Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Belgia

Antwerpen on timanttikaupan ja muodin keskus

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 04.02.2015
Antwerpen on tunnettu ennen kaikkea timanteista ja muodista.

Timanttikauppa käy kiivaana

Belgian flaaminkielisessä pohjoisosassa sijaitseva Antwerpen on yksi maailman timanttikaupan keskuksista ja koruliikkeitä löytyy runsaasti. Monikulttuurinen Antwerpen on moderni ja eläväinen puolen miljoonan asukkaan kaupunki. Iso osa keskustasta on suljettu autoilta, mikä tekee kaupungista kuin yhden suuren olohuoneen.

Shoppailukaupunkina Antwerpen on varmasti Belgian paras, ja ostosmahdollisuuksia löytyy runsaasti niin kekseliäästä ja rohkeasta tyylistä pitäville kuin klassisemman tyylin ystävillekin. Suuret muotimerkit ovat kerääntyneet keskustaa halkovalle Meir-kadulle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Patsas Belgiassa

Belgialaisia herkkuja keskiaikaisessa vanhassa kaupungissa

Antwerpen on sopivan kokoinen ja helposti hahmotettava kaupunki, josta löytyy yllättävän paljon nähtävää. Grote Markt -aukio on kaupungin sydän ja pakollisiin nähtävyyksiin kuuluu Antwerpenin katedraali, Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, jonka torni kohoaa yli 120 metrin korkeuteen.

Vanha kaupunki kapeine kujineen ja houkuttelevine ravintoloineen kutsuu viettämään iltaa. Sen pubeissa ja baareissa voi maistella satoja belgialaisia oluita. Myös belgialaisen keittiön herkkuja, simpukoita ja Belgian perunoita tai herkullisia vohveleita, voi olla mahdoton vastustaa.

Kulttuuria ja museoita

Kulttuuritapahtumia sekä mielenkiintoisia museoita ja arkkitehtuuria löytyy Antwerpenistä runsaasti. Taiteen ystäviä kiinnostaa varmasti Rubensin entinen kotitalo, joka toimii nykyään Rubenshuis-museona. Lisää taidetta löytyy kuninkaallisesta taidemuseosta, Koninklijk Museum voor Schone Kunstenista. Kaupungissa on myös muun muassa muotiin ja valokuvataiteeseen keskittyvät museot.

Lapset viihtyvät varmasti kuuluisassa Antwerpenin eläintarhassa, joka on perustettu jo 1800-luvulla. Myös eläintarhan arkkitehtuuri ja puistoistutukset kannattaa katsastaa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ympärivuotinen matkakohde

Antwerpen sopii hyvin pitkän viikonlopun kaupunkikohteeksi, mutta tekemistä löytyy kyllä pidemmäksikin aikaa. Ja jos aika jostain syystä kävisikin pitkäksi, monet muut Belgian kaupungit ovat vain lyhyen auto- tai junamatkan päässä.

Sää Antwerpenissa on usein tuulinen ja merellisen ilmaston ansiosta sateita tulee ympäri vuoden. Kesällä lämpötila on miellyttävän lämmin, mutta harvoin kuuma. Talvet ovat viileitä. Antwerpen sopiikin matkakohteeksi ympäri vuoden, mutta terasseilla ja puistoissa istuskelua kaipaavien kannattaa suunnata kaupunkiin kesällä.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN ANTWERPENISSÄ

Belgian hotellit

Lentäen Brysseliin

Suomesta ei ole lentoja Antwerpeniin, joten kätevin tapa matkustaa kaupunkiin on lentää Brysseliin ja jatkaa matkaa junalla. Lentoja Brysseliin voi saada hyvinkin edullisesti. Brysselistä Antwerpeniin on matkaa vain noin 45 kilometriä ja junia kaupunkien välillä kulkee jatkuvasti.

Antwerpeniin pääsee junalla helposti myös muualta Euroopasta. Junalla saapuessa voi samalla katsastaa myös Antwerpenin arkkitehtuurisesti komean rautatieaseman. Jos haluaa kierrellä Belgiassa laajemminkin, kannattaa vuokrata auto

Monentasoista majoitusta kävelyetäisyydellä

Majoitusvaihtoehtoja Antwerpenista löytyy paljon kaikista hintaluokista. Tarjolla on niin perinteisiä hotelleja kuin hostelleja ja bed & breakfast -majoitusta. Hintataso on pitkälti sama kuin Suomessa. Etenkin kesällä varaus kannattaa tehdä etukäteen.

Liikkuminen Antwerpenissa on helpointa kävellen, sillä iso osa kaupungista on kävelykatuja ja välimatkat ovat lyhyet. Myös polkupyörän vuokraaminen on erittäin hyvä tapa liikkua ympäri kaupunkia. Antwerpenissa on myös toimiva raitiovaunu- ja bussiverkosto.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

ANTWERPENIN NÄHTÄVYYDET

Nähtävyyksiä Belgiassa

Grote Markt ja goottilainen katedraali maamerkkeinä

Grote Markt -aukio on Antwerpenin sydän ja sitä ympäröivät useat historiallisesti arvokkaat ja kauniit rakennukset. Grote Markt on myös väylä Antwerpenin vanhaan kaupunkiin, jonka itseoikeutettuna hallitsijana kohoaa 123 metriä korkea goottilainen katedraali Onze-Lieve-Vrouwekathedraal. Katedraalista löytyy myös paljon arvokasta taidetta, kuten Rubensin maalauksia.

Vanhan kaupungin kujilta löytyvät monet Antwerpenin parhaista ravintoloista ja terasseilta on mukava katsella ihmisvilinää sekä katutaiteilijoita. Vanhassa kaupungissa on myös paljon mielenkiintoisia pikkuliikkeitä, joista löytää varmasti erilaisia tuliaisia.

Rubenshuis ja muita taidekohteita

Kuuluisa taiteilija Rubens asui ja työskenteli Antwerpenissä ja nykyään hänen entinen asuntonsa ja studionsa toimivat museona. Rubenshuis on Antwerpenin suosituimpia nähtävyyksiä ja palatsimainen rakennus onkin ehdottomasti vierailun arvoinen. Rubenshuis sijaitsee aivan Meir-kadun tuntumassa Antwerpenin keskustassa.

Taiteiden ystävän kannattaa piipahtaa myös Koninklijk Museum voor Schone Kunsten -taidemuseossa, jossa on Rubensin lisäksi esillä useiden muiden flaamilaistaiteilijoiden sekä joidenkin ulkomaalaisten suuruksien kuten Titianin, Rodinon ja Modiglianin töitä.

Muodista kiinnostuneet löytävät mielenkiintoista katsottavaa muotiin keskittyvästä museosta MoMusta ja samaan teemaan sopii hyvin myös jalokivimuseo.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Norsuja ja pingviinejä upeissa kulisseissa

Antwerpenin eläintarha on Euroopan vanhimpia, jo 1800-luvulla perustettu, ja se on myös yksi Euroopan kuuluisimmista. Eläintarhassa viihtyvät etenkin lapset, jotka pääsevät ihmettelemään muun muassa elefantteja, kirahveja ja pingviinejä. Eri eläinlajeja on 950 ja eläimiä 5 000. Eläintarha mainostaa myös keskittyvänsä erityisesti uhanalaisten eläinlajien suojeluun.

Eläintarhan ainoa ihmettelemisen aihe eivät ole eläimet, vaan myös puiston arkkitehtuuri on näkemisen arvoinen. Eläintarha sijaitsee aivan päärautatieaseman vieressä.

Lisätietoa

Antwerpenin viralliset matkailusivut

Teksti: Suvi Huttunen
Kuvat: Flickr / antwerpenR ja iStockphoto

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suorat lennot Gironaan

Joko tunnet nämä viisi kohdetta, joihin pääsee Suomesta edullisesti? Ryanairin lennot vievät pienemmille kentille

Bryssel, Belgia

Belgian pääkaupunki Bryssel tulee tutuksi jo päivässä – paikat, jotka kaupungissa tulee kokea

Missä ranskanperunat keksittiin?

Kaikki syövät joskus ranskanperunoita, mutta tunnetko tarinan nimen takaa? Näin tuttu herkku keksittiin

Belgian matkakohteet

Anna Belgian yllättää – kolme kiinnostavaa matkakohdetta lomallesi

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja