Hyppää sisältöön
Kohdeoppaat Arabiemiraatit

Ras al Khaimah on oiva kohde lapsiperheille

Rantapallon päätoimittaja Inka Khanji
Inka Khanji Päivitetty: 06.09.2017
Vuoristoinen Ras al Khaimah huokuu aitoa arabialaista tunnelmaa.

Emiraateista pohjoisin

Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa sijaitsevassa Ras Al Khaimahissa on noin 120 000 asukasta. Se sijaitsee noin 85 kilometrin päässä Dubaista, jonka kautta pakettimatkat reitittävät asiakkaansa. Ras al Khaimah on Dubaihin verrattuna rauhallinen ja soveltuu näin ollen myös lapsiperheille.

Ras al Khaimahista matkailija löytää vielä perinteistä arabialaista tunnelmaa, joka esimerkiksi Dubaissa jää helposti ostoskeskusten ja pilvenpiirtäjien pimentoon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vuoristoinen emiraatti on myös maantieteellisesti ilahduttavan erilainen muutoin pääosin hiekka-aavikon peittämään maahan verrattuna. Siellä onkin mahdollisuus harrastaa monipuolisesti erilaisia aktiviteetteja sukelluksesta patikointiin.

Flickr / Bob McCaffreyRas al Khaimah sopii lapsiperheille.
Ras al Khaimah on Dubaita rauhallisempi emiraattikohde.

Rantoja, vuoristovaelluksia ja golfia

Takuuvarman auringon vuoksi Arabiemiraatteihin matkustetaan usein nauttimaan lämmöstä ja hyvistä palveluista.

Ras al Khaimah tarjoaa myös paljon aktiivista tekemistä, sillä sen maasto on monipuolista muuhun maahan verrattuna. Hajarvuoristo on esimerkiksi erinoimaista vaellusympäristöä.

Myös aavikkosafarit maasturilla tai kamelilla ovat suosittuja. Tyypillisesti pakettiin kuuluu kuljetukset dyyneille, jossa ihastellaan auringonlaskua ja nautitaan illallinen. Tämän jälkeen on usein vielä oheisohjelmaa, jonka jälkeen vuorossa on kuljetus takaisin hotellille.

Kannattaa myös käydä seuraamassa perinteisiä kameliraveja.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Huomioi pukeutumisessa paikalliset tavat

Arabiemiirikuntien pääuskonto on islam. Myös matkailijan on otettava tämä huomioon pakatessaan matkalle vaatteitaan. Kaupungilla liikuttaessa niin miesten kuin naistenkin tulee peittää polvet ja olkapäät. Shortseja ja hihattomia yläosia voi kuitenkin käyttää allasalueiden ja uimarantojen läheisyydessä.

Alkoholin myynti on erittäin rajoitettua. Suurimpien hotellien yhteydessä on kuitenkin baareja ja ravintoloita, joissa alkoholia anniskellaan. Julkisia hellyydenosoituksia ja humaltuneena esiintymistä tulee välttää.

LENNOT, MAJOITUS JA LIIKKUMINEN

Flickr / Sam NabiRas al Khaimahista haetaan yleensä lämpöä ja rentoutumista.
Aurinkoinen Ras al Khaimah sopii matkakohteeksi ympäri vuoden.

Paketti- tai reittilennolla Dubaihin

Helpoiten Ras al Khaimahiin pääsee ostamalla pakettimatkan. Ras al Khaimahiin matkustettaessa lennetään Dubaihin, jonne lentoaika Helsingistä on noin kuusi ja puoli tuntia. Pakettimatkat järjestävät kuljetuksia lentokentältä hotellille, mutta se ei välttämättä kuulu muun matkan hintaan.

Suomesta on Dubaihin suoria lentoja myös Norwegianin liikennöimänä. Lentojen hinnat ovat ajoittain todella edullisia, alkaen vain 150–200 euroa.

Välilaskullisia lentoja liikennöi esimerkiksi Turkish Airlines.

Majoitus hotellissa tai huoneistossa

Majoittuminen Ras al Khaimahissa painottuu hotelleihin, mutta myös huoneistojen vuokraaminen on mahdollista. Hotelleissa on yleensä hintaansa nähden hyvä taso, joten Ras al Khaimahissa voi päästä kiinni kevyeen luksukseen hieman pienemmälläkin budjetilla.

Arabiemiraateille tuttuun tapaan hotellimajoitukselle voi toki kertyä reippaastikin hintaa, mutta edullisimmillaan yöpyminen maksaa noin 40 eurosta ylöspäin.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hostellitarjonta on vähäistä, aivan kuten muuallakin Arabiemiirikunnissa.

Tutustu kaupunkiin taksilla

Paras tapa liikkua Ras al Khaimahissa on taksilla. Hinnat ovat edullisia ja jalankulkijoille soveltuvat tiet harvassa. Kävellenkin liikkuminen on silti mahdollista, mutta varsinkin pidempien matkojen taittaminen on huomattavasti miellyttävämpää auton kyydissä.

Tieverkosto Arabiemiirikunnissa on erittäin hyvässä kunnossa. Vuokra-auto on myös kätevä tapa taittaa pidempiä matkoja ja tutustua maahan pintaa syvemmältä. Liikennekulttuuri poikkeaa suomalaisesta, mutta pääsääntöisesti liikennesääntöjä noudatetaan.

Mikäli ajaminen ei tule kyseeseen, voi auton vuokrata myös alueet tuntevan kuljettajan kanssa.

RAS AL KHAIMAHIN NÄHTÄVYYDET

Flickr / Kemal KestelliJazirat al Hamra on hylätty kalastajakylä.
Jazirat al Hamran aavekaupunki tunnetaan hylätyistä rakennuksistaan.

 

Jazirat al Hamra

Tämä aavemainen kylä on tunnettu lukuisista hylätyistä rakennuksistaan. Jazirat al Hamra oli ennen pääasiassa kalastajien asuttama, kunnes 1960-luvulla väestö alkoi poistua kylästä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Hajarvuoristo

Ras al Khaimah sijaitsee vuoristoisemmalla seudulla kuin valtaosa muista emiraateista. Ras al Khaimah onkin emiraateista kenties soveltuvin aktiivisesta ja monipuolisesta luonnossa liikkumisesta kiinnostuneelle. Vuoristoon pääsee tutustumaan helposti myös vuokra-autolla liikkuen.

Aavikkosafari

Aavikkosafarit ovat eräs Arabiemiraattien suosituimmista turistiaktiviteeteista. Erityyppisiä safareja on tarjolla runsaasti ja useimmat pitävät sisällään myös illallisen. Maasturikyyditys dyynejä ylös ja alas on ikimuistoinen kokemus, jonka kruunaa auringonlaskun ihastelu aavikkomaisemissa.

Näe Dubai

Vaikka Ras al Khaimah soveltuukin parhaiten juuri suurkaupunkien melua vierastaville, on 85 kilometrin päässä sijaitseva Dubai silti näkemisen arvoinen. Kaupunki tarjoaa erittäin laajat mahdollisuudet ostosten tekemiseen, mutta pilvenpiirtäjien täyttämässä kaupungissa vierailu on jo kokemus itsessään.

RAS AL KHAIMAHIN PARHAAT

Flickr / Bob McCaffreyRas al Khaimah poikkeaa maantieteellisesti muista Arabiemiraattien maista.
Ras al Khaimahin vuoristot mahdollistavat patikoinnin.

Koe ainakin nämä

1. Osallistu aavikkosafarille
2. Tutustu Jazirat al Hamran aavemaiseen kylään
3. Patikoi vuoristossa
4. Nauti tasokkaiden hotellien palveluista

LISÄTIETOA

Ras al Khaimahin Matkailu

Teksti: Sami Nurmi
Kuvat: Istockphoto, Flickr / Bob McCaffrey, Sam Nabi, Kemal Kestelli

Rantapallon päätoimittaja Inka on aina valmis seikkailuun. Jos voi itse valita, suuntaa hän kaikkein mieluiten aktiivimatkalle maailman ääriin.
Lue lisää