Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Espanja

Ylellinen Marbella kutsuu luksuslomalle

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 16.03.2020
Marbella on Espanjan Aurinkorannikon hienostunein kaupunki, jossa lomakassan saa halutessaan kevenemään hetkessä.

Kansainvälinen ja tyylikäs lomakaupunki

Marbella on luksuskohteena tunnettu lomakaupunki Espanjan Aurinkorannikolla. Rikkaat ja kuuluisat ovat jo vuosikymmeniä suunnanneet ylellistä elämäntyyliä henkivään Marbellaan ulkomaalaisten matkailijoiden seuratessa esimerkkiä. Eloisa Marbella hurmaa matkailijan – käveli tämä sitten Paseo Maritimo -rantabulevardilla tai vanhankaupungin kujilla valkoisiksi rapattujen talojen keskellä.

Marbella tunnetaan lukuisista puistoistaan ja puutarhoistaan, ja siellä kannattaa poiketa vaikkapa La Alamedan puutarhassa, jonka keskeinen sijainti on tehnyt siitä suositun kohtaamispaikan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Marbellassa on myös loistava ravintolatarjonta. Kaupungista löytyy sekä Michelin-tähdellä varustettuja gourmet-ravintoloita että pieniä tapas-baareja.

Marbella, Espanja
Marbella on tasokas lomakohde Espanjassa.

Ympärivuotinen kohde

Espanjan Aurinkorannikko on hyvä matkakohde ympäri vuoden, sillä siellä on lämmintä ja aurinkoista kaikkina vuodenaikoina. Kesällä eteläisen Espanjan helle voi kuitenkin tuntua painostavalta, kun lämpömittarin lukemat kipuavat parhaimmillaan yli 30 asteen.

Kevät, alkukesä ja syksy ovat ihanteellisia aikoja matkustaa Marbellaan ja muualle Aurinkorannikolle. Talvisin keskilämpötila laskee alimmillaan noin kymmeneen asteeseen, ja myös sateita tulee enemmän talvikuukausina. Keskitalvella sää ei sovellu rantalomailuun, mutta sopii hyvin aktiivisemmalle lomailijalle, joka kaipaa Suomea lämpimämpiä ilmoja.

Ostoksia ja golfia

Marbella sopii tyylikästä lomakeskusta etsivälle matkailijalle, joka nauttii tasokkaista ravintoloista, monipuolisesta ostostarjonnasta ja vilkkaasta yöelämästä. Marbellassa viihtyvät niin auringonpalvojat kuin golfaajatkin.

Varakkaiden lomailijoiden kansoittamassa Marbellassa shoppailu on hyvä aktiviteetti varsinkin, jos etsii laadukasta kotiinvietävää. Kaupungista löytyy lukuisia merkkiliikkeitä Roberto Cavallista Versaceen, joten vaativinkin tyyliniekka saa takuulla ostoksensa tehtyä. Marbellan hintataso on jonkin verran muuta Espanjaa korkeampi.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Jos kukkaronnyörit eivät taivu luksusmerkkeihin, voi Marbellassa tehdä ostoksia myös edullisemmin. Espanjalaisten ketjuliikkeiden lisäksi Marbellasta löytyy muun muassa kauniita käsintehtyjä koruja ja asusteita. Lauantain kohokohta on Nueva Andalucían markkinat, joilla pääsee kokeilemaan myös tinkimistaitoja.

Marbella on huippusuosittu golfaajien keskuudessa, eikä ihme: alueella on yli 100 tasokasta golf-kenttää. Ympärivuotisen leudon sään ansiosta Marbellassa voi golfata sydäntalvellakin.

Kaupungissa voi toki harrastaa muitakin lajeja, kuten tennistä, sukellusta ja pyöräilyä. Talvikaudella läheisessä Sierra Nevadan vuoristossa voi lasketella.

Kesäkuun alussa Marbellassa juhlitaan Feria de San Bernabea, joka täyttää kaupungin tanssilla ja musiikilla.

Hyvä tietää Marbellasta

Marbella on turvallinen matkakohde, mutta kuten muillakin matkailijoiden suosimilla alueilla, siellä on syytä noudattaa tavanomaista varovaisuutta turistihuijauksien ja taskuvarkaiden varalta.

Espanjalainen liikennekulttuuri poikkeaa suomalaisesta, joten matkailijan on syytä olla varovainen liikenteessä. Jalankulkijoiden tulee noudattaa erityistä varovaisuutta teitä ylitettäessä.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN MARBELLASSA

Marbella, Espanja
Marbellan huvivenesatamassa Puerto Banúksessa voi käydä ihastelemassa komeita jahteja.

Lentäen melkein perille saakka

Suomesta tehdään paljon pakettimatkoja Costa del Solin lomakyliin, jonkin verran myös Marbellaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Omatoimimatkaaja pääsee paikan päälle kätevimmin joko varaamalla lomalennon matkanjärjestäjältä tai lentämällä omatoimisesti Malagaan. Finnair, SAS ja Norwegian tarjoavat suoria lentoja Helsingistä Malagaan, ja SAS liikennöi kohteeseen myös Tampereelta. Edullisimmillaan edestakaiset lennot Malagaan voi löytää jopa alle 150 eurolla.

Malagan Pablo Ruiz Picasso -lentokenttä sijaitsee alle tunnin ajomatkan päässä Marbellasta. Lentokentältä matkaa kohteeseen voi jatkaa bussilla, taksilla tai vuokra-autolla.

Luksushotelleja ja edullisempia vaihtoehtoja

Monet Costa del Solin tasokkaimmista hotelleista ja lomakeskuksista löytyvät juuri Marbellasta. Myös golf-hotellit ovat Marbellan alueella suosittu majoitusmuoto.

Marbellassa on paljon vuokrattavia loma-asuntoja ja ylellisiä huviloita. Toki alueelta löytyy myös edullisempia majoitusvaihtoehtoja, mutta budjettimatkaajan kannattaa suosiolla suunnata johonkin toiseen Costa del Solin kohteeseen.

Marbellassa liikut vaikka jalkaisin

Marbellan keskeisillä alueilla voi helposti kävellä paikasta toiseen. Kaupungissa liikennöivät myös edulliset paikallisbussit sekä kohtuuhintaiset taksit.

Autonvuokraus on Costa del Solilla suositeltavaa – koko Andalusian maakunnassa riittää paljon nähtävää.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

MARBELLAN NÄHTÄVYYDET

Marbella, Espanja
Marbellan huvivenesatamassa Puerto Banúksessa voi käydä ihastelemassa komeita jahteja.

Valkoinen moskeija

Yksi Marbellan mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä on valkoisena hohtava moskeija. Al Risalat -moskeija rakennettiin 1500-luvulla ja se oli ensimmäinen maurin valloittamisen jälkeen rakennettu moskeija. Nykyisin vierailijat voivat piipahtaa moskeijassa jopa seuraamassa rukoushetkeä.

Puerto Banús – huvisatama täynnä luksusta

Puerto Banús on Marbellan kupeessa sijaitseva huvisatama, joka houkuttelee vuosittain noin viisi miljoonaa vierailijaa. Satamaan voi tehdä retken vain ihaillakseen komeita huvijahteja, kalliita autoja ja niiden viimeisen päälle pynttäytyneitä omistajia.

Puerto Banús on tunnettu myös tasokkaista ravintoloista, shoppailumahdollisuuksista sekä ylellisistä yökerhoista.

Plaza de los Naranjos on kaupungin sydän

Viihtyisä vanhakaupunki on pala kauneinta Marbellaa. Vanhankaupungin sydämestä löytyy vuodelta 1485 peräisin oleva keskusaukio Plaza de los Naranjos, jonne on mukava pysähtyä tarkastelemaan ihmisvilinää ja nuuhkimaan tunnelmaa. Aukiota reunustavat komeat historialliset rakennukset.

Bonsai-puiden museo

Japanilaisille bonsai-puille omistettu museo on yllättävä nähtävyys Marbellassa. Vuonna 1992 perustetussa museossa on yksi Euroopan kattavimmista bonsai-kokoelmista.

MARBELLAN PARHAAT

Marbella, Espanja
Marbella sopii hyvin myös aktiivilomailijan kohteeksi.

Koe tämä Marbellassa

  1. Tutustu viehättävään vanhaankaupunkiin, joka on aidointa Marbellaa.
  2. Soluttaudu rikkaiden ja kuuluisien joukkoon Puerto Banusin satamassa.
  3. Tee ostoksia – Marbellassa riittää kauppoja.
  4. Kokeile golfausta Euroopan ykkösviheriöillä.
  5. Rentoudu rannalla – olethan sentään Aurinkorannikolla!

Lisätietoa

Andalusian viralliset matkailusivut

Teksti: Maria Hietala, Elina Venttola
Kuvat: StevenK / Shutterstock, Ivo Antonie de Rooij / Shutterstock, Istockphoto

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Ravintolat Espanjassa

Kymmenen asiaa, jotka voivat yllättää suomalaisen espanjalaisessa ravintolassa

Espanja

Suomalaiset rakastavat Espanjaa, mutta mitä maassa kannattaa varoa? Muista nämä 7 asiaa

Playa Catedrales Espanjassa

Oletko kuullut tästä Espanjan erikoisesta rannasta? Niin kaunis, että vierailu on varattava etukäteen

Espanjan rantaetiketti

Tällainen on Espanjan rantaetiketti – aurinkoa yläosattomissa ja 7 muuta huomiota

Lisää aiheeseen liittyviä artikkeleja