Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Slovenia

Kuvankaunis Bled on Slovenian upeimpia kohteita

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 25.07.2019
Bled on yksi Slovenian suosituimmista lomakohteista.

Ulkoilija viihtyy Bledissä

Slovenian länsiosissa sijaitseva Bled on vain reilun 5 000 asukkaan pikkukaupunki, mutta etenkin keskikesällä matkailijoiden määrä saattaa tuplata väkiluvun. Kaupunki tunnetaan upeasta järvimaisemasta, kauniista vuorista ja pikkuruisesta luostarisaaresta, joka sijaitsee Bled-järven keskellä.

Lähistöllä sijaitseva Triglavin kansallispuisto sekä lähes 3 000 metriin kohoava Triglav-vuori tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet patikointiin. Alueelta löytyy myös helppoja reittejä ja mahdollisuuksia muun muassa melontaan, koskenlaskuun tai maastopyöräilyyn.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Inka KhanjiBled, Slovenia
Bledin suosituin kohde on ehdottomasti kuvankaunis järvi.

Kesällä lämmintä ja talvella pakkasta

Bledin ilmasto on kesäisin miellyttävä ja lämpötila pyörii noin +20 asteen tuntumassa. Talvella on usein lunta ja pakkasta, joten Bled sopii hyvin myös talvimatkailukohteeksi. Lähistöltä löytyy laskettelu- ja hiihtomahdollisuuksia sekä muita talviaktiviteetteja.

Paras aika matkustaa Blediin on keväästä syksyyn. Maisema on parhaimmillaan alkukesästä, kun lehdet ovat puissa ja kaikkialla vihertää. Näkymä on vaikuttava myös syksyn ruska-aikaan, jolloin Bledin maisema näyttää täysin uudenlaiselta.

Luontoloma Bledissä

Blediin matkustetaan pääasiassa maisemien vuoksi, mistä syystä alue soveltuukin parhaiten luontoa ja aktiviteetteja arvostaville matkailijoille. Kaupungin keskus Bled-järvi on klassinen valokuvauskohde ja suosittu nähtävyys, joka houkuttaa kävijöitä lyhyelle piipahdukselle kaupungissa, mutta Bledin ympäristön luontokohteissa riittää nähtävää myös usealle päivälle.

Bledin kaupungista ei juuri huvituksia löydy, mutta paikan parasta antia onkin rauhallinen ja kiireetön tunnelma.

Hyviä ravintoloita ja viihtyisä kahviloita löytyy useita, mutta valinnanvaraa ei onneksi ole liikaa. Päivän tekemiseksi saattaa riittää pelkkä kävely Bled-järven ympäri, kiipeäminen sitä ympäröiville kukkuloille ja pistäytyminen järven keskellä sijaitsevalla pienellä saarella olevassa kirkossa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Bledin hintataso on muuhun Sloveniaan nähden hieman kalliimpi, mutta suomalaisittain varsin maltillinen.

Matkailija pärjää Bledissä varsin mainiosti englanniksi.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN BLEDISSÄ

ShutterstockBled, Slovenia
Bledin maisemien äärelle pääsee Helsinki-Vantaalta parhaimmillaan noin neljässä tunnissa.

Lentäen Ljubljanaan

Paras tapa matkustaa Suomesta Blediin on lentää Finnairin suorilla lennoilla Ljubljanaan ja jatkaa matkaa sieltä maitse perille. Suorat lennot maksavat halvimmillaan noin 200 euroa, mutta niitä on saatavilla vain kesäkaudella. Finnair liikennöi Ljubljanaan tavallisesti maaliskuusta lokakuulle. Suora lento kestää hieman yli kaksi ja puoli tuntia.

Ljubljanasta on Blediin matkaa noin 50 kilometriä ja sen voi matkustaa helposti joko junalla tai bussilla. Autolla matka-aika on noin 45 minuuttia.

Mukavasti majoitusvaihtoehtoja

Bledin suosio matkailijoiden keskuudessa on parantanut alueen majoitustarjontaa, ja saatavina onkin vaihtoehtoja jokaiselle budjetille: tarjolla on vaatimattomia hostelleja ja hotelleja siinä missä luksushotellejakin. Lisäksi paikallisten tarjoamaa kotimajoitusta on saatavilla jonkin verran.

Kolmen hengen hotelli Bledissä suosituimman matkailukauden ulkopuolella maksaa reilut sata euroa yötä kohden, joten majoitusten hintataso on lähes samaa tasoa kuin Suomessakin.

Kävellen pääsee pitkälle

Kävely on paras tapa liikkua Bledissä ja sen ympäristössä. Järven ympäri kulkee pieni turistijuna, jolla voi kiertää järveä, mutta enemmän saa irti omin jaloin. Bledistä on hyvät bussiyhteydet muualle Sloveniaan ja patikointikohteisiin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Juna-asemat sijaitsevat hieman kaupungin ulkopuolella, Bled Jezero noin kahden kilometrin päässä ja Lesce-Bled noin neljän kilometrin päässä. Junalta pääsee Blediin taksilla tai bussilla. Ljubljanasta tulevat junat käyttävät Lesce-Bledin asemaa.

Autonvuokraus kannattaa, mikäli haluat kiertää Sloveniaa laajemminkin ja päästä helposti myös sellaisiin kohteisiin, joihin julkinen liikenne ei yllä.

BLEDIN NÄHTÄVYYDET

IstockphotoBled, Slovenia
Veneretki Bled-järvellä on alueen suosituimpia kokemuksia.

Bled-järvi ja sitä ympäröivät kukkulat kuin postikortista

Bledin tärkein nähtävyys on upea luonto. Kauniimpia maisemia saa hakea ja luonto tarjoaa monipuolisia aktiviteetteja kaikenlaisille matkailijoille. Helpohkoja reittejä etsivät voivat kiertää noin kuuden kilometrin lenkin Bled-järven ympäri ja poiketa ympäröivillä kukkuloilla risteileville metsäpoluille.

Bledin linna kohoaa yhdellä järveä ympäröivistä kukkuloista ja sinne voi kiivetä tai kiertää tietä pitkin. Linnasta löytyy upeiden näköalojen lisäksi ravintola ja museo.

Straža-kukkulan laelle pääsee niin ikään kiipeämällä tai tietä pitkin. Huipulla on pieni kahvila. Talvisin kukkula toimii laskettelurinteenä ja kesäisin rinteeseen rakennetaan kelkkailurata. Osojnican näköalakukkulalta lähes 700 metrin korkeudesta on huikeat näkymät Bledin ympäristöön.

Oma nähtävyytensä on pienellä saarella keskellä Bled-järveä sijaitseva barokkityylinen kirkko, jonne pääsee veneellä tai soutamalla itse.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Triglavin kansallispuisto – luontomatkailijoiden paratiisi

Patikoinnista ja retkeilystä kiinnostuneille Triglavin kansallispuisto ja sen lukemattomat patikointireitit tarjoavat erinomaiset mahdollisuudet luontomatkailuun. Alueen korkein kohta on lähes 2 864 metrin korkeuteen kohoava Triglav-vuori. Kansallispuiston luonto on hyvin monipuolista vuortenhuipuista, mataliin laaksoihin ja jäätikköjärvistä vehreisiin metsiin.

Hieman Bledin ulkopuolella, noin neljän kilometrin päässä, on suosittu Vintgarin rotko, joka kuuluu Triglavin kansallispuistoon. Alueella kulkee noin puolentoista kilometrin pituinen kävelyreitti, joka mutkittelee uskomattoman kauniissa maisemissa pitkin Radovna-joen vartta. Vintgariin pääsee helposti kävellen Bledistä ja matkalla voi ihailla slovenialaista maaseutua.

BLEDIN PARHAAT

ShutterstockBled, Slovenia
Upeat maisemat houkuttavat kävijöitä Blediin lähes kaikkina vuodenaikoina.

Bledin parhaat elämykset

  • Veneretki Bled-järvellä
  • Patikkaretki järven ympäri
  • Vierailu Blejski Otok -saarelle

Parhaat hotellit Bledissä

  • Vila Bled
  • Grand Hotel Toplice
  • Jazz Rooms & Apartments
  • Old Bled House
  • Vila Alpina

Lisätietoa

Bledin viralliset matkailusivut
Slovenian matkailusivut

Teksti: Suvi Huttunen ja Inka Khanji
Kuvat: Shutterstock, Istockphoto ja Inka Khanji

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Bled, Slovenia

Slovenian Bled-järvi on maan suosituin luontokohde, eikä ihme – katso kuvat ja ihastu vuoristomaisemiin!

Pieni Slovenia on monipuolinen matkailumaa.

10 syytä matkustaa satumaiseen Sloveniaan

Triglav

Lähde luontomatkalle! Nappaa tästä ideat Euroopan upeisiin kansallispuistoihin

Slovenia

Edullinen hintataso ja helppous houkuttavat – 5 syytä matkustaa Sloveniaan

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja