Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Kuuba

Varadero on Kuuban suosituin rantalomakohde

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 11.02.2020
Varadero on Kuuban letkeä rantalomakohde, jonne tullaan rentoutumaan ja pitämään hauskaa.

Turistien suosima sympaattinen lomakaupunki

Varadero on vajaan 30 000 asukkaan rantakaupunki, joka sijaitsee Hicacosin niemimaalla Kuuban pohjoisrannikolla. Ympärivuotista aurinkoa, pitkiä hiekkarantoja ja monipuolisia aktiviteetteja kaipaava viihtyy Kuuban suosituimmassa rantakohteessa.

Varaderon lempinimi Playa Azul eli sininen rannikko viittaa alueen upeisiin luonnonolosuhteisiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Turisteja varten rakennetusta lomakeskuksesta on hankala löytää aidon kuubalaista tunnelmaa, mutta huolettomaan rantalomaan voi helposti yhdistää esimerkiksi muutaman päivän Havannassa. Varaderosta on myös helppo tehdä retki noin 15 kilometrin päässä sijaitsevaan Cardenasin kaupunkiin, josta löytyy autenttista paikallistunnelmaa.

Varadero tunnetaan all inclusive -hotelleistaan

Rantalöhöilyä ja aktiviteetteja

Varaderoon matkustetaan ennen kaikkea rantalomalle: kaupungin 20 kilometriä pitkä hiekkaranta on loman keskus halusit sitten loikoilla kuumalla hiekalla tai heittäytyä Atlantin aaltoihin.

Varaderossa harrastusmahdollisuudet keskittyvät niin ikään veden ääreen. Sukellus, kalastus ja puhjehdus ovat suosittuja aktiviteetteja Kuuban suosituimmassa rantakohteessa. Vedenalaiseen maailmaan pääsee tutustumaan myös sukellusveneen kyydissä.

Varaderosta löytyy myös Kuuban ensimmäinen 18-reikäinen golfkenttä sekä mahdollisuus kokeilla esimerkiksi laskuvarjohyppyä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuubalaisia makuja ja rytmejä

Kuubalaisella keittiöllä on hieman kyseenalainen maine, mutta Varaderosta löytyy paljon ravintoloita. Ravintoloissa voi nauttia kohtuuhintaisia aterioita mikäli hotellimajoitukseen ei kuulu ruokailua. Tyypillistä kuubalaista ruokakulttuuria edustavat riisi ja pavut, joita tarjoillaan esimerkiksi kanan tai porsaanlihan kanssa. Perinteinen paikallisruoka kulkee nimellä comida criolla.

Illalliselta matkaa voi jatkaa Varaderon lukuisiin diskoihin, joiden sykkivät karibialaisrytmit johdattavat juhlijan oikeaan paikkaan. Monet suosituimmista menopaikoista sijaitsevat hotelleissa.

Vaikka Varaderon ostosmahdollisuudet eivät olekaan kovin ihmeelliset, voi kohteesta silti hankkia tunnettuja kuubalaisia tuotteita kuten rommia, sikareja ja paikallisia matkamuistoja.

Hyvä tietää Varaderosta

Varadero sopii rehellistä rantalomaa kaipaavalle lomailijalle, jota viehättää Karibian eksotiikka. Tyypillisen kuubalaisen elämänmenon perässä kohteeseen ei kuitenkaan kannata matkustaa, sillä se on yksi maan suurimpia turistikeskittymiä. Myös aktiivilomailijat ja lapset viihtyvät Varaderon monien harrastemahdollisuuksien parissa.

Kuuban trooppinen ilmasto tarjoilee lämpöä vuoden ympäri – suomalaisten suosima ajankohta Karibian-matkalle on talvi, jolloin lämpötila keikkuu miellyttävässä 25 asteessa. Tällöin kohteeseen järjestetään myös pakettimatkoja.

Kuubassa on käytössä paikallinen valuutta peso, mutta Varaderossa turistit voivat halutessaan käyttää myös euroja tai Yhdysvaltain dollareita.

Varadero on turvallinen matkakohde, jossa ei juuri esiinny rikollisuutta. Toki normaalia varovaisuutta tulee noudattaa. Kuuban hurrikaanisesonki kestää kesäkuusta noin marraskuun puoliväliin – näinä kuukausina kohteeseen saattaa iskeä hirmumyrsky.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suomen kansalainen ei tarvitse viisumia lomamatkalle Kuubaan.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN VARADEROSSA

Lennot, majoitus ja liikkuminen Varaderossa

Pakettimatkoja kohteeseen

Helpointa Varaderoon on matkustaa suomalaisten matkanjärjestäjien tarjoamilla pakettimatkoilla, joita järjestetään talvikuukausina. Useimmat lomalennot saapuvat suoraan Varaderon kentälle, joka on Kuuban toiseksi suurin lentoasema.

Omatoimimatkailija voi tiedustella lomalentoja matkanjärjestäjiltä tai varata lennot Havannaan, josta matkaa voi helposti jatkaa Varaderoon. Edestakaisten lentojen hinta on yleensä noin 1 000 euroa.

All inclusive –hotellit suosittuja

Varaderossa on paljon erityisesti all inclusive –hotelleja, joissa majoitushintaan kuuluvat myös ateriat ja viihdepalvelut. Koska Kuuba ei ole tunnettu ravintolakulttuuristaan, on tällainen majoitusmuoto kätevä.

Varaderossa on kymmeniä laadukkaita hotelleja, joiden joukosta jokainen löytää mieleisensä. Useat hotellit sijaitsevat lomakohteen kauniilla rantakaistaleela.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Liikkuminen helppoa jalkaisin

Varaderossa voi helposti liikkua jalkaisin tai paikallisbusseilla. Myös taksit ovat edullisia menopelejä ja käyttävät yleensä taksamittareita – hinnan voi kuitenkin vielä tarkistaa ennen liikkeelle lähtöä.

Mukava tapa nähdä lähiympäristöä on vuokrata polkupyörä tai mopo. Autonvuokraus puolestaan onnistuu lähes kaikissa alueen hotelleissa, mutta voi olla yllättävän hintavaa.

VARADERON NÄHTÄVYYDET

Koe nämä paikat Varaderossa

Tutustu historiaan museossa

Museo Municipal de Varadero esittelee lomakohteen historiaa ja kehitystä. Sievässä puisessa rantatalossa sijaitseva museo tarjoaa jotain myös niille, jotka ovat saaneet tarpeekseen rannalla loikoilusta. Museon sisältöä mielenkiintoisempi tosin on sen ulkokuori: piparkakkutalomainen rakennus on loistava esimerkki siirtomaatyylisestä rakentamisesta Karibialla.

Ekoreservaatti on suosittu käyntikohde

Varahicacosin ekoreservaatissa matkailija pääsee kurkistamaan siihen, millaista alueella oli ennen kuin siitä tuli suosittu lomakeskus. Reservaatissa voi tehdä kävelyretkiä vehreissä metsissä ja tutustua alueen päänähtävyyksiin, satoja vuosia vanhaan kaktukseen sekä Cueva de Musalmanes -luolaan.

Ekoreservaatin kupeessa sijaitsee myös yksi Varaderon mielenkiintoisimmista kohteista, Cueva de Ambrosio -luola.

Puistoon rentoutumaan

Jos rantamaisemiin kaipaa vaihtelua, kannattaa sitä lähteä etsimään Parque Josonen puistosta. Iloista kaupunkitunnelmaa henkivällä vehreällä puistoalueella voi muun muassa soudella pienellä järvellä, kuunnella livemusiikkia tai nauttia aterian tunnelmallisessa ravintolassa. Puistossa on myös uima-allas viilentymistä varten.

VARADERON PARHAAT

Varaderon parhaat elämykset

Varaderon parhaat elämykset

  1. Nauti rantaelämästä 20 kilometrin mittaisella hiekkarannalla.
  2. Sukella kuubalaisiin rytmeihin Varaderon yössä.
  3. Kokeile vesiurheilulajeja tai golfia.
  4. Vuokraa mopo tai polkupyörä ja tutustu lähiympäristöön.
  5. Tee retki naapurikaupunki Cardenasiin.

Varaderon miinukset

  • Varaderossa on paljon turisteja – aitoa kuubalaistunnelmaa ei kohteesta juuri löydy.
  • Kuuban ruokakulttuuri on varsin vaatimaton.
  • Kuubassa saattaa esiintyä hurrikaaneja kesä- ja marraskuun välisenä aikana.
  • Varaderon ostosmahdollisuudet ovat melko suppeat.

Lisätietoa

Kuuban matkailusivusto

Kuvat: Flickr / Dani Figueiredo, Flickr / Artur Staszewski, Flickr / bert23.com, Flickr / Manu_H, Flickr / Anton Novoselov

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää