Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Kreeta

Shutterstock
Kreeta

Kreeta on Kreikan suurin saari ja lomailijoiden supersuosikki

Kreeta hemmottelee matkailijaa upeiden rantojen lisäksi myös herkullisella ruoalla ja mainioilla kulttuurikohteilla. Lue Rantapallon kohdeopas ja suunnittele oma lomasi.
Päivitetty: 21.04.2020
next
prev
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva
matkaoppaan kuva

Tarunhohtoinen saari houkuttelee matkailijoita

Kreeta on Kreikan suurin saari ja yksi koko Välimeren suosituimmista matkakohteista. Hienot rannat ja kiinnostavat kulttuurikohteet ovat Kreetan parasta antia, mutta saarelta löytyy paljon muutakin koettavaa vesipuistoista lumihuippuisiin vuoriin ja idyllisiin oliivilehtoihin. Noin 250 kilometriä pitkä ja 60 kilometriä leveä Kreeta on Välimeren viidenneksi suurin saari. Vehreät laaksot tuovat upean kontrastin karulle, osin lumen peitossa olevalle vuoristolle.

Jos tunnet antiikin tarinoita, tiedät Kreetan merkityksen kreikkalaisille ja koko länsimaiselle kulttuurille. Kreetalaiset ovat ylpeitä historiastaan ja antiikin legendat elävät saarella edelleen. Monissa taruissa esiintyvä saari tunnetaan esimerkiksi taruhirviö Minotauroksen kotina.

Matkailu on ollut yksi saaren elinkeinoista jo sadan vuoden ajan ja nykyisin se elättää merkittävän osan asukkaista. Suomalaisten keskuudessa saaren suosituimpia lomakohteita ovat Hania, Rethymnon ja Platanias. Kreeta on tunnettu ennen kaikkea uimarannoistaan. Saarta reunustaa lukematon määrä suuria ja pieniä hienohiekkaisia rantoja, osa turistien kansoittamina ja osa piilossa omissa pienissä poukamissaan vain kaikkein sitkeimpien löydettävinä.

>> Lue myös: Tältä näyttää Kreetalla! Ihana kuvasarja Kreikan aurinkosaarelta

Shutterstock
Kreetan tunnelmalliset kylät tarjoavat mahdollisuuden tarkastella paikallisten elämää.

Kuumat kesät, kosteat talvet

Kreetalla vallitsee tyypillinen välimerenilmasto. Sen eri osien välillä ei ole suuria alueellisia vaihteluita, mutta saaren pohjoisosissa on hieman viileämpää kuin saaren eteläpuolella, ja tietenkin sisämaan vuoriston korkeimmat kohdat pysyvät alavia maita vilpoisampina. Huhtikuussa alkava matkailukausi kestää noin seitsemän kuukautta.

Paras matkailuaika ajoittuu huhti–lokakuulle. Kesäkuukausina lämpötilat nousevat helposti pitkälle yli 30 asteeseen. Sijainnistaan johtuen Kreeta on tuulinen saari, joten tuulet viilentävät onneksi myös kesän pahimpia helteitä. Talvet ovat viileitä ja sateisia. Lämpötilat laskevat huomattavasti kesän lukemista ja talven keskilämpötila on noin 15 astetta.

Rantaelämää ja kulttuuria

Kreetalla voi viettää monipuolista rantalomaa pohjoisen pitkillä hiekkarannoilla ja etelän pienissä poukamissa. Lähes jokaisella kreetalaiskylällä ja – kaupungilla on oma rantakaistaleensa. Suosittuja rantoja ovat esimerkiksi palmujen reunustama Vai, poukamassa sijaitseva Balos ja vähintäänkin nimensä puolesta tunnettu Matala-ranta.

Kulttuurista ja historiasta kiinnostuneen matkailijan kannattaa käydä tutustumassa Knossoksen rauniopalatsialueeseen Heraklionin läheisyydessä. Rethymnonin vanhakaupunki on upea nähtävyys jo sinänsä, sillä alueella sijaitsee yksi Välimeren suurimmista venetsialaislinnoituksista. Kiinnostava retkikohde on myös Rethymnonista noin 30 kilometrin päässä sijaitseva Melidonin tippukiviluola.

Hanian alueen nähtävyyksiä ovat muun muassa Hanian vanhakaupunki, vanhat makasiinirakennukset ja venetsialaisaikainen satama. Hanian arkeologinen museo ja merenkulkumuseo sijaitsevat lähellä venetsialaista satamaa.

>> Rentoudu Kreetalla – esittelyssä viisi ihanaa rantaa

Patikointia vuorilla ja laaksoissa

Matkailukauden ensimmäiset kuukaudet huhti- ja toukokuu ovat suosittua patikointiaikaa. Tuolloin sää ei ole vielä tukahduttavan kuuma ja luonto kukkii kauniina. Saaren keskellä nousevan Lefka Orin eli Valkoisten vuorten vuoriston korkeimmat huiput nousevat yli 2 400 metrin korkeuteen. Sekä vuorilla että alavammilla rannikkoseuduilla on paljon kiinnostavia vaellusreittejä. Maisemissa vaihtelevat lumiset vuoret, jylhät rotkot, lempeät oliivilehdot ja sinisenä kimaltava meri.

Tunnetuin vaellusreiteistä on E4-vaellusreitti, joka sopii erityisesti kokeneiden patikoijien matkaohjelmaan. Patikointi täällä ei tarkoita yleensä luonnossa yöpymistä, vaan päiväetapit siirrytään vain pienen repun kanssa ja yöpymiset hoituvat hotelleissa tai majataloissa matkan varrella.

Kreeta on helppo ja turvallinen kohde

Kreeta sopii monen tasoisille matkailijoille, sillä myös ensikertalaisen on helppo toimia lomasaarella. Koska saari on suosittu pakettimatkakohde, voi matkaoppaalta saada apua käytännön asioissa kätevästi usein myös suomeksi. Kreikan aikavyöhyke on sama kuin Suomen, ja kun valuuttanakin on euro, ovat käytännön asiat Kreetalla helposti hahmotettavissa.

Mutkattomuutensa ansiosta Kreeta on mainio kohde sellaisillekin lomailijoille, joilla ei ehkä vielä ole paljoa kokemusta matkailusta. Myös lapsiperheet suosivat siisteyttä, helppoutta ja turvallisuutta – Kreetan hyvien palvelujen äärellä saat tilaisuuden nauttia lomasta lomana ilman ylimääräisiä mutkia asioinnin sujuvuudessa.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN KREETALLA

Shutterstock
Kreetan majoitustarjonta on laaja ja hotellien palvelut yleensä hyvällä tasolla.

Lennot ja lauttamatkat Kreetalle

Suomesta on hyvät lentoyhteydet Kreetalle, sillä saari kuuluu monien lentoyhtiöiden kohdevalikoimaan. Suorilla reittilennoilla perille vievät Finnair ja Norwegian. Kreeta on myös monien matkatoimistojen kohdevalikoimassa, joten suoria lomalentoja on tarjolla kaudesta riippuen myös maakuntakentiltä. Useat suomalaiset matkatoimistot järjestävät pakettimatkoja Kreetan kohteisiin kesäkaudella huhtikuusta lokakuuhun. Suosionsa ansiosta Kreeta on myös hyvä äkkilähtökohde, jonne on mahdollista löytää edullisia viime hetken matkoja läpi koko kesäkauden.

Suora lento Helsingistä Kreetalle kestää noin neljä tuntia ja maksaa halvimmillaan noin 200 euroa.
Saaren lentokentät sijaitsevat Haniassa ja Heraklionissa, joka tunnetaan myös toiselta nimeltään Iraklion.

Kreetalle on myös lauttayhteyksiä lähisaarilta ja Kreikan pääkaupungista Ateenasta. Satamia sijaitsee esimerkiksi Haniassa, Heraklionissa, Rethymnonissa ja Agios Nikolaosissa. Kreikan suurimpana saarena Kreetan yhteydet ovat monipuoliset ja lauttoja kulkee läpi koko päivän aamusta iltaan.

>> Vertaile hinnat ja katso parhaat äkkilähdöt Kreetalle

Hotellit ja majoitus

Suosittuna lomakohteena Kreetan hotellitarjonta on monipuolinen. Saarelta löytyy paljon hyvä- ja keskitasoisia lomahotelleja sekä pieniä majataloja. Hyviä majapaikkoja löytyy jopa pienimmistä kylistä. Erityisryhmät on huomioitu hyvin ja esimerkiksi adults only -hotelleja on hyvä valikoima. Vastaavasti lapsiperheiden hotellit ovat hyvin edustettuina. Majapaikkaa valitessa kannattaakin perehtyä kunkin hotellin profiiliin asiakasarvioiden avulla, jotta varmasti löydät tiesi omaan lomailutyyliisi sopivaan paikkaan.

Hotellihinnat vaihtelevat matkustusajankohdasta ja halutusta tasosta riippuen. Halvimmillaan hotellihuoneen saa 30 eurolla yölle, mutta 100–150 euron hinnatkin ovat tasokkaammissa paikoissa normaaleja. Hotellit ovat hinta-laatusuhteelta usein erittäin hyviä ja suomalaiset pidettyjä asiakkaita saaren hotelleissa. Palvelua saattaakin saada suomen kielellä aivan yllättävissä tilanteissa.

>> Vertaile hinnat ja varaa majoitus Kreetalta

Liikkuminen ja autonvuokraus

Kreetalla voi liikkua esimerkiksi bussilla tai vuokra-autolla. Linja-autot kulkevat säännöllisesti saaren suurimpien keskusten välillä ja pysähtelevät myös pikkukylissä. Vuokra-autofirmoja löytyy niin ikään suurimmista kaupungeista ja lomakohteista.

Vuoristotiet ja kylien kujat ovat kapeita ja mutkaisia, joten automalleissa pieni koko on yleensä valttia. Rannikkoalueiden tasaisilla seuduilla ajaminen on helppoa, mutta kokemattoman kuljettajan ei kannata lähteä kokeilemaan hermojaan kaikkein kiemuraisimmille vuoristoreiteille.

Eri kohteiden ja lähisaarien välillä voi liikkua myös veneillä ja lautoilla. Saaren satamissa operoi paljon laivayhtiöitä. Satamissa on myös venevuokraamoja. Etenkin kesäkaudella Kreetan eteläisten kohteiden, muiden saarien sekä mantereen välillä on säännöllisiä laiva- ja lauttayhteyksiä.

>> Vertaile hinnat ja varaa vuokra-auto Kreetalta

KREETAN NÄHTÄVYYDET

Shutterstock
Pitkät hiekkarannat saavat matkailijat rakastumaan Kreetaan.

Aurinkoinen Hania naapurikylineen

Haniasta Kreetan kohteena puhuttaessa saatetaan tarkoittaa pelkkää Hanian kaupunkia, mutta yhtä hyvin myös koko sen ympäristöä lukuisine lomakylineen. Noin 100 000 asukkaan kaupunki on saaren toiseksi suurin heti pääkaupunki Heraklionin jälkeen.

Hanian sydän on venetsialainen satama, joka on myös iltaelämän keskus ravintoloineen ja kuppiloineen. Vietä ikimuistoinen hetki viihtyisässä tavernassa täyteläistä, paikallista viiniä siemaillen ja suussasulavaa baklava-leivosta nauttien. Hanian kaupungista löydät myös pikkuputiikkeja ja muun muassa mielenkiintoisen kauppahallin, josta voit ostaa vaikkapa kuulua kreetalaista oliiviöljyä kotiinviemisiksi. Muita suosittuja tuliaisia ovat laukut, kengät ja muut nahkatuotteet, paikalliset viinit, hopea, keramiikka, kreetalaiset käsityöt, musiikkiäänitteet ja yrtit.

Hanian lomakylät sijaitsevat kaupungin länsipuolella, kristallinkirkkaan meren äärellä. Vieri vieressä sijaitsevat suomalaisille tutuista kohteista muun muuassa Agia Marina, Kalamaki, Kato Stalos ja Platanias.

Pääkaupunki Heraklion

Kreetan saaren pääkaupunki Heraklion, toiselta kirjoitusasultaan Iraklion, tarjoaa matkailijalle paljon nähtävää. Heraklionissa sijaitsee myös kansainvälinen lentokenttä. Kaupungin tunnetuimpia käyntikohteita ovat venetsialainen satama ja 1500-luvulta peräisin oleva Rocco al Maren linnoitus.

Heraklionista voi tehdä myös mielenkiintoisia retkiä lähialueille. Kuuden kilometrin päässä Heraklionista sijaitsee Knossos, noin 3 700 vuotta vanha labyrinttipalatsi. Tämä minolainen palatsi on entisöity entistä loistoaan muistuttavaan asuun. Knossoksen kaivauksissa löydetyt esineet on taltioitu Heraklionin Arkeologiseen museoon, jossa on paljon esineistöä saaren monilta muiltakin kaivauksilta.

Idyllinen Paleohora

Toisin kuin monet Kreetan vilkkaimmista matkakohteista, Paleohoran kylä sijaitsee saaren harvemmin asutulla etelärannikolla. Tämä pieni kylä on erityisesti lapsiperheiden suosiossa, sillä kaikki on kätevästi kävelymatkan päässä. Myös patikoijat pitävät kylää mielellään tukikohtanaan, sillä täältä pääsee helposti paitsi lyhyille päivävaelluksille, myös pitkälle E4-reitille.

Paleohoran kaksi rantaa poikkeavat täysin toisistaan: toinen on perinteinen, hienohiekkainen uimaranta, ja toinen harmaakivinen kiviranta. Näistä auringonpalvojat valitsevat joko omien mieltymystensä tai kunkin päivän vallitsevien tuulten mukaan. Uimarannat sijaitsevat pienen niemimaan vastakkaisilla puolilla, joten kun toisella rannalla tuulee, on toisella yleensä tyyntä.

Agios Nikolaos – aina tekemistä

Agios Nikolaos on aito kreetalaiskaupunki, joka sopii hyvin omatoimimatkailuun. Ympäristö on monipuolinen ja tarjoaa hyvien ostosmahdollisuuksien lisäksi vilkasta iltaelämää ja kirkkaat sukellusvedet. Agios Nikolaos sijaitsee saaren itäisessä osassa, jonne on kiinnostavaa tehdä myös päiväretki autoillen hienoissa maisemissa jos itse majoitut länsipuolella.

Viihtyisä Rethymnon

Rethymnon on hyvä esimerkki kreetalaisesta kaupungista. Noin 50 000 asukkaan Rethymnon on sekoitus modernia kaupunkiympäristöä ja kiehtovia vanhankaupungin kujia.

Rethymnonista löytyy myös monta kilometriä pitkä hiekkaranta rantakatuineen. Rantakadun varrella sijaitsee paljon ravintoloita. Tunnelma sataman seudulla on pikkukaupunkimaisen leppoisa. Ostosmahdollisuuksia ja ravintoloita on runsaasti ja täällä viihtyvätkin erinomaisesti ne matkailijat, jotka hakevat lomaltaan muutakin kuin rannalla loikoilua. Rethymnonin tunnetuimpia nähtävyyksiä ovat vanhakaupunki, Fortezzan linnoitus hienoine maisemineen sekä arkeologinen museo.

Rauhallinen Kissamos

Kreetan Kissamos sopii kiireetöntä ja rauhallista lomaa etsivälle matkailijalle, joka tahtoo pysytellä kaukana vilkkaimmista turistipaikoista. Saaren luoteisosassa sijaitseva Kissamos, toiselta nimeltään Kastelli, on vain vajaan 40 kilometrin päässä suuremmasta Haniasta, joten kaupungissakin on helppo käydä vaikka päivävisiitillä.

Tunnettu Baloksen ranta on hieno retkikohde Kissamosista käsin. Paratiisimaiselle piilorannalle voi joko patikoida kivistä polkua pitkin samalla maisemia katsellen tai kulkea vesiteitse veneellä. Toinen kaunis ranta samalla seudulla on Elafonnissin ranta.

Rantaelämää Vailla

Vai on Kreetan koilliskulmassa sijaitseva hiekkaranta ja samalla yksi saaren suosituimmista retkikohteista. Vailla kasvavat ainoat kotoperäiset palmut koko Euroopassa. Palmumetsikkö reunustaa rantaa jopa kilometrin leveydeltä aina rantahietikolle saakka.

Vain rannalle pääsee esimerkiksi vuokra-autolla ja rannan tuntumassa on sekä maksullinen että maksuton parkkipaikka. Vailta voi vuokrata aurinkotuoleja ja rannalla on myös ravintola.

KREETAN PARHAAT

Shutterstock
Kreetalla on useita kiinnostavia historiallisia vierailukohteita.

Kreetan parhaat rannat

 1. Vai
 2. Malia
 3. Matala
 4. Balos
 5. Plakias

Kreetan kiinnostavimmat rauniokaupungit

 1. Knossos
 2. Malian minolaiskaupunki
 3. Faistos
 4. Gournia
 5. Hagia Triada

Maista näitä Kreetalla

 1. Kreetalainen salaatti
 2. Tsikoudia eli kreetalainen raki – sopii kaikkiin tilanteisiin ennen ja jälkeen aterian
 3. Erilaiset merenelävät
 4. Baklava
 5. Appelsiinit – saari on täynnä appelsiiniviljelmiä ja aina tuoreet hedelmät maistuvat taivaallisilta
 6. Oliivit kaikissa muodoissaan – vaihtoehtoja riittää

Lisätietoja

Explore Crete
Visit Greece

Teksti: Riikka Krenn, Jenna Lehkonen ja Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock

Lue kommentit (17) Jätä kommentti

 1. Oon ollut Kreetalla vuosien 2011. 2018. 2019 aikoihin ja tykännyt.


 2. Oon ollu Kreetalla v 2011.2018 ja nyt 2019 aikana ja tykästynyt menoon


 3. Palasimme juuri viikon reissulta Kreetalta, Agia Marinasta, huoneistohotelli Alexiasta. Kreeta oli positiivinen kokemus, mahtavine maisemineen. Olemme reissanneet lasten kanssa useissa eri kohteissa ja meillä ei ole koskaan suuret vaatimukset hotellin suhteen, käymme huoneessa usein vain nukkumassa. Alexia hotellissa ainoa positiivinen asia oli sen hyvä sijainti, hotelli oli ihan rannalla. Uima-altaalle oli lyhyt matka samoin kuin rannalle. Hotellissa siivous ei toiminut ollenkaan, siivoja kävi huoneessa päivittäin ainoastaan viemässä roskat. Huone oli epäsiisti, amme oli ruosteinen, vessanpönttö vuoti ja vessa haisi. Jääkaappi suli monesti viikon aikana. Lakanat vaihdettiin kerran viikossa, samoin kuin pyyhkeet. Pyyhkeitä ja lakanoita oli liian vähän, lapsille ei siis ollut omia lakanoita ja pyyhkeitä. Huoneemme sijaitsi pienen käytävän varrella ja yöaikainen meteli oli todella häiritsevä, meteli oli kovimmillaan klo 24-03. Hotelli sopii ehkä parhaiten nuorisolle, lapsiperheille ja siisteyttä arvostaville en hotellia suosittele!


 4. jippii,huomenna lähdetään haniaan vähän emäntää ulkoilettamaan kun se ei oo ennen missään etelässä käyny.
  en voi matkan hin taa valittaa 2h 8vrk alle 1000 egee (lennot norwegian airvaysilta n. 600 ja hotelli netistä 320)


  • Verraton viikko 13.10.2012 alkaen Kreetalla. Suomen syyslomalaiset viimeisiä turisteja ja ilmat suosi meitä sateessa lionneita reppanoita koko viikon. Aurinko oli vielä olemassa. Kreikkalaiset ovat edelleen ystävällisiä ja kohteliaita.


 5. Ihana tuonne olisi päästä jos olisi rahaa.
  Kävisin kaikki kirkasvetiset rannat ja rauniokohteet läpi :)


 6. Torstaina 28.8 kun lähdin ulos Miramaren hotellihuoneesta 307 n.klo 18.30 aikoihin oli oven takana tuoli edessä ja lappu maassa, jossa pyyntö: ota yhteyttä vastaanottoon.Tuolloin virkailija selitti että pitäisi vaihtaa huonetta, mutta kun en kaikkia englannin sanoja täydellisesti ymmärtänyt, niin Hän sitten soitti aurinkomatkojen oppaalle ja opas sanoi minulle, että huoneessa on joku vesivahinkoja ja vikaa sähköissä! Sanoin kyllä heti oppaalle että minun tietääkseni ei ole, koska en edes itse ole mistään asiasta valittanut, päinvastoin olin huoneeseen erittäin tyytyväinen,
  Mahtaako nämä paikalliset ihmiset olla jotain meedioita, että näkevät huoneen sisälle, käymättä siellä, että jossain on vikaa?
  Pakkohan se oli huonetta vaihtaa kun opas siinä puhelimessa sen väitti näin olevan, vaikka koko ajan ihmettelin tuota syytä. Itse kun en mitään tuollaisiakaan vikoja ollut koko lomani aikana kyseisessä huoneessa havainnut.

  Tuossa kyseisessä huoneessa 307 en nähnyt muiden käyvän koko seuraavan perjantaipäivän aikana kuin siivoojan, mutta vähän kauempana olevassa huoneessa näkyi kyllä olevan jotain remonttia menossa (olisikohan ollut huone 305?) pitkin päivää, ja siellä oli kyllä enemmänkin porukkaa.
  En ainakaan koskaan ole nähnyt, että siivoojat korjaa tuollaisia vikoja Kreetalla.
  Jos kerran tuollaisen takia voisi olla päivällä mahdollisesti jonkin aikaa sähköt ja vedet poikki – yleensähän ne menee monesti noissa hotelleissa Kreetalla siten, että koskee aina jotakin tiettyä kerrosta tmsv. Eli jos hotellin respa olisi kertonut tuosta, eikä väittänyt oppaalle että vika on nimenomaan tuossa minulla olevassa huoneessa, niin ei olisi ollut mitään ongelmia, olisinhan ollut muutenkin koko päivän poissa.

  Kun AM:n oppaat tuli lauantaina hotellitapaamiselle aloin sitten heiltä tivaamaan oikeaa todellista syytä tuohon turhaan huoneen vaihtoon.
  Opas ei edes halunnut kysyä vastaanottovirkailijalta, kun sanoin että kysy oliko se vika oikeasti siellä missä minä sen epäilin olevan, totesi vaan tylysti että kyllä heidän pitää luottaa hotellin antamiin vastuksiin, ei hotelli valehtele! Eli opas ei edes halunnut keskustella hotellin kanssa siitä oliko vika tuossa huoneessa vaan jossain muussa.
  Hotelli vaan jäi nyt valehtelusta ns. ”rysän päältä” kiinni joten silloinhan normaalisti asia vaan ”lakaistaan pöydän alle” ja odotetaan että asiakas poistuu maisemista – sama käytäntö kuin Suomessakin jossain paikoissa.
  Ymmärtäähän sen toki että oppaat ei halua olla hotellille epäkohteliaita ja kysyä epämieluisia asioita, voivat joutua hotellilla huonoon valoon hyvin äkkiä, mutta pitäisi myös ymmärtää, että epäkohdat pitää selvittää perusteellisesti jos sitä vaaditaan eikä silloin tyytyä noihin kirjasta opeteltuihin perusvastauksiin! Asiat ei korjaannu jos vaan annetaan epämääräisiä, puoliksi ulkoa opeteltuja vastauksia, jos kysymykset ovat selkeitä ja niihin vaaditaan samalla selkeitä vastauksia! Tässä kohdassa tuntuu olevan oppaiden koulutus mennyt pahasti pieleen,
  Vahingossa kuulin eräiden suomalaisten puheen ja he jostain syystä tiesivät kanssa että juurikin siinä huoneessa jota he silloin eräänä päivänä remontoivat olisi ollut kosteusvaurio ja hometta.

  Olisi varmasti ollut kaikille osapuolille helpompi jos hotelli olisi alun perin kertonut että vika on toisessa huoneessa ja sen johdosta voi olla vesi/sähkö jonkin aikaa poikki, olisin ollut muualla ja mitään ongelmaa ei olisi ollut.


 7. Hanian kaupunki on aivan ihana. Päivällä hyvä ostospaikka ja illalla ihana illastamiskaupunki. Ja sinne on hyvät ja edulliset bussiyhteydet lähikylistä. Ravintoloita ja tavernoita löytyy moneen makuun, mutta Venetsialaisessa satamassa on kaikkein kalleinta. Satama ilta-aikaan on ehdottomasti näkemisen arvoinen iltavalaistuksineen ja 1400-luvulla rakennetuine majakkoineen. <3


  • Kulttuurin ja historian ystävien kannattaa ehdottomasti käydä myös Knossoksen raunioilla!


 8. Iraklionin ja Hersonissoksen välissä sijaitsee Watercity-vesipuisto. Kummastakin kaupungista on n. 20 minuutin ajomatka sinne. Lisäksi Plataniaksessa on Limnoupolis-vesipuisto.


 9. onko kreetalla mitään vesipuistoa.esim water park tai agua land


 10. Eiköhän välimerellä riitä aina lämpö tänne suomeen verrattuna.
  Pääasia ettei lunta tule.


 11. Kertokaas te kokeneet, riittääkö Agia Marinassa lämpöä 14.-21.10?


 12. Toukokuun lopulla 2008,Padanias Evrup tosi hieno viikko retkinee ja paikallisten ihmisten parissa,tosi ystävällistä porukaa,ruoka tavernoissa hyvää eikä turhaa tyrkytystä.Lämpö 25-30 aurinkoista


 13. jeehs matkaan joskus kesän loppupuolella kreetaan uudet kohteet.


 14. Jätä kommentti

  Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.