Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Espanja

Puerto Rico on Kanarian aurinkovarmin lomakohde

Elina Venttola Päivitetty: 18.10.2018
Gran Canarian pakettimatkaklassikko Puerto Rico on yksi perinteikkäimmistä lomakohteista.

Kanarialle auringon perässä

Suojaisassa poukamassa sijaitseva Puerto Rico on tunnettu Kanariansaarten aurinkovarmimpana kohteena. Talven kylmyyttä pakenevat turistit valitsevatkin sen mielellään lomanviettopaikakseen. Vaikka turismi on jyllännyt Puerto Ricossa jo useamman vuosikymmenen, on kylä pysynyt mukavan rauhallisena. Matkailijoiden virta on tehnyt paikasta helpon ja mukavan lomakohteen.

Puerto Ricossa on lukuisia ravintoloita, joten paikalliset herkut eivät koskaan ole kaukana. Gran Canarialla kannattaa maistaa esimerkiksi herkullisia kanarianperunoita, jotka nautitaan mojo-kastikkeen kera. Puerto Ricossa on myös jonkin verran ostosmahdollisuuksia, joten ainakin matkamuistot löytyvät kohteesta vaivatta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hyvin yhteyksien päässä sijaitsevat vauhdikas Playa del Ingles, idyllinen Puerto de Mogan ja pääkaupunki Las Palmas.

Espanjan aurinkovarmimpiin kohteisiin kuuluva Puerto Rico on täydellinen paikka auringonottoon.

Monipuolisia harrastusmahdollisuuksia

Rentouttavan rantaloman ei Puerto Ricossa tarvitse kulua pelkästään aurinkoa ottaen. Vesileikkien lisäksi kohteessa voi harrastaa muun muassa kalastusta, vaellusta ja sukellusta. Golfin ystävät löytävät viheriöt lyhyen ajomatkan päästä Puerto Ricosta. Lapsiperheille on Puerto Ricossa tarjolla minigolfia.

Huimapäät voivat Kanarialla kokeilla myös surffausta, tosin ihan Puerto Ricon rannalta ei aaltoja löydy. Sukellus ja snorklaus ovat myös suosittuja aktiviteetteja.

Hevosharrastajat voivat tiedustella ratsastusretkiä, joita järjestetään Salobren kylässä.

Matkailijan Puerto Rico

Kanariansaarilla vallitsee miellyttävän lämmin ilmasto ympäri vuoden. Suomalaiset matkustavat Puerto Ricoon tyypillisesti talvikaudella, jolloin sää on aurinkoinen mutta ei liian kuuma. Parhaat säät Gran Canarialta löytyvät yleensä syksyllä ja keväällä. Sateita esiintyy satunnaisesti.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puerto Rico on rantalomailijan valinta. Kohde sopii kaiken ikäisille auringonpalvojille, tosin vanhempien matkalaisten kannattaa ottaa huomioon vuoren rinteelle rakennetun Puerto Ricon mäkinen maasto. Iltaelämä on varsin rauhallista. Puerto Ricosta on kuitenkin hyvät yhteydet muualle saarelle päiväretkille, juhlimaan ja tekemään ostoksia.

Puerto Rico sopii hyvin lapsiperheille rauhallisuutensa ja aktiviteettitarjontansa ansiosta. Ainoa huomioitava seikka on korkeuserot, jotka saattavat olla raskaita pienimmille lapsille tai vaunujen kanssa kulkeville vanhemmille.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN PUERTO RICOSSA

ShutterstockPuerto Rico, Gran Canaria
Puerto Ricon rannalla voi nauttia mäkisistä maisemista, turkoosista merestä ja lämmöstä.

Pakettimatka on helpoin ja edullisin vaihtoehto

Useat matkanjärjestäjät tekevät valmismatkoja Puerto Ricoon. Tällöin lomalennot liikennöivät Las Palmasin lentokentälle, josta on Puerto Ricoon noin tunnin ajomatka.

Gran Canarialle voi matkustaa myös edullisesti omatoimimatkalle. Edulliset lennot löytyvät kätevästi Rantapallon lentohausta. Suoria lentoja on saatavilla talviaikaan.

Runsaasti hotelleja joka makuun

Puerto Ricoon matkatessa hotelli kuuluu yleensä matkapakettiin. Omatoimireissaajat voivat varata majoituksen erikseen Rantapallon hotellihausta. Puerto Ricossa on runsaasti eritasoisia hotelleja pienemmistä perhehotelleista isoihin hotellikomplekseihin.

Puerto Ricon hotellit ovat viihtyisiä ja niistä löytyy yleensä aina myös uima-allas. Monet hotelleista on rakennettu vuorten rinteille.

Mäkinen maasto huomioitava

Puerto Ricossa voi liikkua jalkaisin, mutta seutu on mäkistä. Puerto Ricon korkeuserot kannattaa ottaa huomioon matkaa varatessa. Kohde ei sovellu pyörätuolilla liikkuville tai esteettömään matkailuun.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Puerto Ricosta on hyvät bussiyhteydet muualle saarelle, kuten Las Palmasiin ja Playa del Inglesiin. Myös polkupyörän tai moottoripyörän vuokraus onnistuu.

Gran Canarian lomalla kannattaa ehdottomasti vuokrata auto, sillä saaren parhaat palat on helppo nähdä päivässä tai parissa. Auton vuokraus onnistuu kätevästi matkanjärjestäjän, yksityisten vuokraamojen tai hotellien kautta. Liikenteessä kannattaa toki noudattaa varovaisuutta, etenkin vuoristossa liikuttaessa.

PUERTO RICON NÄHTÄVYYDET

Puerto Rico, Gran Canaria
Aurinkovarjot värittävät Amadoreksen rantaa lähellä Puerto Ricoa.

Rannat ovat kohteen valttikortti

Puerto Ricon nähtävyyksiä ovat sen hiekkaranta ja rannan kummassakin päässä olevat satamat. Puerto Ricon 400 metriä pitkä ranta on suosittu lomailijoiden keskuudessa. Aallonmurtajat tekevät rannasta sopivan uimapaikan myös perheen pienimmille. Aivan rannan tuntumasta löytyy myös uima-allasalue, jonne on vapaa pääsy.

Rauhallisempi ranta on Playa de los Amadores, jonne on vain reilun kilometrin kävelymatka Puerto Ricosta. Läheisen Moganin kylän tummahiekkainen uimaranta on myös viihtyisä.

Puerto de Mogan on Kanarian Venetsia

Noin 14 kilometrin päässä Puerto Ricosta sijaitseva viehättävä Puerto de Mogan on ehdoton vierailukohde kaikille lomalaisille. Kanarian Venetsiaksikin kutsuttu kylä on saanut lempinimensä satama-alueen kanaaleista ja silloista.

Puerto de Moganin rauhallisessa tunnelmassa on mukava viettää iltaa. Kylä on tunnettu laadukkaista kalaravintoloistaan, joten ulkoilmaillallinen romanttisessa Moganissa on loistava päätös lomapäivälle.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Koe Kanarian teemapuistot

Puerto Ricosta on hyvät yhteydet Gran Canarian lukuisiin teemapuistoihin. Noin 25 kilometrin päässä sijaitsevassa Palmitos Parkissa voi tutustua eksoottisiin lintulajeihin sekä kasveihin. Puiston ehdoton vetonaula on delfinaario.

Vajaan 20 kilometrin päässä sijaitsevaan Maspalomasin vesipuistoon Aqualandiin voi Puerto Ricosta tehdä helpon päiväretken. Lapset ja nuoret ihastuvat hurjiin vesiliukumäkiin, kun taas vähän vanhemmille löytyy rauhallisempia uima-altaita sekä auringonottopaikkoja. Maspalomasista löytyy myös Holiday World -huvipuisto.

San Agustinissa sijaitsee Sioux City, Gran Canarian villin lännen kylä. Villissä lännessä viihtyvät kaiken ikäiset reissaajat vauhdikkaiden esitysten parissa.

Teemapuistoihin voi matkustaa joko omatoimisesti tai matkanjärjestäjien tarjoamilla retkillä.

PUERTO RICON PARHAAT

Puerto Rico, Gran Canaria
Värikäs Puerto Rico hurmaa turkooseilla rannoillaan.

Puerto Ricon parhaat elämykset

  1. Rentoudu rannalla ja nauti Atlantin aalloista.
  2. Vietä iltaa läheisessä Puerto de Moganin kylässä ja illallista kalaravintolassa.
  3. Suuntaa perheen kanssa Gran Canarian lukuisiin teemapuistoihin.
  4. Kokeile golfia, kalastusta tai surffausta.
  5. Patikoi vuoristoon katselemaan maisemia.

Lisätietoa

Gran Canarian matkailusivut

Teksti: Maria Hietala, Elina Venttola
Kuvat: Shutterstock

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravintolat Espanjassa

Kymmenen asiaa, jotka voivat yllättää suomalaisen espanjalaisessa ravintolassa

Espanja

Suomalaiset rakastavat Espanjaa, mutta mitä maassa kannattaa varoa? Muista nämä 7 asiaa

Playa Catedrales Espanjassa

Oletko kuullut tästä Espanjan erikoisesta rannasta? Niin kaunis, että vierailu on varattava etukäteen

Espanjan rantaetiketti

Tällainen on Espanjan rantaetiketti – aurinkoa yläosattomissa ja 7 muuta huomiota

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja