Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Yhdysvallat

Massachusetts

Kirjoittajan oletuskuva
Päivitetty: 09.02.2015
Massachusetts on osavaltio täynnä kulttuuria sekä maineikkaita yliopistoja.

Brittein saarilta tulleet maahanmuuttajat perustivat ensimmäiset siirtokunnat nykyisen Massachusettsin paikalle jo 1620-luvulla. Tästä on muistona Plymouth Rock -kivi.

Boston Tea Party ja itsenäistyminen

Osavaltion värikäs historia on vaikuttanut jopa koko Yhdysvaltojen syntyyn. Boston Tea Party -nimellä tunnettu tapahtumaketju, joka alkoi uudisasukkaiden brittiläisen teen upottamisesta Bostonin satamassa, johti vuonna 1775 taisteluihin brittijoukkojen ja uudisasukkaiden välillä Lexingtonissa ja Concordissa. Tästä seurasi vapaussota (revolutionary war), jonka seurauksena voidaan pitää itsenäistymisjulistusta 4.7.1776.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Rutkasti kulttuuria sekä tieteitä

Nykyinen Massachusetts on vilkas kulttuurin, tieteen ja sivistyksen keskittymä. Osavaltiossa on lukuisia maineikkaita yliopistoja, muun muassa Harvard ja Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Massachusettsin monet museot ja Bostonissa esiintyvät Boston Ballet, Boston Pops sekä Boston Symphony Orchestra tarjoavat huippuelämyksiä kulttuurista kiinnostuneelle.

Cape Cod

Cape Codin -niemimaa sekä sen lähisaaret Nantucket ja Martha’s Vineyard ovat suosittuja loma- ja vapaa-ajanviettopaikkoja.

Massachusettsissa ”kuuluu” syödä hummeria. Lobster pool ja Lobster pound -paikoissa voit syödä sitä sormin ja edullisemmalla hinnalla.

Palvelua ja kauppaa

Pääelinkeinot ovat palvelu, kauppa ja teollisuus. Massachusettsissa valmistetaan muun muassa sähkö- ja elektroniikkalaitteita, instrumentteja sekä teollisuuskoneita ja -laitteita.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Elintarvikkeista taloudellisesti merkityksellisiä ovat karpalo, kasvihuonetuotteet, taimet ja vihannekset.

Nähtävyyksiä Massachusettsissa

Provincetownin taiteilijayhteisö (Cape Cod), Isabella Stewart Gardner Museum, Museum of Fine Arts ja JFK Library (Boston), Jacob’s Pillow Dance Festival, Hancock Shaker Village ja Norman Rockwell Museum (the Berkshires), Deerfield Historic District.

Massachusetts on monen presidentin syntymäosavaltio: John Adams, John Quincy Adams, John F. Kennedy ja George H.W. Bush. Myös John Hancock, Ralph Waldo Emerson ja Emily Dickinson ovat syntyisin täältä.

www.massvacation.com
www.mass.gov

Teksti: SAYL / Welcome to America
Kuva: Flickr / GabrielaP93

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Route 66 -tie Yhdysvalloissa

Miksi Route 66 on maailman kuuluisin reitti? Alamäki alkoi 80-luvulla – nyt tietä reunustavat hylätyt motellit

Kymmenen faktaa Los Angelesista

Tiesitkö tämän Los Angelesista? 10 erikoista faktaa enkelten kaupungista

Amerikkalainen joulu

Tuttu elokuvista ja tv-sarjoista – tällainen on amerikkalainen joulu

Grand Canyon, Yhdysvallat

Grand Canyon on koettava kerran elämässä – tällainen on vierailu Yhdysvaltain tunnetuimmassa luontokohteessa

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja