Hae äkkilähtöjä
hero taustakuva

Vantaa

Heureka
Vantaa
Kohdeoppaat
  • Matkaopas

Viihdy Vantaalla

Rentoudu kylpylässä tai sivisty tiedepuistossa – Vantaa on muutakin kuin Helsingin naapuri
Päivitetty: 03.06.2016
next
prev

Pääkaupunkiseudulla on paljon muutakin nähtävää kuin Helsinki. Vantaan matkailuvaltit Heureka, Flamingo ja Suomen Ilmailumuseo takaavat koko perheen viihtymisen.

Vantaan matkakohteet

Suurelle osalle matkailijoista Helsinki-Vantaan lentokenttä toimii porttina Suomeen. Monen matka jatkuu lentokenttäkuljetuksella eteenpäin, vaikka Vantaalla riittäisi tekemistä ja näkemistä useammaksi päiväksi.

Yksi Vantaan tunnetuimmista vetonauloista on Tiedekeskus Heureka. Päänäyttelyn lisäksi keskuksessa on kaksi vaihtuvaa näyttelyä, joiden lumo perustuu niiden toiminnallisuuteen. Heurekassa tiede on kaikkien ulottuvilla, ja asioista opitaan kokeilemalla.

Myös mielenkiintoisia museokohteita on tarjolla. Vantaan kaupunginmuseo toimii Tikkurilan vanhassa asemarakennuksessa, joka on jo itsessään historiallisesti merkittävä kohde. Asemarakennus valmistui, kun Helsingistä Hämeenlinnaan kulkeva Suomen ensimmäinen rataosuus avattiin 1860-luvulla. Museo esittelee ja tutkii Vantaan alueen historiaa esineistön, muistitiedon sekä kuva- ja tekstimateriaalin kautta.

Toinen erikoinen museokohde on Suomen Ilmailumuseo, jolla on laaja kokoelma lentokoneita ja ilmailuun liittyvää esineistöä.

Viihdekeskus Flamingossa voi tehdä ostoksia, rentoutua kylpylässä tai nauttia ruoasta ja juomasta.
Viihdekeskus Flamingo sopii muun muassa polttareiden tapahtumapaikaksi.

Viihdy Flamingossa ja shoppaile Jumbossa

Jumbon ostoskeskuksen yhteydessä sijaitseva Viihdekeskus Flamingo on kuin ruotsinlaiva kuivalla maalla. Saman katon alla voit nauttia kylpylä- ja kauneuspalveluista, runsaasta ravintolavalikoimasta sekä monipuolisista ostosmahdollisuuksista.

Flamingon kylpylästä löytyy sekä ylellinen Spa & Wellness -alue yli 20-vuotiaille sekä vesipuisto kaikenikäisille vesipedoille. Aikuisten kylpylässä on trooppista tunnelmaa, eikä vilu pääse yllättämään kiitos 32-asteisen ilman sekä useiden erilaisten saunojen. Paikka sopii myös hyvin romanttiseen minilomaan tai polttarien järjestämiseen.

Historiallisia kohteita Vantaalla

Näyttäviä historiallisia kohteita Vantaalla ovat vuonna 1460 rakennettu Pyhän Laurin kirkko ja historiallinen Sotungin kylä.

Pyhän Laurin kirkko on pääkaupunkiseudun vanhin rakennus, sillä osa siitä on peräisin 1450-luvulta. Merkittävä osuus kirkosta tuhoutui tulipalossa 1800-luvun lopulla, mutta esimerkiksi alttaritaulu ja kynttiläkruunut saatiin pelastettua. Tulipalon jälkeisten rakennustöiden myötä kirkon sisus kutenkin henkii myös uusgoottilaisuutta.

Sotungin kylä on hyvä kohde päiväretkelle. Alueen luontopolut ja pyöräilyreitit kutsuvat retkeilemään, ja erikoiset veistospuistot, eläimiä vilisevä Härmälän maatila ja sympaattinen traktori- ja maatalousmuseo tarjoavat elämyksiä koko perheelle.

Lisätietoa

Vantaan matkailu

Teksti: Anne Ventelä
Kuva: Heureka, Visit Helsinki / Viihdekeskus Flamingo

Yksi kommentti (1) Jätä kommentti

  1. Tämän jutun otsikko on niin hyvä! Tekisi hyvää monelle vantaalaisellekin identifioitua uudestaan, ei Helsigin naapureiksi, vaan ihan vantaalaisiksi, jotka voivat olla ylpeitä kotipaikastaan! Siten saadaan Vantaa uuteen nosteeseen laitakaupungin asemasta.
    Flamingo on minulle tärkeä, samoin luonto Vantaalla, se että lentokenttä on lähellä, se että aina on pari astetta lämpimämpää kuin ihan rannikolla. Vantaa on upea paikka elää ja asua, ja juuri siksi myös vierailla!


  2. Jätä kommentti

    Kommentoi nimimerkillä tai tai kirjaudu sisään. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.