Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Dominikaaninen tasavalta

Puerto Plata - Dominikaanisen tasavallan suosikkikohde

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 04.02.2015
Palmurivistöjen reunustamat rannat ovat Puerto Platan tavaramerkki.

Kolumbuksen jalanjäljillä

Dominikaanisen tasavallan Puerto Plata on maan kehittynein ja nopeimmin kasvava rantalomakohde. Upeiden rantamaisemien ohella Puerto Platan matkailuvaltteja ovat hyvät harrastusmahdollisuudet ja tasokkaat hotellit – elämäniloisesta kulttuurista puhumattakaan.

Talviajan suosikkikohde Puerto Plata sijaitsee Dominikaanisen tasavallan pohjoisrannikolla Karibianmeren rannalla. Puerto Platan nimellä kulkevat sekä maakunta että alueen suurin kaupunki. Puerto Platan kaupunki ja sen ympärille levittäytyvät kylät ja hotellialueet on maansa tunnetuimpia matkailukeskuksia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Dominikaaninen-koira

Ei liene yllätys, että Puerto Platan alue saa valtaosan tuloistaan juuri matkailusta. Yksi ensimmäisistä Puerto Plataan suunnanneista matkailijoista oli itse Kristoffer Kolumbus, joka vieraili rannikolla 1400-luvun lopussa. Nykyisin Puerto Platan alueella asuu vakituisesti yhteensä noin 300 000 ihmistä.

Upeita rantoja ja kirkasta vettä

Puerto Platan maakunta tunnetaan erityisesti upeista rannoistaan ja syykin on selvä. Kukapa voisi vastustaa pehmeän hiekan ja kirkkaan meriveden yhdistelmää? Komeita näkymiä voi ihailla monesta eri näkökulmasta: aurinkovarjon alta, surffilaudan päältä tai vaikkapa golfkentältä käsin.

Suosittuja lomakeskuksia Puerto Platan maakunnassa ovat esimerkiksi Sosua, Playa Dorada ja Cabarete. Myös Puerto Platan kaupunki tarjoaa matkailijoille paljon nähtävää. Sen tunnetuimpia käyntikohteita ovat historiallinen San Felipen linnoitus ja kiehtova Meripihkamuseo.

Puerto Platan ilmasto

Puerto Plata on erityisesti talvikauden lomakohde. Suosituin matkustusaika ajoittuu marraskuulta huhtikuulle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ilmastoltaan Puerto Platan on lämmin ja kostea. Lämpötilat kapuavat 30 asteen tuntumaan ympäri vuoden ja sadekuurot ovat varsin yleisiä vuodenajasta riippumatta. Suurimmat sateet saadaan kuitenkin toukokuun ja marraskuun välisenä aikana.

Loppukesän ja syksyn aikana Dominikaanisen tasavallan alueella valitsee hurrikaanikausi, jolloin trooppiset myrskyt ovat yleisiä. Tällöin alueella matkailua tulee turvallisuussyistä välttää.

Harrastuksia paratiisissa

Hispaniolan saarella sijaitsevan Puerto Platan maisemat hivelevät silmää: yhteensä noin sadan kilometrin matkalle levittäytyvät rannat ovat valkohiekkaisia ja viereinen meri kimaltaa lukemattomissa turkoosin eri sävyissä.

Upeat rannat tarjoavat kosolti harrastusmahdollisuuksia. Auringonpalvonta on luonnollisesti matkailijoiden suosikkiharrastus numero yksi, mutta palmurivistöjen reunustamilta rannoilta löytyy myös paljon muuta puuhaa.

Merivesi on Puerto Platan rannikolla kirkasta joten se soveltuu hyvin sukellukseen ja snorklaukseen. Sukeltajien suosiossa on esimerkiksi puolikuun muotoinen Sosuan ranta, ja merellisiä harrastusmahdollisuuksia löytyy myös Playa Doradan ja Cabareten rantojen ääreltä. Cabaretessa on hyvät mahdollisuudet esimerkiksi purjelautailuun.

Golfin ystäville Puerto Platan alue tarjoaa kaksi 18-reikäistä golfkenttää. Suosittu Playa Granden golfkenttä sijaitsee noin 70 kilometrin päässä Puerto Platan kaupungista. Tätä rannan ja rantakallioiden äärellä sijaitsevaa golfkenttää pidetään yhtenä Karibian kauneimmista.

Playa Grande.com

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kävelyllä Puerto Platan kaupungissa

Rantaelämän ja urheilulajien ohella Puerto Platassa kannattaa tutustua myös alueen kulttuuriin. Vaikka hotellit ja matkailu ovatkin valloittaneet osansa rannikon maapinta-alasta, löytyy Puerto Platasta vielä aidon karibialaista tunnelmaa. Siinä missä esimerkiksi Jamaikalla jammaillaan reggaen rytmein, soi Puerto Platan pimenevissä illoissa viettelevä merengue.

Kulttuurihistoriallisia nähtävyyksiä löytyy esimerkiksi Puerto Platan kaupungista. Kaupungilla on pitkä historia, johon on kuulunut niin merirosvojen hyökkäyksiä kuin rommin ja sikarien tehtailua.

Kaupungin kauniiden viktoriaanisen ajan rakennusten siimeksessä kävely ja nähtävyyksiin tutustuminen kuuluvat jokaiseen lomaan. Tunnetuimpia kaupungin käyntikohteista ovat Meripihkamuseo ja San Felipen linnoitus.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN PUERTO PLATASSA

Puerto-plata

Lennot ja matkat Puerto Plataan

Puerto Plataan ei ole suoria lentoja Suomesta, vaan matkan aikana täytyy tehdä ainakin yksi välilasku jossakin Euroopan tai Yhdysvaltojen kaupungissa. Lennot Dominikaaniseen tasavaltaan maksavat noin 1800–2200 euroa.

Puerto Platan alueen lentokenttä on Aeropuerto Gregorio Luperonin kansainvälinen lentokenttä, joka sijaitsee parin kilometrin päässä Puerto Platan kaupungista.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puerto Plataan on Suomessa tarjolla myös pakettimatkoja. Lomamatkoja Puerto Plataan järjestää esimerkiksi Aurinkomatkat.

Puerto Platan hotellit

Matkailu on Puerto Platan tärkein elinkeino, joten matkailijoiden palveluihin on myös panostettu.
Maakunnan alueelta löytyy useita tasokkaita hotellialueita, jotka sijaitsevat lähellä rantaa.

Suosittuja lomakeskuksia ovat esimerkiksi Sosua ja Playa Dorada. Helpointa Puerto Platalla on majoittua All inclusive -hotellissa, joita on tarjolla runsaasti. All inclusive -vaihtoehto soveltuu hyvin esimerkiksi lapsiperheiden lomanviettoon.

Liikkuminen Puerto Platassa

Moni lomalainen haluaa matkansa aikana vierailla naapurirannoilla tai lähikaupungeissa. Matkat taittuvat kätevimmin bussilla. Bussilla liikkuminen on Puerto Platassa edullista, ja esimerkiksi matka ranta-alueelta toiselle maksaa matkan pituudesta riippuen tyypillisesti alle euron.

Busseilla voi suunnata edullisesti myös Dominikaanisen tasavallan muihin suuriin kaupunkeihin. Esimerkiksi matka Santiagoon maksaa noin 3 euroa.

Bussien lisäksi Puerto Platassa voi liikkua myös taksilla. Esimerkiksi Sosuan virallisilla takseilla on eri kohteisiin kiinteät matkahinnat, jotka liikkuvat noin 15–20 euron tuntumassa. Tarjolla on myös yleisiä takseja, jotka liikennöivät tiettyjä reittejä pitkin ja ovat perustakseja edullisempia.

PUERTO PLATAN KOHTEET JA NÄHTÄVYYDET

Dominikaaninen-tasavalta-2

Playa Dorada

Playa Dorada on yksi Puerto Platan alueen suosituimmista rantakaupungeista. Se sijaitsee noin 5 kilometrin päässä Puerto Platan kaupungista.

Playa Doradan rannalta löytyy paljon harrastusmahdollisuuksia. Alueella on myös golfkenttä.

Sosua

Sosua on yksi Puerto Platan alueen kauneimmista rannoista ja se sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Puerto Platan kaupungista.

Puolikuun muotoinen ranta kylineen ja hotellialueineen tarjoaa matkailijoille paljon palveluita. Auringonpalvonnan ohella rannalla voi harrastaa esimerkiksi snorklausta, sukellusta ja vesihiihtoa.

Cabarete

Cabarete sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Puerto Platan kaupungista. Lomakeskuksesta löytyy paljon hotelleja, aktiviteetteja ja nähtävää. Esimerkiksi Cabareten tippukiviluolat ovat turistien suosiossa.

Meripihkamuseo

Valkoisessa, viktoriaanisen ajan kauniissa rakennuksessa sijaitseva Meripihkamuseo on Puerto Platan kaupungin suosituimpia vierailukohteita. Museossa voi ihastella meripihkaan säilyneitä kasveja ja otuksia, ja museon kaupasta voi ostaa meripihkaesineitä ja -koruja. Elokuvien ystävät antavat museolle arvoa jo sen vuoksi, että kertoman mukaan juuri täältä Steven Spielberg sai ajatuksen Jurassic Park -elokuvaansa.

Museoon voi tutustua opastetuilla kierroksilla, joita pidetään useilla eri kielillä. Museo sijaitsee Calle Duarte -kadun varrella.

San Felipen linnoitus

San Felipen linnoitus sijaitsee Puerto Platan kaupungissa. Linnoituksella oli aikoinaan tärkeä tehtävä, kun se suojasi kaupunkia Karibian merirosvojen hyökkäyksiltä. Nykyisin linnoitusta valloittavat lähinnä turistit.

Pääsymaksu San Felipeen maksaa pari euroa.

PUERTO PLATAN PARHAAT

Valassafari

Kokeile näitä

  1. Upota varpaat hiekkaan ja nauti auringosta
  2. Sukella ja snorklaa
  3. Tee edullisia ostoksia
  4. Retkeile vehreässä luonnossa
  5. Vieraile Meripihkamuseossa

Puerto Platan miinukset

  • Sadekuurot voivat yllättää
  • Vesijohtovettä ei voi juoda
  • Pistorasiat erilaiset kuin Suomessa, joten adapteri tarvitaan

Lisätietoa

Puerto Plata Guide
Dominikaanisen tasavallan virallinen matkailusivusto