Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Italia

Amalfin rannikon värikkäät kaupungit ovat pala kauneinta Italiaa

Elina Venttola Päivitetty: 11.11.2019
Matkailijat saapuvat Amalfin rannikolle ihastelemaan sen kuvankauniita maisemia.

Pala kauneinta Italiaa

Amalfin rannikko on alue Sorrenton niemimaalla Etelä-Italiassa lähellä Napolin kaupunkia. Amalfin kaupunki oli aikoinaan merkittävä rannikkokaupunki, ja Amalfin rannikko on kuulunut Unescon maailmanperintökohteisiin vuodesta 1997.

Amalfin rannikko on suosittu lomakohde, jonne matkailijoita houkuttelevat upeat maisemat, kauniit kaupungit ja hyvä sää. Rannikko ja sen kaupungit tarjoavat upeat puitteet pariskunnille viettää romanttista lomaa. Kohde sopii sekä rantalomailijalle että aktiiviliikkujalle, sillä alueella on annettavaa molemmille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Pitkin Amalfin rannikkoa on useita kaupunkeja, joista tunnetuimmat ovat Amalfi, Positano ja Ravello. Amalfin nähtävyyksiä on esimerkiksi kaupungin katedraali. Positano on kuuluisa muodistaan ja kaupungin lukuisat liikkeet myyvät ympäri maailmaa tunnettuja vaatteita. Rauhallisempia paikkoja ovat esimerkiksi kalastajakylä Praiano ja keskiaikainen Atrani.

Amalfin rannikko, Italia
Upea rannikkomaisema houkuttelee erityisesti häämatkalaisia Amalfin rannikolle.

Lomalle keväällä tai kesällä

Amalfin rannikko on pääasiassa kesäkohde. Monet alueen majoitusliikkeistä ja palveluista sulkevat ovensa talvikuukausiksi. Ruuhkaisinta rannikolla on elokuussa, jolloin esimerkiksi Napolista saapuu paljon lomailijoita. Kevät ja alkukesä ovat rauhallisempaa aikaa lomailulle alueella.

Kevät sopii hyvin matkan ajankohdaksi, jos ajatuksena on suunnata patikoimaan. Keväällä lämpötilat ovat miellyttävimmät patikointiin ja luonto kukoistaa väriloistossa. Kesäkuukausina lämpötilat liikkuvat 30 asteessa, kun taas keväällä ja syksyllä voi lomailla reilun 20 asteen lämpötiloissa.

Pitkin rannikkoa jalan tai autolla

Patikointi on suosittu aktiviteetti Amalfin rannikolla. Kauniissa vuoristomaisemissa kulkee useita hyvin merkittyjä patikointireittejä. Yksi tunnetuimmista patikointireiteistä on Sentiero degli Dei, joka alkaa Positanosta ja päättyy Praianoon. Reitti on noin kahdeksan kilometrin pituinen. Korkeuksissa kiemurteleva reitti tarjoaa katsauksen rannikon upeimpiin maisemiin ja maaseudun elämäntyyliin.

Amalfin rannikolle voi myös suunnata automatkalle, jolloin voi helposti kiertää läpi kauneimmat kaupungit ja maisemat. Ajaminen alueella ei sovi heikkohermoisimmille, sillä tiet ovat kapeita ja mutkaisia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Amalfin rannikkoa tutkiskellessa törmää sitruspuutarhoihin, joista alue on kuuluisa. Niiden tuottamista hedelmistä valmistetaan limoncello-sitruunalikööriä. Amalfilla ei tarvitse kärsiä nälkää, sillä ruoka on iso osa paikallista kulttuuria. Rannikon kaupunkien ravintoloissa pääsee herkuttelemaan erityisesti kala-annoksilla ja Italialle tyypilliseen tapaan erilaisilla pastoilla.

Halutessaan voi lomaan Amalfin rannikolla yhdistää retkiä lähialueille kuten Napoliin tai Caprin saarelle. Capri on Välimeren paratiisisaari, joka on ollut historiansa aikana taiteilijoiden ja kuuluisuuksien suosikkikohde.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN AMALFIN RANNIKOLLA

Amalfin rannikko, Italia
Amalfin rannikkotiet ovat huikeita ajoreittejä, mutta silmät on syytä pitää tiukasti tiessä.

Helpoiten perille Napolin kautta

Suomesta Amalfin rannikolle pääsee kätevimmin Napolin kautta. Finnair lentää suoraan Helsingistä Napoliin kesäkuukausina. Muuten Napoliin pääsee lentäen välilaskullisella lennolla esimerkiksi Keski-Euroopan kaupunkien kautta.

Matka Napolista Amalfin rannikon kaupunkeihin taittuu helpoiten autolla. Julkista liikennettä käyttämällä perille pääsee Sorrenton tai Salernon kautta, joista kulkee busseja ja junia Amalfin rannikolle.

Majoitus Amalfin rannikolla

Amalfin rannikon kaupungeissa on tarjolla lukuisia majoitusvaihtoehtoja matkabudjetista riippuen. Luksusta etsivä voi yöpyä rannikon laadukkaissa hotelleissa tai vuokrata huvilan upealla näköalalla. Vaatimattomampaa majoitusta tarjoavat hostellit ja bed and breakfast -majapaikat.

Jos mielii Amalfille suosituimpien kesäkuukausien aikaan, kannattaa majoitus varata hyvissä ajoin. Majapaikkojen täyttyessä matkailijoista esimerkiksi elokuussa ovat vaihtoehdot rajallisemmat ja hinnat korkeammat, jos varauksen kanssa on liikkeellä liian myöhään.

Liikkuminen Amalfin rannikolla

Amalfin rannikon kaupunkien välillä voi liikkua busseilla tai laivoilla. Kaupunkien sisällä voi liikkua kävellen, mutta on hyvä huomioida paikoittain suuret korkeuserot. Jos haluaa vierailla useammassa kohteessa pitkin rannikkoa, kannattaa harkita auton vuokraamista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

AMALFIN RANNIKON NÄHTÄVYYDET

Amalfin rannikko, Italia
Amalfin katedraali on koko rannikon kauneimpia rakennuksia.

Positano

Positano on Amalfin rannikon kaupungeista kaunein ja ehdottomasti vierailemisen arvoinen. Postikorttimaisemillaan ihastuttava kaupunki muodostuu värikkäinä hehkuvista taloista, jotka nousevat ylös pitkin rinteitä. Kaupungin kaduilla on lukuisia ravintoloita ja muotiliikkeitä. Aivan kaupungin keskustassa on uimaranta, josta on huikeat näkymät kaupunkiin.

Amalfin katedraali

Amalfin katedraali on yksi rannikon upeimpia rakennuksia ja se hallitsee Amalfin kaupunkikuvaa. Katedraalissa on osia useilta eri vuosisadoilta, sillä sitä on korjailtu ja paranneltu vuosien saatossa. Katedraalissa saa vierailla ilman maksua ja se on auki aamusta iltaan.

Villa Rufolo

Villa Rufolo on Ravellon kaupungissa sijaitseva huvila. Huvila rakennettiin 1200-luvulla Rufolon perheelle, josta se on myös saanut nimensä. Korkealle paikalle rakennetulta huvilalta on upeat näköalat. Villa Rufolo on tunnettu sen puutarhasta, jota koristavat kukat ja suihkulähteet. Huvilaan pääsee vierailemaan pääsymaksua vastaan.

AMALFIN RANNIKON PARHAAT

Amalfin rannikko, Italia
Villa Rufolo on Ravellon kaupungissa sijaitseva huvila.

Kauneimmat kaupungit

  1. Positano
  2. Ravello
  3. Amalfi
  4. Atrani
  5. Minori

Lisätietoa

Italian matkailusivusto

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Istockphoto ja Shutterstock