Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Viro

Matkaopas: Tallinna

 • Thea Ekholm
Thea Ekholm Päivitetty: 15.01.2024
Kompaktin kokoinen Tallinna houkuttelee lähilomalle ja tarjoaa kiinnostavaa nähtävää ja koettavaa niin historian ystäville kuin herkkusuullekin.

Tallinna on suosittu lähilomakohde

Viron pääkaupunki Tallinna sijaitsee maan pohjoisosassa, Suomenlahden etelärannalla noin 80 kilometrin päässä Helsingistä. Tallinna on monelle suomalaiselle tuttu lähilomakohde, jonne tehdään päiväristeilyjä tai yhden yön minilomia useammankin kerran vuodessa. 

Tallinnassa vierailee vuosittain miljoonia ulkomaisia matkailijoita, joista suomalaisten osuus on perinteisesti ollut lähes puolet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiTallinna, Viro
Vanhankaupungin sydämessä sijaitseva Raatihuoneentori on tuttu kohde useimmille suomalaisille.

Tallinnan tunnetaan erityisesti keskiaikaisesta vanhastakaupungistaan sekä monipuolisesta museotarjonnastaan. Lisäksi keskenään varsin erilaiset kaupunginosat tarjoavat paljon nähtävää. 

Tallinna on myös tunnettu ruokakaupunki, jonka ravintolatarjonta kehittyy jatkuvasti. Tallinnassa sijaitsee Baltian maiden ainoa kahden tähden Michelin-ravintola, 180° by Matthias Diether. 

Hintatasoltaan Tallinna lähestyy jo Helsinkiä, mutta palvelutarjonnaltaan kaupunki on suomalaismatkailijalle vielä edullinen.

Niinpä kylpylöiden, kampaamoiden ja kauneushoitoloiden kuin vaikkapa suutareidenkin hintataso on Suomea edullisempi.

Virossa on reilu 1,3 miljoonaa asukasta. Heistä yli 445 000 asuu Tallinnassa, joka on Viron suurin kaupunki. Sen väestöstä yli 52 prosenttia on virolaisia, 35 prosenttia venäläisiä ja loput muita kansallisuuksia. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tallinnan on pääasiassa kaupunkilomakohde, jossa viihtyvät niin kulttuurimatkailijat, kaupunkilomailijat kuin nautiskelijatkin. Kaupunki tarjoaa myös useita aktiivilomailijalle sopivia kaupunkiluontokohteita, jonne pääsee helposti julkisella liikenteellä. 

Inka KhanjiTallinna, Viro
Hyvä ruoka kuuluu oleellisena osana Tallinnan-matkaan.

Luonto on Tallinnassa lähellä monien puistojen muodossa ja viime vuosina Tallinnanlahden rantaviivaa ja kaupungin ranta-alueita on kunnostettu viihtyisiksi oleskelupaikoiksi. 

Lapsiperheille Tallinna tarjoaa kiinnostavia vierailukohteita ja nähtävyyksiä, kuten museoita, VR-keskuksia ja trampoliinipuistoja. Kaupungissa on monia lapsiystävällisyydestään tunnettuja ravintoloita. Tallinnan matalat hiekkarannat ovat ihanteellisia lapsille.

Tallinna on muun ohella tunnettu monista kylpylöistään, joista löytyy sopiva vaihtoehto niin pariskunnille, nautiskelijoille kuin lapsiperheillekin.

Tallinnan ilmasto

Tallinnassa vallitsee lauhkea ja leuto ilmasto, jolle tyypillistä ovat kylmät talvet, viileät keväät, lämpimät kesät ja pitkät, sateiset syksyt. Meri vaikuttaa säähän ja ilman lämpötiloihin Tallinnassa kuten Helsingissäkin, eli keväät ovat viileitä ja syksyt lämpimiä. Mereltä puhaltava kova tuuli tekee säästä monesti myös todellista kylmemmän tuntuisen. 

Lämpimin kuukausi Tallinnassa on heinäkuu, jolloin päivän ylin keskilämpötila kohoaa yli 21 asteen. 

Kylmintä on puolestaan helmikuussa, jolloin lämpötila laskee noin kymmeneen pakkasasteeseen, eikä päivän ylin keskilämpötila nouse muutamaa pakkasastetta ylemmäs.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Tallinnan on mukava matkakohde ympäri vuoden, mutta suurimmat matkailusesongit siellä ovat kesä sekä marras–joulukuu, kun kaupungin joulutori avautuu. 

Inka KhanjiTallinna, Viro
Tallinna on parhaimmillaan kesällä, mutta kaupungissa kannattaa vierailla vuoden ympäri.

Jos haluaa välttää suuria matkailijamassoja, kannattaa Tallinnaan matkustaa toukokuussa ennen kesälomasesongin alkamista tai syyskuussa, jolloin kaupungissa on vielä lämmintä, mutta jo mukavan väljää.

On hyvä huomioida, että katujen kunnossapidon laatu ei Tallinnassa ole talvisin paras mahdollinen. Lunta vastaan taistellaan pääasiassa suolaamalla katuja, eikä jalkakäytävien auraus ja lumen poiskuljettaminen kaupungin kapeilta kaduilta toimi kovin hyvin. 

Tallinnan hintataso

Viime vuosina Tallinnan hintataso on noussut ja lähentelee jo Helsinkiä. Alkoholin ja savukkeiden hinnat ovat vielä Suomea edullisemmat, mutta inflaation myötä ruokakorin hinta on noussut merkittävästi.

Bensiinin ja dieselin hinta puolestaan on laskenut ja toistaiseksi automatkailijan on edullisempaa tankata Tallinnassa kuin Helsingissä.

Arkipäivisin Tallinnan ravintoloissa syö lounasta edullisesti 4–8 eurolla ja muutenkin kaupungin ravintoloiden hinnat ovat vielä astetta edullisemmat kuin Suomessa. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Merkittävin hintaero Viron ja Suomen välillä on erilasten palveluiden, kuten suutarin, autohuollon, kampaajan ja parturin sekä kauneushoitoloiden hinnoissa. Niissä hintaero Viron hyväksi voi olla useita kymmeniä prosentteja. 

Joka kuukauden ensimmäinen sunnuntai Tallinnassa vietetään museosunnuntaita, jolloin sisäänpääsy yli 10 kaupungin museoon on ilmainen. Sisäänpääsy edellyttää ennakkorekisteröitymistä.

Inka KhanjiTallinna, Viro
Tallinnan monipuoliset ja edulliset elämykset takaavat onnistuneen loman.

Viron valuutta on euro ja maksuvälineenä Tallinnassa käyvät kaikki kansainväliset maksukortit. Käteistäkin käytetään paljon ja esimerkiksi toreilla, erilaisissa tapahtumissa ja markkinoilla korttimaksu ei aina onnistu. 

Tallinnassa ei ole vakiintunutta tippikulttuuria. Niinpä ravintola-asiakkaan ei varsinaisesti odoteta jättävän tippiä, mutta jos on tyytyväinen palveluun, voi tippiä jättää noin 10 prosenttia laskun loppusummasta. 

Ostokset Tallinnassa

Toisin kuten monissa muissa Euroopan pääkaupungissa, Tallinnassa ei ole ostoskatuja.

Ostoksia voi tehdä keskustassa sijaitsevissa kauppakeskuksissa, kuten Viru-keskuksessa, ostoskeskus Nauticassa, Ülemiste keskuksessa ja Solaris-keskuksessa sekä vanhassa kaupungissa, Rotermannin korttelissa ja Telliskivessä sijaitsevissa kivijalkakaupoissa.

Inka KhanjiTallinna, Viro
Viru-keskus on suomalaisille erittäin tuttu shoppailukohde. Ostoskeskus uudistui keväällä 2023.

Suosittuja tuliaisia Tallinnasta ovat monenlaiset käsityöt, kuten lapaset ja villasukat, pellavatuotteet, kuten lakanat, pyyhkeet ja pellavavaatteet, virolaiseen saunakulttuuriin kuuluvat huovutetut saunahatut, Virossa valmistetut alkoholijuomat ja paikallisten suunnittelijoiden tuotteet.

Myös virolaiset ruokaherkut ovat hyviä tuliaisia. Tässä lista kiinnostavista virolaisista elintarvikkeista:

 • Hapukoor: virolainen hapankerma eli hapukoor on maultaan ja rakenteeltaan jotakin ranskankerman, smetanan ja kermaviilin väliltä.
 • Kohuke: kohuke eli rahkapatukka on makea välipala, joka on tehty maitorahkasta, maustettu ja päällystetty suklaalla.
 • Marsipaani: toinen makea virolaisherkku, jota Tallinnassa on myyty jo 1400-luvulta lähtien Raatihuoneentorin laidalla sijaitsevassa Raadinapteekissa.
 • Must leib: virolainen ruisleipä eli must leib on suomalaista serkkuaan tummempaa ja makeampaa ja muistuttaa jopa saaristolaisleipää.
 • Hapukurk: Virolainen suolakurkku hapukurk valmistetaan maitohappokäymisellä, mikä antaa kurkulle omanlaisensa happaman maun. Parhaat hapukurkut löytää edelleen Tallinnan keskustorin vanhoilta mummoilta.
 • Kama: kama on viroksi talkkuna eli paahdetusta ja melko karkeaksi jauhetusta viljasta valmistettu rouhe tai jauho, joka sopii vaikkapa aamiaisjogurtin päälle tai smoothieen.
 • Suklaa: Myös virolaisille maistuu suklaa, ja sen huomaa kauppojen karkkihyllyillä, jossa tarjolla on, jos jonkinlaisia suklaalevyjä ja -rasioita. Tunnetuin suklaabrändi on tietenkin Kalev. 

Tapakulttuuri Tallinnassa

Virolaiset ovat kulttuurikansaa, joka viihtyy museoissa, teatterissa ja konserteissa. Kansainvälisesti menestyneistä teknologiainnovaatioistaan tunnetun maan kansa arvostaa teknologian ja luovan talouden lisäksi perinteitä, kuten käsitöitä, kansanmusiikkia ja -tanssia. 

Tallinnan konsertti- ja näyttelytarjonta hakee vertaistaan ja tarjoaa myös matkailijalle helpon tavan sukeltaa syvemmälle virolaiseen kulttuuriin. 

Inka KhanjiTallinna, Viro
Tallinnan Laululava on suosittu konserttipaikka, jossa esiintyy myös rutkasti maailmantähtiä.

Viro on yksi maailman vähiten uskonnollisista maista, jonka väestöstä vain alle 20 prosenttia tunnustaa jotain uskontoa. Niinpä uskonnolliset pyhät tai traditiot eivät maan arkipäivässä näy. 

Tapakulttuuriltaan Viro on lähellä Suomea, mutta muutamia erojakin löytyy. Teitittely on maassa huomattavasti yleisempää, kuin Suomessa. Myös kohteliaiden tervehdysten, kuten “ilusat päeva”, viljely on yleisempää ja suositeltavaa. 

Tallinnassa ihmiset ovat kohteliaita ja ystävällisiä, varsinkin jos matkailija on vaivautunut opettelemaan muutaman sanan viroa.

Tere!” on kohtelias tervehdys, joka suomalaisenkin on helppo oppia ja ottaa käyttöön Tallinnan matkalla. 

Suomen kieltä puhuvia virolaisia löytyy nykyään eri puolilta maata, kun moni Suomessa työskennellyt virolainen on palannut kotikonnuilleen. Nuoremman polven virolaisten keskuudessa suomen kielen osaaminen ei ole niin yleistä, mutta englannin kielellä pärjää Tallinnassa mainiosti. 

Turvallisuus Tallinnassa

Tallinna on nykyään turvallinen kaupunki, mutta matkailijan kannattaa toki käyttää maalaisjärkeä ja noudattaa tavanomaista varovaisuutta.

Humalassa tulee Tallinnassakin helposti huijatuksi tai hukanneeksi lompakkonsa, eikä vahvassa humalassa esiintymistä katsota muutenkaan hyvällä.

ShutterstockTallinna, Viro
Vaikka keskiaikaisessa Tallinnassa onkin rutkasti kapeita ja välillä jännittävänkin oloisia kujia, on kaupunki turvallinen matkakohde.

Matkavakuutus kannattaa aina ottaa Tallinnan matkallekin mukaan, sillä se on korvaamaton apu onnettomuuden tai sairastapauksen sattuessa.

Rikostapauksissa pitää aina tehdä ilmoitus paikalliselle poliisille. Myös passin ja henkilöllisyystodistuksen katomaisesta pitää ilmoittaa poliisille. Tallinnassa on mahdollista saada poliisiasemalle avuksi suomenkielinen tulkki. 

Tallinnan esteettömyys

Tallinnassa on viime vuosina ryhdytty kiinnittämään entistä enemmän huomiota esteettömyyteen ja nykyään monet museot, nähtävyydet ja palvelut ovat myös liikuntaesteisten tai vaikkapa rollaattorin kanssa liikkuvien saavutettavissa.

Esteetön liikkuminen on huomioitu hyvin Tallinnan matkustajasatamassa sekä lento-, juna- ja bussiasemilla. Lisäksi suurin osa busseista, raitiovaunuista ja johdinautoista on matalalattiaisia. Tallinnan julkisen liikenteen aikatauluihin on selkeästi merkitty matalalattiavuorot.  

Inka KhanjiTallinna, Viro
Vanhakaupunki tuottaa päänvaivaa esteettömyyttä edellyttäille matkailijoille, mukulakivien lisäksi portaita on runsaasti.

Invataksipalveluita tarjoavat kyytisovellus Bolt sekä taksiyhtiö Forus Takso. Invataksi kannattaa tilata vähintään 24 tuntia etukäteen. 

Virallisella invatunnuksella varustetulle autolle pysäköinti Tallinnan kaduilla on maksutonta. Yksityiset pysäköintialueet ja -hallit eivät kuitenkaan tarjoa invatunnuksella maksutonta pysäköintiä. 

Tallinnan vanhankaupungin mukulakivikadut, monet keskiaikaiset rakennukset ja niiden kapeat portaikot ovat esteettömyyden kannalta vielä haasteellisia, mutta kehitystä tapahtuu koko ajan. Nykyään esimerkiksi Nigulisten museokirkon torniin pääsee pyörätuolilla uuden hissin ansiosta.

Seksuaalivähemmistöt Tallinnassa

Virossa asenteet seksuaalivähemmistöjä kohtaan ovat muuttuneet sallivammiksi, mutta Viron ihmisoikeusliiton vuonna 2019 teettämän tutkimuksen mukaan yli puolet virolaisista ei hyväksy homoseksuaalisuutta.

Viime vuosina asenteet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan ovat kuitenkin muuttuneet ja vuonna 2023 Viro oli ensimmäinen Baltian maa, joka hyväksyi tasa-arvoisen avioliittolain.

Shutterstock/yegorovnickViro, Tallinna
Baltic Pride muistuttaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksista.

Vuorotellen eri Baltian maissa järjestettävä Baltic Pride on järjestetty Tallinnassa vuosina 2011, 2014, 2017 ja viimeksi 2023. Pride-tapahtumien yhteydessä sateenkaarilippuja näkee Tallinnan katukuvassa, mutta muuten ne eivät ole kovin yleisiä. 

Matkustaminen Tallinnaan 

Helsingistä Tallinnaan pääsee sujuvasti laivalla useita kertoja päivässä. Pidempiä Tallinnan risteilyjä ja pika-aluksilla tehtäviä reittimatkoja tekevät Eckerö Line, Tallink Silja ja Viking Line

Laivamatkojen hinnat vaihtelevat sesongin ja hytti- ja matkustusluokan mukaan, mutta yleensä laivaliput ovat edullisia. Laivamatkat maksavat noin 20–100 euroa. 

Tallinnan satama sijaitsee kävelymatkan päässä vanhastakaupungista. Kesällä 2023 sataman alueella ja keskustassa on käynnissä mittava tieremontti, jonka valmistuessaan matkailijat pääsevät suoraan satamasta raitiovaunuun.

Suomesta on Tallinnaan hyvät kulkuyhteydet ja perille pääsee kätevästi myös lentäen. Finnair lentää Helsinki-Vantaan lentoasemalta suoraan Tallinnan Lennart Meri -lentoasemalle päivittäin ja lentoja on useita kertoja päivässä.

Lentoaika Helsingistä ja Tallinnaan on 30 minuuttia, ja edestakaiset lennot maksavat noin 140–200 euroa.

ShutterstockTallinna, Viro
Tallinnaan pääsee Suomesta helposti lentämättä, sillä laivamatka Helsingistä kestää parhaimmillaan vain pari tuntia.

Entisen Viron presidentin mukaan nimetty Tallinnan Lennart Meri -lentoasema sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Kentältä pääsee keskustaan kätevästi raitiovaunulla nro 4 sekä tietenkin taksilla. 

Taksimatkan hinta riippuu hiukan siitä käyttääkö perinteistä taksia vai esimerkiksi kyytisovellus Boltia, mutta molemmilla matkan hinta jää alle 10 euron.

Matkatoimistot järjestävät ympäri vuoden Tallinnaan myös valmiita hotelli- ja kylpylämatkoja. Lisäksi kaupungissa järjestettäviin suurin konsertteihin ja tapahtumiin on mahdollista ostaa pakettimatkoja.

Majoitus Tallinnassa

Eri hintaisia majoitusvaihtoehtoja on Tallinnassa runsaasti. Kaupungin keskustassa sijaitsee useita laadukkaita hotelleja ja kylpylähotelleissakin on valinnanvaraa. Lisäksi vanhassakaupungissa on paljon viihtyisiä Airbnb-asuntoja. 

Tarjolla on myös erikoisempia majoitusvaihtoehtoja esimerkiksi kontti- tai kapselihotellissa. Lisäksi on edullisia hostelleja ja vaatimattomampia, pieniä hotelleja. 

Bob wTallinna, Viro
Monipuolinen majoitustarjonta takaa jokaiselle sopivan vaihdoehdon. Telliskivessä voi majoittua esimerkiksi huoneistohotelli Bob W:ssä.

Matkailuautolla tai asuntovaunun kanssa liikkuville löytyy Tallinnasta useampikin leirintäalue.

Hotelliyön hinta Tallinnassa vaihtelee paljon sesongin mukaan: kahden hengen yhden yön yöpymisen hintahaarukka vaihtelee 25 eurosta yli 200 euroon majapaikan tason mukaan.

Varsinkin korkean sesongin aikaan eli kesällä ja joulukuussa sekä suurten tapahtumien yhteydessä majapaikan varaamisessa kannattaa olla liikkeellä hyvissä ajoin.

Tallinnan vanhastakaupungista majoitusta varattaessa on hyvä muistaa, että varsinkin viikonloppuisin kaupunginosan baareissa ja ravintoloissa juhlivat ihmiset voivat aiheuttaa melua ja häiriöitä aamutunneille saakka.

Tallinnan on lyhyiden etäisyyksien kaupunki, joten varasipa majoituksen sitten Telliskivestä, Kalamajasta, Noblessnerista tai Kadriorgista, kävellen on joka paikkaan lyhyt matka. 

Liikkuminen Tallinnassa

Tallinnassa on helppo liikkua sujuvan julkisen liikenteen ansioista. Bussit, raitiovaunut ja johdinautot liikennöivät päivittäin kello 6–23.

Kaupungin julkisessa liikenteessä toimii lähimaksu, joten matkailijan ei tarvitse vaivata päätään matkalipun tai erillisen matkakortin hankinnalla. Riittää kun vilauttaa lähimaksuominaisuudella varustettu korttia nelikulmaiselle, oranssin väriselle leimauslaitteelle kulkuneuvon etuosassa. Laite on varustettu tunnetuimpien maksukorttien, kuten Mastercardin ja Visan logoilla. 

Koronapandemian jälkeen Tallinnassa ei ole enää voinut ostaa julkisen liikenteen lippua suoraan kuljettajalta. 

ShutterstockTallinna, Viro
Julkisen liikenteen välineet tekevät kaupungin tutkimisesta helppoa. Esimerkiksi Kadriorgin kaupunginosaan pääsee helposti raitiovaunulla.

Kyytisovellus Boltin kautta voi Tallinnassa vuokrata sähköpotkulaudan ja sähköpyörän lisäksi myös autoja. Silloin sovellukseen on lähetettävä kuva omasta ajokortista. Autoja on hyvin saatavilla kaupungin keskustassa ja lyhyet matkat taittuvat vuokra-autolla edullisesti. 

Auton vuokraus onnistuu Tallinnassa myös latvialaisen Citybee-sovelluksen avulla. 

Lisäksi Tallinnassa toimivat monet kansainväliset autonvuokraamot, kuten Europcar, Sixt ja Budget, joilla on toimipisteet esimerkiksi Tallinnan lentokentällä. 

Tallinnan taksit

Matkailija välttyy monilta ongelmilta, kun käyttää Tallinnassa kyytisovelluksia, kuten Boltia tai Uberia sekä virallisten taksifirmojen, kuten Tallink Takson tai Forus Takson autoja. Virolaiset itse suosivat kyytisovelluksia, jotka myös näyttävät matkan hinnan etukäteen.

Kaikissa takseissa ei välttämättä ole korttimaksumahdollisuutta, joten mukaan on hyvä varata myös käteistä.

Virossa jokainen taksifirma määrittelee omat hintansa, mutta niiden on oltava lain mukaan esillä taksin sivuikkunassa ja auton sisällä kojelaudassa. Lisäksi taksimittarin on oltava päällä ajon aikana, eikä kuljettaja saa pyytää enempää kuin mittari näyttää. 

Jos kuljettaja ei pysty antamaan matkustajalle tulostettua kuittia, matkustaja voi kieltäytyä maksamasta matkaa.

Ruoka ja ravintolat Tallinnassa

Tallinnassa on monipuolinen ravintolatarjonta, joka elää koko ajan. Varsinkin lounasaikaan kaupungissa on helppo syödä halvalla ja Suomeen verrattuna ravintoloiden hintataso on yleisesti ottaen edullinen. 

Monet ravintolat sijaitsevat Tallinnan vanhassakaupungissa, mutta myös Kalamajasta, Telliskivestä ja uudelta trendialueelta Noblessnerista löytyy monia käymisen arvoisia paikkoja. 

Lisäksi Tallinnassa on paljon viihtyisiä kahviloita sekä pieniä viinibaareja. Virolaiset ovat baltiansaksalaisen historiansa ansioista kakkukansaa ja toinen toistaan herkullisempia kakkuja onkin tarjolla sekä kahviloissa että ravintoloiden jälkiruokalistoilla. 

Nykyään Tallinnasta löytyy jo useampikin vegaanista tai gluteenitonta ruokaa tarjoava ravintola. Erikoisruokavalioiden huomioiminen ei kuitenkaan vielä ole samalla tasolla kuin Suomessa, joten esimerkiksi gluteenitonta ruokavaliota noudattavien on hyvä perehtyä ravintoloiden tarjontaan etukäteen.

Inka KhanjiTallinna, Viro
Tallinnan ravintolamaailma elää vauhdilla, ja uusia löytöjä voi tehdä vaikka jokaisella reissulla.

Vuodesta 2022 lähtien kansainvälinen Michelin-ravintolaopas on listannut Viron parhaita ravintoloita. Oppaassa on mukana yli 30 ravintolaa, joiden joukossa ovat Tallinnassa sijaitsevat kaksi Michelin-tähteä saanut 180° by Matthias Diether -ravintola sekä yhden Michelin-tähden saanut NOA Chef’s Hall -ravintola. 

Tallinnan nähtävyydet

Tallinnan tunnetuin nähtävyys on keskiaikainen vanhakaupunki, joka listattiin Unescon maailmanperintöluetteloon jo vuonna 1997. 

Lisäksi kaupungissa on monia kiinnostavia museoita, kuten vuonna 2019 Telliskivessä avautunut valokuvataiteenmuseo Fotografiska sekä Viron merimuseon näyttelytilat niin Lentosatamassa kuin Paksun Margareetan tykkitornissakin. 

ShutterstockTallinna, Viro
Televisiotorni on Tallinnan parhaita maisemapaikkoja, ja se tarjoaa myös unohtumattoman reunallakävelykokemuksen.

Kadriorgin puisto puolestaan on Tallinnan vihreä keidas, jossa sijaitsee useampikin taidemuseo. Toompean kukkulan näköalatasanteilta taas avautuu upea näköala yli koko kaupungin. 

Tallinnan parhaat nähtävyydet

 1. Vanhakaupunki ja raatihuoneentori
 2. Toompean kukkula
 3. Viron merimuseo Lennusadam
 4. Balti Jaama Turg
 5. Tallinnan televisiotorni
 6. Fotografiska ja Telliskiven luova keskus
 7. Kadriorgin palatsi ja puisto
 8. Viron vakoilumuseo
 9. Olevisten kirkko ja näköalatasanne
 10. Keksintötehdas Proto ja Noblessnerin alue

Katso kaikki nähtävyydet: Tallinnan parhaat nähtävyydet – ota kaikki irti lyhyestäkin vierailusta!

Tallinnan kaupunginosat

Tallinna jakautuu kahdeksaan kaupunginosaan, jotka ovat Haabersti, Lasnamäe, Nõmme, Kesklinn eli suomeksi keskusta, Kristiine, Mustamäe, Pirita ja Põhja-Tallinn eli suomeksi Pohjois-Tallinna.

Inka KhanjiTallinna, Viro
Noblessnerin alue sijaitsee noin puolen tunnin kävelymatkan päässä vanhastakaupungista.

Matkailijalle tutumpia ovat kuitenkin Tallinnan monet asuinalueet, kuten Vanhakaupunki, Kalamaja, jossa sijaitsevat niin Telliskivi kuin Noblessnerikin, Kadriorg, Pirita, Mustamäe, Nõmme, Kopli, Rocca al Mare ja monet muut.  

 • Vanhakaupunki: Tallinnan harvinaisen hyvin keskiaikaisen ilmeensä säilyttänyt Vanhakaupunki on tunnettu Raatihuoneentorista ja kaupunginosan ylle kohoavasta Toompean kukkulasta, joka keskiajalla muodosti Tallinnan yläkaupungin. 
 • Telliskivi: Kalamajassa sijaitseva Telliskivi on vanhalle tehdasalueelle vuosien saatossa syntynyt luova keskus, joka on nykyään tunnettu katutaiteesta, pihakirppiksistä, Fotografiskasta, pienistä designputiikeista ja hyvistä ravintoloista ja kahviloista.
 • Noblessner: Tallinnan uusin trendialue on vanhan sukellusvenetelakan alueelle noussut Noblessner. Alueella sijaitsee useita hyviä ravintoloita, taidekeskus Kai, virtuaalitodellisuutta hyödyntävä Proto-keksintötehdas, jouluhullujen lempikauppa Shishi ja erikoisista saunoistaan tunnettu Iglupark. 
 • Kadriorg: Suuri Kadriorgin puisto on Tallinnan vihreä keidas, josta voi nauttia kaikkina vuodenaikoina. Puiston laidalla sijaitsee iso lasten leikkipaikka, Tallinnan taidemuseoista Kadriorgissa sijaitsevat Kumu, Kadriorgin taidemuseo ja Mikkelin museo.
 • Pirita: Pitkästä hiekkarannastaan tunnettu Pirita alkoi kehittyä alueelle 1400-luvulla rakennetun luostarin ympärille. Alueella on useita ravintoloita, jossa voi hyvin ruoan lisäksi nauttia upeista merimaisemista.
 • Kopli: Koplin alueesta on kehittymässä vinhaa vauhtia uusi Telliskivi, ja erityisesti alueella sijaitseva vanha kumisaapastehdas, Põhjala tehas on kehittynyt kaupunkikulttuurin ja -tapahtumien keskipisteeksi.

Freelancer-toimittaja ja matkailualan yrittäjä Thea on asunut Tallinnassa vuodesta 2015 lähtien. Hän uutisoi Viron ja Tallinnan ajankohtaisista asioista Suomeen päivittäin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Piritan ranta Tallinnassa

Mihin uimaan Tallinnassa? Pirita on kaupungin suosituin ranta – pääset sinne helposti

Olevisten kirkko Tallinnassa

Tallinnan “kirottuun” näköalapaikkaan liittyy hyytävä kummitustarina – kävitkö jo täällä?

Maiasmokk on Tallinnan vanhin kahvila

Joko tunnet Tallinnan vanhimman kahvilan? Kuuluisinta herkkua myytiin aikoinaan lääkkeenä

Viron Michelin-ravintolat

Tässä ovat Viron Michelin-ravintolat – katso tuore lista suosituksista

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja