Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Ruotsi

Malmö on Ruotsin suurin pikkukaupunki

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 06.02.2015
Pikkukaupungin charmia ja kansainvälistä suurkaupunkitunnelmaa – tervetuloa Ruotsin suurimpaan pikkukaupunkiin.

Modernia kansainvälisyyttä ja pienen kaupungin helppoutta

Tukholma on monelle suomalaismatkailijalle tutuin kohde naapurimaassa. Pääkaupungin tavoin kuitenkin myös muut Ruotsin kaupungit tarjoavat paljon nähtävää ja koettavaa. Yksi ohittamaton kaupunkikohde Ruotsissa on etelärannikon Malmö, josta löytyy perinteistä pikkukaupunkitunnelmaa modernin kansainvälisillä mausteilla.

Malmö sijaitsee Etelä-Ruotsin rannikolla noin 600 kilometrin päässä Tukholmasta ja vain noin 50 kilometrin päässä Tanskan pääkaupungista Kööpenhaminasta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Malmö on Ruotsin kolmanneksi suurin kaupunki, jonka edelle asukasmäärässä nousevat ainoastaan Tukholma ja Göteborg. Suuresta koostaan huolimatta Malmössa voi vielä nauttia tunnelmasta, joka on yleensä ominaista pikkukaupungeille.

Malmö on hyvä kohde esimerkiksi ostosmatkalle. Malmö ja naapurimaan Kööpenhamina luovat omanlaisensa metropolialueen, jossa voi nauttia kahden maan suurkaupunkien tarjonnasta. Kaupunkeja yhdistää viime vuosituhanteen vaihteessa avattu Juutinrauman silta, joka on yksi kaupungin maanmerkeistä.

Matkailijoille löytyy Malmöstä ja kaupungin läheisyydestä paljon tehtävää. Monet Skoonen nähtävyyden sijaitsevat automatkan päässä, joten Malmö kauniine rannikkomaisemineen on oiva kohde automatkalle. Omalla autolla liikkuvat voivat tutustua esimerkiksi lähialueen pienempiin kyliin ja herraskartanoihin.

Etelä-Ruotsin Malmö

Lauhkea meri-ilmasto

Malmössa vallitsee lauhkea meri-ilmasto, eli kesät ovat lämpimiä ja talvet leutoja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Lämpimin kuukausi kaupungissa on heinäkuu, jolloin keskilämpötila hipoo 20 astetta. Kylmintä on tammi- ja helmikuussa, jolloin keskilämpötila vaipuu pakkasen puolelle. Talvet ovat Malmössä kuitenkin leudompia kuin Suomessa.

Kaupunkikulttuuria ja museoita

Malmö on hyvä kohde kulttuurimatkalle ja kaupungin nähtävyys- ja museotarjontaan on helppo tutustua kävellen.

Tärkeitä paikkoja Malmön keskustassa ovat Suurtori ja Pikkutori, joiden ympärille kaupungin tarjonta levittäytyy. Keskeiset paikat, ravintolat ja museot sijaitsevat kaikki kävelyetäisyydellä toisistaan.

Nykytaiteeseen keskittyvän Taidehallin lisäksi kaupungista löytyy lukuisia pienempiä gallerioita ja kiinnostavia museoita, kuten Malmön taidemuseo ja Luonnontieteen museo.

Malmössä sijaitsee myös paljon puistoja ja viheralueita. Kävelyretkelle tai piknikille voi suunnata esimerkiksi Linnanpuistoon ja Kuninkaanpuistoon. Vehreyttä rakastavat viihtyvät myös kaupungin etelälaidalta löytyvässä kasvitieteellisessä puutarhassa.

Shoppailua ja ruotsalaista designia

Malmö ei jätä shoppailijaa kylmäksi – etenkään, mikäli tämä sattuu olemaan ruotsalaisen designin ystävä.

Kaupungista löytyy lukuisia ostoskeskuksia, kuten Hansa ja Balthazar City, sekä kävelykatuja reunustavia kauppoja ja pikkuputiikkeja. Kompaktissa keskustassa kaupasta toiseen juokseminen on helppoa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Suur- ja pikkutorit ovat oiva lähtöpiste Malmön shoppailukierrokselle. Parhaat ostospaikat sijaitsevat kävelyetäisyydellä ja erityisen hyvin valikoimaa löytyy Södergatanin varrelta.

Erityisen viehättävinä Malmön ostosalueet esittäytyvät joulun alla. Juhlavalaistussa kaupungissa järjestetään myös perinteisiä joulumarkkinoita. Tunnettuja markkinapaikkoja ovat esimerkiksi Drottningtorget ja Malmöhusin linna.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN MALMÖSSA

Historiallinen Malmö

Lennot Suomesta

Kaupunkia lähin lentoasema on Malmön lentoasema, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä keskustasta. Lentokenttä on yksi Ruotsin vilkkaimmista. Suomesta kaupunkiin on kuitenkin helpointa matkustaa lentämällä Kööpenhaminaan, jonne on lukuisia yhteyksiä esimerkiksi Finnairilla, Norwegianilla ja SAS:lla.

Hotellit ja majoitus

Malmössä on kattava valikoima hotelleja, jotka ovat hinnoiltaan suurin piirtein samantasoisia kuin Suomessa.

Kaupunkihotellien lisäksi Malmön ympäristössä voi majoittua myös hienossa kartanossa tai vaikkapa vuokramökissä. Tarjolla on myös pienemmälle budjetille sopivia retkeilymajoja. Autolla tai polkupyörällä liikkuvalle seudulla on myös hyvinvarusteltuja leirintäalueita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Liikkuminen keskustassa on helppoa

Kaupungin keskustassa liikkuessa hyvä kengät ovat paras kulkuväline. Kävelykadut ja lyhyet välimatkat tekevät liikkumisesta helppoa.

Pidempiä matkoja voi Malmössä ja kaupungin ympäristössä tehdä autolla tai junalla. Malmösta kannattaa pistäytyä myös naapurimaan puolella Kööpenhaminassa. Juutinrauman sillan siltamaksu henkilöautolle on 40 euroa ja moottoripyörälle 22 euroa.

Lisätietoa maksuista: Oresundsbron.com

MALMÖN NÄHTÄVYYDET

Juutinrauman silta

Turning Torso on Malmön maamerkki

Malmön ehdoton maamerkki on 190 metriä korkea Turning Torso -niminen rakennus. Vuonna 2005 valmistunut hauska kiemurainen torni sijaitsee länsisatamassa, joka on kaupungin trendikkäimpiä alueita ravintoloineen ja illanviettopaikkoineen.

Juutinrauman silta

Juutinrauman silta on Malmön näkyvimpiä maanmerkkejä. Noin 16 kilometrin mittainen silta yhdistää kaksi suurkaupunkia – Malmön ja Kööpenhaminan – toisiinsa.

Malmön taidehalli

Kulttuurin ystävä viihtyy esimerkiksi Malmön taidehallista, joka on jopa Euroopan mittapuulla suuri ja merkittävä taidekeskus.

Ribersborgin ranta

Malmössä kesälomaa viettävät voivat lekotella myös rannalla. Keskustan tuntumasta löytyy parin kilometrin mittainen Ribergsborgin hiekkaranta.

MALMÖN PARHAAT

Ostoksilla Malmössä

Kokeile näitä Malmössä

  • Museokierros
  • Shoppailu
  • Retki Kööpenhaminaan

Lisätietoa

Visit Sweden
Malmön kaupungin matkailusivusto

Teksti: Jenna Lehkonen
Kuvat: Imagebank Sweden / Justin Brown, Silvia Man, Miriam Preis