Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Espanja

Playa Blanca on rauhallinen perhekohde Lanzarotella

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 05.02.2015
Playa Blanca on erityisesti perheiden suosima rauhallinen lomakohde Lanzarotella.

Lapsiperheiden unelmakohde

Espanjalle kuuluvan Lanzaroten saaren eteläisin lomakohde Playa Blanca tunnetaan rauhallisena kalastajakylänä, josta on vuosien saatossa tullut yksi saaren suosituimmista lomakohteista. Vain reilun 2 200 asukkaan kylässä rento lomailu on taattu: täällä eivät häiritse liikenneruuhkat tai massiiviset huvittelukompleksit.

Iltaa Playa Blancassa kokoonnutaan viettämään Rubiconin huvivenesataman alueelle, josta löytyy riittämiin ravintoloita sekä ostoskeskus.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Playa Blanca on myös erinomainen tukikohta saariretkiä ajatellen, sillä useat Lanzaroten suosituimmista nähtävyyksistä ovat kätevän etäisyyden päässä kohteesta. Autonvuokraus on saarella ehdottoman suositeltavaa, sillä esimerkiksi Tamanfayan kansallispuisto tarjoaa mahdollisuuden ihailla vulkaanista maaperää ja tyypillisiä lanzarotelaisia kuumaisemia.

Perheloma Playa Blancan lomakeskuksessa

Rantalöhöilyä tai aktiivilomailua

Suosittuja harrastuksia Lanzarotella ovat muun muassa tennis, ratsastus, patikointi ja sukellus. Monet matkailijat innostuvat myös vuokraamaan polkupyörän, jolla voi helposti suhauttaa esimerkiksi läheisille rannoille.

Lanzaroten tulivuorille voi myös lähteä patikoimaan ohjastusti. Lähin golfkenttä puolestaan sijaitsee Puerto del Carmenin lomakeskuksessa reilun 20 kilometrin päässä. Perheen pienimmät viihtyvät myös rannalla, sillä Playa Blancasta löytyy kaikenlaisia rantahuvituksia banaaniveneistä vesiskootteriajeluihin.

Yöelämää ei kohteessa ole kuin nimeksi, joten parhaiten Playa Blanca sopiikin rauhallista rantalomaa suunnitteleville perheille ja pariskunnille. Yökerhojen perässä kannattaa suunnata esimerkiksi Puerto del Carmenin vilkkaampaan lomakeskukseen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Ostosmahdollisuudet ovat Playa Blancassa varsin vaatimattomat, mutta kohteesta on helppo lähteä esimerkiksi pääkaupunki Arrecifeen shoppailureissulle. Myös sunnuntaisin järjestettävät markkinat Teguisessa ovat käynnin väärti. Pienempi tori löytyy niin ikään Playa Blancasta.

Hyvä tietää Playa Blancasta

Playa Blanca on rauhallinen lomakohde, joka sopii parhaiten rantoja ja pikkukaupungin rentoa elämänmenoa kaipaavalle lomailijalle. Kohde on etenkin lapsiperheiden suosiossa.

Playa Blanca on erittäin turvallinen matkakohde, jossa pärjää hyvin englannin kielellä. Turisteihin tottuneet kanarialaiset saattavat jopa ymmärtää muutaman sanan suomeakin.

Kanariansaarten matkailusesonki kestää ympäri vuoden, mutta joulu-, tammi- ja helmikuussa sää saattaa olla epävakainen. Paras aika matkustaa Lanzarotelle on syksy tai kevät, jolloin sää on miellyttävin.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN PLAYA BLANCASSA

Lennot, majoitus ja liikkuminen Playa Blancassa

Lomalentoja Lanzarotelle

Helpointa ja edullisinta Lanzarotelle on matkustaa matkanjärjestäjien tarjoamilla valmismatkoilla, joihin sisältyy lento ja hotelli. Playa Blanca kuuluu useiden matkanjärjestäjien valikoimaan erityisesti talvikaudella.

Playa Blancaan saapuvat lomalennot laskeutuvat Arrecifen lentokentälle, josta on kohteeseen noin 40 kilometrin ajomatka.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Majoitus kohteessa

Playa Blancassa on paljon majoitusvaihtoehtoja, joista suuri osa on perheystävällisiä huoneistohotelleja. Valikoimaa riittää kalliimmista resorteista budjettiystävällisiin hotelleihin. Lomakohteesta voi tiedustella myös vuokrattavia huviloita perheille ja isommille seurueille.

Pikkukaupungissa on helppo liikkua jalkaisin

Playa Blanca on pieni kaupunki, jossa lomailijan on kätevintä kulkea jalkapatikassa. Autonvuokraus on kuitenkin hyvä idea mikäli haluaa tehdä saarikierroksen – autoilu on rauhallisella Lanzarotella muutenkin miellyttävää puuhaa. Tarvittaessa bussit kuljettavat lomailijoita esimerkiksi pääkaupunki Arrecifeen tai Puerto del Carmenin lomakohteeseen.

Taksit ovat Kanariansaarilla suhteellisen edullisia, ja kuskit käyttävät mittareita. Suuntaa-antavia hintoja voi tiedustella kuljettajalta tai vaikkapa hotellin vastaanotosta.

PLAYA BLANCAN NÄHTÄVYYDET

Kamelisafari Lanzarotella

Papagayo-ranta on saaren kauneimpia

Yhtenä Lanzaroten kauneimmista rannoista pidetty Papagayo sijaitsee Playa Blancan kupeessa. Luonnonkauniille rannoille ja hiljaisiin poukamiin voi tehdä mukavan päiväretken vaikka patikoiden tai polkupyörällä.

Timanfayan kansallispuisto on Lanzaroten helmi

Lanzaroten kuuluisin nähtävyys on Timanfayan kansallispuisto, jossa matkailijat pääsevät ihailemaan saaren tunnetuksi tehneitä tuliperäisiä kuumaisemia. Kansallispuisto sijaitsee kohtalaisen lyhyen matkan päässä Playa Blancasta, ja sinne voikin matkustaa helposti vaikka omalla vuokra-autolla tai opastetulla retkellä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Timanfayassa voi muun muassa osallistua kamelisafarille tai tutustua alueen suola-altaisiin. Visiitin kruunaa kraatterigrillissä valmistettu illallinen.

Teemapuistoja lasten makuun

Mukava ohjelmanumero lasten kanssa matkustaville on visiitti Texas Rancho Park -teemapuistoon Tiasiin, joka sijaitsee vain lyhyen ajomatkan päässä Playa Blancasta. Paikka on yhdistelmä eläin- ja vesipuistoa, jossa viihtyy kaikenikäinen jälkikasvu taaperosta teini-ikäisiin.

Muita lapsia miellyttäviä teemapuistoja ovat esimerkiksi Teguisessa sijaitseva vauhdikas vesipuisto, jonne on Playa Blancasta noin 50 kilometrin matka, sekä Tropical Park -lintupuisto Lanzaroten pohjoisosassa Guinaten kylässä.

PLAYA BLANCAN PARHAAT

Lanzaroten parhaat rantakohteet

Playa Blancan parhaat elämykset

  1. Nauti lomakohteen rauhallisista rannoista.
  2. Vuokraa auto ja tee saarikierros tuliperäisellä Lanzarotella.
  3. Vieraile Timanfayan kansallipuistossa ja vie lapset Rancho Texas Park -teemapuistoon.
  4. Testaa kanarialaisen keittiön antimia Playa Blancan ravintoloissa.
  5. Tee ostoksia Teguisen markkinoilla.

Playa Blancan miinukset

  • Talvikuukausina illat voivat olla viileitä.
  • Hotelleissa ei yleensä ole keskuslämmitystä – varaa siis mukaan myös lämmintä vaatetta.
  • Playa Blanca on turismista elävä lomakohde, jossa ei juuri ole autenttista paikalliselämää.

Lisätietoja

Lanzaroten matkailusivut

Kuvat: Flickr / Princesa Yaiza Suite Hotel Resort, Flickr / Son of Groucho, Flickr / Robby van Moor, Flickr / Robby van Moor, Flickr / Mike__Lawrence