Kohdeopas: Nebraska

Kuva:
Nebraskassa monia museoita

Nebraska henkii historiaa niin museoissa kuin luonnossakin. Osavaltiossa on mahdollisuus kulkea uudisasukkaiden reittejä ja käydä katsomassa 20 miljoonaa vuotta vanhoja fossiileja.

Nebraska ja biisonit kuuluivat yhteen parisataa vuotta sitten. Osavaltion lempinimi, Cornhusker state, kuvaa sen merkitystä yhtenä Yhdysvaltain tärkeimmistä maataloustuotteiden tuottajista.

Maanviljelysmaa

95 % osavaltion pinta-alasta on maanviljelys- ja karjankasvatusmaata. Nebraskassa viljellään muun muassa maissia, durraa, soijaa, heinää ja vehnää. Sen pelloilla laiduntaa 6,4 miljoonaa lehmää.

Myös tehdasteollisuus on tärkeä työllistäjä.

Uudisasukkaiden jalanjäljissä

Suuri joukko uudisasukkaita matkasi Nebraskan läpi matkalla kohti Kalliovuoria ja Kaliforniaa 1800-luvulla. Nämä uudisasukkaiden reitit, kuten Oregon, Kalifornia ja Mormon Trail, ovat tänä päivänä yksi osavaltion suosituimpia turistikohteita.

Lähes 200 metrin korkeuteen nouseva savupiippua muistuttava kallionhuippu, Chimney Rock, oli yksi Oregon-reittiä matkustavien maamerkeistä. Savupiipun huippu näkyy 50 km päähän.

Museoita ja luonnonkohteita

Muita mielenkiintoisia kohteita ovat osavaltion museot ja historialliset kohteet, kuten Fort Robinson ja Scott Bluff.

Nebraskassa on myös näkemisen arvoisia luonnonkohteita, kuten Pine Ridge, Agate Fossil Beds ja Sandhills.

Amerikkalainen Stonehenge

Carhenge-taideteos on Alliancen kaupunkilaisten vastaus Britannian Stonehengelle. US-385-tien varteen on hiekkaan upotettuna 36 harmaaksi maalattua romuautoa.

Taideteoksen pystytti 1980-luvun lopulla kuusi kaupungissa asuvaa perhettä. Carhengea ihailee vuosittain 50 000 turistia.

Agate Fossil Beds -museo esittelee 20 miljoonaa vuotta vanhoja fossiileja. Siellä on nähtävillä muun muassa kaksisarvisen virtahevon ja antilooppimaisen stenomyluksen jäänteet. Museo on rakennettu paikkaan, josta fossiilit aikoinaan löydettiin.

Nähtävyyksiä Nebraskassa

Agate Fossil Beds National Monument, Carhenge (Alliance), Buffalo Bill Ranch State Hist. Park (North Platte), Oregon Trail landmarks, Scotts Bluff Natl. Monument, Chimney Rock Natl. Historic Site, Fort Robinson State Park.

Kuuluisia nebraskalaisia: Fred Astaire, Marlon Brando, William F. ”Buffalo Bill” Cody, Gerald R. Ford, Malcolm X ja Nick Nolte.

www.visitnebraska.gov
www.nebraska.gov

Teksti: SAYL / Welcome to America
Kuva: Flickr / codydean

Päivitetty: 9.2.2015

Yhdysvallat: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia