Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Espanja

Bahía Feliz on vehreä lomakylä Gran Canarialla

Maria Hietala
Maria Hietala Päivitetty: 13.06.2016
Bahía Feliz on hotelleista koostuva lomakylä Gran Canarian kaakkoisosassa.

Koko perheen lomakohde

Bahía Feliz sijaitsee saaren kaakkoisosassa aivan Playa del Ingelsin ja Maspalomasin kaupunkien vieressä. Bahía Felizin alue koostuu useista hotelleista, joissa riittää valinnanvaraa useaan makuun. Alueelle on rakennettu kaikki tarpeelliset palvelut ja niihin pääsee kävellen.

Bahía Felizissä sijaitsee pieni ranta sekä useita allasalueita. Alueella voi vuokrata omia vesiurheilupelejä ja -lautoja, pelata rantalentopalloa tai rentoutua kylpylässä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Varsinaisia nähtävyyksiä tai omia käyntikohteita ei Bahía Felizistä löydy. Täältä pääsee kuitenkin helposti bussilla naapurikaupunkeihin ja myös ympäri Gran Canarian saarta. Bahía Feliz sopii erityisesti lomakohteeksi lapsiperheille ja henkilöille, jotka haluavat ottaa rennosti, eikä välttämättä etsi lomalta joka päiväksi uutta nähtävää.

Gran Canaria
Gran Canarialla kannattaa maistella paikallisia herkkuja.

Bahía Felizissä riittää lämpöä läpi vuoden

Kanariansaarilla on lämmintä ja aurinkoista vuoden ympäri. Suomalaiset ja muut pohjoismaiset turistit matkaavat saarelle perinteisesti talvikaudella.

Kesällä Playa del Inglesissä on kuumaa ja lämpötila kipuaa helposti yli 30 asteen. Talven keskilämpötila on noin 20 astetta. Sateisimmat kuukaudet ovat tammi- ja helmikuu. Tällöin poutapäiviä on noin 22 kuukauden aikana.

Lomakylästä löytyy sopivasti aktiviteetteja

Bahía Felizissä järjestetään erilaisia aktiviteetteja monien hotellien toimesta. Valittavina on erilaisia vesiurheilupelejä, rantalentopalloa ja jumppia. Aktiviteetit kuitenkin rajoittuvat hotellien tarjontaan ja muita saa lähteä etsimään alueen lähikaupungeista, esimerkiksi Playa del Ingelsista.

Bahía Felizin lähialueilta löytyy kuitenkin runsaasti aktiviteetteja. Täältä löytyy useita teemapuistoja, joissa etenkin lapset ja nuorenmieliset jaksavat huvitella aamusta iltaan. Harrastusmahdollisuuksia on muutenkin runsaasti: vesiurheilulajit, tennis, pyöräily ja golf.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hintataso kohteessa on Suomen hintoja edullisempi. Bahía Feliz on kuitenkin turistien suosima loma-alue, joissa yleisesti ottaen on kalliimmat hinnat kuin hiljaisemmissa kylissä. Ajankohtainen valuuttakurssi kannattaa kuitenkin tarkistaa aina ennen matkaan lähtöä.

Ostokset ja yöelämä

Bahía Felizista löytyy muutamia kauppoja ja ruokaravintoloita. Mikäli etsii laajempaa valikoimaa ostosten tekoon tai yöelämää, kannattaa lähteä Playa del Ingelsin puolelle.

Playa del Ingelesistä löytyy runsas valikoima vaate- ja elektroniikkaliikkeitä. Kaupungissa on myös useampi ostoskeskus. Kaupungin markkinoilta voi puolestaan hankkia pienempiä tuliaisia kotiin vietäväksi tai kokeilla omia tinkimistaitoja. Monet pikkukojut myyvät koruja, kenkiä ja taidetta.

Kaupungin yöelämä on myös keskittynyt kauppakeskuksiin. Monet pubit, klubit ja yökerhot kutsuvat lomailijaa, kun tanssijalkaa vipattaa. Kasbahin baarikeskittymässä riittää aina menoa, ja Yumbo-ostoskeskuksessa on lukuisia homobaareja. Naapurikylä San Agustínista löytyy lisäksi kasino.

Inglesin suomalaisbaareissa ja -ravintoloissa järjestetään tansseja aikuiseen makuun. Mukana menossa on usein myös kotimaisia artistivieraita.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN BAHÍA FELIZISSÄ

Golfia Gran Canarialla
Gran Canarialla on hyvät harrastusmahdollisuudet.

Lennot Bahía Feliziin

Ainakin Finnmatkat tarjoavat valmismatkoja Bahía Felizin lomakylään. Lennon ja majoituksen sisältävä paketti on usein sekä helpoin että edullisin tapa matkustaa Gran Canarialle. Lisäksi useat muut suomalaiset matkanjärjestäjät järjestävät matkoja alueen lähikohteisiin, kuten Maspalomasiin ja Playa del Inglesiin.

Omatoimimatkaajat voivat tiedustella lentoja matkanjärjestäjien lisäksi muun muassa Norwegianilta. Edestakaisten lentojen hinnat alkavat noin 200-300 eurosta sesongista riippuen. Kesäkaudella voi joskus olla helpointa lentää Espanjan mantereen kautta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Gran Canarian lentokenttä sijaitsee lähellä Las Palmasin kaupunkia noin 35 kilometrin päässä Bahía Felizistä.

Bahía Felizin majoitus

Bahía Felizin majoitusvalikoimasta löytyy monipuolisesti hotelleja ja huoneistohotelleja. Monien hotellien palvelut ovat kaikille käytettävissä. Suomesta ainakin Finnmatkat tarjoavat majoitusta Bahía Felizin lomakylässä.

Liikkuminen ja julkiset kulkuvälineet

Bahía Felizin lomakylään on helppo tutustua kävellen. Alue on suhteellisen pieni. Täältä kävelee nopeasti myös Playa del Ingelsiin.

Saarella on hyvät julkiset bussiyhteydet. Myös taksit ovat suhteellisen edullisia.

Auton vuokraaminen ei välttämättä ole tässä kohteessa tarpeellinen. Mikäli haluaa lähteä kiertämään Gran Canarian saarta tai tutustua kauempana sijaitsevaan kaupunkiin tai nähtävyyteen, vuokra-auto on hyvä vaihtoehto. Auton voi vuokrata jo Suomen päässä ennakkoon tai vasta paikan päällä. Kannattaa ottaa huomioon, että varsinkin ruuhkaisimpaan sesonkiaikaan, autovuokraamot saavat paljon varauksia.

BAHÍA FELIZIN NÄHTÄYYDET

Las Palmasiin voi lähteä tekemään ostoksia ja tutustumaan kulttuuriin.
Las Palmasiin voi lähteä tekemään ostoksia ja tutustumaan kulttuuriin.

Maspalomasin hiekkadyynit

Playa del Inglesin vieressä sijaitsevan Maspalomasin hiekkadyynit tuovat eksotiikkaa alueelle. Saharan hiekasta muodostuneet usean kilometrin mittaiset hiekkadyynit ovat kenties alueen upein luonnonnähtävyys.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Aqualand

Gran Canarian suurimmassa vesipuistossa riittää tekemistä koko päiväksi. Puistossa voi ajelehtia joen virran mukana tai hypätä hurjempaan vesiliukumäkeen. Alueella riittää tilaa myös auringonottajille.

Palmitos Park

Keidasmaisessa subtrooppisessa puistossa on nähtävää niin perheen pienimmille kuin myös aikuisempaan makuun. Puistossa on useita eri kasvilajeja orkideoista kaktuksiin. Lisäksi puistossa näkee paljon eläimiä, kuten papukaijoja, kotkia, krokotiileja ja flamingoja.

Las Palmas

Kanariansaarten suurin kaupunki Las Palmas on täynnä ostoksia, kulttuuria ja nähtävyyksiä. Kaupungin vilkkaalla Triana-kävelykatua ympäröi useat pienet putiikit ja merkkiliikkeet. Kadun ympärillä pääsee ihmettelemään myös paikallista elämänmenoa vaikka kahvikupillisen ääressä.

BAHÍA FELIZIN PARHAAT

Maspalomasin hiekkadyynit ovat muodostuneet Saharan hiekasta.
Maspalomasin hiekkadyynit ovat alueen vaikuttavin luonnonnähtävyys.

Parhaat retkikohteet

1. Maspalomas hiekkadyynit
2. Palmitos Park–puisto
3. Aqualand– vesipuisto
4. Las Palmas
5. Villin lännen kylä Sioux City
6. Puerto Moganin kuvauksellinen kaupunki
7. Holiday World Funpark
8. Paikalliset markkinat
9. Taurito–vesipuisto
10. Agaeten laakso saaren pohjoispuolella

Teksti: Nella Rahkonen
Kuvat: iStockphoto, Apollomatkat, Flickr: Gran Canaria Tourism, Flickr: Klink, Riikka Krenn, Riikka Krenn