VERONASSA

Lennot ja majoitus Italian Veronassa

Lennot Veronaan

Suomesta ei ole suoria lentoja Veronaan, mutta kaupunkiin pääsee yhdellä välilaskulla useiden Euroopan kaupunkien kautta. Veronan lentokenttä sijaitsee noin 12 kilometrin päässä keskustasta ja kentälle on bussikuljetus.

Veronaan pääsee myös lentämällä johonkin muuhun Pohjois-Italian kaupunkiin, esimerkiksi Milanoon tai Venetsiaan, ja jatkamalla sieltä junalla Veronaan.

Veronasta löytyy paljon erihintaista ja -tasoista majoitusta aina huippuhotelleista, bed&breakfasteihin ja hosteilleihin. Etenkin oopperajuhlien aikaan majoitus kannattaa varata etukäteen. Hintataso on suunnilleen sama kuin Suomessa.

Kävellen helposti paikasta toiseen

Verona on kooltaan melko pieni, joten kaikkialle pääsee helposti kävellen. Kaikki nähtävyydet ovat lähellä toisiaan, joten turisti ei juurikaan tarvitse julkisen liikenteen palveluja. Jos kuitenkin haluaa käyttää joukkoliikennettä, busseilla kulkeminen on helppoa ja selkeää. Lippuja voi ostaa etukäteen kioskeista.

Hyvä vaihtoehto Veronassa ja sen ympäristössä liikkumiseen on myös autonvuokraus, jolla pääsee kätevästi ympäröivälle maaseudulle sekä Garda-järven ympäristöön. Sen sijaan Venetsiaan kannattaa ehdottomasti mennä junalla, sillä kaupunkiin ei pääse ajamaan autolla.

VERONAN NÄHTÄVYYDET

Veronan historiallinen areena

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ooppera- ja rocktähdet kohtaavat tuhansia vuosia vanhassa teatterissa

Veronan tärkeimpiä nähtävyyksiä on keskellä kaupunkia Piazza Bràlla kohoava roomalainen amfiteatteri Arena. Tämä Rooman Colosseumia muistuttava rakennus toimii muun muassa oopperajuhlien näyttämönä, ja siellä järjestetään myös muita konsertteja ja tapahtumia.

Arenaan voi tutustua myös tapahtumien ulkopuolella. Etenkin iltavalaistuksessa Arena on huikaisevan kaunis piirtyessään tummaa yötaivasta vasten.

Julian parvekkeella rakkaustarina muuttuu todeksi

Shakespearen legendaarinen Romeo ja Julia -näytelmä teki Veronasta maailmankuulun rakastavaisten kaupungin. Se, ovatko legendan tapahtumat todellisia ja tapahtuneet juuri Veronassa, on sivuseikka, sillä idyllisessä Veronassa kulkiessa jo pelkkä ajatus traagisesta rakkaudesta saa uskomaan sen todenperäisyyteen.

Julian parveke sijaitsee 1200-luvulla rakennetussa Capuletin talossa pienen kapean kujan varrella sisäpihalla. Pihalta löytyy Julian patsas, ja parvekkeelta Julian kerrotaan puhuneen rakkaalle Romeolleen. Itse parveke on melko pieni ja vaatimaton ja sen näkee hyvin ulkoapäinkin, mutta talossa voi myös vierailla sisällä muutaman euron pääsymaksua vastaan.

Julian parvekkeen lisäksi Veronassa sijaitsee myös niin sanottu Romeon talo, joka ei kuitenkaan ole avoinna yleisölle, sekä Romeon ja Julian hauta, jossa rakastavaisten sanotaan makaavan.

Linkit

Veronan matkailusivut

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Suvi Huttunen
Kuvat: Flickr / uzi yachin, Flickr / Richard, enjoy my life!, Flickr / toolmantim, Flickr / *Debs*

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Espanjalaiset portaat

Espanjalaiset portaat kuhisevat turisteja Roomassa – tiesitkö, mistä niiden nimi johtuu?

Käytännön vinkit Venetsiaan

Venetsia on kaupunki, jollaista et löydä muualta – uusi pääsymaksu ja 9 muuta käytännön vinkkiä

Cinque Terre, Italia

Italian kolme kauneinta paikkaa ovat saaneet matkailijat pauloihinsa – voitko sinä vastustaa näitä maisemia?

Parhaat Italiassa kuvatut elokuvat

Italian kohteet, joissa on kuvattu tunnettuja elokuvia – nämä 7 paikkaa haluat nähdä omin silmin

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja