Kohdeopas: Kentucky

Kuva:
Kentucky on hevosmaa

Maailman suurin tippukiviluola, hevoskilpailuja, Bourbon-viskin tislaamoja, Abraham Lincolnin synnyinkoti: Kentucky tarjoaa nähtävää moneen makuun.

Kentucky on saanut lempinimensä keväällä sinisävyisenä kukkivasta ruohosta (bluegrass), jota kasvaa Lexingtonin kaupungin ympäristössä. Lempinimi kertoo myös osavaltiossa 1930-luvun lopulla syntyneestä bluegrass -musiikkilajista.

Kentuckyn uumenissa, Fort Knoxissa, säilytetään maailman suurinta miljardien dollarien arvoista kultavarantoa.

Kentucky Derby

Hevonen on osavaltion symboli. Kentucky on yksi maailman merkittävimmistä lämminverihevosten kasvattajista ja jalostajista.

Toukokuun ensimmäisenä sunnuntaina Louisvillessä järjestettävä Kentucky Derby -hevoskilpailu kerää yli 130 000 kiinnostunutta Churchill Downsin radalle. Vuodesta 1875 juostu kisa on yksi arvostetuimmista Yhdysvalloissa.

Maanalainen maailma

Parin tunnin ajomatkan päässä Louisvillesta sijaitsee maailman suurin tippukiviluola Mammoth Cave. Luolaverkostosta on kartoitettu satoja kilometrejä käytävää viidessä kerroksessa, mutta yleisölle niistä on avoinna parisenkymmentä ympäri vuoden.

Opastetuilla kierroksilla pääsee näkemään uskomattomia maanalaisia maisemia, kuten järviä, vesiputouksia ja jokia.

Yksi luolaston ihmeellisyyksistä on Echo River, jossa elää silmättömiä kaloja ja rapuja. Luolastoon tutustuu vuosittain 600 000 kävijää ja se on YK:n maailman perintökohdelistalla.

Autojen ja viskin valmistusta

Pääosin maissista tislattavasta amerikkalaisesta bourbon-viskistä valmistetaan 90 prosenttia Kentuckyssa. Erityisesti Bardstownin läheisyydessä on useita tislaamoja, kuten Heaven Hill Distillery ja Jim Beam’s American Outpost.

Autoista kiinnostuneet suuntaavat kohti Bowling Greeniä, jossa valmistetaan Chevrolet Corvette -urheiluautoja.

Kentuckyn elinkeinot

Osavaltion tärkeimmät elinkeinot ovat tehdasteollisuus, palvelut, rahoitus- ja vakuutusalat.

Kentuckyssa valmistetaan kuljetus- ja teollisuuskalustoa, elintarvikkeita ja elektroniikka ja sen pelloilla kasvatetaan tupakkaa, maissia ja soijaa.

Nähtävyyksiä Kentuckyssa

Abraham Lincolnin synnyinkoti, Cumberland Gap National Historical Park, Kentucky Derby (Louisville), Lexington, Mammoth Cave National Park.

Kentuckysta ovat kotoisin muun muassa Muhammed Ali, Kit Carson, Jefferson Davis, Diane Sawyer ja Robert Penn Warren.

www.kentuckytourism.com
www.kentucky.gov

Teksti: SAYL / Welcome to America
Kuva: Flickr / MCHart

Päivitetty: 11.2.2015

Yhdysvallat: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia