Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Bulgaria

Albena on suosittu perhekohde

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 04.02.2015
Bulgaria on monelle lomareissusta haaveilevalle suomalaiselle kesän ehdoton ykköskohde.

Lapsiperheiden suosikki

Vihreiden istutusten kyllästämä Albena on yksi Bulgarian tunnetuimmista matkakohteista. Albenan rauhallisessa miljöössä ja loivilla rannoilla viihtyvät lapsiperheiden lisäksi myös muut vaivatonta rantalomaa kaipaavat. Lisäksi Bulgaria on yhä verrattaen edullinen matkakohde, mikä on monelle budjettimatkailijalle tervetullut plussa.

Niin juhlimisesta nauttivat ystäväporukat kuin rentoa lomaa kaipaavat lapsiperheetkin ovat löytäneet Bulgariasta omat suosikkikohteensa. Albena kuuluu etenkin jälkimmäisen matkailijaryhmän suosikkikohtein joukkoon. Vehreydestään tunnettu lomakylä sijaitsee Mustanmeren rannalla noin 35 kilometrin päässä Varnasta ja 15 kilometrin päässä Kultahietikolta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uima-allas Albenassa

Lyhyt lentomatka, lapsiystävälliset rannat

Albena sopii kesälomaileville lapsiperheille monestakin syystä: lentoaika Bulgariaan on lyhyt, lomakohteen rannat lapsiystävällisiä ja iltaelämä hyvin rauhallista. Lisäksi Albenan keskusta-alue on rauhoitettu autoliikenteeltä, joten liikkuminen on lomakylässä turvallista.

Rannat ovat paikan tunnetuin nähtävyys ja edullisuutensa vuoksi Bulgaria on myös hyvä ostosmatkailumaa. Bulgarialaisen elekielen erikoisuus on se, että pään nyökyttäminen tarkoittaa ei ja pään puistaminen puolestaan kyllä, ja tämä on myös shoppailevan turistin hyvä muistaa.

Kesäkauden kohde

Albena on useimmille kesäkauden lomakohde, jonne matkustetaan pääasiassa touko- ja syyskuun välisenä aikana. Kesät ovat Bulgariassa kuumia ja lämpimintä on heinä- ja elokuussa, jolloin päivälämpötila kipuaa yli 30 asteen.

Myös keväämmällä ja syksymmällä lämpötilat pysyvät Bulgariassa miellyttävissä lukemissa, mutta talvet sitä vastoin ovat maassa kylmiä. Talvisin lämpötilat laskevat nollan tienoille ja jopa pakkasen puolelle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Helppoa rantalomaa

Rannalla lojuminen on monelle Albenaan matkaavalle matkan päätavoite. Kilometrien mittainen ranta onkin tähän tarkoitukseen juuri sopiva: pehmeä ja kilometrien mittainen, eivätkä palvelut ole pienessä lomakylässä koskaan kaukana.

Mikäli pelkkä auringossa paahtuminen ei innosta, voi Albenan rannoilla harrastaa myös vesiurheilua. Tarjolla on esimerkiksi vesihiihtoa, polkuveneilyä ja liitovarjoilua.

Lapsiperheet viihtyvät Albenan rannoilla mainiosti. Rannat ovat siistejä ja loivasti syveneviä, joten ne soveltuvat myös perheen pienimmille. Leveällä rannalla on runsaasti tilaa myös hiekkaleikkeihin, ja hiekkalinnoja voikin rakennella Albenassa sydämensä kyllyydestä.

Rantojen lisäksi lapset voivat harrastaa vesileikkejä myös Bulgarian vesipuistoissa, jotka ovat oivia päiväretkikohteita. Suosittuja ovat esimerkiksi Kultahietikolla sijaitseva Aquapolis ja Sunny Beachin Action Aquapark.

Edullisia ostoksia ja ravintolailtoja

Bulgaria on yksi Euroopan edullisimmista maista, joten esimerkiksi ruokailu ja shoppailu eivät juuri verota matkailijan kukkaroa.

Albenasta löytyy kuitenkin rajallisesti ostosmahdollisuuksia, joten kaupungista kannattaa tehdä shoppailumatkoja Bulgarian muihin kaupunkeihin. Esimerkiksi Varnassa hinnat ovat usein Albenaa hieman edullisempia ja valikoimat laajempia.

Edullinen hintataso näkyy myös Albenan ravintoloissa, joissa mahansa kannattaa loman aikana täyttää usein. Bulgarialainen ruoka on täyttävää, lihaisaa ja juustoista, ja myös paikallisia viinejä kannattaa rohkeasti maistella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Illallisen päätteeksi on aiheellista jättää tarjoilijalle pientä tippiä. Sopiva määrä on noin 10 prosenttia laskusummasta.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN ALBENASSA

Leikkipuisto Albenassa

Lennot Varnan kautta

Bulgariaan lentää Suomesta noin kolmessa tunnissa. Albenaa lähimpänä sijaitseva lentokenttä on Varnan lentokenttä, joka sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Albenasta. Lennot Bulgariaan maksavat noin 200–600 euroa.

Bulgaria kuuluu monien suomalaismatkatoimistojen valikoimaan ja matkoja tarjoavat esimerkiksi Tjäreborg ja Aurinkomatkat.

Majoitus ja hotellit

Majoitus- ja hotellitarjontaa löytyy Albenassa laidasta laitaan niin tasoltaan kuin hinta-laatusuhteeltaan.

Hotellit voivat Välimeren lomakohteisiin tottuneesta matkailijasta monesti vaikuttaa vaatimattomilta, mutta Albenasta löytyy myös luksustason hotelleja. Tarjolla on myös hyvin edullisia hostelleja, jotka sopivat budjettimatkailijalle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Monet Albenan suosituimmista hotelleista sijaitsevat rantakadun varrella.

Liikkuminen on edullista

Albenan ydinalueilla liikkuu helposti kävellen, sillä lomakylä ei ole suuren suuri ja keskusta-alue on rauhoitettu autoliikenteeltä. Alueella liikennöivän edullisen minijunan kyydissä lomakylä on helppo ottaa haltuun.

Mikäli haluaa vierailla Bulgarian muissa lomakohteissa ja kaupungeissa, se onnistuu edullisesti bussilla. Esimerkiksi matka Albenasta Varnaan maksaa vain muutamia euroja.

Auton vuokraaminen on helppo tapa tutustua maahan laajemmin, mutta matkailijan on syytä olla valppaana liikenteessä, sillä Bulgarian liikennekulttuuri poikkeaa paljon suomalaisesta.

ALBENAN NÄHTÄVYYDET

Bulgarian Albena

Albenan ranta

Albenan ranta on noin viisi kilometriä pitkä, siisti ja kirkasvetinen. Ranta sopii hyvin myös lapsille ja sen tuntumassa on leikkipaikkoja. Monet hotellit tarjoavat asiakkaidensa käyttöön aurinkotuoleja ja -varjoja, ja yleisellä rannalla niitä on vuokrattavana muutaman euron hintaan.

Varnan Kultahietikko

Bulgarian tunnettu rantalomakohde Varnan Kultahietikko sijaitsee vain 15 kilometrin päässä Albenasta ja sinne pääsee helposti bussilla. Kultahietikolla voi esimerkiksi harrastaa vesiurheilua, tehdä ostoksia, tutustua nähtävyyksiin tai viettää päivää vesipuistossa.

Mustameri

Albenassa Mustaanmereen voi tutustua esimerkiksi sukelluskurssilla tai veneretkellä. Sukelluskursseja tarjoaa Albena Diving Center.

ALBENAN PARHAAT

Marilyn Albenassa

Kokeile näitä Albenassa

  • Rannalla loikoilu
  • Shoppailumatka Varnaan
  • Veneretki Mustallemerelle

Albenan miinukset

  • Ei sovi vilkkaasta iltaelämästä nauttiville
  • Vesijohtovettä ei kannata juoda
  • Maanjäristykset mahdollisia

Lisätietoa

BeachBulgaria
www.albena.com.ua

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Flickr/ Cosmin Brund, Marchin Chady, Urlichkarljoho