Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Italia

Italian Ischia on monipuolinen kesälomakohde

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 07.06.2016
Vuoristoinen ja vehreä Ischia on tunnettu huikeista maisemista.

Monipuolista lomailua upeissa maisemissa

Ischia on Italialle kuuluva tuliperäinen saari. Saari sijaitsee lähellä Italian rannikkoa noin parinkymmenen kilometrin päässä Napolin kaupungista. Myös saaren pääkaupungin nimi on Ischia. Suurin osa saaren asutuskeskuksista sijaitsee saaren pohjoisrannikolla.

Saari on vuoristoinen ja sen korkein kohta on Mount Epomeo, jonka huippu kohoaa noin 800 metriin. Ischialla on kuumia lähteitä, joiden lähistölle on syntynyt kylpylöitä, jotka ovat yksi suosituimmista vierailukohteista saarella. Ympäri saarta on kauniita hiekkarantoja, joissa voi viettää rennon rantapäivän.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ischian saaren nähtävyyksiä ovat esimerkiksi Castello de Aragonese -linnoitus ja roomalaistyylinen akvedukti. Saarella on myös kauniita pikkukyliä, huviloita ja puutarhoja, joissa kannattaa vierailla. Ischialla järjestetään kiinnostavia tapahtumia kuten kesällä pidettävä elokuvafestivaali Ischia Film Festival.

Ischia sopii matkakohteeksi kaikille. Saarelta löytävät mielekästä tekemistä niin pariskunnat, perheet kuin yksin matkustavat.

Flickr / Gianfranco GoriaOsa Ischian kauniista rannoista on maksullisia.
Ischian kuvankauniilla rannoilla on mahdollista vuokrata aurinkotuoleja.

Suosittu kesäkohde

Lämpimintä Ischialla on kesäkuusta syyskuuhun. Kuumimmat ja ruuhkaisimmat kuukaudet ovat heinä- ja elokuu, jolloin lämpötilat voivat kohota yli 30 asteeseen. Kesä- ja syyskuu sopivat hyvin lomailuun Ischialla, sillä lämpöä riittää päivisin, mutta kuumuus ei ole tukahduttavaa. Keväällä ja syksyllä illat voivat olla viileitä. Talvella Ischialla on selkeästi viileämpää ja usein sateista.

Aktiviteetteja rannalla ja luonnossa

Ympäri Ischiaa on kuvankauniita hiekkarantoja kirkkaan veden äärellä. Osa rannoista on maksullisia ja monilla on mahdollisuus vuokrata aurinkotuoleja ja -varjoja. Suosituimmilla rannoilla on palveluita kuten ravintoloita ja baareja.

Ischian saarella on useita patikointireittejä. Suosituin reitti vie Mount Epomeo -vuoren huipulle, josta näkee ympäri saarta ja jopa viereisille saarille kuten Procidalle. Pieni Fontanan kylä on reitin aloituspaikka. Kylään pääsee bussilla. Saarella on mahdollista myös osallistua opastetulle patikointiretkelle. Opastuskielenä retkillä on usein italia.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ischialla on pitkä historia viininvalmistuksessa, sillä sen ilmasto ja maaperä luovat otolliset olosuhteet saaren rypälelajikkeiden kasvatukseen. Saarella on useita viinitiloja, joihin pääsee vierailemaan ja maistelemaan tilojen omia tuotteita.

Lomaan Ischialla voi yhdistää vierailun Napolissa. Napoli on kuuluisa ruoastaan esimerkiksi pizzasta. Napolin nähtävyyksiä ovat kaupungin tuomiokirkko sekä museot kuten taidemuseo ja arkeologinen museo. Napolin lähellä sijaitseva mielenkiintoinen arkeologinen nähtävyys on Pompejin kaupunki, joka tuhoutui tulivuorenpurkauksen seurauksena vuonna 79.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN ISCHIALLA

Flickr / Tobias SchillerIschian saari sijaitsee parinkymmenen kilometrin päässä Napolin kaupungista.
Ischian saari sijaitsee lähellä Italian rannikkoa.

Laivalla Napolista

Ischialla ei ole omaa lentokenttää. Suomesta saarelle pääsee helpoiten Napolin kautta. Napoliin voi lentää vaihtolennolla esimerkiksi Keski-Euroopan kaupunkien kautta. Finnair lentää suoraan Helsingistä Napoliin toukokuusta elokuuhun. Matka Napolista Ischialle taittuu laivalla. Laivamatka mantereelta Ischiaan kestää reilun tunnin.

Majoitus Ischialla

Ischialla voi majoittua hotellissa tai vuokratussa loma-asunnossa. Saarella on myös muutama hostelli edullisempaa majoitusta etsivälle. Jos haluaa nauttia saaren kauniista luonnosta, saarella on pari leirintäaluetta, joissa voi yöpyä.

Liikkuminen Ischialla

Ischialla liikkumiseen voi käyttää busseja tai takseja. Bussiverkosto on kattava ja bussi on edullinen tapa vierailla eri puolilla saarta. Lippu maksaa pari euroa ja niitä voi ostaa bussiasemalta tai kioskeista. Ischialla voi myös vuokrata auton tai skootterin saaren kiertelyyn.

ISCHIAN NÄHTÄVYYDET

Flickr / thomas molckIschian satamassa on tunnelmaa.
Ischian-lomaan voi yhdistää vierailun Napolissa, jonne pääsee veneellä tunnissa.

Kylpyläpuutarhat

Upeissa maisemissa sijaitsevat ja kukkaloistolla koristellut kylpyläpuutarhat ovat yksi Ischian kuuluisimmista vierailukohteista. Kylpyläpuutarhoissa on erilaisia uima-altaita, joiden veden lämpötila vaihtelee. Vesi lämmitetään usein käyttäen hyväksi Ischian maaperän luonnollista lämpöä. Monilla on myös oma ranta-alue, joka on vain kylpylän asiakkaiden käytettävissä. Kylpyläpuutarhoissa voi myös ostaa erikseen esimerkiksi kauneushoitoja ja hierontoja sekä virvokkeita ja syötävää.

Ischian suosituimpia kylpyläpuutarhoja ovat esimerkiksi Poseidon, Negombo ja Ahprodite. Moniin kylpyläpuutarhoihin voi ostaa päivälipun sijaan useamman tai puolikkaan päivän lipun. Mukaan tarvitsee pyyhkeen sekä uimalakin, jonka käyttö on usein pakollista. Pyyhkeitä voi myös vuokrata maksua vastaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Castello Aragonese

Castello Aragonese on keskiaikainen linna, joka sijaitsee Ischia Pontessa. Linna on yksi saaren tunnetuimpia maamerkkejä ja se tarjoaa vierailijoille kurkistuksen saaren historiaan. Linna on auki vierailijoille ympäri vuoden jokaisena viikonpäivänä ja opastetut kierrokset kestävät noin 1,5 tuntia.

Sant’Angelo ja Le Fumarolen ranta

Sant’Angelo on idyllinen satamakylä saaren etelärannikolla. Kylän vieressä sijaitsee Le Fumarolen ranta, joka on kuuluisa hiekan läpi nousevat kuumasta höyrystä. Höyry lämmittää hiekan paikoittain niin kuumaksi, että sitä voi käyttää ruoan kypsentämiseen. Sant’Angelon satamasta pääsee vesitaksilla eri kohteisiin saarella muutaman euron hintaan.

La Mortellan huvila ja puutarha

La Mortella on Foriossa sijaitseva huvila, joka kuului säveltäjä sir William Waltonille. Huvilan puutarha on yksi Ischian kauneimmista vierailukohteista. Puutarhaa koristavat lukuisat eri kasvilajit ja värikkäät linnut. Puutarha on auki vierailijoille keväästä syksyyn tiistaisin, torstaisin ja viikonloppuisin.

ISCHIAN PARHAAT

Flickr / 2bennyIschialta löytyy myös tulivuoria.
Ischia on tuliperäinen saari.

Parhaat kylpylät

1. Poseidon
2. Negombo
3. Aphrodite
4. Castiglione
5. Tropical

Parhaat rannat

1. Maronti
2. Chiaia di Rosa
3. San Montano
4. San Pietro
5. Chiaia

LISÄTIETOA

Italian matkailusivusto

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Teksti: Krista Ahonen
Kuvat: Istockphoto, Flickr/2benny, Gianfranco Goria, Thomas Molck, Tobias Schiller