Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Espanja

Palma Novassa viihtyvät niin bilehirmut kuin lepolomailijatkin

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 05.02.2015
Palma Nova on yksi Mallorcan suosituimmista lomakylistä, jossa viihtyvät erityisesti nuoriso sekä lapsiperheet.

Rehellinen rantaloma

Turismista elävä Palma Nova täyttyy auringonpalvojista, hauskanpitäjistä ja perheellisistä lomailijoista kesäkuukausina. Naapurikylä Magalufin kanssa yhteen kasvanut Palma Nova tarjoaa kaikki edellytykset rentoon rantalomaan Välimeren kirkkaiden vesien äärellä.

Palma Novassa matkailija voi halutessaan viettää rehellisen rantaloman – nähtävyyksiä ei kylästä juuri löydy, vaan päivät vierähtävät joko uimarannoilla tai harrastusten parissa. Sekä Palma Novassa että Magalufissa on pitkät hiekkarannat ja kauniin kirkas vesi. Lähes kaikissa hotelleissa on myös allasalueet.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos auringossa löhöily alkaa kyllästyttää, löytyy rannan liepeiltä myös aktiviteetteja. Palma Novassa voi harrastaa muun muassa sukellusta, vesihiihtoa, golfia ja tennistä.

Mallorcan suosituimmat rannat

Riemuloma huvikeskuksessa

Palma Novaan ja Magalufiin saavutaan usein ensisijaisesti huvittelemaan. Erilaiset teemapuistot, karting-rata, illallisshowt ja minigolf kuuluvat monen matkailijan lomaan.

Illan hämärtyessä rantabulevardin lukuisat ravintolat täyttyvät ihmisistä ja puheen sorinasta – espanjalaiseen tyyliin illallinen jatkuu aina siihen saakka, kunnes on jo aika sukeltaa Palma Novan ja Magalufin yöelämään. Alue on täynnä baareja, pubeja ja aamuun asti auki pysytteleviä diskoja. Erityisesti pohjoismaalaiset, saksalaiset ja englantilaiset nuoret suuntaavat kesäisin sankoin joukoin Palma Novaan ja Magalufiin nauttimaan Välimeren huveista.

Autoile ympäri saarta

Palma Nova on rantalomailijan oivallinen tukikohta Mallorcalla, mutta aitoa saarielämää nähdäkseen on vuokrattava auto. Uutta kukoistuskautta elävällä Mallorcalla on kadehdittavan upeat puitteet: saarelta löytyy valkohiekkaisia rantoja, tippukiviluolia, villiä luontoa ja idyllisiä kyliä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Mallorcan pääkaupunkiin Palmaan pääsee Palma Novasta auton lisäksi myös bussilla. Upeassa kaupungissa kannattaa nähdä ainakin kuuluisa katedraali sekä tehdä ostoksia – shoppailun suhteen Palma on koko Baleaarisaarten ykköskohde.

Hyvä tietää Palma Novasta

Palma Nova sopii aurinkoa ja vilkasta yöelämää etsivälle nuorekkaalle matkaajalle. Keskikesällä aurinko porottaa ja baarit täyttyvät ilta toisensa jälkeen juhlivista nuorista. Keväällä ja syksyllä tunnelma on rauhallisempi ja keskilämpötila noin 20 asteessa. Myös lapsiperheille löytyy Palma Novasta ja Magalufista paljon hauskoja aktiviteetteja.

Kannattaa huomioida, että Palma Nova on täysin turismin varaan rakennettu lomakylä, josta on turha etsiä aitoa espanjalaistunnelmaa. Toisaalta vain lyhyen ajomatkan päässä sijaitsee Palman kaupunki nähtävyyksineen ja ostosmahdollisuuksineen.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN PALMA NOVASSA

Mallorcalla on runsaasti majoitusvaihtoehtoja

Lentäen Palman kaupunkiin

Suomesta tehdään pakettimatkoja Palma Novaan kesäkaudella huhtikuusta lokakuuhun. Lennot Mallorcalle saapuvat Palman kaupunkiin. Omatoimimatkaaja voi löytää lennon Palmaan edullisimmillaan noin 200 eurolla. Finnair operoi suoria lentoja Helsingistä Palmaan huhtikuusta lokakuuhun, mutta kaupunkiin löytyy runsaasti edullisia lentoja vaikkapa Saksan tai Englannin kautta pyörähtämällä.

Palma de Mallorcan lentokenttä San Sont Joan sijaitsee noin 45 minuutin ajomatkan päässä Palma Novasta. Lentoasemalta matkaa voi jatkaa joko bussilla, taksilla tai vuokra-autolla.

Majoitusta kaikissa hintaluokissa

Palma Novassa ja naapurissa Magalufissa on runsaasti majoitusvaihtoehtoja. Tarjolla on korkealuokkaisten hotellien lisäksi myös lapsiperheiden suosimia huoneistoja sekä juhlivasta nuorisosta täyttyviä budjettihotelleja. Luksushotelleja enemmän Palma Novasta löytyykin nimenomaan keskihintaista majoitusta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Alueella on vuokrattavana myös loma-asuntoja. Keskikesällä majoituksen hinnat ovat huipussaan, kun taas sesongin ulkopuolella alueelta voi löytää edullisia diilejä.

Hyvät liikenneyhteydet muualle

Palma Nova on varsin pieni paikka, jossa voi liikkua kaikkialle jalkaisin. Magalufiin ja Palman kaupunkiin pääsee kätevästi Transabus-nimisen yhtiön busseilla. Tarvittaessa Palma Novassa voi napata myös taksin, joka laskuttaa matkanteosta mittarin mukaan.

Autonvuokraus on Mallorcalla suositeltavaa, sillä saarella on paljon monipuolista nähtävää. Pelkästään Palma Novassa vuokra-auto ei kuitenkaan ole tarpeellinen.

PALMA NOVAN NÄHTÄVYYDET

Koko perheen vesipuisto Mallorcalla

Koko perheen Marineland

Marineland on Palma Novan liepeillä sijaitseva merieläinpuisto, joka on mukava vierailukohde kaiken ikäisille matkaajille. Puistossa pääsee delfiinishown lisäksi näkemään myös merileijonia, pingviinejä sekä papukaijoja. Paikallisbussit liikennöivät kätevästi Palma Novasta suoraan Marinelandiin.

Mysteerejä ja legendoja Katmandussa

Katmandu-teemapuisto Magalufissa on tiibetiläiseen tyyliin rakennettu kartano, joka vie vierailijat huimalle matkalle legendojen ja erikoistehosteiden avulla. Lumimiehen jalanjäljille kävijät johdatellaan erilaisten mysteerien ja interaktiivisten elämysten kautta. Kaiken ikäisille sopivan Katmandun yhteydessä on myös 4D-elokuvateatteri.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Villi länsi Western Parkissa

Palma Novan naapurikaupungista Magalufista löytyvä Western Park on jännittävä sekoitus villin lännen kylää ja vesipuistoa. Alueella on sekä huimia vesiliukumäkiä hurjapäille että rentouttavia porealtaita rauhallisempaa kokemusta etsiville matkailijoille. Paikan päällä voi myös nähdä uimahyppääjien upean shown.

PALMA NOVAN PARHAAT

Tee retki Palma Novasta Mallorcan rauhallisemmille alueille

Palma Novan parhaat elämykset

  1. Lekottele Palma Novan ja Magalufin rannoilla ja pulahda Välimeren aaltoihin.
  2. Koe lomakeskusten vilkas yöelämä.
  3. Pidä hauskaa Palma Novan ja Magalufin teemapuistoissa.
  4. Tee retki Palman kaupunkiin nähtävyyksien ja ostosten merkeissä.
  5. Vuokraa auto ja kierrä Mallorcan saari.

Palma Novan miinukset

  1. Palma Nova on vilkas turistikohde – aitoa mallorcalaista elämänmenoa lomakylästä ei löydy.
  2. Keskikesän helle voi Mallorcalla tuntua raskaalta.
  3. Palma Novan hintataso on hieman Manner-Espanjaa ja Kanariansaaria korkeampi.

Lisätietoa

Mallorcan viralliset matkailusivut

Teksti: Maria Hietala
Kuvat: iStockphoto, Flickr / Michael Behrens, Tjäreborg/Thomas Cook ja SXC