Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Tunisia

Vanha ja uusi kohtaavat Soussessa

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 09.02.2015
Tunisian Sousse on värikäs lomakohde, josta löytyy sekä afrikkalaisia makuja että välimerellisiä vivahteita.

Pohjois-Afrikassa sijaitseva Sousse on Tunisian kolmanneksi suurin kaupunki ja maan merkittävin satamakaupunki. Sousse on suomalaisittainkin perinteikäs lomakohde, joka on säilyttänyt suosionsa turistien keskuudessa.

Sousse on historiallinen kohde

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Historiallinen lomakohde

Soussen kaupunki on yli 3 000 vuotta vanha. Historia paljastuu heti kaupunkiin astuttaessa, sillä siitä on jäänyt merkkejä kaikkialle: Rooman vallan aikana perustettuja kylpylöitä, Ranskan siirtomaa-aikaisia rakennuksia ja islamilaisten moskeijoita.

Vanhaa ja uutta menestyksekkäästi yhdistelevässä Soussessa voi sanoa koko kaupungin jakautuneen uuteen ja vanhaan osaan. Vanhassa medinassa voi aistia arabialaisen tunnelman ja Soussen uudesta osasta löytyy puolestaan modernia länsimaisuutta.

Pitkän historiansa aikana monipuolinen Tunisia on ehtinyt omaksua monia vaikutteita. Tunisia on napannut Välimereltä ilmaston, Afrikalta luonnon ja Arabialta eksotiikan. Tunisiassa on myös paljon historiallista nähtävää, sijaitsihan täällä legendaarinen Karthago. Lomalainen voikin vierailla useilla raunioilla ja historian merkkipaikoilla.

Huveja ja harrastuksia Soussessa

Port el Kantoui on 10 kilometrin päässä Soussen keskustasta sijaitseva satama, jossa voi ihailla kauniita huviveneitä ja viettää päivää kahviloissa ja hyvissä ravintoloissa. Tämä satama-alue on suosittu kohde turistien keskuudessa, joten se suorastaan kuhisee elämää. Niin paikalliset kuin matkailijatkin kansoittavat idyllistä satamaa ja nauttivat merellisestä tunnelmasta.

Monia matkailijoita vetää Port el Kantaouihin myös alueen kaksi golfkenttää. Tunisiasta onkin kehittynyt suosittu golfauskohde, jossa harrastajia viehättävät ihanteellinen ilmasto sekä laadukkaat puitteet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rantaloma Soussessa

Eräs Soussen vetovoimaisimpia puolia on ilman muuta lomakohteen pitkä ja vaalea ranta, joka jatkuu medinasta aina Port el Kantouihin asti. Rannalla voi viettää auringontäyteisiä lomapäiviä, sillä kesäkuukausina ei Soussessa ole juurikaan pelkoa sateesta.

Boujaffarin rannalta löytyy myös paljon vesiurheilumahdollisuuksia, kuten vesihiihtoa, surffausta ja veneilyä. Rannat ovat siistejä ja hienohiekkaisia, ihanteellisia koko perheen lomailuun.

Hyvä tietää Soussesta

Sousse sopii aurinkolomaa hakevalle matkailijalle, jota kiinnostaa myös historia. Sousse on turvallinen lomakohde, jonka vilkkaissa basaareissa kannattaa kuitenkin varoa taskuvarkaita.

Soussessa vallitsee Välimeren ilmasto kuumine kesineen ja viileine talvineen. Keskikesän kuumuus saattaa olla joillekin matkailijoille liikaa – paras aika matkustaa Sousseen on kevät, alkukesä tai syksy.

Tunisia on islaminuskoinen maa, jossa eletään kuitenkin melko vapaamielisesti. Paikallista kulttuuria tulee kunnioittaa, ja Soussessa lomailevan turistin on syytä muistaa peittää olkapäät ja polvet moskeijoissa vieraillessa.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN

Sousessa on helppo liikkua jalkasin

Lennot Sousseen

Sousseen on helpointa ja edullisinta matkustaa matkatoimiston järjestämällä pakettimatkalla, johon kuuluu sekä lomalento että majoitus. Sousseen on Suomesta reilun neljän tunnin lentomatka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Soussen lähin lentokenttä sijaitsee Monastirissa, jonne myös omatoimimatkaaja voi tiedustella lentoja matkanjärjestäjiltä. Lentää voi toki myös pääkaupunki Tunisiin, josta on hyvät junayhteydet Sousseen. Välilaskun kautta lentoja Tunisiin tarjoavat muun muassa Finnair ja Turkish Airlines. Reittilennot Tunisiin ovat melko kalliita ja voivat kustantaa jopa 1 000 euroa.

Majoitus Soussessa

Majapaikan Soussessa voi valita kätevästi matkanjärjestäjän tarjonnasta. Omatoimimatkaajille avautuu koko majoituksen kirjo: turistien suosimasta Soussesta löytyy yksinkertaisia budjettivaihtoehtoja, miellyttäviä perhehotelleja sekä kylpylöillä varustettuja luksushotelleja.

Liikkuminen Soussessa

Keskeisillä paikoilla on Soussessa helppo liikkua jalkaisin.
Taksilla liikkuminen on Soussessa suhteellisen edullista – kannattaa kuitenkin varmistaa, että taksamittari on päällä tai sopia matkan hinnasta etukäteen. Soussessa liikennöivät myös louaget, kimppataksit, joita paikallisetkin käyttävät.

Myös autonvuokraus onnistuu. Soussesta on niin ikään hyvät junayhteydet muualle Tunisiaan.

SOUSSEN NÄHTÄVYYDET

Soussen nähtävyyskohde

Suuri Moskeija

Soussen tärkeimpiä nähtävyyksiä on Suuri Moskeija, joka rakennettiin alun perin 800-luvulla. Historian saatossa upeaa rakennusta on laajennettu useaan otteeseen. Moskeijan sisään pääsevät vain muslimit, mutta kauniin rukoushuoneen voi nähdä myös pihamaalta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Luostarilinnoitus Ribat

Suuren Moskeijan vieressä sijaitseva luostarilinnoitus Ribat on sekin peräisin 800-luvulta, jolloin aglabidit rakensivat sen. Ribat kannattaa pitää mielessä paitsi historiallisena nähtävyytenä myös erinomaisena näkötornina, jonka huipulta leviää maisema yli Soussen.

Katakombien maanalainen maailma

Historiallisesti kiinnostavia ovat myös kaupungin ulkopuolella sijaitsevat katakombit, jotka muodostavat maanalaisia tunneleita yli viiden kilometrin mitalta. Katakombeihin haudattiin kristittyjä 200- ja 300-luvuilla.

Mielenkiintoinen Dar Essid -museo

Soussen vanhassakaupungissa sijaitseva Dar Essid -museo esittelee miltä varakkaan paikallisen koti näytti 1800-luvulla. Viehättävästä vanhasta talosta löytyy sekä eurooppalaisia että afrikkalaisia vaikutteita. Talossa on myös kahvila.

SOUSSEN PARHAAT

Soussen nähtävyys

Soussen parhaat elämykset

  1. Nauti rantaelämästä Soussen aurinkoisilla hiekkarannoilla.
  2. Näe upea Suuri Moskeija.
  3. Tee ostoksia värikkäissä basaareissa.
  4. Kokeile golfia tai vesiurheilulajeja hienoissa puitteissa.
  5. Vieraile historiallisilla katakombeilla tai tee retki Tunisiin.

Soussen miinukset

  1. Kaupanteko voi tuntua välillä tungettelevalta.
  2. Keskikesän kuumuus saattaa rasittaa matkailijaa.
  3. Taskuvarkaat voivat yllättää ihmistungoksessa.

Lisätietoa

Tunisian viralliset matkailusivut

Teksti: Jenna Lehkonen ja Maria Hietala
Kuvat: Flickr /ahisgett , skuds , archer10 (Dennis) ,

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tunis, Tunisia

Turistien unohtamassa kohteessa on hylätty hotelli, joka näyttää ylösalaisin käännetyltä pyramidilta

Tähtien sota -kuvauspaikat Tunisiassa

Hylätyt kuvauspaikat yllättävät matkailijan – hittielokuvan lavasteet jätettiin aavikolle

Soussen ranta

Koe eksoottinen Tunisia – 27 kuvaa Soussesta

Tunisia

Matkustatko Tunisiaan? Lue ulkoministeriön tuoreet ohjeet matkailijoille

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja