Kohdeopas: Massachusetts

Kuva:
Massachusettsissa paljon kulttuuria ja tieteitä

Massachusetts on osavaltio täynnä kulttuuria sekä maineikkaita yliopistoja. Museoista ei ole pulaa ja vapaa-aikaa pääsee myös viettämään tunnetulle Cape Codin niemimaalle ja sen lähisaarille.

Brittein saarilta tulleet maahanmuuttajat perustivat ensimmäiset siirtokunnat nykyisen Massachusettsin paikalle jo 1620-luvulla. Tästä on muistona Plymouth Rock -kivi.

Boston Tea Party ja itsenäistyminen

Osavaltion värikäs historia on vaikuttanut jopa koko Yhdysvaltojen syntyyn. Boston Tea Party -nimellä tunnettu tapahtumaketju, joka alkoi uudisasukkaiden brittiläisen teen upottamisesta Bostonin satamassa, johti vuonna 1775 taisteluihin brittijoukkojen ja uudisasukkaiden välillä Lexingtonissa ja Concordissa. Tästä seurasi vapaussota (revolutionary war), jonka seurauksena voidaan pitää itsenäistymisjulistusta 4.7.1776.

Rutkasti kulttuuria sekä tieteitä

Nykyinen Massachusetts on vilkas kulttuurin, tieteen ja sivistyksen keskittymä. Osavaltiossa on lukuisia maineikkaita yliopistoja, muun muassa Harvard ja Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Massachusettsin monet museot ja Bostonissa esiintyvät Boston Ballet, Boston Pops sekä Boston Symphony Orchestra tarjoavat huippuelämyksiä kulttuurista kiinnostuneelle.

Cape Cod

Cape Codin -niemimaa sekä sen lähisaaret Nantucket ja Martha’s Vineyard ovat suosittuja loma- ja vapaa-ajanviettopaikkoja.

Massachusettsissa ”kuuluu” syödä hummeria. Lobster pool ja Lobster pound -paikoissa voit syödä sitä sormin ja edullisemmalla hinnalla.

Palvelua ja kauppaa

Pääelinkeinot ovat palvelu, kauppa ja teollisuus. Massachusettsissa valmistetaan muun muassa sähkö- ja elektroniikkalaitteita, instrumentteja sekä teollisuuskoneita ja -laitteita.

Elintarvikkeista taloudellisesti merkityksellisiä ovat karpalo, kasvihuonetuotteet, taimet ja vihannekset.

Nähtävyyksiä Massachusettsissa

Provincetownin taiteilijayhteisö (Cape Cod), Isabella Stewart Gardner Museum, Museum of Fine Arts ja JFK Library (Boston), Jacob’s Pillow Dance Festival, Hancock Shaker Village ja Norman Rockwell Museum (the Berkshires), Deerfield Historic District.

Massachusetts on monen presidentin syntymäosavaltio: John Adams, John Quincy Adams, John F. Kennedy ja George H.W. Bush. Myös John Hancock, Ralph Waldo Emerson ja Emily Dickinson ovat syntyisin täältä.

www.massvacation.com
www.mass.gov

Teksti: SAYL / Welcome to America
Kuva: Flickr / GabrielaP93

Päivitetty: 9.2.2015

Yhdysvallat: Lue lisää kohdeoppaita

Kerro kokemuksesi ja jaa omat matkavinkkisi!

Kommentoi nimimerkillä tai Kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Mitä mieltä olet?

0 kommenttia